آموزش سئو سازی و رفع لینک های شکسته در سایت
یکی از سرفصلهای مهم در آموزش سئو سازی پیداکردن لینکهای شکسته در سایت و رفع خطای آنها است. سئوکاران حرفهای با ابزارها لینکدهی سایت را بررسی میکنند.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین سئوی پیشرفته کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین سئوی پیشرفته ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
آموزش سئو سازی و بکارگیری تکنیکهای آن میتواند موجب افزایش ترافیک بازدیدکنندگان و بهینه سازی سایت در موتورهای جستجو شود. لینکهای داخلی تعیین کننده ساختار سایت هستند و یک عامل مهم برای ایندکس کردن اطلاعات در موتورهای جستجو محسوب میشوند. لینکهای شکسته سایت اثرات منفی زیادی بر روی بازدیدکنندگان دارند و علاوه بر آن بر ربات موتورهای جستجو تاثیرگذار هستند. فناوری جدیدی به نام Spiders در الگوریتم این رباتها بکار گرفته شده است که میتواند لینکهای شکسته را تشخیص دهد و از نمایش سایت در صفحات نتایج جستجو(SERP) جلوگیری کند.
لینک شکسته در سایت
دلایل زیادی ممکن است باعث ایجاد لینک شکسته در سایت شوند که عبارتند از: صفحات حذف شده یا انتقال آنها، اشتباه تایپی در URL، لینکدهی به صفحه اشتباهی و... . ممکن است مدیران سایت در هر زمان آدرس صفحات را تغییر دهند یا محتوای آن را حذف کنند. در صورتی که آدرس صفحهای در سایت تغییر کرده باشد، هر لینکی که مربوط به آدرس قدیمی است، کاربر را با خطای 404 مواجه خواهد کرد. به عبارتی لینکهای شکسته کاربران را به صفحهای در سایت هدایت میکنند که وجود ندارد.
لینکهای داخلی و خارجی خراب، دو نوع لینک شکسته محسوب میشوند. لینکهای داخلی صفحات یک سایت را به هم مرتبط میکنند. سئوکاران بر روی این لینکها بیشترین کنترل را دارند و اصلاح آنها سریعتر انجام میگیرد. هنگامی که به سایتهای دیگر لینک داده میشود تا کاربران به آن صفحات انتقال پیدا کنند یک نمونه از لینکدهی خارجی است.
اصلاح لینکهای خارجی زمان زیادی میبرد و عملا کنترل و دسترسی به آنها سختتر است. اگر سایت دیگر صفحه لینکدهی شده را حذف کند یا تغییر آدرس دهد، لینک انتقال آن شکسته محسوب میشود و کاربران با خطا رو به رو خواهند شد. بنابراین ممکن است به دلیل وجود خطای لینکهای شکسته، صفحات سایت از لیست نتایج SERP حذف شوند.
اهمیت اصلاح لینک شکسته در سایت
هنگامی که کاربران بر روی لینکهای شکسته کلیک میکنند و به صفحه خطا 404 منتقل میشوند مطمئنا صفحات سایت را میبندند. بدین ترتیب اگر کاربران یا موتورهای جستجو سایت را نامعتبر بدانند هزینه، وقت و تمام تلاشهایی که برای سئو سایت شده است، بی نتیجه خواهد ماند.
یکی از شاخصهای مهم که در آموزش سئو سازی مطرح میشود ارزیابی نرخ پرش است. نرخ پرش بر اساس تعداد بازدیدکنندگان از محتوای صفحات و مدت زمانی که در سایت سپری میکنند، محاسبه میشود. اگر کاربران از عملکرد لینکدهی ناراضی باشند سایت را میبندند و در نتیجه نرخ پرش افزایش مییابد.
علاوه بر مدیران سایت، رباتهای موتورهای جستجو نیز نرخ پرش را بررسی میکنند و در صورتی که این نرخ بالا باشد، سایت جریمه خواهد شد. هنگامی که بازدیدکنندگان در عرض چند ثانیه صفحات سایت را ببندند، ربات موتورهای جستجو این طور تشخیص میدهد که افراد محتوای معتبر و مرتبط را پیدا نکردهاند.
بنابراین سایت را در موقعیت پایینتری قرار داده و محتوای آن را به عنوان غیر قابل اعتماد و نامعتبر علامتگذاری میکند. سئوکاران حرفهای از طریق اصلاح لینکهای داخلی موجب افزایش ترافیک به وسیله موتورهای جستجو میشوند. یکی از مطمئنترین روشها برای جلوگیری از ایجاد لینکهای شکسته این است که بعد از هر لینکدهی یا تغییر در آدرس صفحات، با جستجو در مرورگر عدم خرابی آنها بررسی شود.
پیداکردن لینکهای داخلی خراب در سایت
روشهای متنوعی برای پیدا کردن لینکهای داخلی خراب وجود دارد و اولین راهکاری که در مباحث آموزش سئو سازی برای پیداکردن لینکهای شکسته مطرح میشود، کلیک کردن بر روی تمامی لینکهای داخلی سایت است. در این روش به سادگی میتوان هر صفحه را در مرورگر باز کرده و از عدم خطا مطمئن شد. یکی دیگر از روشها استفاده از گزینه (Inspect) در گوگل کروم است. بدین منظور میبایست بعد از کلیک راست بر روی صفحه گزینه (Inspect) انتخاب گردد. با کلیک بر روی تب (CONSOLE) هرگونه خطای 404 لیست خواهد شد.
یکی از موضوعاتی که در آموزش سئو سازی مطرح میشود یافتن لینکهای شکسته به طور مستمر، همیشگی و خودکار است. سئوکاران حرفهای برای یافتن این گونه لینکها به صورت خودکار از برخی نرم افزارها یا سایتهای معتبر مانند کنسول جستجوی گوگل (Google Search Console)، نرم افزار (Screaming Frog)، آنالیزور گوگل (Google Analytics) ، سایت SEMrush ، سایت BrokenLinkCheck.com و سایت Ahref استفاده میکنند.
نرم افزار Scream Frog یکی از ابزارهای محبوب سئو برای یافتن لینکهای شکسته است. این نرم افزار رایگان بر روی ویندوز، مک و اوبونتو کار میکند. بعد از نصب، میتوان URL سایت را به آن اضافه کرده و با کلیک بر روی گزینه Start تمام لینکهای داخلی فهرست خواهند شد. با این نرم افزار میتوان در هر زمان صفحات وب را از نظر لینکهای شکسته و سایر خطاها مورد بررسی قرار داد.
ابزارهای گوگل و یافتن لینکهای شکسته در سایت
کنسول جستجوی گوگل به افراد این امکان را میدهد که عملکرد سایت خود را تحلیل کنند. با انتخاب گزینههای Crawl > Crawl Errors هر خطای 404 در سایت قابل مشاهده خواهد بود. سئوکاران برای یافتن همه لینکهای سایت از طریق کنسول جستجوی گوگل باید گزینههای زیر را انتخاب نمایند. Acquisition > All Traffic > Channels > Organic Search
با این روش فهرست لینکدهیهای سایت مشخص میشود و با افزودن فایل آن به نرم افزار (Screaming Frog) میتوان خطاهای 404 را مشاهده کرد. همچنین با انتخاب مسیر زیر لیستی از تمام صفحات وب سایت و اینکه هر صفحه چند بار خطا ایجاد کرده است مشخص خواهد شد. Behavior > Site Content > All Pages
علاوه بر این، آنالیزور گوگل (Google Analytics) گزارش لینک شکسته در سایت را به طور منظم از طریق ایمیل ارسال میکند. افراد با ثبت آدرس سایت در آنالیزور گوگل میتوانند از خدمات آن مانند فهرست لینکهای شکسته استفاده کنند.
سایتهای معتبر برای ارزیابی لینکها
سایت Ahref گزارشی از بک لینک شکسته در سایت به طور خودکار ارائه میدهد. این سایت فوق العاده به سرعت محتوا را تجزیه و تحلیل میکند و خطاها یا لینکهای شکسته را مشخص مینماید. البته با توجه به اندازه محتوا این کار میتواند تا چند ساعت طول بکشد. با قرار دادن URL سایت وردپرس در Ahref Site Explorer و کلیک بر روی Broken در بخش Backlink لیست کامل لینکهای خراب و خطای 404 قابل مشاهده خواهد بود.
علاوه بر Ahref، سایت SEMrush هم به عنوان بخشی از عملکرد خود لینکهای شکسته داخلی و خارجی سایت را ارزیابی میکند. با SEMrush سئوکاران این امکان را دارند که صفحات حذف شده یا تغییر آدرسها را مطابق با لینکدهیها بررسی کنند. همچنین سایت BrokenLinkCheck.com یک ابزار بسیار خلاقانه و منحصر به فرد برای یافتن لینکهای شکسته است و به افراد اجازه میدهد که تا 3000 صفحه وب را به صورت رایگان از نظر خرابی لینکها بررسی کنند.
نحوه رفع خرابی لینکهای داخلی
مهمترین موضوع در آموزش سئو سازی، رفع خطای 404 ناشی از خرابی لینکها است. تغییر آدرس لینک، به روز رسانی URL و حذف لینکها از جمله روشهایی هستند که برای رفع این مشکل به کار میروند. اگر آدرس صفحه تغییر کرده است میتوان لینک را به آدرس جدید تغییر داد. در این صورت کاربران به صفحه درست هدایت خواهند شد. اگر در URL اشتباه تایپی وجود دارد با اصلاح و به روزرسانی این مشکل حل میشود. البته در برخی موارد نیز بهتر است لینک شکسته از وب سایت حذف گردد. به عبارتی در مواقعی که یک صفحه از سایت به طور کامل برداشته شده است باید لینکهای مرتبط به آن نیز حذف شوند.
برای سفارش آنلاین سئوی پیشرفته کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین سئوی پیشرفته ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید