آیا تغییر آدرس سایت یا همان (URL) یک ایده بد و با اثر منفی بر سئو است؟
تغییر آدرس سایت، یکی از عملیاتهایی است که انجام آن با ابهامهای مختلفی همراه است. هدف ما نیز از نگارش این متن پاسخ به این ابهام است.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین سئوی پیشرفته کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین سئوی پیشرفته ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
دلایل محکم و خوبی برای تأیید این امر که تغییر آدرس تأثیراتی بر سئو سایت دارد موجود است اما مهمتر از آن باید به این پرسش پاسخ دهیم که آیا ما باید در آدرس سایت یا همان (URL) خود تغییری ایجاد کنیم؟ این بار با یکی دیگر از پرسشهای مطرحشده از سوی کاربران کنار شما هستیم که شاید پرسش بسیاری از شما بوده یا حتی خودتان نیز عملی مشابه را در این زمینه انجام داده باشید. پرسش کاربر ما با محوریت مسائل مربوط به سئو، به این شرح بود:
مثل همیشه پاسخ ما در برخورد اول این است:
بستگی دارد! اما اینکه اثرگذاری تغییر آدرس سایت و منفی بودن این اثر واقعاً به چه چیز بستگی دارد را باید بررسی کنیم. پیش از هر کاری دلایل شما برای ایجاد هر تغییری در حوزه تولید محتوا و آدرس سایت باید بتوانید تعیین کنید که مراد شما از هر تغییر چیست. اگر بسترهای نرمافزاری و مقدمات مناسبی برای ایجاد این تغییر در دسترس ندارید، بهتر است قید آن را بزنید هرچند در برخی موارد حتی با این وجود هم، ایجاد تغییر اجتنابناپذیر و حیاتی است!
شایعترین دلایل کاربران برای یک تغییر ساختار اجتناب ناپذیر در آدرس سایت ایجاد تغییر در نام برند، طراحی مجدد و نوسازی قالب سایت، تغییر دامنه و حیطه تمرکز خدمات یا محصولات یا نیاز به تغییر دامنه است. پیش از ورود به بررسی دقیق اثرات تغییر آدرس سایت ، اجازه دهید تا یک نکته اساسی را به شما گوشزد کنیم:
اگر تحت هر شرایطی با سنجش میزان هزینه و فایده تغییر آدرس سایت متوجه میشوید که فایده آن کمتر از هزینههای آن است، حتماً تلاش کنید از این کار اجتناب شود. بهنوعی باید گفت که اجتناب از این تغییر آدرس سایت باید تا حد بیشتر بودن هزینهها نسبت به فایدهها در دستور کار باشد اما در صورت بیشتر شدن فایدههای این کار، بد نیست تا با دید مثبتتری به آن نگاه کنید.
چرا باید در حفظ آدرس سایت خود کوشا باشید؟
دلایل ملموسی برای حفظ و اجتناب از تغییر آدرس سایت وجود دارد که بخش مهمی از آنها منطقی بوده و خارج از حیطه سئو نیز معنادار هستند. به طور مثال تغییر آدرس سایت میتواند باعث از بین رفتن و در اصطلاح (Broke) شدن بوکمارکهایی شود که کاربران قبلاً بر مبنای سایت شما ایجاد کردهاند.
این بدان معنی است که اگر مثلاً یک کاربر صفحه خاصی از سایت شما را جذاب دانسته و آن را برای مطالعه بیشتر یا ارجاعات بعدی بوکمارک کرده باشد، با تغییر آدرس سایت ، این بوکمارک از دسترس او خارج خواهد شد.
در یک نگاه کلی، تغییر آدرس سایت ، هر نوع رابطه بین شما و کاربر در هر قالبی، حتی لینکهای درج شده در وبسایتهای ثالث را از بین خواهد برد. حتی ممکن است هزینه زیادی که برای آگهی در سایتهای دیگر یا درج رپورتاژ آگهی داشتهاید را بیاثر کرده و از این نظر نیز یک ضرر مالی محسوب شود.
شاید یک راهحل اما با اثرگذاری محدود
یک راهحل کاربردی که ما در شرایط تغییر آدرس سایت به کاربران خود پیشنهاد میکنیم، استفاده از پارامتر (301 redirect) در سایت است. این پارامتر در مواردی که شما قصد دارید تا کاربر را از یک آدرس اینترنتی خاص به سمت آدرس اینترنتی دیگری روانه کنید کاربرد دارد.
شما با استفاده از تعبیه (301 redirect) بر صفحه قدیمی سایت خود، کاربران را به آدرس جدید ارجاع میدهید اما این همیشه ممکن نیست. این روش و استفاده از این پارامتر تنها در صورتی ممکن است که شما آدرس پیشین خود را زنده نگه دارید؛ اگر آدرس پیشین به کلی از دسترس خارج شود، این امکان دیگر وجود ندارد.
اثرات منفی تغییر آدرس سایت از منظر سئو؛ لینکها و ارتباطات
لینکها و ارجاعات، هنوز هم یکی از مهمترین فاکتورهای موتورهای جستجو برای شناسایی سایتهای برتر بوده و از این رو فاکتوری کلیدی در حیطه سئو هستند. کیفیت لینکها و اتصالات در کنار کمیت آنها، یکی از شاخصها و معیارهایی هستند که باعث جلب اعتماد گوگل به سایت شما میشوند.
هنگامی که شما به هر علتی تغییر آدرس سایت خود را در دستور کار قرار دهید، تمام این ارتباطات و اعتماد جلب شده نسبت به لینک سایت خود را از دست خواهید داد و این اصلاً خوشایند نیست! این یعنی افت ناگهانی ارزش سئوی سایت شما. پس حتی اگر مجبور به تغییر آدرس سایت هستید، تلاش کنید که تا مدت زیادی آدرس پیشین را حفظ کرده و با پارامتر 301 redirect صفحات و لینکهای مختلف آن را به سایت خود متصل کنید.
مهم است تا در سایت جدید خود، دقیقاً بر همان محتواهای موجود در صفحات جزئی تمرکز کنید تا محتواها ارتباط و تناسب خود را از دست ندهند وگرنه با ارجاع لینک یک صفحه قدیمی به صفحه جدیدی با محتواهای متفاوت، گوگل رفته رفته امتیاز اعطا شده به آن لینک را مورد تجدید نظر قرار میدهد. از ارجاع چندین آدرس مختلف به صفحه اصلی سایت خود یا یک صفحه ثابت اجتناب کنید. گوگل به سرعت متوجه این موضوع خواهد شد و شدیداً با آن مخالف است.
چگونه آدرس سایت را عوض کنیم؟
برای تغییر آدرس سایت، شما نمی توانید این کار را بدون تغییر دامنه انجام دهید. بنابراین لازم است ابتدا یک دامنه جدید تهیه کرده، سپس برای این کار اقدام کنید. نحوه تغییر آدرس سایت در این روش به شرح زیر می باشد:
• تهیه دامنه جدید:
اولین قدم برای تغییر آدرس سایت، آن است که یک دامنه جدید را بخرید. این کار را می توانید از وب سایت ایرنیک و یا شرکت های هاستینگ واسط و نیز سایت های مرجع انجام دهید. بهتر است در انجام این کار، خوب دقت کنید تا نام و آدرس به خوبی انتخاب شده و دیگر نیاز به تغییر نداشته باشند. همچنین بهتر است توجه کنید که دامنه جدید، مورد استفاده قبلی قرار نگرفته و یا از نظر سئو سابقه بدی نداشته باشد.
• تغییر DNS:
اگر اکنون سایتی دارید که فعال است، حتما Dns هایی از هاست را برای دامنه ست کرده اید. حال که دامنه را تغییر داده اید، باید Dns ها را نیز برای آن دامنه جدید تنظیم نموده و این موارد را از دامنه قبلی پاک کنید.
• تنظیمات هاست و سایت:
حال زمانی که هاست شما به دامنه جدید وصل شود، لازم است برای تنظیم گواهینامه SSL اقدام کرده و یک کار مهم دیگر را نیز انجام دهید. اگر از وردپرس استفاده می کنید، به بخش تنظیمات رفته و دامنه جدید خود را در قسمت URL سایت درج کنید.
کار تمام است و شما فرآیند تغییر url سایت را به صورت کامل انجام داده اید. در صورتی که می خواهید آمار دامنه جدید خود را نیز مشاهده کنید، می توانید آدرس دامنه را در سرچ کنسول گوگل برای جیمیل خود در تب جدید ثبت نمایید.
شرایط تغییر اسم سایت در وردپرس
ممکن است به دلایل مختلفی اقدام به تغییر آدرس سایت نموده و اکنون میخواهید نام جدیدی را برای آن قرار دهید. این نام، همان مقداری است که وقتی تب جدیدی را باز کرده و وارد سایتی می شوید، در تب نمایش داده می شود. برای این کار کافیست مراحل زیر را انجام دهید که عبارتند از:
• ابتدا به تنظیمات wordpress خود مراجعه کنید. حال به بخش "عمومی" بروید.
• در مرحله بعدی باید دو فیلد "عنوان سایت" و نیز "معرفی کوتاه" را ویرایش کنید. این قسمت همان جایی است که می توانید برای تغییر نام سایت اقدام کنید.
• همچنین شما می توانید با ورود به قسمت ادمین، بر روی گزینه نمایش کلیک کرده و گزینه سفارشی سازی را بزنید. حال در قسمت هویت سایت، این فیلد ها را تغییر دهید.
شرایط تغییر نام سایت در وردپرس وابسته به عامل دیگری نیست و شما می توانید از طریق مراحل بالا، اقدام به تغییر نام سایت خود نمایید. به این نکته توجه کنید که از این به بعد، سایت شما با نام جدید شناخته شده و بهتر است لوگو و تمام نوشته هایی که به نوعی اشاره به نام برند قبلی شما دارد را در صفحات مختلف ویرایش کنید.
روش های مختلف تغییر آدرس سایت
شیوه های مختلفی برای تغییر آدرس سایت وجود دارند که شما می توانید از آنها استفاده کنید. مدل دیگری از روش های تغییر آدرس سایت عبارت است از:
• تغییر در فایل Wp-Config: در این حالت شما می توانید فایل wp-config.php را در هاست پیدا کرده و ویرایش کنید. وارد فایل شده و کدهای زیر را به بالای این فایل اضافه نمایید:
;(‘define(‘WP_HOME’,’http://example.com
;(‘define(‘WP_SITEURL’,’http://example.com
شما می توانید از یک افزونه نیز برای بروزرسانی تمام URLهای سایت خود استفاده کنید.
آموزش نحوه تغییر آدرس سایت در سایتهای وردپرسی
همانطور که در بالا گفتیم، شما می توانید برای تغییر آدرس سایت، از افزونه نیز استفاده کنید که در این حالت می توان گفت:
• ابتدا به بخش پیشخوان وردپرس رفته و گزینه تنظیمات آن را بزنید.
• حال باید به بخش General یا عمومی رفته و دو فیلد روبرو را ویرایش کنید: Wordpress Address (URL) و فیلد Site Address (URL).
نحوه تغییر url در php
یکی از روش های دیگری که می توان برای تغییر آدرس اینترنتی سایت از آن استفاده کنید، تغییر url در php است. شما می توانید این کار را با تغییر در بخش phpMyAdmin انجام دهید. برای این کار می توانید مراحل زیر را طی کنید:
• به بخش phpMyAdmin رفته و پایگاه داده خود را در لیست سمت چپ انتخاب کنید.
• حال باید روی گزینه wp_options آن زده و در جدول سمت راست، سطرهای siteurl و نیز home را بیابید.
• حال برای ادیت کردن این سطرها، کافیست روی گزینه مداد یا Edit کلیک کرده و در قسمت option value، مقدار URL جدید را بارگذاری کنید.
• حال گزینه GO در پایین صفحه بزنید تا تغییرات اعمال شوند.
این یک ریسک است؛ جوانب مختلف آن را بسنجید
با نگاهی به توضحاتی که تابحال ارائه شد، متوجه خواهید شد که تغییر آدرس سایت از منظر سئو یک تغییر بنیادین است و قطعاً یک ریسک محسوب میشود. شما در یک ریسک باید تعیین کنید که در صورت شکست چه چیز را هزینه کرده و در صورت پیروزی چه چیزی را به بدست میآورید. اگر شما سایتی مهجور و با بازدید بسیار کم دارید، قطعاً انجام ریسک تغییر آدرس سایت قابل پذیرش تر است.
زیرا حتی با شکست در این پروژه چیز بزرگی را از دست نداده و در صورت موفقیت نیز، میتوانید ارزش سئوی سایت خود را تا حد زیادی بهبود ببخشید اما اگر سایتی با بازدید قابل قبول دارید، شاید این ریسک منطقی نباشد. در بسیاری از موارد آن اهدافی که با تغییر آدرس سایت به دنبال آنها هستید را میتوان با تغییر ضربآهنگ تولید محتوا و بهبود آن بدست آورد. تصمیمگیری در این مورد وابستگی شدیدی به قوه قضاوت شما دارد.
برای مشاهده هزینه سئو و هزینه تولید محتوا در رایا مارکتینگ به منوی هزینه و زمان مراجعه کنید.
برای سفارش آنلاین سئوی پیشرفته کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین سئوی پیشرفته ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
من چنتا از صفحات سایتمو تو یه روز چندین بار ویرایش و ذخیره کردم گوگل کلا اونارو حذف کرده و ایندکس نمی کنه مطالب تکراری هم اصلا نداره چیکار بکنم ایندکس بشه؟