تربیت صدا برای گویندگی در رایا مارکتینگ
در این مطلب با اصول تربیت صدا برای گویندگی آشنا خواهید شد و در پایان لیستی از مواد غذایی مفید برای تقویت صدا و... را در اختیارتان قرار خواهیم داد.
برای سفارش آنلاین پادکست کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین پادکست ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
مقدمه:
تربیت صدا برای گویندگی جزو الزامات است. در صورتی که شما خوش صدا باشید و صدایی رسا داشته باشید بدون تردید جزو پادکسترهای معروف به شمار خواهید رفت. اگر تمایل دارید با نحوه تربیت صدا برای گویندگی آشنا شوید بهتر است تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
منظور از تربیت صدا برای گویندگی چیست؟
به کمک ادیت صدا و کسب مهارت های لازم برای تولید پادکست می توانید تا حدودی پادکست های حرفه ای را تولید کنید. برای ادیت صدا به صورت حرفه ای بهتر است در دوره های آموزش ادیت صدا برای پادکست شرکت کنید. در این صورت مهارت و تجربه لازم را کسب خواهید کرد.
هر چند که به کمک روش های ذکر شده می توان پادکست تولید کرد ولی لازمه تولید پادکست های حرفه ای تربیت صدا برای گویندگی است. بدون تردید قوی شدن در زمینه تولید پادکست نیاز به تلاش بسیار دارد. اگر شما تمایل دارید به یک پادکستر حرفه ای تبدیل شوید بهتر است تمرینات لازم را برای تربیت صدا داشته باشید.
در حالت کلی تربیت صدا برای گویندگی به مجموعه ای از تمرینات حنجره، تنفس و... گفته می شود. با انجام این تمرینات صدای شما هرگز دچار گرفتگی نمی شود. علاوه بر این صدایتان عمیق تر نیز خواهد شد. در صورتی که شما صدایی جذاب و رسا داشته باشید می توانید با اضافه کردن موسیقی به پادکست به تولید پادکست هایی مخاطب پسند بپردازید.
اصول تربیت صدا در تولید پادکست و گویندگی
برای تربیت صدا در گویندگی موارد زیر را مد نظر داشته باشید:
-
محلی آرام را برای نشستن انتخاب کنید و عضلات تان را شل نمایید.
-
نفس کاملا عمیقی بکشید و به صورت پایین ترین پرده باید حرف "آ" را به شکل کشیده و پیوسته تلفظ کنید. تلفظ این حرف را تا جایی ادامه دهید که بازدم تان متوقف شود.
-
ریه هایتان را به کمک تنفس مجدد پر از هوا کنید. دوباره حرف "آ" را تلفظ کنید تا زمانی که بازدم شما تمام شود.
-
مراحل ذکر شده را به مدت 5 دقیقه و بدون هیچ توقفی تکرار نمایید.
برای شروع تمرین ذکر شده هرگز عجله نداشته باشید و از شدت تمرین را از پایین ترین حالت آغاز کنید. در صورتی که حنجره تان گرم شده می توانید حرف "آ" را به صورت یک پرده بالاتر تلفظ نماید. تمرین مذکور را در پرده های بالا تکرار کنید. توجه داشته باشید که برای تربیت صدا برای گویندگی ابتدا باید حنجره تان را به خوبی گرم نمایید. در این صورت اجرای عالی و بی نظیری خواهید داشت. علاوه بر این به حنجره تان نیز آسیبی وارد نمی شود.
تمرین های تقویت حنجره
گوینده حرفه ای است که بتواند به مدت طولانی صدایش را کنترل نماید. برای تقویت حنجره باید تمرین و تکرار لازم را داشته باشید. علاوه بر این موفقیت در حرفه گویندگی به خصوصیت های فردی نظیر اندازه ریه، اندازه قفسه سینه، میزان بزرگی حفره های های بینی و دهان و... بستگی دارد. از مهم ترین تمرین های تقویت حنجره می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
شل و آزاد کردن فک پایین:
برای تربیت صدا و تقویت حنجره ابتدا فک پایین را شل کنید. بعد از انجام این کار می توانید از راه دهان نفس هایی سریع و کوتاه بکشید. توجه داشته باشید که کم کم باید سرعت نفس هایتان را افزایش دهید. به این نکته نیز توجه داشته باشید که تنفس شما باید از راه دیافراگم باشد. با انجام این تمرین بدون تردید عضلات زیر فک، اطراف گلو و شکم شما قوی می شود.
-
باز و بسته کردن دهان:
دست هایتان را زیر چانه قرار دهید و به آرامی دهان تان را باز و بسته کنید. به کمک این روش شقیقه، گلو و چانه شما به صورت قابل توجهی تقویت می شود.
-
چسباندن چانه به قسمت سینه:
چانه تان را به سینه بچسبانید به صورتی که حس کنید وزن سر شما روی چانه تان قرار دارد. سپس دهان تان را باز و بسته کنید به صورتی که سر شما نیز حرکت داشته باشد. بعد از چند تکرار باید دهان تان را به صورت نیمه باز نگه دارید تا کمی استراحت و مکث داشته باشید. به کمک تمرین مذکور ماهیچه های شقیقه، گلو و چانه را تقویت کنید.
-
ادای واژه ها هنگام خارج شدن بازدم:
ابتدا نفسی عمیق بکشید. در زمان انجام بازدم باید واژه هایی نظیر "آآآآآ"، "هوووو"، "هییییی" را تکرار نمایید. بازدم را هر چقدر طولانی و پیوسته انجام دهید تارهای صوتی و حنجره تان بهتر تقویت می شوند.
-
نوک زبان:
قسمت عقب زبان باید بی حرکت و ثابت باشد. حروفی نظیر ر، ن، د که از قسمت جلویی زبان تلفظ می شوند را باید به صورت مسلسل وار تلفظ کنید نظیر د، د، د، د.
اصول تنفس صحیح
یکی دیگر از انواع روش های تربیت صدا برای گویندگی اصول تنفس صحیح می باشد. انجام تنفس به صورت صحیح دارای اهمیت زیادی می باشد. در صورتی که تمایل دارید با اصول تنفس صحیح آشنا شوید بهتر است ادامه مطلب زیر را مطالعه کنید:
-
انجام تنفس از بینی:
نفس تان را قسمت بینی داخل و خارج کنید. برای عادت کردن به این شیوه تنفس حدود یک تا دو روز زمان نیاز دارید.
-
به صورت دیافراگمی نفس بکشید:
هوایی که شما تنفس می کنید باید از قسمت بینی تان عبور کند و به داخل شکم تان برود. در این حالت 80 درصد تنفس شما به کمک دیافراگم انجام می گردد که در این صورت تنفس تان بسیار عمیق خواهد بود.
-
کاملا ریلکس نفس بکشید:
قبل از انجام تنفس صحیح بدن تان را به صورت کامل ریلکس کنید. در زمان نفس کشیدن بدون تردید افکارتان تحت تاثیر احساساتی که دارید قرار می گیرند. در نتیجه استرس تان کاهش پیدا می کند.
-
نفس کشیدن بدون صدا:
نفس عمیق را بدون صدا بکشید در این صورت نفس کشیدن شما ریتم طبیعی خود را خواهد داشت.
تمرین افزایش حجم صدا
یکی دیگر از تمرینات تربیت صدا برای گویندگی تمرین زیر است:
-
در حالی ریلکس بنشینید و کلیه عضلات خود را رها کنید.
-
کلماتی نظیر رنگ، منگ، هنگ و سایر کلماتی که حروف پایانی آن ها نگ است را با آهنگ تو دماغی تلفظ کنید. توجه داشته باشید که برای تلفظ کردن این کلمات بهتر است دهان تان را به کمک زبان مسدود کنید سپس کلمات را تلفظ نمایید.
-
بعد از چند بار تکرار دست های خود را در زیر چانه قرار دهید و احساس کنید که چیزی را می جوید. دهان تان را به شکل مکرر باز و بسته نمایید. در این مرحله دهان شما استراحت خواهد کرد.
-
توجه داشته باشید که بعد از یک استراحت کوتاه دوباره می توانید مراحل 1 و 2 را تکرار کنید.
توصیه می کنیم این مقاله را نیز مطالعه کنید: ویژگیهای یک گوینده خوب برای تولید پادکست و کتاب صوتی
تمرینات صداسازی
تمرینات صداسازی تاثیر زیادی روی تربیت صدا برای گویندگی دارند. از مهم ترین این نوع تمرینات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تمرین شماره 1: گرم کردن صدا
به کمک این تمرین می توانید صدایتان را افزایش دهید. برای گرم کردن صدا از روش های صداسازی خمیازه می توانید استفاده کنید. با انجام خمیازه می توانید قسمت پشتی حلق تان را گرم کنید. با انجام این تمرین صدای شما به صورت قابل توجهی افزایش پیدا می کند.
تمرین شماره 2: بلندخوانی بهترین روش برای تربیت صدا در گویندگی
تمرین بلندخوانی از انواع تمرینات صداسازی(Voicing exercises) مفید است. برای انجام این تمرین می توانید به صورت روزانه متن یا شعری را با صدایی بلند بخوانید. به کمک این تمرین می توانید صدایتان را تقویت نمایید.
تمرین شماره 3: انجام فعالیت های ورزشی
به صورت روزانه تمرینات ورزشی تان را انجام دهید. یکی از مهم ترین مزیت های ورزش تاثیر آن روی انجام تنفس صحیح است. انجام تنفس به صورت صحیح نیز یکی از مهم ترین روش های تربیت صدا برای گویندگی است.
تمرین شماره 4: رهاسازی صدا روشی مطمئن برای تربیت صدا در گویندگی
یکی دیگر از روش های تربیت صدا برای گویندگی تمرین رهاسازی صدا است. برای انجام این تمرین بهتر است بایستید. دست هایتان را روی گلو فشار دهید و فک تان را رها کنید سپس فک خود را به این طرف و آن طرف حرکت دهید. بعد از رها شدن فک تان باید لب هایتان را ببندید و کلمات یا حروفی را زمزمه نمایید.
چه بخوریم؟
گویندگان و پادکسترها همیشه این سوال برایشان پیش می آید که برای تقویت حنجره و تربیت صدا برای گویندگی چه چیزهایی را باید بخوریم؟ در ادامه مطلب قصد داریم چهار ترکیب غذایی مفید برای تقویت صدا و حنجره را به شما معرفی کنیم.
-
معجون شیر و انجیر:
یکی از بهترین خوراکی ها برای تربیت صدا و تقویت حنجره معجون شیر و انجیر است. با خوردن این معجون خش صدای شما از بین می رود. برای طرز تهیه این معجون باید انجیر خشک را درون مقداری شیر بجوشانید. مقداری آرد و دارچین را به این معجون خوشمزه بیفزایید. قبل از تولید پادکست می توانید این معجون را میل کنید.
-
ویتامین C:
مصرف روزانه ویتامین C باعث می شود تا حنجره و تارهای صوتی شما تقویت شود. در نتیجه بهتر است در برنامه غذایی روزانه تان میوه و موادی که حاوی این نوع ویتامین هستند را میل کنید.
-
پیاز کبابی یا تنوری:
با میل کردن هفته ای یک بار پیاز تنوری یا کبابی می توانید به شفافیت صدای خود کمک کنید. برای تهیه پیاز تنوری یک پیاز بدون پوست را درون فویلی مناسب قرار دهید سپس پیاز را در فر قرار دهید. در این صورت پیاز به شکل کبابی درمی آید.
-
شربت عسل:
شربت عسل یکی دیگر از خوراکی هایی است که به تقویت حنجره کمک زیادی می کند. برای تهیه این نوع شربت دو قاشق مرباخوری عسل را درون آب ولرم حل کنید. به صورت روزانه این شربت را میل کنید. در صورت تمایل می توانید مقداری آب لیموی ترش و تازه را به شربت بیفزایید.
-
نوشیدن آب:
با نوشیدن روزانه آب به مقدار کافی بدون تردید سلامت تارهای صوتی شما تضمین می شود. قبل از تولید پادکست و ضبط صدا مقداری آب بنوشید.
مواد غذایی مفید برای تقویت صدا
مواد غذایی زیادی وجود دارند که برای تقویت صدا و تربیت صدا برای گویندگی مفید هستند. از مهم ترین این نوع مواد غذایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
غذاهای حاوی ویتامین های A، E، C
-
میوه ها و سبزیجات برگ دار
-
نشاسته
-
طالبی
-
نان های برشته شده
-
آب سیب
-
چای گیاهی
-
عسل
-
انواع شیرینی های طبیعی
-
آجیل کم نمک
-
ریشه شیرین بیان
نکات تکمیلی و جمع بندی
تربیت صدا برای گویندگی کار نسبتا دشواری است. برای تربیت صدا و تقویت حنجره نکات زیر را مد نظر داشته باشید:
-
تمرینات مختلف تقویت حنجره، افزایش صدا، تربیت صدا و... را به صورت مرتب انجام دهید.
-
قبل از تولید پادکست حتما تمرین و تکرار لازم را داشته باشید.
-
مصرف بیش از حد لبنیات و پروتئین باعث ضخیم شدن تارهای صوتی و عضلات حنجره می شوند. بنابراین بهتر است قبل از تولید پادکست و ضبط صدا از خوردن این مواد غذایی اجتناب کنید.
-
قبل از ضبط صدا از پرخوری پرهیز کنید.
-
از مصرف سیگار و هر گونه دخانیات خودداری نمایید.
-
مصرف نوشابه های گازدار روی صدای شما تاثیر منفی دارند.
-
ترشی باعث نابودی تارهای صوتی می شود. در صورت امکان بهتر است از مصرف ترشی خودداری کنید.
-
از مصرف غذاهای سرخ شده، غذاهای خیلی تند و آب یخ اجتناب کنید.
سخن پایانی:
مجموعه رایا مارکتینگ یکی از بزرگ ترین مجموعه ها در زمینه تولید پادکست به شمار می رود. در صورتی که شما تمایل دارید در این موسسه مشغول به کار شوید بهتر است با اصول تربیت صدا برای گویندگی آشنایی کامل را داشته باشید. برای اطلاع از شرایط استخدام گویندگی کلیک کنید.
برای سفارش آنلاین پادکست کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین پادکست ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
عالی و مفید
باسلام وسپاس