چگونه یک تقویم محتوایی کاربردی بسازیم؟
یک تقویم محتوایی کاربردی که متناسب با هدف و نوع کسب و کار شما تولید شده باشد، می تواند موجب تحقق تمامی اهداف بازاریابی محتوای شما شود.
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
تقویم محتوایی؛ ابزار کاربردی برای موفقیت در بازاریابی محتوا
اگر به مفهوم بازاریابی محتوا توجه کنید، متوجه خواهید شد که بازاریابی محتوا به پایبندی به یک برنامه زمان بندی در انتشار محتوا منوط می شود. زمانی که شخص خود به یک زمان بندی مشخص در تولید و انتشار محتوا، پایبند و مقید نباشد، حتی یک تأخیر کوچک نیز می تواند تلاش های قبلی او را زیر سؤال ببرد و کمرنگ سازد. اینجاست که یک تقویم محتوایی کاربردی می تواند مسیر را برای شخص روشن سازد و یادآور زمان های خاص و مهم در انتشار محتوا یا دیتا اینتری باشد. استفاده از یک تقویم محتوایی متناسب با هدف و کسب و کار شما، می تواند روش و روند بازاریابی محتوای شما را با تغییرات مثبت فراوانی رو به رو کند.
یک تقویم محتوایی کاربردی و عالی می تواند بسیار ساده باشد؛ همچون یک تقویم شکل گرفته در برنامه اکسل. ضمن اینکه قالب های آماده ای از تقویم محتوایی در فضای وب قابل دستیابی هستند که می توانند به مبتدیان کمک شایان توجهی نمایند.
شاید لازم باشد ابتدای امر این سؤال را از مخاطب گرامی بپرسیم که آیا تمایل دارید که تجربه بازاریابی محتوای خود را تغییر دهید؟
اگر پاسختان به سؤال فوق مثبت است، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا در کنار هم به این موضوع بپردازیم که چرا تقویم های محتوا ابزار ارزشمندی هستند. همچنین نگاهی به برخی از قالب های بازاریابی محتوای عالی که میتوانید در صورت نیاز بلافاصله از آنها استفاده کنید، خواهیم انداخت.
چرا تقویم محتوایی، ابزار ارزشمندی است؟
• تقویم های محتوا ابزارهای مهمی هستند که تیم های تولیدکننده محتوا را در مسیری هدفدار، روشن و از پیش تعیین شده قرار می دهند.
• استفاده از قالب تقویم محتوایی راه خوبی برای شروع فرآیند بازاریابی محتوا است.
• برای اینکه یک تقویم محتوا مؤثر باشد، باید قابل اجرا نیز باشد.
• یک تقویم محتوای پویا با قابلیت به روز شدن، به شما امکان می دهد سریع و به موقع و با اعتماد به نفس بیشتر وارد عمل شوید.
تقویم محتوایی چیست؟
تقویم محتوایی در واقع یک برنامه مستند و نشان دهنده ابعاد مختلف پروژه های بازاریابی محتوای شما است. این تقویم، برنامه ریزی موضوع و زمان بندی و سازماندهی محتوا را در بر می گیرد. قطع به یقین می توان گفت که تقویم محتوایی عالی، راز انتشار محتوای مداوم و اثربخش می باشد. لازم است خاطرنشان کنیم که استفاده از قالب های تقویم محتوایی می تواند جنبه عملیاتی و اجرایی بازاریابی محتوای شما را متحول کند.
چرا به تقویم محتوایی نیاز داریم؟
تقویم محتوایی به نوعی نشان دهنده برنامه قطعی و حتمی از عملکرد یک استراتژی مؤثر و نتیجه بخش در حوزه بازاریابی محتوا است. برنامه ریزی محتوایی سالانه باید استراتژیک، مؤثر و مفید باشد. در واقع شما به عنوان یک بازاریاب محتوا باید مطمئن شوید که به اهداف خود دست مییابید و نیازهای ذینفعان داخلی و خارجی را برآورده میکنید و همچنین از منابع خود نهایت استفاده را میبرید. تیمهای بازاریابی محتوا از تقویم محتوایی برای برنامهریزی کمپینها در کانالها و تاکتیکهای مختلف بازاریابی استفاده میکنند.
یک تقویم محتوا، استراتژی محتوای شما را در عمل و در واقعیت نشان می دهد. البته این واقعیت وجود دارد که چون استراتژی محتوای مشخصی ندارید، پس تاکنون از تقویم محتوایی نیز استفاده نکرده اید. مؤسسه بازاریابی محتوا (CMI) گزارش میدهد که اکثر شرکتها حداقل یک تقویم محتوایی دارند، هرچند که برخی نیز در این حوزه عقب مانده اند.
استفاده از یک تقویم محتوای خوب، نقطه شروعی است که بازاریابی محتوا را به سمت بازدهی حداکثری هدایت می کند. استراتژی محتوای شما مشخص می کند که پارامترهای گردش کاری شما چیست و تقویم محتوای شما می بایست چه چیزهایی را شامل شود. ذکر این نکته لازم است که مدیرانی که تقویم محتوایی را به جای مفید بودن، غیر کاربردی و خسته کننده می دانند، در اصل از یک قالب بد و نادرست در تقویم محتوایی استفاده کرده اند یا زمان کافی را برای تولید یک تقویم محتوایی با کارکرد مؤثر، اختصاص نداده اند.
تقویم های محتوایی مانند دیگر ابزارهای مدیریت پروژه، ابزاری هستند که الزام به تعهدمداری را یادآور می شوند. در واقع بازاریابان محتوا می بایست خود و فعالیتشان را با روال و روند تقویم محتوایی تنظیم و به روز کنند.
یک تقویم محتوایی خوب چه تاثیراتی دارد؟
تقویم های محتوا نه تنها فرآیند مدیریت محتوا را لذتبخشتر و استرس آن را کمتر میکنند، بلکه منجر به تولید محتوایی با عملکرد بهتر میشوند. چنین محتواهایی معمولاً در بین مخاطبان سر و صدا کرده و به برند و فعالیت شما کمک میکنند تا به تحقق اهدافش نزدیک تر شود. در ادامه برخی از مهمترین مزایای یک تقویم محتوای خوب آورده شده است:
• فعالیت های شما را سازماندهی کرده و قدرت پاسخگویی تان را افزایش می دهد
وقتی قبل از انتشار محتوا، برنامه ریزی محتوا را با یک تقویم محتوایی انجام می دهید، برای انتشار محتوا نگرانی ندارید چرا که برنامه ها مشخص و فعالیت هایتان طبق برنامه سازماندهی می شوند. همچنین نسبت به برنامه های محتوا به درستی پاسخگو خواهید بود زیرا آن را از قبل مشخص کردهاید.
• به شما درک بهتری از محتوا می دهد
تقویم محتوایی به شما دیدی روشن و واضح از محتوای موردنظرتان می دهد. به جای اینکه همیشه نیاز داشته باشید که روی چیستی پست و مطلب بعدی تفکر و تمرکز کنید، در طول زمان درک جامع تری از موضوعات و روندهای محتوای خود به دست خواهید آورد.
• به شما در شناسایی فرصتها کمک میکند
آیا میدانستید که ۹۰ درصد شرکتها احساس میکنند که محتوایشان هنگامی که مشارکتکنندگان بیشتری داشته باشد، سود بیشتری نیز خواهد برد؟ بهره گیری از یک تقویم محتوایی می تواند به شما کمک کند فرصت هایی را برای همکاری و منبع ایده های محتوایی از دیگر اعضای تیم و اتفاقات شرکت خود شناسایی کنید.
• منجر به محتوای بهتر و بالطبع نتایج بهتر میشود
با گذشت زمان، محتوای شما با برنامهریزی دقیق، بهتر میشود. محتوای بهتر به معنای تعامل بهتر است و تعامل بیشتر به معنای بازده بازاریابی بالاتر است.
مهم ترین مزایای تقویم محتوایی چیست؟
استفاده از تقویم محتوایی مزایای فراوانی را به همراه دارد، برای اینکه به طور کامل با مزایای تقویم محتوایی آشنا شوید ادامه مطالب را دنبال کنید:
• تقویم محتوایی سبب در دست داشتن برنامه ای واضح و صادقانه برای تولید محتوا می شود:
در واقع برایتان مشخص و مسجل خواهد شد که متعهد ماندن به اجرای برنامه های تقویم چقدر می تواند در رسیدن به اهدافتان کمک کننده باشد.
• در دست داشتن تقویم محتوای خوب، موجب شفافیت برنامه ها خواهد شد:
با یک تقویم محتوای حرفه ای، هر شخصی می تواند متوجه روند تولید محتواها و اجرای برنامه هایش شود و در صورت نیاز بداند چه محتوا با چه موضوعی در صف انتشار است. این تقویم به نوعی یک نمای 360 درجه از پروژه های محتوایی را امکان پذیر می کند.
• با تقویم محتوایی می توانید متوجه موانع انجام برنامه های خود شوید:
وقتی تاریخ های سررسید تقویم می گذرد و همه چیز از روند مورد نظر خارج می شود، می توانید دلیل آن را بررسی کنید. آیا فرآیندی که در تولید تقویم در نظر گرفتید صحیح است؟ آیا منابع طراحی کم یا محدود بوده است؟ یا دلیل دیگری برای عدم تحقق برنامه ها وجود دارد؟ شما می توانید موانع را شناسایی کنید و برای رفع آن ها تلاش کنید.
• برنامه ریزی حاصل شده از تقویم محتوایی، موجب رفع فشارهای کاری می شود:
هیچ کس دوست ندارد در یک بازه زمانی کوتاه و پرفشار و پر استرس کار کند. یک تقویم محتوایی به شما امکان می دهد به صورت پیوسته و به نحو مطلوب فعال باشید. از این رو هیچ احساس ناشی از عقب ماندن از برنامه در شما ایجاد نخواهد شد.
• همه برنامه ها را به سمت و سوی یک هدف مشخص سازماندهی میکند:
تقویم محتوایی، از برنامه ریزی تولید محتوا برای سادهسازی فرآیندها و فعالیت ها استفاده میکند و همه این فعالیت ها را در یک سمت و سوی مشخص و هدفمند جهت می دهد و بهرهوری بازاریابی محتوا را بهبود میبخشد.
• همکاری بین اعضای گروه را آسانتر می کند:
ممکن است برای برخی از گروهها کار کردن با هم روی یک پروژه مشکل به نظر برسد. یک تقویم محتوایی که دربرگیرنده یادداشتها، نظرات، فایلها و سایر اطلاعات در قالب یک برنامه منسجم است، همکاری بین افراد را ساده میکند.
• موجب مسئولیت پذیری بیشتر افراد می شود:
هر یک از اعضای تیم در تحقق اهداف بازاریابی محتوا نقشی دارد. اگر هر شخصی از وظیفه خود، سر باز بزند، به راحتی در تقویم قابل مشاهده است. از این رو می توان این مسائل را به طور مستقیم مدیریت و حل کرد.
*** دستیابی به تمامی این مزایا توسط یک تقویم محتوایی کاربردی و هدفمند، قابل انجام است. همه تقویم های محتوایی یکسان نیستند و عملکرد و پیکربندی یکسانی نیز ندارند. یکی از بزرگترین تفاوت ها در تقویم های محتوایی، پویا بودن یا نبودن آن هاست.
تقویم محتوای پویا چیست و چرا باید از آن استفاده کرد؟
برخی از تقویم های محتوایی، از نوع تقویم محتوایی پویا هستند. این تقویم ها قالب های مختلفی دارند و برخی از آن ها بخشی از پلتفرم های بازاریابی محتوا با بالاترین رتبه می باشند. پویایی در تقویم محتوایی به این معنی است که برنامه های تقویم به صورت آنلاین در دسترس است و مراحل مختلف تولید محتوای سئو شده در هر مرحله قابل تشخیص بوده و کاربران می توانند تغییرات قابل بروز در برنامه ها و فعالیت ها را در اسرع وقت و به راحتی مشاهده کنند و متوجه شوند. این تقویم ها به صورت آنلاین و لحظه ای به روز می شوند و اعلان های مهم را به کاربران ارائه می کنند. به طور مثال زمانی که یک پروژه جدید انجام می شود، کاربر مورد نظر یک هشدار دریافت می کند. در حالی که تقویم محتوایی استاتیک یا ثابت یا غیر پویا اینگونه نیست و این ویژگی ها را ندارد.
استفاده از یک تقویم ثابت و غیر پویا موجب می شود بسیاری از کارها به صورت دستی انجام شود و در نهایت چندین برگه تقویم در دست مدیران و کاربران باقی خواهد ماند. این روش در درازمدت پایداری و بهره وری کافی را نخواهد داشت.
یک تقویم محتوایی پویا، موجب به حرکت واداشتن کاربران و اجرای فعال برنامه ها و پروژه ها می شود. عملی شدن هر مرحله در این تقویم ردیابی می شود تا مدیران شاهد بهره وری بیشتر و تحقق اهداف بازاریابی محتوا باشند.
قبل از ایجاد تقویم محتوای پویا، باید با یک قالب تقویم محتوا به عنوان قالب اولیه شروع کنید. گزینه های زیادی برای گنجاندن در یک قالب تقویم محتوا وجود دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
چگونه یک تقویم محتوا بسازید و یک قالب تقویم محتوا باید شامل چه مواردی باشد؟
در ساخت یک قالب تقویم محتوا، هدف این است که آن را مطابق با نیازهای خاص شرکت خود سفارشی کنید. سفارشی بودن تقویم محتوایی بسیار حائز اهمیت است و باید هر تقویم به طور انحصاری برای یک وب سایت مشخص تدوین گردد. به همین دلیل است که در سفارش تقویم محتوایی تاکید بر این است که چنین تقویمی به هیچ یک از شرکت هایی که خدمات مشابه دارند ارائه نشده و نخواهد شد و منحصرا برای شما طراحی می گردد. برای تصمیم گیری در مورد اینکه چه چیزی را در قالب تقویم خود قرار دهید، باید با اعضای تیم تقویم محتوا برای انجام مراحل و راهکارهای مؤثر، هماهنگی و همکاری داشته باشید.
-
اهداف خود را مشخص کنید.
قبل از اینکه شروع به ساختن تقویم خود کنید، می بایست به وضوح مشخص کنید که هدف کسب و کار و برند شما از تولید محتوا و بازاریابی محتوا چیست. تمام اهداف خود را فهرست کنید و سپس آنها را نیز اولویت بندی کنید. این اهداف برای هر شرکتی متفاوت می باشد. به عنوان مثال، اولویت اصلی برند A ممکن است تولید محتوا برای ایجاد کتابخانه ای از مقالات و محتوا در وبلاگ آنها باشد، در حالی که برند B ممکن است بر تولید محتوا برای جذب و گسترش دنبال کننده ها در رسانه اجتماعی اش متمرکز باشد. اهداف شما می توانند در طول زمان تغییر کنند، بنابراین ایده خوبی است که اهداف کوتاه مدت و بلندمدت را شناسایی کنید و به صورت دوره ای مجدداً این اهداف را ارزیابی کنید تا مطمئن شوید که برنامه محتوای شما همسو با اهدافتان است.
-
ابزار خود را انتخاب کنید.
از چه ابزارهایی برای تقویم محتوای خود استفاده خواهید کرد؟ قبلاً به اهمیت پویا بودن تقویم محتوایی اشاره کردیم و گفتیم که می توان آن را در یک پلتفرم نرم افزاری اجرا کرد. محصولات نرم افزاری زیادی در بازار تولیدات تقویم محتوایی وجود دارد. تعیین کنید که قالب تقویم محتوای شما چه فیلدهایی باید داشته باشد.
قبل از تولید یک قالب مناسب برای تقویم محتوایی، باید تصمیم بگیرید که چه چیزهایی را می خواهید در آن بگنجانید. در اینجا چند گزینه وجود دارد که می توانید در تولید قالب تقویم محتوایی از آن ها استفاده کنید:
• عنوان محتوا
• ستون محتوا
• کلمه کلیدی کانونی
• طول مطالب مورد انتظار
• نوع محتوا
• شخصیت خریدار
• مرحله قیف بازاریابی محتوا (بالا، وسط یا پایین)
• تاریخ اتمام هر کار
• هدف
• پیشنهاد یا CTA (تماس برای اقدام)
• لینک های داخلی پیشنهادی
• پیوندهای جستجو
• یادداشت های متفرقه
• نحوه توزیع آن (رسانه های اجتماعی، خبرنامه ایمیل، کانال های پولی و غیره)
-
کانال های خود را فهرست کنید.
هر کانالی را که برای انتشار محتوا استفاده می کنید، فهرست کنید و این لیست را در دسترس نگه دارید تا بتوانید هنگام کار بر روی تقویم محتوای خود، به آن مراجعه کنید. فهرست کردن کانالها، به دو طریق کمک کننده خواهد بود: اول، تضمین میکند که هیچ کانالی را در برنامه محتوای خود حذف نخواهید کرد. دوم، به شما کمک می کند محتوای خود را بهتر اولویت بندی کنید و تشخیص دهید که چه زمانی از یک کانال خاص، بیشتر یا کمتر استفاده کنید.
-
گردش کاری برنامه های خود را توسعه دهید.
هنگامی که گردش کار تولید محتوای خود را تعریف می کنید، تقویم ها بیشترین تأثیر را بر عملی کردن آن خواهند داشت. گردش کار بسته به نوع محتوا متفاوت خواهد بود. هر مرحله از گردش کاری در تقویم محتوایی، یک منتصب نیز خواهد داشت. در ادامه مثالی از گردش کاری و منتصبین هر کار آمده است.
• تحقیق کلمات کلیدی:
متخصص سئو یا بازاریاب محتوا تعیین می کند که از چه کلمات کلیدی استفاده شود.
• تحقیق:
نویسندگان محتوا یا پژوهشگران، داده ها و آمار را استخراج می کنند.
• نوشتن محتوا:
این اولین پیش نویس از محتوا است که توسط نویسندگان انجام می شود.
• بررسی محتوا:
ممکن است افراد متعددی نیاز به بررسی محتوا داشته باشند؛ از جمله مدیران حقوقی، مدیران فروش یا سایر کارشناسان مرتبط.
• ویرایش های محتوا:
نویسنده بازخورد را از بازبینان می گیرد و محتوا را به روز رسانی می کند.
• ویرایش عدم وجود کپی:
ویرایشگر کپی، دستور زبان، قواعد نحو و نگارش، سبک و موارد دیگر را بررسی می کند.
• بهینه سازی سئو:
یک متخصص سئو ممکن است دوباره محتوا را بررسی کند تا هر گونه ملاحظه اضافی را برای بهینه سازی محتوا انجام دهد.
• طراحی:
هر قطعه محتوا نیاز به طراحی دارد، از تصاویر وبلاگ گرفته تا پست های رسانه های اجتماعی تا پروژه های بزرگ تر مانند کتاب های الکترونیکی.
• انتشار محتوا:
محتوا منتشر می شود.
• توزیع محتوا:
ارسال مطالب و محتوا در شبکه های اجتماعی یا هر کانال دیگری.
• ارزیابی و بررسی نتایج تولید و انتشار محتوا:
عملکرد محتوا در مورد رتبهبندی سئو، مشارکت رسانههای اجتماعی، بازدید از صفحه و ... پیگیری می شود.
یک تقویم محتوایی شامل چه بخش هایی است؟
در طراحی یک تقویم محتوایی باید به جامع و کامل بودن ان توجه کرد. تقویم محتوایی باید شامل مواردی باشد که تمامی بخش های لازم در آن پوشش داده شود. این موارد عبارتند از:
-
جدول زمانی را تعیین کنید.
پس از اینکه گردش کار خود را تنظیم و تأیید کردید، باید یک جدول زمانی برای آنها تنظیم کنید. مهم است که بررسی کنید و بدانید که انجام هر مرحله چقدر طول می کشد. در صورت عدم توجه به این موضوع مهم، شما در عمل فقط یک تخمین از زمان انجام یک کار زده اید و در حین اجرا آن را ارزیابی خواهید کرد. به عنوان مثال، ممکن است سه روز کاری به داوران برای بررسی محتوا فرصت دهید. پس از چند ماه، ممکن است متوجه شوید که به زمان بیشتری نیاز دارند. این چیزی است که شما باید از منظر عملیاتی نظارت کنید تا مطمئن شوید که ضرب الاجل های شما از بین نمی رود. مهلت ها باید مشخص باشد. شما باید با تیم خود ارتباط برقرار کنید و آن ها را متوجه اهمیت ضرب الاجل ها و ضرورت پایبندی به آن نمایید.
-
همه چیز را مستند کنید.
تمام مراحل مورد بحث باید در استراتژی بازاریابی محتوای شما مستند باشد. به این ترتیب، وقتی کارکنان جدید را وارد کار میکنید، منبعی از مستندات و واقعیات در مورد تدارکات تولید محتوا در اختیار خواهند داشت. مسئله مهم این است که یک فرآیند و برنامه مشخص داشته باشید و به آن پایبند باشید. با این کار از سردرگمی و ناامیدی خود و کارکنانتان در حین حرکت به سوی اهداف، جلوگیری خواهید کرد. وقتی تغییراتی ایجاد می کنید، آن را با سهامداران مجموعه تحت مدیریت خود مطرح کنید. آنها باید بخشی از فرآیند تصمیم گیری باشند.
یک تقویم محتوایی کاربردی و مؤثر، همچنین شامل کلیه الزامات مورد نیاز برای تولید یک محتوای خوب و نتیجه بخش می باشد. این الزامات دربرگیرنده مؤلفه هایی است که به واسطه توجه به آنها، این اطمینان حاصل می شود که شما به اهداف بازاریابی محتوای خود متعهد هستید و تمام نیازهای ذینفعان را برآورده می کنید. مؤلفه ها می توانند شامل موارد زیر باشند:
• شناخت نوع محتوا (وبلاگ، اینفوگرافیک، کتاب الکترونیکی، وایت پیپر، ویدئو، ایمیل، پست های رسانه های اجتماعی و غیره.)
• توجه به شخصیت مخاطب (بیشتر سازمان ها برای حداقل 3 دسته مخاطب، محتوا تولید می کنند.)
• تحقیق کلمه کلیدی کانونی
• توجه به مراحل قیف بازاریابی محتوا (بالا، وسط یا پایین).
توجه و به کارگیری موارد ذکر شده در بالا، همچنین به شما امکان ممیزی محتوا را میدهد تا در مسیر استراتژی محتوای خود به درستی حرکت کنید. همچنین می توانید اولویت ها و منتصبین انجام آن ها را مشخص کنید. هر بخش از گردش کار و منابع مورد نیاز برای انجام آن (نویسنده، طراح، متخصص سئو و غیره) به خوبی مشخص و ترسیم می شود. توجه داشته باشید که این طرح اولیه عملیات بازاریابی محتوای شماست.
-
بخش های خالی تقویم محتوایی را با محتوای همیشه سبز پر کنید.
بعد از تعیین و تنظیم محتواهای با زمان بندی مشخص و دارای محدودیت زمانی، در تقویم محتوایی، می توانید محتواهای همیشه سبز را در بخش های خالی تقویم بگنجانید. محتوای همیشه سبز به محتوایی گفته می شود که محدودیت زمانی برای انجام ندارند. موضوعاتی را برای محتواهای همیشه سبز انتخاب کنید که مخاطبان شما به آن ها علاقه مندند و تولید محتوا در حوزه آن موضوعات موجب جذب بیشتر مخاطبان می شود. سعی کنید موضوعات همیشه سبز را همیشه در تقویم محتوایی خود داشته باشید. همچنین می توانید محتواهایی را که قبلاً منتشر کردهاید و در این دسته قرار میگیرند شناسایی کنید و با اشتراکگذاری آن در کانالهای دیگر از آن ها مجدداً استفاده کنید. همچنین می توانید آن ها را به شکل دیگری تغییر کاربری دهید (مانند تبدیل یک پست وبلاگ به یک اینفوگرافیک) یا به روز رسانی های جدیدی به آن بدهید تا شکلی تازه و نو به خود بگیرند.
-
یک طرح انتشار تهیه کنید.
دانستن و مشخص کردن اینکه چه کسی مسئول ایجاد و انتشار محتوای شما است بسیار مهم است. اگر با یک تیم تولید محتوای چند نفره کار می کنید، ایده بدی نیست که آن را به گونه ای در تقویم محتوای خود بگنجانید که نشان دهد چه کسی مسئول کدام نوع محتوا است. همچنین میتوانید از ابزارهای انتشار محتوا مانند Hootsuite و SproutSocial برای کمک به خودکارسازی انتشار محتوا در رسانههای اجتماعی خود استفاده کنید. همچنین می توانید از ویژگی زمان بندی پست ها یا «schedule post» در وردپرس یا هر سیستم مدیریت محتوای وب که در اختیار دارید، برای برنامهریزی پستهای وبلاگ خود از قبل، استفاده کنید.
در تعیین جدول زمانی تقویم محتوایی خود به دنبال این موارد باشید
اکنون که اهمیت تقویم محتوایی را در یافتیم باید بدانیم در تقویم محتوایی خود باید چه مواردی را پرشش دهیم. در ادامه به شما می گوییم که در اجرای تقویم محتوایی خود به دنبال چه مواردی باشید:
-
مسائل داخلی: مسائلی که در شرکت شما اتفاق می افتد
• راه اندازی محصول
• کمپین های فصلی
• مناسبت ها
• مجموعه یا قطعات محتوای ویژه
-
مسائل خارجی: مسائلی که خارج از شرکت شما اتفاق می افتد
• اخبار و رویدادهای صنعت
• اخبار و رویدادهای محلی/ملی/جهانی
• تعطیلات و مراسم
• روندها و چالش های رسانه های اجتماعی
چه چیزی یک تقویم محتوایی را قابل اجرا می کند؟
به بیان ساده، با پایبندی به انجام مراحل بالا به طور منظم، می توانید یک تقویم محتوایی کاربردی ایجاد کنید. یک تقویم محتوای کاربردی تقویمی است که به راحتی مورد استفاده قرار می گیرد و برای همه افراد قابل مشاهده و بررسی است.
فاکتورهایی که باید در انتخاب ابزار مناسب برای تقویم محتوایی در نظر داشته باشید:
برای پیدا کردن پلتفرمی که برای تحقق اهداف شما مناسب باشد، باید تحقیقات لازم را انجام دهید. استفاده از ابزار مناسب به اندازه سایر مراحل در موفقیت تقویم محتوایی شما نقش دارد. در انتخاب ابزار تقویم محتوایی به نکات زیر توجه کنید:
• آیا این پلتفرم در خود منبع ایده دارد؟
این قابلیت عناوین و موضوعات و ایده های مرتبط را در یک بخش نگه میدارد و به شما امکان میدهد بر روی آن ها فکر کرده و در صورت نیاز از آن ها استفاده کنید.
• آیا می توانید در این پلتفرم یک فرم درخواست ایجاد کنید؟
ذینفعان متعدد بازاریابی محتوا، از مدیران فروش گرفته تا مدیران تولید، ممکن است نیازهای محتوایی داشته باشند. با موجود بودن قابلیت ایجاد فرم درخواست، این امکان را به افراد می دهید که درخواست نیاز محتوایی شان را به راحتی ثبت کنند.
• پلتفرم چه قابلیت هایی برای برنامه ریزی بازاریابی محتوا دارد؟
مواردی مانند زمان بندی، فیلتر کردن، اولویتبندی کارها و نظارت ها و بررسی های متعدد، همگی به شما کمک میکنند بهتر و هوشمندانهتر در راستای تحقق اهدافتان برنامهریزی کنید.
• عملکرد ظاهر و به نوعی معماری تقویم چگونه است؟
ممکن است بخواهید نماهای تقویم متفاوتی داشته باشید (بر اساس پروژه، گروه، تاریخ و غیره) و آن ها را با غیر کاربران به اشتراک بگذارید.
• آیا پلتفرم عملکرد و قابلیت مدیریت وظایف را ارائه می دهد؟
مدیریت وظایف برای تولید محتوا، امری حیاتی است.
• آیا می توانید در این پلتفرم گردش کار سفارشی ایجاد کنید؟
کارهای مختلف به گردش کار متفاوتی نیاز دارند، بنابراین نیاز دارید که در این حوزه انعطافپذیری کافی را در تولید تقویم محتوایی داشته باشید.
• آیا امکان اعلان های خودکار را فراهم می کند؟
مطمئناً شما نمی خواهید هر بار که چیزی در تقویم تغییر می کند مجبور به ارسال ایمیل باشید. امکان اعلان خودکار، هرگونه تغییراتی را به کاربران هشدار می دهد.
• آیا امکان نظر دادن و تگ کردن کاربران در پلتفرم وجود دارد؟
وجود این قابلیت، همکاری بین اعضای تیم و کاربران را ساده می کند.
• آیا اجزای مختلف تقویم با تغییرات اعمال شده هماهنگ می شوند؟
مطمئناً نمی خواهید مشکلات عدم هماهنگی بین بخش های مختلف و مرتبط تقویم را پس از اعمال تغییرات تجربه کنید.
• آیا این پلتفرم شامل کتابخانه محتوایی است؟
این ویژگی باعث می شود که به راحتی آنچه را که نیاز دارید پیدا کنید.
• آیا این سیستم قابلیت یکپارچه سازی و هماهنگی با پلتفرم های دیگر را دارد؟
این قابلیت می تواند برای اتوماسیون و بهره وری بازاریابی محتوا بسیار مفید باشد.
• استفاده از این سیستم چقدر آسان است؟
شما به بستر یا پلتفرمی نیاز دارید که بتوانید آن را گسترش دهید و کاربران فوراً با آن ارتباط برقرار نمایند. اگر یادگیری و بهره گیری از آن خیلی سخت یا پیچیده باشد، تیم شما ممکن است آن را قبول نکند.
• استفاده از آن چه هزینه هایی دارد؟
بسته به اندازه و بودجه شما، ساختار هزینه مهم خواهد بود.
• آیا از عملکرد تجزیه و تحلیل برنامه ها و نتایج پشتیبانی می کند؟
با برخورداری از این قابلیت، پلتفرم مربوطه می تواند به مرکزی برای بررسی عملکرد محتوا و داده ها تبدیل شود.
***پرسیدن این سؤالات و ارائه راه حل های متعدد بهترین راه برای یافتن چیزی است که با نیازهای تیم شما مطابقت دارد.
الگوهای تقویم محتوایی
الگوها یا نمونه های تقویم محتوایی که در ادامه معرفی می شوند، ارزش بررسی و استفاده برای شروع کار را دارند. شما می توانید در پروژه های بازاریابی محتوای خود از این الگوها و نمونه ها استفاده کنید.
-
DivvyHQ
DivvyHQ یک پلت فرم بازاریابی محتوا است که به شما امکان می دهد تقویم محتوای خود را سفارشی کنید. میتوانید قالب برنامهریزی تقویم محتوای آنها را دانلود کنید و از آن برای ساخت قالب مورد نظر و مورد نیاز خود استفاده کنید. با این ابزار شما این آزادی را دارید که در صورت نیاز قالب ها را تغییر دهید و طبق نیاز خود در طول زمان، آن را تنظیم و به روزرسانی کنید.
-
تقویم رسانه های اجتماعی Hootsuite
Hootsuite یک قالب رایگان برای پست های رسانه های اجتماعی ارائه می دهد. با این ابزار می توانید بیش از یک تقویم محتوایی داشته باشید. به طور مثال یکی از این تقویم ها می تواند صرفاً بر روی پست های اجتماعی تمرکز داشته باشد.
-
تقویم محتوایی HubSpot
HubSpot چندین قالب دارد که می توانید دانلود کنید و سپس طبق نیازهای خود آن ها را سفارشی کنید. کدگذاری رنگی برنامه ها و استفاده از این قالب به عنوان نسخه چاپی تقویم محتوایی امکان پذیر است.
-
تخته ترلو (Trello)
Trello یک ابزار مدیریت کار و همکاری بین اعضای گروه است که برای ایجاد تقویم محتوایی نیز عالی است. انعطافپذیری این ابزار در ایجاد فهرستها و تبدیل آنها به تقویم محتوایی، جالب توجه است.
-
تقویم تحریریه وبلاگ Smartsheet
سادگی قالب تقویم محتوایی Smartsheet کاربرپسند است. این قالب بر ایجاد برنامههای ماهانه تمرکز دارد و همچنین شامل سربرگ هایی برای ایده های فکری موضوعات و محتوا و بخشی برای نگهداری آرشیو محتواهای منتشر شده است.
-
قالب تقویم محتوایی سالانه CoSchedule
قالب تقویم محتوای CoSchedule واقعاً کاربردی و مفید است، زیرا قالب هایی را برای محتوای عمومی، رسانه های اجتماعی و بازاریابی ایمیلی ارائه می دهد. همچنین این قالب شامل یک قالب تقویم متمرکز برای کنار هم قرار دادن همه این قالب ها و همچنین قابلیت کدگذاری رنگی برای سازماندهی کردن آنها است. اگر به صورت گروهی کار می کنید، این یک قالب عالی برای کمک به مدیریت وظایف تمامی اعضاء است.
-
Backlinko
Backlinko نسخه ای برای Excel یا Google Sheet ارائه می دهد. این قالب تقویم محتوایی، قابلیت ها و جزئیات زیادی در خود دارد، به ویژه در مورد تکنیک های SEO. همچنین دارای یک گردش کار داخلی است. این الگو، همچنین شامل یک نمای تقویم واقعی برای محتوای شما می باشد.
هدیه رایا مارکتینگ به شما
از آنجاییکه ارائه محتوای با کیفیت (از نظر کپی نبودن، قدرت انتقال مفاهیم، سئو و تخصصی بودن) بزرگترین دغدغه رایا مارکتینگ می باشد، همواره خودمان را در معرض تست شما کارفرمایان گرانقدر قرار می دهیم. از این رو می توانید درخواست نمونه محتوای رایگان با کلمه کلیدی یا عنوان مد نظرتان را بدهید تا پس از دریافت یک تا دو نمونه محتوا به راحتی بتوانید تصمیم گیری بفرمایید.
فرم درخواست محتوای هدیهتوصیه رایا مارکتینگ به شما:
تولید محتوا را جدی بگیرید، تمامی سایتهای برتر مثل دیجی کالا، زومیت، بامیلو، تبیان، ورزش 3 و غیره با تولید محتوای یونیک و فراوان به موفقیت رسیدند، شما نیز با تعیین استراتژی درست و تولید محتوای منظم و مداوم می توانید موقعیت بازاریابی اینترنتی خود را ارتقا دهید.
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید