الگوریتم برت (BERT) چطور روی استراتژی محتوای شما اثر می گذارد؟
الگوریتم برت (BERT) یکی از آپدیت های بزرگ گوگل در راستای درک بهتر و بیشتر موتور جستجو از سرچ کاربران می باشد که استراتژی های محتوا را در سال های آینده تحت.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین سئوی پیشرفته کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین سئوی پیشرفته ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
در این مطلب به چند مورد بسیار مهم و جالب و همچنین مشاهداتی که در مورد آپدیت الگوریتم برت (BERT) وجود دارند می پردازیم که دانستن آنها موقع پیاده سازی استراتژی محتوا، ضروری است.
گفته ها حاکی از آن است که الگوریتم BERT یکی از بزرگترین آپدیت های شرکت گوگل بوده که حدود 10% کل سرچ ها را تحت تأثیر خود قرار می دهد. BERT مخفف عبارت (Bidirectional Encoder Representations from Transformers) که در بین متخصصین داخلی کشور در حوزه سئو معنا نمی شود و به همان شکل الگوریتم BERT یاد می شود. این آپدیت برای کمک به درک بهتر گوگل در پردازش زبان طبیعی و اصلی انسان ها معرفی شد.
تولید محتوای با کیفیت
با انتشار این آپدیت، نتایجی که بعد از سرچ کاربر در گوگل به نمایش در می آیند، خیلی به هدف اصلی کاربر نزدیک هستند. اما این مورد چه تأثیری بر روی سئو و استراتژی محتوا دارد؟ آپدیت های الگوریتمی بزرگی مثل الگوریتم برت باعث می شوند تا متخصصین حوزه سئو در مورد مسائلی مثل سئوی مطالب و وب سایت، سردرگم شوند.
هدف اصلی کاربر از سرچ
الگوریتم های مختلف گوگل دائما در حال آپدیت شدن و رقابت با یکدیگر هستند تا بهتر متوجه هدف اصلی کاربر از سرچ شوند. معمولا در اکثر مواقع بعد از انتشار آپدیت های بزرگ، از افراد بسیار مهم شرکت گوگل جمله ای را می شنویم که همان توصیه های همیشگی را دارد:
آپدیت بزرگ دیگری منتشر شد ولی کماکان نیاز نیست کار خاصی انجام دهید یا چیزی را تغییر بدهید. فقط به تولید محتوای با کیفیت ادامه دهید و محوریت فعالیت و تلاش های شما، کاربران باشند.
با الگوریتم برت استراتژی محتوای قویتری خواهید داشت
از این گفته ها متوجه می شویم که الگوریتم برت تأثیر زیادی روی استراتژی سئو یا معیارهای بازاریابی محتوا نخواهد گذاشت. این آپدیت، یک قدم بزرگ به سمت درک بهتر کاربران از سرچ آنها در گوگل است. با این وجود موارد و مسائلی وجود دارند که باید در مورد این آپدیت بدانید و آنها را بکار بگیرید:
1- جستجوهای اطلاعاتی یا Informational در الگوریتم BERT بیشتر مورد توجه هستند:
تا الان متوجه شده اید که الگوریتم BERT عمدتا بر روی سرچ هایی اثر می گذارد که مربوط به مرحله بالایی قیف فروش یا موارد اطلاعاتی و دانشی هستند. اما چرا چنین چیزی مشاهده می شود؟
سرچ های اطلاعاتی در گوگل ابهامات بیشتری در مقایسه با سرچ هایی که برای جهت یابی یا تراکنش مثل خرید و فروش کالا و غیره انجام می شوند دارند. از طرفی هم می دانیم که هدف اصلی آپدیت برت کشف ابهاماتی است که در سرچ کاربران وجود دارد تا جواب های درست و دقیق را نشان دهد.
معنای مختلفی در فارسی
مثلا اگر سرچ شما ابهام داشته باشد یا معانی مختلف داشته باشد الگوریتم برت از کلمات قبل و بعد آن کمک می گیرد تا معنا و مفهوم سرچ شما را بیشتر و بهتر درک کند. مثلا اگر سرچ کنید چطور به حیوان شیر داخل قفس نزدیک شویم؟ کلمه شیر چون معنای مختلفی در فارسی دارد، الگوریتم برت از طریق کلمات قبل و بعد از آن متوجه می شود که واژه شیر در اینجا فقط یک معنی درست دارد. و از این طریق کلیه نتایج در مورد حیوان شیر و قفس و مرتبط با آن خواهد بود.
2- آینده در دستان محتواهایی است که خیلی خوب به سؤالات کاربران جواب می دهند:
تمرکز کردن گوگل روی کلمات کلیدی طولانی و سؤالات، موضوع جدیدی نیست. به نظر می رسد الگوریتم برت نیز قدم بزرگ بعدی گوگل در این راستا می باشد. با این وجود، هدف از این آپدیت این نیست که چگالی کلمات کلیدی خود را بهینه کنید بلکه هدف از این آپدیت این است که محتوای شما پاسخ دقیق و جامعی به سرچ کاربران بدهد.
برنامه سئو
مثلا وقتی در مورد دستور پخت یک غذا سؤال می کنید و گوگل به شکل جدول جواب سؤال شما را می دهد، در وقت شما صرفه جویی زیادی می گردد چون لازم نیست همه سایت هایی که در مورد موضوع سرچ شما نوشته اند جستجو کنید تا در نهایت جواب کامل خود را در یکی از آنها پیدا نمایید. چطور می توانید این مورد را در برنامه سئو و تولید محتوای خود بگنجانید:
-
محتوایی تولید کنید که در مورد سرچ یا سؤالات کاربران در رابطه با یک موضوع خاص باشد
-
در محتوای خود به سؤالات کاربران جواب های قاطع و درست و البته جامع بدهید
سایت جامع و خوب
هیچ کاربری تمایل ندارد برای پیدا کردن جواب یکی از سؤالات خود همه وب سایت ها را بگردد. در عوض دنبال یک تکه متن یا سایت جامع و خوب می گردد که جواب سؤال او را خیلی واضح و شفاف داده باشد.
مثلا فرض کنید قصد شما این است که محتوای جامعی در رابطه با بازسازی آشپزخانه بنویسید. در محتوای خود احتمالا به بخش هایی مثل کابینت ها و همچنین بخش هایی در مورد تزئینات، سنگ آشپزخانه، کف آشپزخانه، مصالح و غیره می پردازید.
محتوای جداگانه نگارش کنید
در این شرایط حتی با وجود اینکه محتوای شما پاسخ کاربر را می دهد ولی پیدا کردن آن توسط گوگل و رتبه گرفتن در مورد برخی سؤالات تخصصی، کار بسیار سختی است. مثلا اینکه کاربران می پرسند هزینه خرید و نصب کابینت چقدر می شود؟ کدام مدل کابینت ها برای بازسازی بهتر هستند؟
لذا توصیه می کنیم برای سرچ های رایج کاربران محتوای جداگانه نگارش کنید و در هر کدام به طور مفصل به پرسش مطرح شده بپردازید تا کاربران جواب سؤال خود را بگیرند. به نظر می رسد که چنین مفهومی در دنیای سئو، جدید نیست و در الگوریتم برت تأکید بیشتری بر روی آن صورت گرفته است.
3- همیشه هم محتواهای طولانی تر، بهتر نیستند:
معمولا عقیده بر این است که هر چقدر محتوای شما جامع و کامل باشد، احتمال اینکه در سرچ کاربران نشان داده شود بیشتر است اما با آپدیت هایی که هر بار منتشر می شوند، درستی این قضیه تا حدی زیر سؤال رفته است.
حتما تاکنون دیده اید که گاهی اوقات یک موردی را سرچ می کنید و جواب درست و کامل شما در محتوایی با 300 کلمه است و اتفاقا برخلاف انتظار در رتبه 1 قرار دارد. حتی در این شرایط هم نمی توانید بگویید که محتوای کوتاهتر و دقیق تر برای کل موضوعات و مطالب موجود در اینترنت گزینه مناسبتری به شمار می رود چون مناسب بودن یک محتوا از نظر الگوریتم برت به این بستگی دارد که در این محتوا (طولانی یا کوتاه) چطور به سرچ های خاص و تخصصی کاربران، پاسخ داده شده است.
رتبه گرفتن محتواهای اطلاعاتی
برای سرچ هایی مثل «چطور سئو عمل می کند؟»، «چطور برای استراتژی بازاریابی محتوا، محتوای مناسب تهیه کنیم؟» و غیره، مطالب جامع و کامل بسیار مناسب است اما برای سرچ هایی مثل کلمه کلیدی چیست؟ و مشابه آن، با یک محتوای مختصر و کوتاه هم، کاربر جواب خود را می گیرد.
نکته خوبی که از این موارد می توان برداشت کرد این است که از نظر الگوریتم برت، رتبه گرفتن محتواهای اطلاعاتی، که به سؤالات کاربران می پردازند بستگی به نحوه پاسخ دهی آنها به سؤالات دارد و اینکه چطور توانسته اند با چند صد کلمه یا چند هزار کلمه، به خوبی و بدون گزافه گویی و طولانی کردن محتوا، به سؤال آنها پاسخ دهند. البته عمل کردن به این موضوع کار دشواری است و گفتن آن راحت است.
توصیه قدیمی گوگل
توصیه قدیمی و دائمی گوگل این است که همیشه به فکر تولید محتوای با کیفیت و کاربرپسند باشید و در کنار آن به اصول سئو هم دقت کنید. اگر به فکر پیدا کردن راهی هستید تا استراتژی محتوای خود را طبق آخرین آپدیت الگوریتم برت تنظیم کنید، عمل کردن به توصیه قدیمی گوگل، همان عمل کردن به رویه اصلی خودتان خواهد بود.
محتوای جامع و کامل
به همین دلیل اکنون متوجه می شوید که چرا افراد حرفه ای در زمینه سئو، همواره قبل از آپدیت برت و پس از آن، صاحبان کسب و کارها در مورد بهینه سازی محتوا هشدار می دادند و اکنون نیز توصیه خود را قطع نکرده اند.
برای اینکه محتوای خود را طبق الگوریتم برت بهینه سازی کنید، تنها کافیست به این فکر باشید که محتوای جامع و کاملی نگارش کنید (نه از لحاظ طولانی بودن و تعداد کلمات) که خیلی واضح و مناسب به پرسش کاربران و جواب دادن به آنها پرداخته است.
برای سفارش آنلاین سئوی پیشرفته کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین سئوی پیشرفته ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید