آشنایی با رشته تبلیغات و اطلاعات مربوط به آن
رشته تبلیغات چیست و چه کاربردی دارد؟ از مدیریت تبلیغات چه استفاده ای می توان کرد؟ در مقاله زیر به سوالات پاسخ می دهیم.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین تبلیغات آنلاین کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین تبلیغات آنلاین ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
رشته تبلیغات شامل شاخه های مختلفی است و با ورود به این رشته می توانید اطلاعات مختلفی یاد بگیرید. تا به این جای کار در مورد مدیریت تبلیغات و کاربرد آن در کسب و کارهای مختلف صحبت کردیم. در این بخش قصد داریم رشته مدیریت تبلیغات را به صورت جزئی مورد آنالیز قرار دهیم. رشته تبلیغات و بازاریابی شامل سرفصل های مختلفی است که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:
-
تاریخچه: یکی از مهم ترین مباحثی که در رشته تبلیغات یاد می گیرید، تاریخچه و سیر تکامل تبلیغات است. در این بخش، روند شکل گیری و تکامل تبلیغات مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
-
تعریف تبلیغات: از دیگر مباحث مهم در رشته مدیریت تبلیغات، می توان به آشنایی با مفهوم آن اشاره کرد. دانش پژوهان باید پیش از هر چیز با مفهوم این رشته و تعریف علمی آن آشنا شوند.
-
نقش تبلیغات در جامعه و تاثیر آن بر صنعت: مبحث بعدی که در رشته مدیریت تبلیغات، آموزش می بینید، آشنایی با نقش تبلیغات و تاثیر آن بر صنعت است. در این بخش شما با طبقات مختلف اجتماعی و اقتصادی به طور کامل آشنا می شوید.
-
نقش تبلیغات در کسب و کار: بدون شک یکی از مهم ترین مباحث در رشته مدیریت تبلیغات، نقش آن در کسب و کار است. در این بخش ما با تاثیرات مثبت و منفی تبلیغات بر کسب و کارهای مختلف آشنا خواهید شد.
-
رابطه تبلیغات و فعالیت های سازمانی: از دیگر زیر شاخه هایی که در رشته تبلیغات و بازاریابی آموزش می بینید، مبحث ارتباط تبلیغات با فعالیت های سازمانی می باشد. در واقع تبلیغات، در حال حاضر، بخشی از فعالیت های سازمانی است و نمی توان آن را یک بخش مستقل از سازمان در نظر گرفت.
-
ساختار تبلیغات: در رشته مدیریت تبلیغات تجاری با ساختار تبلیغات نیز آشنا خواهید شد. در واقع صنعت تبلیغات از اجزا و ساختارهای مختلفی تشکیل شده است. شما باید برای فعالیت در این حوزه، با اجزا و ساختارهای مرتبط آشنا شوید.
-
استراتژی رسانه: در مدیریت تبلیغات تجاری با مبحث استراتژی رسانه نیز آشنا خواهید شد. در این بخش مفاهیم مختلفی مثل تعریف رسانه، ویژگی های رسانه، شناخت مخاطبان، استراتژی های موفق، الگوها و مدل خرید، برنامه ریزی و... به شما آموزش داده می شوند.
-
اصول طراحی و کمپین های تبلیغاتی: یکی دیگر از بخش های آموزشی در رشته مدیریت تبلیغات، آشنایی با اصول طراحی است. برنامه ها و کمپین های تبلیغاتی مختلفی وجود دارند که شما باید با آن ها آشنا شوید.
از دیگر مباحث رشته تبلیغات می توان به تحقیقات در حوزه تبلیغات، تکنیک های طراحی تبلیغ، مباحث حقوقی مربوط به تبلیغات، تبلیغات موثر و... اشاره کرد. با یادگیری این مباحث می توانید به فردی تراز اول در حوزه تبلیغات تبدیل شوید.
بهترین کتاب ها برای رشته تبلیغات کدامند؟
در بخش قبلی مقاله در مورد مباحث آموزشی رشته تبلیغات صحبت کردیم. در این بخش قصد داریم بهترین کتاب ها در رشته تبلیغات و بازاریابی را به شما دوستان عزیز معرفی کنیم.
-
کتاب Advertising Concept and Copy: این کتاب توسط فلتون نوشته شده و به عنوان یکی از کاربردی ترین کتاب ها در رشته تبلیغات و بازاریابی شناخته می شود. با استفاده از مطالب این کتاب می توانید با ایده های تبلیغاتی، برند سازی، تبلیغات چریکی، تبلیغات چاپی و رسانه های اجتماعی آشنا شوید.
-
کتاب Advertisng Media Planning, Sissors: این گزینه نیز به عنوان یکی از بهترین کتاب ها در حوزه مدیریت تبلیغات شناخته می شود. با استفاده از مطالب موجود در این کتاب می توانید در مورد برنامه ریزی های رسانه ای، بنرهای اینترنتی، استراتژی های تبلیغات و بازاریابی، تاثیر بین رسانه ای و... اطلاعات خوبی کسب کنید.
-
Advertising\ A Very Short Introduction: کتاب Advertising\ A Very Short Introduction شامل یک توضیح مختصر و عالی در مورد رشته تبلیغات است. این کتاب توسط فلچر نوشته شده و به شما کمک می کند تا در کوتاه ترین زمان ممکن، مفاهیم مربوط به تبلیغات را یاد بگیرید.
مدیریت تبلیغات
مدیریت تبلیغات یک رشته تخصصی و آکادمیک است.
مدیریت تبلیغات آمیختهای از فنون مدیریت و دانش تبلیغات است.
در رشته مدیریت تبلیغات دروس مدیریتی و مهارتهای ارتباطی و علوم انسانی، تاریخچه تبلیغات و انواع فنون و روشهای تبلیغ و بازاریابی، مباحث اصلی را تشکیل میدهند.
مدیریت تبلیغات با تسلط بر مفاهیم کلی و جزئی تبلیغات و بازاریابی و با استفاده از نبوغ مدیریتی و دانشی که در این زمینه کسب کرده است، سکاندار کشتی تیم تبلیغاتی است تا با شناخت و کشف مغزهای نابغه و استعداد اعضا در زمینه هنرهای تبلیغاتی را، به واسطه هماهنگی و یکپارچهسازی ایدههای خلاقانه تیم تبلیغاتی، در راستای هدف نهایی پروژههای تبلیغاتی، که همانا جذب مخاطب و جلب توجه او در بدل سازی نقش یک مشتری و متقاضی است، در میان امواج گاه آرام و گاه خروشان اقیانوس بی انتهای صنعت تبلیغات، پیش راند.
مدیریت تبلیغات، یک فرد نیست، بلکه جهانی است سرشار از مفاهیم گسترده و آگاهی های خرد و کلان که گاه توسط یک نفر در یک مجموعه بازاریابی و برندینگ تداعی و متجلی میشود و گاهی رسالتی چندگانه است که بر عهده چند تن تحت عنوان تیم مدیریت تبلیغات، محقق میگردد.
یک مجموعه بازاریابی و تبلیغاتی، شامل بخشهای مختلف و وظایف تیمی متنوعی است که باید با یکدیگر در مسیر رسالت مشترک و یگانه کل مجموعه از یک طرف و از طرف دیگر با خواست و پسند کارفرمایان، هماهنگ شوند و این همان تخصص و وظیفه مهم و اصلی مدیریت تبلیغات است.
بنابراین مدیریت تبلیغات، یک سمت و شغل خودمحورانه و منفرد نبوده و وابستگی کامل با تمام بخشهای گروه داشته و نه در قالب تصمیم گیرنده، بلکه در حکم متعادل کننده و هماهنگساز گروه، مرزهای اختلاف را از میان برداشته و یک توافق مشترک و مورد قبول را در هر یک از پروژههای تبلیغاتی، تبیین و تدوین میکند.
مدیریت تبلیغات، پیشتر از آنکه یک شغل باشد، نوعی نگرش است!
علاوه بر اینکه مدیریت تبلیغات یک شغل و حرفه مستقل است، نوعی بینش برای هر یک از اعضای گروه تبلیغات نیز به حساب میآید، تا در هنگام به اجرا درآوردن ایدههای خویش، کار را مدیریت نمایند.
بنابراین، آشنایی با اصطلاحات و مباحث پایه و ابتدایی مدیریت تبلیغات، از جمله آگاهیهای الزامی برای هر فردی است که قصد دارد به صورت حرفهای و تخصصی در صنعت تبلیغات و بازاریابی فعالیت نماید.
هنگامی که از مدیریت تبلیغات صحبت به میان میآید، اطلاعات عمومی و تخصصی در حوزههای مختلف تبلیغات و بازاریابی مطرح میگردد، یعنی آشنایی کلی با انواع رسانهها، محل و شیوه تهیه و ارائه تبلیغات و جامعه هدف برای بازاریابی، و آشنایی مفصل و تخصصیتر در زمینه منتخب برای فعالیت؛ برای مثال، مدیریت تبلیغات تیمهایی که در تبلیغات اینترنتی و بازاریابی آنلاین فعال هستند، مانند گروه تبلیغات آنلاین و بازاریابی اینترنتی رایامارکتینگ، باید بر اصول جزیی و تخصصی در زمینه رسانههای مجازی و شبکههای اجتماعی و فنون هماهنگسازی و مهندسی و ساماندهی ابعاد و چارچوبهای فعالیت تیم، تسلط داشته باشد.
ابعاد فنی و جنبههای مختلف حرفه مدیریت تبلیغات
همانطور که در ابتدای این گفتار، عنوان گردید، هماهنگسازی مجموعه تبلیغاتی، از جمله اصلیترین وظایف مدیریت تبلیغات است.
حال علاوه بر هماهنگسازی، آیا میتوان جنبههای دیگری نیز برای مدیریت تبلیغات، تعریف نمود؟
طرحریزی الگوهای اجرایی، فضاسازی برای ایدهپردازی، تبیین و بازبینی مستمر خط مشیهای حرفهای، نظارت و تدوین مراتب کاری و ساماندهی اصول اخلاقی و ارتباطات نیروی انسانی و منش همکاری درون مجموعه، سازوکارهای ارتباطی بین مجموعه با کارفرمایان، حدود اختیارات عوامل و اعضا و ... از جمله جنبههای مدیریت تبلیغات عملگرا، پویا و حرفهای است.
توصیه می کنیم مقاله روشهای تبلیغات با یکدیگر اشتراکات و همپوشانی دارند را مطالعه نمایید.
مدیریت تبلیغات برای انجام و رسیدگی به آنچه ذکر گردید، نیازمند مهارتهای فنی است؛ شناخت انواع استراتژیهای تبلیغاتی و گسترش و شخصیسازی آنها و حتی پایهگذاری استراتژی و قالبهای نوین و خلاقانه و بدعتگذاری در صنعت تبلیغات، از جمله اطلاعات و مهارتهایی است که مدیریت تبلیغات، باید از آن برخوردار باشد.
مدیریت تبلیغات نیز مانند هر مدیر دیگری، باید بر اصول مذاکره و گفتگوی اثرگذار، مسلط باشد.
-او باید بتواند فضایی صمیمی و حرفهای و پویا داخل مجموعه خلق کند.
-او باید با هوشیاری و ذکاوت، خواست و هدف و طرح ذهنی کارفرما را درک کند.
-او باید ویژگیهای منحصر به فرد پروژه را تشریح و تصویرسازی کند و با توجه به ذهن مخاطب و جامعه هدف و فضای ارائه، بررسی متد و ماکت اولیه طرحهای گروه ایدهپردازی را به درستی و با دیدی گسترده و چند جانبه، به انجام رساند.
البته که هر یک از این وظایف، در تخصص بخشهای مختلف نیروی انسانی مجموعه است؛ اما مدیریت تبلیغات، موظف به یافتن کانون تمام این عناصر حرفهای بخشهای جداگانه تیم تبلیغاتی بوده و رهبری اتاق فکر و بیان نظرات را بر عهده دارد.
مزیت و لزوم آموزش مدیریت تبلیغات در جوامع امروزی
مدیریت تبلیغات با توجه به موضوعات مختلف پروژههای تبلیغاتی که در مجموعه کاری خود میپذیرد، در نهایت انعطاف و پذیرش، با نگاه نقادانه و دقیق، سبک و سیاق همکاری با کارفرما را مهیا سازد.
مدیریت تبلیغات، نیاز به آموزش داشته و در فهوای آموزش فنون تخصصی، پرورش و شکوفایی مهارتهای اجرایی و نظارتی در داوطلبان صورت میگیرد.
با توجه به رشد روزافزون کسب و کارهای متنوع و مشاغل شخصی، نیاز به تبلیغات در تمام ابعاد قابل طرح و اعلام، چه در بعد تجاری و چه در بعد معنایی و مفهومی برای آگاهی بخشی فرهنگی و هنری و اجتماعی، روز به روز بیشتر احساس میشود.
با رونق گرفتن صنعت تبلیغ و البته ازدحام رقابت در این حرفه، رشته مدیریت تبلیغات یکی از آموزشهایی است که اخیرا بسیار مورد استقبال قرار گرفته و آکادمیهای آزاد و مجموعههای تبلیغاتی و بازاریابی که سابقه درخشان و طویلی دارند، مانند گروه تخصصی رایامارکتینگ، برای تربیت نیروی انسانی فعال در تبلیغات و پرورش نیروی کاری پویا و رونق کسب و کارها، به ارائه و تدریس آموزهها و مباحث مدیریت تبلیغات میپردازند.
سرفصلهایی نظیر تاریخچه تبلیغات، مفاهیم تبلیغات و بازاریابی، مفاهیم و ارزیابی تجاری، اصول بازاریابی، مفاهیم بازار و جامعه هدف، مذاکره و ارتباط موثر، جامعه شناسی و مطالعات اجتماعی، اصول اقتصادی و تجاری، محتوا و ارائه، کمپینهای تبلیغاتی، مدیریت نیروی انسانی و ... از جمله مباحث اصلی است که در دورههای آموزشی مدیریت تبلیغات، به تفصیل و به صورت تخصصی، شرح و آموزش داده میشود.
نقش مدیریت تبلیغات و صنعت تبلیغ در جوامع بشری
یک مدیر تبلیغاتی موفق، نقش به سزایی در معرفی و اوجگیری برندهای جدید و مطالب نوین دارد.
بنابراین مدیر تبلیغاتی موفق به نوعی ضامن رونق اقتصادی جوامع و آگاهی بخشی جمعی است که حتی ورای مرزهای جغرافیایی و تاریخی هم در وسعت جهان و هم در گذر زمان، اهمیت دارد.
تربیت مدیران تبلیغاتی موفق، موجب رشد و توسعه صنایع و نیز گسترش مشاغل و کسب و کار شده و همین اعتبار و موفقیت در میان عموم، خود عامل مهمی جهت انگیزه بخشی به صاحبین کسب و کار است تا متعهدانه برای ارتقای کیفیت کار خود هم در مقام قدردانی از مشتریان و مراجعین و هم در راستای موفقیت افزون و ماندگاری برند خویش، بیشتر از پیش اهتمام ورزند.
پس، تبلیغات هوشمندانه، ورای مقصودهای تجاری، موجب ارتباط بهتر و صادقانه نهادهای خصوصی و دولتی با مردم و جامعه هدف میشود.
مدیریت تبلیغات، مانند نقطه اشتراک میان تمام بخشهای تیم تبلیغاتی، کانون عطف و نقطه ثقل و موجب استحکام ساختار مجموعه بوده و در صورتی که نتواند وظایف و مسئولیتهای خود را بهینهسازی نماید، موجب آشفتگی و سردرگمی نیروی کار مجموعه تبلیغاتی و در نهایت باعث درهم شکستن بنیان کل گروه میشود.
سوالات متداول
-
از مهم ترین وظایف کارشناس رشته تبلیغات می توان به نوشتن آگهی تبلیغاتی برای رسانه های مختلف، تغییر زبان و آهنگ تبلیغات، بحث و گفتگو با مشتری، تعامل با نمایندگان فروش و... اشاره کرد.
-
بله، رشته مدیریت تبلیغات، در حال حاضر در دانشگاه های کشور ارائه می شود. شما می توانید پس از شرکت در کنکور و کسب تراز مورد نظر، در کارشناسی حرفه ای و کاردانی مدیریت تبلیغات ثبت نام کنید.
-
برای شروع فعالیت در این رشته، داشتن حداقل یک مدرک مرتبط الزامی است. برای افزایش توانایی ها و مهارت خود در این حوزه نیز می توانید در دوره های آموزشی آنلاین یا دوره های کارآموزی شرکت کنید.
برای سفارش آنلاین تبلیغات آنلاین کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین تبلیغات آنلاین ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید