6 قانون مهم برای انتخاب نام دامنه یا Domain Name
اصول ثبت و ساخت "دامین سایت" چیست؟ چگونه نام دامنه سایت را انتخاب کنیم؟ رابطه آدرس سایت اینترنتی با جذب کاربر و افزایش فروش...
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین سئوی پایه کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین سئوی پایه ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
زمانی که صاحب برندی هستید و قصد کردهاید تا آن را به شکل آنلاین به همگان ارائه دهید برای شروع ابتدا نیاز به یک آدرس اینترنتی دارید تا از طریق آن صفحات را برای ورود به کاربران معرفی کنید، و یا اگر تصمیم دارید تا تجارت آنلاینی را برای فروش و ارائه خدمات برپا کنید اولین و مهمترین راه ارتباط شما با مشتریانتان ساختن یک وب سایت است.
دامنه سایت چیست؟
Domain Name، دامین و یا نام دامنه، آدرس سایت شرکت شما در اینترنت است که بعد از انتخاب با پسوندهای مختلفی از قبیل: com, net, ir, org و... براساس اصول و قانون هر کشوری ساخته میشود. برای مثال نام دامنهی شرکت رایامارکتینگ www.Rayamarketing.com است.
انتخاب نام دامنه یا Domain Name
شاید شما به عنوان مدیر یا موسس یک تجارت آنلاین با کارمندان، همکاران و یا مشتریانتان تا سالهای طولانی در تعامل و ارتباط نباشید اما Domain Name سایتتان آیتمی است که تا زمانی که کسب و کارتان به راه است با شما خواهند ماند. نام دامنه وبسایت شما معرف برندتان است و ویژگی آن به شدت بر افزایش کلیک و تعداد بازدیدکنندگان تاثیرگذار خواهد بود، به همین علت تصمیمگیری انتخابش پروسهی بسیار حساسی است و لازم است تا برای آن وقت و انرژی زیادی صرف کنید.
مطمئنا بسیاری از شما خلاقیت خوبی در انتخاب نام دامنه دارید اما این مقاله به شما کمک خواهد تا از تکنیکهایی برای حصول نتیجه بهتر استفاده کرده و یا از برخی از آیتمهای بازدارنده خودداری نمایید.
1. از نام دامنه یک برند بسازید
برندسازی نام دامنه، یعنی آیا زمانی که نام آدرس ساییتان را میشنوید و یا دیگران راجب به آن صحبت میکنند این آدرس مانند یک برند تجاری به نطر میرسد یا خیر؟
برای انتخاب آدرس سایت تم فانتزی و یونیک بودن را در نظر بگیرید و همواره به یاد داشته باسید که به هیچ وجه از خط فاصله و یا عدد در ساخت Domain Name استفاده نکنید. فرض کنید شما وب سایتی دارید که به ارائه دستور پخت انواع پاستا و فروش آنلاین آن میپردازد. زمانی که من به عنوان یک مشتری از شما آدرس وبسایتتان را میپرسم و در مقابل شما www.Pasta_shop.com را به من معرفی میکنید، این نام دامنه، به هیچ وجه برند خاصی را در ذهن من ثبت نخواهد کرد و مطمئنا برای بخاطر سپردن آن نیاز به قلم و کاغذ خواهم داشت، بنابراین BestPasta.com میتواند گزینهای بسیار بهتر و شیکتری باشد.
2. یک نام دامنه دهان پرکن با تلفظ خوب ایجاد کنید
شاید برای برخی از شما این سوال به وجود آمده باشد که تلفظ یک وب سایت چه تاثیری میتواند داشته باشد زمانی که کاربر برای جستجوی آدرس سایت فقط آن را تایپ خواهد کرد و یا بروی لینک موردنظر کلیک میکند؟ در دنیای تجارت و بازاریابی مفهومی به نام "زبان آوری" وجود دارد و بدین معناست که انسان به ذاته علاقه به شنیدن کلمات و یا جملاتی دارد که به آسانی بیان میشود. تلفظ بر اساس کشور و زبان موردنظر متفاوت است اما یک اصول و قاعده کلی وجود دارد که چنانچه کلمهای را نتوانید به راحتی تلفظ کنید و برای دیگران نیز به همین شکل باشد بنابراین قانون زبان آوری را رعایت نکردهاید و به طبع آن برندتان کمتر در اذهان عموم باقی خواهد ماند.
به نام سایت FlourEggsH2O.com توجه کنید، بسیار خلاق، هوشمندانه و منحصر بفرد است اما تلفظ بسیار دشواری دارد و زمانی که شما O را میبینید نمیتوانید تشخیص دهید که یک کلمه است و یا عدد صفر. در مقابل نام دامنه LandOfNoodles.com شاید معمولیتر به نظر برسد اما تلفظ بسیار راحتی دارد و از کلمهای مانند "نودل" استفاده شده که بسیار از مردم جهان با مفهوم آن آشنایی دارند. شما به مردم خدمات میدهید بنابراین تنها علاقه شخصیتان نباید در انتخاب نام دامنه و برند درگیر باشد. قبل از اینکه نامی را دوست داشته باشید از چشم مشتری نیز باید به آن نگاه کنید.
کارگاه آموزش تولید محتوا در وب
3. نام دامنه باید کوتاه باشد:
نام دامنه کوتاه و مختصر هم یکی از قوانین زبان آوری است که قبلا در مورد آن صحبت کردیم. زمانی که یک سایت آدرس کوتاهی داشته باشد سریعتر تایپ خواهد شد، راحتتر بیان میشود و برای اشتراک گذاری در صفحات اجتماعی نیازی به اختصارسازی ندارد. در مقابل اگر نام دامنه طولانی باشد در جستجوها به طور کامل نمایش داده نخواهد شد و یا URL ممکن است قسمتی از نام آنرا حذف کند. لذا تا آنجایی که امکان دارد برای ثبت دامین از کوتاهترین جملات و یا کلمات استفاده نمایید. البته دقت کنید که نام دامنه آن اندازه کوتاه نباشد که بدون مفهوم به نظر برسد مثلا PastaScience.com بسیار مناسبتر از Pastasci.com است زیرا مفهوم بهتری را به کاربر القا خواهد کرد.
4. از نامهای تکراری که رقبا استفاده کردند خوداری کنید:
در این رابطه باید بسیار محتاط رفتار کنید. یک آدرس سایت کپی شده و یا تکراری نه تنها موجب سردرگمی کاربران خواهد شد بلکه شرکت رقیب قادر است تا برعلیه شما در دادگاه شکایت کند. علاوه بر آن کاربران نیز در رابطه با کسب و کار شما قضاوت خواهند کرد و موجب بد جلوه دادن تجارتتان شده و به اعتبار شما بسیار صدمه وارد خواهد کرد. بهتر است مانند کشورهای خارجی قبل از ثبت Domain Name از یک وکیل یا متخصص آشنا به مسائل قانونی استفاده کنید. بسیار دیده شده که مالکین برندهای تجاری از مالکین دامین های تجاری شکایت به عمل آورند. اگر آدرسی که انتخاب کرده اید قبلا توسط شرکت دیگری ثبت شده است بهتر است که برخی از کلمات آنرا تغییر بدهید، جابه جا کنید یا از کلمات مترادف استفاده نمایید.
5. نام دامنه باید حس خوبی به مشتری القا دهد:
زمانی در ساخت و ثبتنام دامنه ساییتان موفق عمل خواهید کرد که مشتریان هدفتان به خوبی با آن ارتباط برقرار کنند یعنی زمانی که آدرس وب سایت شما را میشنوند بلافاصله متوجه شوند که این سایت در چه مواردی خدمات ارائه میدهد. به نام دامنه SavoryThreads.com توجه کنید. ترجمه آن "رشته خوشمزه" می باشد. بله، بسیار خلاقانه، دهان پرکن و فانتزی بنظر می رسد اما تعداد بسیاری از مشتریان نخواهند فهمید که این شرکت در رابطه با فروش پاستا فعالیت دارد و تنها حسی که القا میشود این است شرکت مورد نظر در رابطه با یک نوع غذا خدماتی را ارائه میدهد.
6. از کلمات کلیدی شاخص در انتخاب نام دامنه ساییتان استفاده کنید:
از کلمات کلیدی مرتبط با اهداف کاریتان در ساخت آدرس سایت استفاده نمایید. برای مثال اگر خدمات و سفارش آنلاین فروش کفش را انجام میدهید حتما از کلمه "کفش" در نام دامنه ساییتان استفاده کنید. این کار علاوه بر سهولت جستجو برای کاربر، میتواند به فرآیند سئو سایت نیز کمک کند.
اگر شما نیز تجربه، نظر و یا ایدهای در این رابطه دارید مشتاقانه آماده شنیدن آن هستیم.
سوالات متداول
-
Domain Name، دامین و یا نام دامنه، آدرس سایت شرکت ما در اینترنت است که پس از انتخاب با پسوندهای مختلف (از قبیل: com, net, ir, org و...) براساس قانون هر کشوری، ساخته میشود.
-
برندسازی نام دامنه، یعنی اینکه زمانی که نام آدرس ساییتان را میشنوید (و یا دیگران راجب به آن صحبت میکنند) این آدرس مانند یک برند تجاری به نطر برسد.
-
کوتاه، مرتبط با کسبوکارتان، فاقد عدد و خط تیره، دهان پرکن با تلفظ خوب، یونیک بودن و تکراری نبودن مواردی هستند که در انتخاب نام دامنه باید به آنها توجه کرد.
برای سفارش آنلاین سئوی پایه کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین سئوی پایه ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید