چرا پادکست تاریخی گوش دهیم؟
پادکست تاریخی چیست و چرا از کتابها و فیلمها و تصاویر بهتر است؟ در این مطلب به طور مفصل به این موضوع پرداختهایم.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین پادکست کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین پادکست ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
پادکست تاریخی چیست و چرا شنیدنش لذت بخش است؟ تصور اغلب ما از تاریخ، کلاس های درس تکراری، بدون حتی ذره ای داستان پردازی و خلاقیت است. در انتهای چنین کلاس هایی، کمتر کسی را می توانستید بیابید که از درس مورد نظر چیزی در ذهنش باقی مانده باشد.
اما ماجرا در مورد پادکست تاریخی متفاوت است. درست است که هر پادکست تاریخی خوب نیست، اما در مدیوم پادکست های فارسی، هستند نمونه هایی که شنیدنشان لذت بخشتر از شرکت در هر کلاس آموزشی است. در پادکست های تاریخی شما روایت را به صورت داستانی و کاملا متفاوت خواهید شنید. به باور بسیاری از پادکستر ها، فایل های صوتی پادکست بهترین بستر برای شنیدن ِتاریخ و اتفاقات گذشته هستند تا کتابها، فیلم ها و یا حتی تصاویر.
پادکست نوعی از تولید محتوا به شمار می رود که علاقمندان زیادی دارد، اما هرکدام از انواع تولید محتوا اعم از صوتی، متنی و ویدیوئی طرفداران خاص خود را دارند. در صورتی که می خواهید تولید محتوای خوب با هزینه ی مقرون به صرفه داشته باشید در سایت رایا مارکتینگ سفارش تولید محتوا را ثبت نمایید.
پادکست تاریخی چیست؟
پادکست صوتی تاریخی به زبان ساده عبارت است از هر پادکستی که در تک تک اپیزود های آن یک یا چند موضوع تاریخی روایت میشوند، مورد بررسی قرار می گیرند یا جزئیات آنها مو به مو برای شنونده شرح داده می شوند. به بیان دیگر، هرآنچه که مربوط به رویداد های مهم و رویداد های از نظر جا مانده در دل تاریخ ایران یا تاریخ جهان است در پادکست های تاریخی روایت می شوند.
پادکست های تاریخی (به خصوص پادکست های فارسی زبان) با استقبال خوبی از جانب مخاطبان ایرانی مواجه شده اند. درست است که تعداد پادکست های تاریخی قابل شمردن نیست و در اینجا نمی توانیم بگوییم که دقیقا چند پادکست تاریخی فارسی داریم. اما تعداد اندک شماری پادکست تاریخیِ برتر وجود دارند که ارزش شنیدن دارند. اگر در مورد پادکست های تاریخی برتر داخل گوگل جستجو کنید، به لیستی کوتاه در حد 10 الی 20 مورد می رسید.
بهترین پادکست های فارسی تاریخی کدامند؟ اینکه دقیقا کدام پادکست تاریخی از دیگری بهتر است اصلا و ابداً مشخص نیست. درست است که معیار های خاصی برای تولید پادکست خوب و کاربردی وجود دارند، اما این سلیقه مخاطبان است که روی یک پادکست برچسب خوب و روی یک پادکست برچسب بد یا متوسط میزند.
بنابراین هر پادکستی که در این مطلب به شما معرفی شد، صرفا براساس بالاتر بودنِ تعداد مخاطبان ِآن و موضوعات متنوعی است که در هر اپیزود به آن پرداخته می شود. شما می توانید طبق سلیقه خودتان یک پادکست خوب تاریخی پیدا کرده و منتظر انتشار اپیزود های تازهی آن باشید.
چرا باید پادکست های تاریخی گوش دهیم؟
ملتی که تاریخ خود را نمی داند، به تکرار آن محکوم خواهد بود. آیا این جمله برای شما آشنا نیست؟ پادکست های تاریخی به خوبی توانسته اند نگاه اغلب مردم را نسبت به تاریخ و محتوای آن تغییر دهند. همانطور که اشاره کردیم، پادکست بهتر از هر مدیوم دیگری می تواند در جذب مخاطبانی که حتی علاقه ای به تاریخ ندارند، موفق عمل کند.
روال بیان وقایع، اتفاقات، رویداد های مهم و رویداد هایی که کمتر به آنها پرداخته شده است، حقایقی که در کمتر منبعی به خوبی می توانید به آن دست پیدا کنید و ... همه و همه توانسته اند در جذب مخاطبان فارسی زبان به خوبی عمل کنند. حتی اگر به تاریخ علاقه ای ندارید، شنیدن یک اپیزود پادکست تاریخی می تواند نظر شما را نسبت به تاریخ و واقعیت های موجود در دلِ آن دگرگون کند! از طرفی، گوش دادن به پادکست های تاریخی دلایل مشابه گوش دادن به سایر گونه های پادکست ها دارد.
شما به چه دلیل پادکست گوش می کنید؟ چون رایگان است؟ چون در هر ساعت، هر روز و هر موقعی که بخواهید می توانید به یک پادکست دسترسی داشته باشید؟ به دلیل ِاینکه پادکست ها را می توان در هر شرایطی مثل ورزش کردن، تمیز کردن خانه، رانندگی، پیاده روی و ... شنید؟ یا اینکه چون پادکست ها اطلاعات جدید و تازه ای به شما می دهند؟ تمامی این دلایل برای شنیدن پادکست های تاریخی هم صدق می کنند.
اما تمایز میان پادکست های تاریخی و سایر پادکست ها این است که این نوع از پادکست ها به صورت داستانی برای مخاطب روایت می شوند. به عنوان مثال ممکن است در یک پادکست ادبی یا یک پادکست خلاصه کتاب در مورد نقد یک کتاب یا یک شعر یا روخوانی از روی آن کتاب/ شعر با شما (به عنوان شنونده) صحبت شود. اما در پادکست تاریخی خبری از روخوانی نیست! محتوای متنی پادکست تاریخی از قبل نوشته، ادیت و ویرایش می شود تا به یک اثر شنیدنی و جذاب برای شما تبدیل شود.
اجزای یک پادکست تاریخی
هر پادکست تاریخی درست مانند سایر پادکست ها یک بخش مقدمه و یک بخش پایان بندی یا جمع بندی دارد. معمولا در بخش مقدمه تعدادی سوال و ابهام در ذهن مخاطب ایجاد می شود تا ذهن او به خوبی آمادهی پذیرش ِمحتوا شود. در بدنه اصلی یک پادکست موضوعاتی مطرح می شوند که در توضیحات یا Description هر اپیزود شرح داده می شوند.
بدنه اصلی یک پادکست تاریخی را می توان اساس و بنیاد آن در نظر گرفت. در بدنه همچنین می توان اجزای دیگری هم ایجاد کرد. این اجزا بنا به صلاحدید تولید کنندگانِ آن پادکست تعیین می شوند. بنابراین هیچ قانون سختگیرانه و خاصی وجود ندارد که پادکستر ها را ملزم کند پادکست تاریخی شان را طبق اجزا و قواعد خاصی تقسیم بندی کنند. معمولا پادکست های تاریخی خوب، یک مسیر مشخص را برای تولید پادکست شان در نظر می گیرند. آنها بعد از بخش مقدمه به سراغ زمینه چینی می روند.
سپس تلاش می کنند مخاطبانِ هدف خود را با هر میزان دانش و سطح سواد با محتوا همراه کنند. سپس آرام آرام به توضیح و داستان پردازی در مورد موضوع ِاصلی می پردازند تا از میزان خشک و رسمی بودنِ آن بکاهند. در نتیجه می توانند توجه مخاطب را در اختیار داشته باشند. زمانی پادکست تاریخی به انتها و جمع بندی می رسد که به سوالاتی که در بخش مقدمه مطرح شده اند، پاسخ کامل داده شده باشد.
نمونه پادکست های تاریخی جذاب
به جذاب ترین بخشِ این مطلب می رسیم. قطعا تعداد پادکست های تاریخی که می توانید در پلتفرم های مختلف مانند Spotify، Apple Podcasts، Google Podcasts و ... بیابید بیشتر از این لیست هستند. این لیست تنها متشکل از بهترین پادکست های تاریخی است. همانطور که کمی بالاتر اشاره کردیم، کامیونیتی و تعداد مخاطبان این پادکست ها بیشتر است. همچنین هر یک از اپیزود های آن بارها و بارها شنیده شده و لایک دریافت کرده اند.
-
این حکایت: در این پادکست، تاریخ معاصر ایران مورد بررسی و توضیح قرار می گیرد. همچنین صداهایی واقعی از افراد مسئول در ایران در این پادکست خواهید شنید که می تواند برای هر ایرانی جالب باشد. بررسی تاریخ معاصر ایران در پادکست ِ«این حکایت» از تاریخ تیر 1331 شمسی به بعد می باشد.
-
گازت: در این پادکست با استناد به نشریات دوران قاجار، رویداد های مهم تاریخ ایران بررسی می شوند. در برخی از اپیزود های این پادکست صرفا به اتفاق یا رویداد تاریخی مورد نظر پرداخته می شود. در سایر اپیزود ها عوامل موثر در شکل گیری اتفاق بررسی می شوند.
-
ناوکست: اگر علاقه مند به خواندن کتاب «انسان خردمند» اثر یووال نوح هراری در باب تاریخ انسان هستید اما موفق به خواندن یا خرید ِآن نشده اید، ناوکست بهترین انتخاب ممکن است.
-
پرچم سفید: این پادکست با محوریت بررسی جنگ های بزرگ در دل تاریخ تولید می شود و فقط محدود به جنگ های ایران نیست. کل جنگ های تاریخی در این پادکست بررسی می شوند.
-
پاراگراف: در این پادکست تاریخ جهان مورد بررسی قرار می گیرد. شروع اپیزود های این پادکست از انقلاب کشاورزی تا شکل گیری تمدن هاست. برخی از اپیزود های این پادکست، چندان بی شباهت به بخشی از محتوای پادکست ِ«ناوکست» در مورد یکجانشینی انسان و انقلاب کشاورزی نیستند.
کلام آخر
در این مطلب صرفا به پادکست های تاریخی و معرفی آنها پرداختیم. اما وبلاگ رایا مارکتینگ مملو از معرفی پادکست های تازه و قدیمی برتر است. برای یافتن بهترین برنامه پادکست، بهترین پادکست های فارسی و ... از نظر خودتان، پیشنهاد میکنیم حتما سایر مطالب وبلاگ ما را بررسی کنید.
برای سفارش آنلاین پادکست کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین پادکست ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید