سرویس های میزبانی پادکست برتر جهان را بهتر بشناسید!
اگر از آن دسته افرادی هستید که می خواهد کار ساخت پادکست را آغاز کنند باید توجه داشته باشید که به سرویس های میزبانی پادکست نیاز دارید.
برای سفارش آنلاین پادکست کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین پادکست ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
مقدمه
سرویس های میزبانی پادکست بسیار زیاد هستند و انتخاب از میان آن ها برای برخی دشوار است. یرخی از شرکت ها قدیمی هستند و برخی دیگر جدید تاسیس شده اند.
اگر از آن دسته افرادی هستید که می خواهد کار ساخت پادکست را آغاز کنند باید توجه داشته باشید که به سرویس های میزبانی پادکست نیاز دارید. همانطور که یک وب سایت نیاز به یک میزبان وب دارد یک پادکست نیز نیاز به میزبان دارد. ما با بررسی دقیق بهترین میزبان های پادکست را برای شما جمع آوری کرده ایم. در این مقاله به بررسی آن ها می پردازیم.
میزبان یا هاست پادکست چه امکاناتی را فراهم می کند؟
یک هاست مناسب برای شما فضای مناسب و همچنین فضای کاربری ساده فراهم می کند. باید به این نکته توجه داشت که برای کسب مخاطب برای یک پادکست به سه چیز نیاز داریم. این سه بخش فضایی است که یک هاست می تواند خدمات ارائه دهد.
1) یک فایل MP3:
این فقط یک فرمت پیشنهادی است. شما می-توانید پادکست خود را در هر فرمتی ارائه دهید.
2) میزبان پادکست یا هاست:
جایی است که شما پادکست خود را آپلود می کنید تا برای شنوندگان به نمایش گذاشته شود. در این بخش سرویس های میزبانی پادکست، شروع به نمایش دادن پادکست ها در قالب های متفاوت می کنند.
3) فید RSS:
همان چیزی است که شما به سرویس های میزبانی پادکست ارسال می کنید. هر قسمت جدید از پادکست شما با یک فید نمایش داده می شود.
در واقع هاست پادکست یک واسطه است میان شما و شنوندگانی که به محتوای شما علاقه دارند. بنابراین در این حوزه ها باید بتواند محیط مناسبی را در اختیار کاربران قرار دهد. اگر برای شما هم این پرسش پیش آمده است که می توانید بدون یک هاست فعالیت کنید یا خیر؛ پاسخ ایت است که بله می توانید. اما دقت داشته باشید که یک هاست شنوندگان بیشتری را برای شما فراهم می آورد.
در مورد میزبان پادکست اختصاصی
بسته به نیاز شما هاست های متفاوتی وجود دارد. برخی از این میزبان ها به صورت اختصاصی موضوع محتوای شما را پوشش می دهند. این بستگی به انتخاب شما دارد که از کدام میزبان پادکست استفاده کنید. در انتخاب خود حتما اهداف و نیازهای کاری خود را مد نظر قرار دهید. سرویس های میزبانی پادکست حوزه های مختلفی را پوشش می دهند.
بهترین میزبان پادکست باید چه قابلیت هایی داشته باشد؟
این راهنما بهترین گزینه های میزبانی پادکست را بر اساس موارد زیر پوشش می دهد:
قیمت:
به عنوان یک تولید کننده ی محتوا قطعا یکی از ملاک های شما قیمت مناسب سرویس های میزبانی پادکست است. یک میزبان خوب حتما قیمت مناسبی را در مقابل خدمات خود دریافت می کند پس از پرداخت مبالغ گزاف خودداری کنید.
قابلیت اطمینان:
یک هاست خوب باید دسترسی شما به محتوا را برای همیشه نگه دارد چرا که شما مالک معنوی محتوای خود هستید. پس توجه داشته باشید که قوانین هاست را به خوبی مطالعه کنید تا مالکیت محتوا از شما گرفته نشود.
پشتیبانی فنی:
سرویس های میزبانی پادکست خوب باید در هر زمانی که برای شما مشکل به وجود آمد، پشتیبانی ارائه دهند. در این راستا توجه کنید که تمامی حقوق خود را دریافت کرده باشید تا هاست نتواند از این پشتیبانی شانه خالی کند.
حجم بارگذاری ماهانه:
این مورد به شما بستگی دارد اما هر چه فضایی ک در اختیار شما قرار می گیرد بیشتر باشد، سود شما از کار بیشتر است. پس تلاش کنید با سرویس هایی کار کنید که فضای زیادی را در اختیار شما قرار دهند.
راحتی در استفاده:
در دنیای امروز و در اینترنت لازم است که همه چیز تا حد امکان در دسترس باشد. یک هاست خوب سهولت کاربر را در نظر می گیرد. هم شما به عنوان تولید کننده ی محتوا و هم کاربر باید بتوانند در محیطی ساده به محتوای مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند. از هاست هایی که محیط پیچیده دارند دوری کنید.
آیا سرویس های میزبانی پادکست خدمات رایگان ارائه می دهند؟
هنگامی که می خواهید کاری را شروع کنید حتماً هزینه های آن برای شما اهمیت دارد. حال اگر در حوزه ی پادکست فعالیت کنید ایده ی سرویس های میزبانی پادکست رایگان قطعا برای شما جذاب است. استفاده از میزبان های رایگان هزینه های شما را کاهش می دهند و این امکان برای شما فراهم می شود که این پول را صرف گسترش کسب و کار خود کنید.
همانطور که پیشتر اشاره شد این که از میان سرویس های میزبانی پادکست کدام را انتخاب کنید به شما و نیازهای کاری شما بستگی دارد. در ابتدا لازم است قوانین این میزبان ها را بررسی کنید. مطمئن شود اگر پول پرداخت نمی کنید مجوز بهره برداری از محتوای خود را به میزبان ندهید. پس در این زمینه نیاز است از اعتبار میزبان خود اطمینان حاصل کنید.
در نظر داشته باشید که کلاهبرداری در سرویس های میزبانی پادکست رایگان در گذشته رایج بوده است و ممکن است در حال حاضر نیز برای شما پیش بیاید. گاه دیده شده است که امکان دسترسی تولیدکننده ی پادکست به محتوای خودش بسته شده است و یا محتوا پاک و به نفع میزبان ضبط شده است.
برای استفاده از این سرویس ها خدمات و شرایطی لازم است. در این مقاله، این سرویس ها را به شما معرفی می کنیم و نحوه انتشار آن را نیز به شما آموزش خواهیم داد. پس همراه ما باشید. اگر رویای ساخت و انتشار پادکستهای خود را در دنیای اینترنت، در سر میپرورانید؛ بدون شک باید فکر انتخاب سرویسهای میزبانی پادکست هم به ذهنتان خطور کرده باشد!
زمانیکه قصد دارید عدهی زیادی را به محتواهای صوتی خود جلب نمایید، اول از همه باید به دنبال جایگاه امن و معتبری برای آن باشید.اینجاست که سرویسهای میزبانی پادکست در فضای اینترنت، جلوی شما ردیف میشوند و میبایست یکی از آنها را انتخاب نمایید. برای انتخاب بهتر این سرویسها باید چه کرد؟ اصلا سرویس میزبانی پادکست یا هاستینگ چیست؟
چگونه میتوان یک هاستینگ پادکست معتبر را در فضای اینترنت، پیدا و خریداری کرد؟ بسیارخب؛ در قدم اول باید بدانید که ساخت پادکست، تنها در ضبط یک ویدیو و آپلود کردن آن در آیتونز خلاصه نمیشود.
بلکه میبایست ابتدا سری به سرویسهای میزبانی پادکست بزنید و یکی از آنها را برای ذخیرهسازی انتخاب کرده و از دیتا سنترهای آن، به عنوان فضای امنی برای نگهداری فایلهای خود بهره ببرید. حال که با مفهوم سرویسهای میزبانی پادکست آشنا شدید؛ حتما این پرسش در ذهنتان جولان میدهد که "چگونه باید بهترین سرویس میزبانی پادکست را انتخاب کرد؟"
بهترین سرویس های میزبانی پادکست شامل چه سایت هایی ست؟
سرویسهای میزبانی پادکست، در زمینههای متعددی دستهبندی میشوند. باید حین انتخاب هاستینگ پادکست، ضمن دقت به قیمت و صرفهی اقتصادی اشتراک آن، اعتبار و امنیت، پشتیبانی فنی، میزان بارگذاری ماهانه، در دسترس بودن، قابلیت ذخیرهسازی آسان و سهولت در استفاده، انطباق آن با دیجیتال مارکتینگ پادکستها، قابلیت ادغام آن با سایر برنامهها و بسیاری موارد دیگر، مورد بررسی و آنالیز دقیق قرار بگیرد.
این مقاله به دقت، سرویسهای میزبانی پادکست را دستهبندی کرده و با تفصیل به توضیح و شرح هر یک میپردازد.در پایان این مقاله، شما قادر خواهید بود که با توجه به شرایط خود، یکی از این سرویسها را برگزینید. حواستان باشد که هاست منتخب، میبایست با شرایط فعلی شما برای بارگذاری دیتا منطبق باشد.
عدم هماهنگی و تطابق این سرویس با انتظارات شما، ممکن است در آینده شما را با مشکل مواجه نماید. پس حتما ضمن دقت به قیمت هر سرویس، به سایر موارد ذکر شده هم دقت نمایید؛ سپس اقدام به انتخاب یک سرویس به عنوان میزبان نهایی خود کنید. حال به بررسی سایتهای برتر میزبان پادکست میپردازیم.
بهترین سرویسهای میزبانی پادکست در سراسر دنیا
1-Buzzsprout
یکی از سرویسهای میزبان پرمخاطب که از سال 2009 در زمینهی تجارت هاستینگ فعالیت دارد و بیش از 100 هزار پادکستر به آن اعتماد کردهاند. این سرویس، یکی از آن دست شرکتهاست که خدمات کاملا رایگان و نامحدودی را در اختیار کاربران قرار میدهد. البته در صورت رغبت، میتوانید با خرید اشتراک آن، از خدمات بسیار حرفهای بهرهمند گردید. اشتراک این سایت به صورت ماهانه 12 دلار پرداخت میشود و در اولین خرید، یک کارت هدیهی 20 دلاری آمازون نیز به شما تعلق میگیرد. اما این، پایان جذابیتهای این سرویس نیست!
• Buzzsprout به شما امکان میدهد که پخشکنندهی پادکست را به راحتی در وبسایت خود اجرا کنید:
این قابلیت چه برای یک اپیزود وچه یک پلیلیست کامل پشتیبانی شده است. این سرویس، کاملا مناسب کسانیست که به تازگی شروع به ساخت و انتشار پادکست نمودهاند.
• داشبورد قابل تجزیه و تحلیل این سرویس، دارای الگوریتم خاصیست که به شما اجازه میدهد تا بتوانید تخمین بزنید در 90 روز اول، چند شنونده پای پادکستهای شما نشستهاند:
علاوه بر این، میتوانید ملیت شنوندههای خود را تشخیص دهید، تا در محتواهای بعدی بهتر بتوانید روی علایق آنها تمرکز کنید. کیفیت صدای فایلهای شما نیز عالیست و میتوانید برای صدای بهتر آن را به استریو k128 ارتقا دهید.
• سرویس رایگان این سایت، تا 90 روز به شما اجازهی آپلود ماهانهی فایلهای پادکستی تا مرز 2 ساعت را میدهد:
اشتراک 12 دلاری ماهانهی Buzzsprou، دسترسی شما را به حجم نامحدود این سایت باز میکند و میتوانید ماهانه تا مرز 3 ساعت پادکست آپلود کنید. این درحالیست که اشتراک 18 دلاری این سایت، ضمن برخورداری از شرایط بالا، به شما اجازهی آپلود پادکستهایی تا مرز 6 ساعت را میدهند. بعلاوه این سایت یک اشتراک 24 دلاری ماهانه هم دارد؛ که ضمن برخورداری از ویژگیهای بالا، تا مرز 12 ساعت به شما دسترسی بارگذاری میدهد.
2-Spreaker
Spreaker از آن دست سرویسهای اختصاصی و حرفهایست که تقریبا هیچ پادکستری دست رد به آن نمیزند. ضمن آنکه این سایت، کاملا مناسب تازهکارهای صنعت پادکستسازیست؛ یا پادکسترهایی که به دنبال یک سرویس نامحدود و راهحلی کاربردی برای حجم بالا و ساعات طولانی فایلهای خود میگردند.
• از جمله خدمات ویژهی این بستر، این است که به شما قابلیت چشمگیرِ مدیریت محتوا هایتان را میدهد:
هر پادکستری، از هر سطح تجربه میتواند فایلهای پادکست خود را در هر پلتفرمی، به این سرویس متصل کند و بتواند به طور همزمان، چند پادکست را مدیریت و برای انتشار در زمانهای مختلف، برنامهریزی کند.
• با این سایت، میتوانید به صورت ویژه و از طریق درج تبلیغات، درآمدزایی کنید:
ضمن آنکه میزان این تبلیغات کاملا قابل تنظیم است و توسط شخص شما مدیریت خواهد شد.
• از دیگر ویژگیهای Spreaker این است که میتوانید از طریق آن، افراد دیگری را نیز به جمع همکاران خود اضافه کنید:
سرویس رایگان ماهانهی این سایت، تا مرز 5 ساعت و 10 اپیزود، شما را پشتیبانی خواهد کرد. این در حالیست که اشتراکهای ماهانهی 5.50 دلاری با 500 ساعت قابلیت ذخیره سازی، اشتراک 16.50 دلاری با 500 ساعت قابلیت ذخیرهسازی پادکست و اشتراک 41.25 دلاری، ماهانه 1500 ساعت را در اختیار شما قرار میدهد.
3- Transistor
سومین غول سرویسهای میزبانی پادکست در جهان را میتوان Transistor دانست. یک سرویس حرفهای، با کیفیت و عالی که میزبان بسیاری از پادکستهای معروف مانند Cards Against Humanity، Honeybadger و Drift بوده است. این سرویس خدماتی، به قابلیت محشر تجزیه و تحلیل مخاطب و تمام اطلاعاتی که شما را در جهت گسترش فعالیتتان یاری میکند، مشهور است.
• میزبانی از برنامههای نامحدود
• قابلیت پشتیبانی از چند کاربر در یک حساب
• قابلیت توزیع پادکست در وبسایتهای معتبر پادکستها، آن هم با نام دامین خود شما!
• حرفهایترین دادههای تجزیه و تحلیلی و گزارشات مفید و موثری برای بهبود و ارتقای فعالیت
• اشتراک 19 دلاری و ماهانهی این سرویس، اپیزودهای نامحدودی از پادکستها را در برابر شما ردیف میکند:
در این اشتراک، دو کاربر به طور همزمان میتوانند از حساب استفاده کنند و تا مرز 10 هزار دانلود ماهانه را نیز پشتیبانی میکند. اشتراک تخصصی 49 دلاری و ماهانه آن نیز تمامی مشخصات گزینهی اول را داراست.
با این تفاوت که به جای دو کاربر، در این اشتراک 5 کاربر به طور همزمان میتوانند از حساب استفاده کنند و تا 50 هزار دانلود ماهانه را تجربه نمایند. از سویی، اشتراک تجاری ماهانهی این سایت با قیمت 99 دلاری خود، تا مرز 10 کاربر تیمی را در یک حساب کاربری جای میدهد و به طور ماهانه 150 هزار دانلود را در اختیار شما قرار میدهد.
4- PodBean
بیش از 10 سال است که در زمینهی میزبانی سرویسهای پادکست تجربه دارد و بیش از 540 هزار پادکستر به آن روی آوردهاند. این سایت، یکی از راحتترین گزینههای هاستینگ پادکست در میان سایر گزینههاست.
• از جمله خصوصیات حرفهای این سایت، قابلیت پشتیبانی از بارگذاری تا مرز 5 ساعت برای حسابهای رایگان است:
با خرید اشتراک 9 دلاری و ماهانهی PodBean، میتوانید از فضای نامحدود ذخیره سازی بهرهمند شوید.
• قابلیت درج تبلیغات پویا و تنظیم آنها
• بارگذاری خودکار در یوتیوب و استفاده از برنامهی Patreon برای کسب درآمد از طریق حق عضویت شنوندگان
• ارسال خودکار به شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر.
• حساب رایگان این سرویس به مدت 5 ساعت، به طور ماهانه ذخیرهسازی دیتای بالغ بر 100 گیگابایت را برای شما ممکن میسازد:
اشتراک 9 دلاری و ماهانهی این شرکت، با فضای ذخیرهسازی و پهنای باند نامحدود، تمهای تخصصی، طراحی پیشرفته و زمینهای برای درآمدزایی از طریق دیجیتال مارکتینگ، بسیار محبوب میباشد. از سویی، نسخهی 29 دلاری و ماهانهی این سرویس، قابلیت دسترسی به Patreon را برای شما باز میکند.
بعلاوه میتوانید از تبلیغات پویای این سرویس هم استفاده نموده و درآمدزایی کنید. این شرکت یک اشتراک تجاری 99 دلاری نیز دارد؛ که در کنار دامین گوناگون و گسترده، قابلیت ارسال پادکستهای خصوصی، دسترسی به دادههای آماری پیشرفته و پشتیبانی از چت آنلاین را نیز برایتان باز میگذارد.
5- Simplecast
Simplecast با قابلیتهای ویژهی خود شناخته شده است که تنها با 15 دلار، بیشترین خدمات را به شما عرضه میدارد. این وبسایت به معنای واقعی ابزاری کاربردی و ویژه را در اختیار کاربران میگذارد. این سرویس 6 سالیست که پایه ثابت پادکستهای معتبر و معروفی همچون برندهای پادکستسازی Kickstarter، Nike، Facebook و HBO میباشد.
• انتشار ساده و آسان پادکست
• استفاده از چند پلیر وب و پادکست گوناگون و همزمان
• استفاده از دادههای آماری و تجزیه و تحلیل پیشرفته از مخاطبان
• یک وبسایت همهکاره
• همکاری همزمان با چند عضو از تیم ساخت و انتشار پادکست، آن هم تنها در یک اکانت
• یک ویژگی خارقالعادهی این سایت، این است که میتوانید با کمک قابلیت ™Recast این سایت، کلیپهای پادکستی خود را در شبکههای اجتماعی خود برنامهریزی و ارسال کنید:
اشتراک ماهانه 15 دلاری این سرویس، فضای ذخیرهسازی نامحدودی در اختیار شما قرار میدهد. بعلاوه تا دو نفر میتوانند به طور همزمان از یک حساب استفاده کنند. در هر ماه تا حدود 20 هزار دانلود را تجربه نمایند و علاوه بر پخشکنندههای فایلهای صوتی حرفهای، نمای زیبایی به وبسایت خود ببخشند. از سویی اشتراک ماهانه و 35 دلاری این سرویس، تمامی قابلیتهای مذکور قبلی را برایتان ایفا میکند.
با این تفاوت که دو نفر دیگر هم میتوانند به جمع کاربران حساب اضافه شوند، به تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به کاربران بپردازند، ماهانه از 50 هزار دانلود مختلف لذت ببرند و قابلیت چت را نیز به وبسایت خود بیفزایند. اشتراک 85 دلاری ماهانهی آن نیز، به 5 نفر دیگر دسترسی به حساب میدهد و ضمن استفاده از دادههای آماری تخصصیتر، تا 120 هزار دانلود ماهانه را پشتیبانی میکند.
دیگر سرویسهای میزبانی پادکست
از دیگر سرویس های میزبانی پادکست می توان به سرویس ترانزیستور اشاره کرد. این سرویس با قرار دادن گزینه embed به شما این امکان را می دهد که پادکست های خود را به برگه های ورد پرس تهیه شده اضافه کنید. سرویس libsyn نیز از بهترین هاستینگ های دنیا شناخته می شود. شما با استفاده از این هاست می توانید پادکست های تولید شده خود را در سیستم عامل ها، دستگاه ها و برنامه های مختلف انتشار دهید.
Smart Podcast Player هم یکی از محبوب ترین سرویس های میزبانی پادکست می باشد. این سرویس برای پخش پادکست روی وب سایت شما به کار می رود. با استفاده از این سرویس می توانید پادکست های خود را در بالاترین کیفیت پخش کرده و در اختیار مخاطب قرار دهید.
در صورت تمایل می توانید مقاله ی " باید و نباید های گوش دادن به پادکست های اسپاتیفای که نیاز است بدانید! " را نیز مطالعه کنید. همچنین برای اطلاع هزینه تولید محتوای صوتی توسط رایامارکتینگ به منوی هزینه ها مراجعه کنید.
اپلیکیشن های پادگیر ایرانی
اپلیکیشن پادگیر چیست؟ این سوال احتمالا ذهن بسیاری از شما را به خود مشغول کرده است. اپلیکیشن های پادگیر، نرم افزارهایی هستند که از مجموعه ای از پادکست ها تشکیل شده اند. شما می توانید برای انتشار و یا گوش دادن پادکست، این اپلیکیشن ها را روی سیستم عامل خود نصب کنید.
از مهم ترین اپلیکیشن های پادگیر جهانی می توان به apple podcast، google podcast، spotify، cast box و... اشاره کرد. اما آیا اپلیکیشن ایرانی برای انتشار و گوش دادن پادکست نیز وجود دارد؟ پاسخ این سوال مثبت است. اپلیکیشن پادگیر شنوتو از معروف ترین نرم افزارهای انتشار پادکست به شمار می رود. شما با نصب این نرم افزار می توانید به مجموعه ای کامل از پادکست های فارسی دست پیدا کنید.
این برنامه شامل ویژگی هایی مانند قابلیت پخش آفلاین، تغییر سرعت، پخش مجدد و... می باشد. از دیگر اپلیکیشن های پادگیر فارسی معروف می توان به اپلیکیشن ناملیک اشاره کرد. شما می توانید با استفاده از ابزار تولید محتوای صوتی پادکست های خود را تولید کرده و در اپلیکیشن های ایرانی به انتشار برسانید تا در دسترس عموم قرار گیرند.
مخاطبین گرامی در این زمینه سفارش تولید محتوا را به شما پیشنهاد میکنیم.
چگونه پادکست خود را منتشر کنیم؟
پس از بررسی توضیحاتی در مورد سرویس های میزبانی پادکست، به این سوال مهم می رسیم که پادکست را کجا منتشر کنیم؟ برای به انتشار رساندن پادکست خود می توانید در یکی از سرویس های جهانی یا ایرانی پادکست عضو شده و پادکست خود را در آن محیط منتشر کنید.
بهتر است قبل از منتشر کردن پادکست خود، ویژگی سرویس های مختلف را بررسی کنید و بهترین مورد برای کار خود انتخاب نمایید. برای مثال اگر مبتدی هستید بهتر است از سایت میزبانی تولید پادکست BuzzSprout استفاده کنید. یا اگر حرفه ای هستید می توانید از ظرفیت نامحدود تولید سرویس podbean استفاده کنید.
برای منتشر کردن پادکست خود در سرویس های میزبانی پادکست ایرانی نیز می توانید یک اکانت در سایت های ناملیک و یا شنوتو ایجاد کنید. برای این کار باید اطلاعات خود را وارد سایت کنید. پس از ثبت اطلاعات، باید پادکست خود را اختیار این سایت ها قرار دهید. بعد از سپری شدن 5 تا 10 روز ایمیلی به شما ارسال می شود. شما از طریق این ایمیل می توانید به کانال اختصاصی خود دست پیدا کنید و پادکست های خود را در آن منتشر کنید.
جمع بندی
در حال حاضر سرویس های میزبانی پادکست از پر مخاطب ترین سرویس های دنیا به شمار می روند. از این سرویس ها برای تولید و ساخت پادکست حرفه ای استفاده می شود. از بهترین سرویس های جهانی میزبانی پادکست می توان به BuzzSprout، Blubrry، PodBean و... اشاره کرد.
جالب است بدانید اپلیکیشن های ایرانی برای انتشار و میزبانی از پادکست نیز وجود دارند. از معروف ترین این اپلیکیشن ها می توان به شنوتو و ناملیک اشاره کرد. شما می توانید با تشکیل یک حساب کاربری در سایت های میزبانی پادکست، پادکست های خود را در محیطی حرفه ای انتشار دهید.
از پادکست ها استفاده های مختلفی می شود. از مهم ترین کاربردهای انواع مختلف پادکست می توان به تبلیغ کار و معرفی محصولات اشاره کرد. استخدام گویندگی یکی از مهم ترین کارهایی است که در راستای ساخت پادکست باید انجام شود. امید است اطلاعات ارائه شده زمینه آشنایی شما با سرویس های میزبانی پادکست و نحوه استفاده از آن ها را فراهم کرده باشد.
برای سفارش آنلاین پادکست کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین پادکست ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید