نحوه طراحی سایت با کدنویسی
طراحی سایت با کدنویسی با استفاده از زبانهای برنامهنویسی مانند HTML، CSS و JavaScript ، کدهای مورد نیاز برای ساخت صفحات وب را ایجاد و تنظیم میکند.
برای سفارش آنلاین طراحی سایت کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین طراحی سایت ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
طراحی سایت با کدنویسی یکی از مهمترین و پرکاربردترین فعالیتها در عصر دیجیتال به حساب میآید. از طریق یک وبسایت، میتوان به کسب و کارها، خدمات، اطلاعات و محصولات مرتبط با آنها دسترسی یافت و با جامعه مجازی در تعامل بود. در این راستا، طراحی یک وبسایت حرفهای و منحصربهفرد با استفاده از کدنویسی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
طراحی سایت با کدنویسی به معنای استفاده از زبانهای برنامه نویسی مختلف برای تولید کدهای منطقی، ساختاری و ظاهری وبسایت است. در این روش، توسعهدهنده با استفاده از زبانهای برنامه نویسی مانند HTML (Hypertext Markup Language)، CSS (Cascading Style Sheets) و JavaScript، صفحات وب را طراحی و ساختاردهی میکند و به آنها ویژگیها و عملکردهای مورد نیاز اضافه میکند.
اگر به ویژوال استودیو علاقه دارید پیشنهاد میکنیم مقاله:
آموزش طراحی سایت با ویژوال استودیو مطالعه نمایید.
HTML، زبان اصلی برای توصیف ساختار محتوای وبسایت است. با استفاده از تگها و المانهای HTML، توسعهدهنده میتواند اطلاعات مورد نیاز را به صورت سلسلهمراتبی و سازماندهی شده در صفحه وب نمایش دهد. CSS به عنوان زبانی برای توصیف ظاهر و استایل وبسایت استفاده میشود. با استفاده از CSS، میتوان ظاهر و طرح بندی صفحهها را طبق نیازهای مشخص تغییر داد. همچنین، با استفاده از JavaScript، میتوان عملکردهای پویا و تعاملی را به وبسایت اضافه کرد.
طراحی و توسعه سایت، اگرچه آسان است، اما برای صاحبان کسب و کارهای یا کارآفرینان تازه کار، ممکن است چالشبرانگیز باشد. اما خوشبختانه ما در این مقاله فرآیند طراحی سایت را به مراحل سادهای تقسیم کردهایم که میتواند راهنمای خوبی برای شما در جهت طراحی سایت با کدنویسی باشد.
مراحل طراحی سایت با کدنویسی
کدنویسی یک وب سایت ممکن است پیچیده به نظر برسد، اما با داشتن مراحل سادهای، میتوانید این فرآیند را آسان کنید. در ادامه به شما مراحل سادهای برای برنامه نویسی یک وب سایت را توضیح میدهم.
• انتخاب ویرایشگر کد
• نوشتن کد HTML
• ایجاد فایل CSS
• ادغام HTML و CSS
• کدنویسی وب سایت واکنشگرا یا استاتیک
• کدنویسی وب سایت ساده یا تعاملی
انتخاب ویرایشگر کد
ویرایشگرهای کد ابزارهای بسیار خوبی برای توسعه دهندگان سایت هستند. آنها ویژگیهای زیادی را ارائه میدهند که طراحی سایت با کدنویسی را آسان میکند. به عنوان مثال، Visual Studio Code ، پیشنهاداتی را ارائه میدهد تا بتوانید از اشتباهات تایپی ساده که باعث ایجاد مشکل در کد میشود، جلوگیری کنید. همچنین، تگهای بسته را برای HTML تکمیل میکند و نشانگرهای بصری را به فایلها اضافه میکند تا به راحتی قطعات مختلف کد را از هم جدا کنید.
در زیر میتوانید تفاوت بین یک ویرایشگر متن عادی و یک ویرایشگر کد را مشاهده کنید. هر دو سند یکسان عمل میکنند، اما درک کد در یکی از آنها بسیار آسانتر است.
تفاوت بین یک ویرایشگر متن عادی و یک ویرایشگر حرفه ای
تعداد زیادی ویرایشگر کد رایگان دیگر نیز وجود دارد که میتوانید از بین آنها یکی را انتخاب کنید. به هنگام انتخاب ویرایشگر کد جهت طراحی سایت با کدنویسی توجه داشته باشید که ویرایشگر کد باید دارای ویژگیهایی مانند تمهای سفارشی، تکمیل خودکار کد، جستجو و جایگزینی پیشرفته، پشتیبانی از نمایش بصری و سایر ابزارهای کمکی باشد. همچنین، باید قابلیت افزودن افزونهها و پلاگینهای متنوع را داشته باشد.
نوشتن کد HTML
HTML (Hypertext Markup Language) یک زبان برنامه نویسی است که برای ساختاردهی وب سایتها استفاده میشود. HTML که توسط تگها (tag) تشکیل میشود، به ما اجازه میدهد تا عناصر مختلف را در صفحه وب تعریف کنیم.
برای شروع ساخت یک وب سایت با استفاده از HTML، شما ابتدا یک فایل HTML خالی ایجاد میکنید و سپس در آن تگهای HTML را اضافه میکنید. توجه داشته باشید باید پسوند فایل .html باشد. این به رایانه ما (و بعداً مرورگر وب ما) می گوید که این یک سند HTML است.
شما میتوانید با استفاده از تگ <html>، تگ <head> و تگ <body>، ساختار اصلی صفحه خود را تعریف کنید. در بخش <body>، شما میتوانید عناصر مختلف مانند عنوانها، پاراگرافها، تصاویر، لیستها و لینکها را اضافه کنید. هر عنصر باید درون تگهای مناسب قرار گیرد. به عنوان مثال، برای ایجاد یک عنوان از تگ <h1> تا <h6> و برای ایجاد یک پاراگراف از تگ <p> استفاده میشود.
ایجاد فایل CSS
با نوشتن کد HTML، اکنون ما ساختار اصلی سایت را داریم. اما ممکن است متوجه شده باشید که HTML ما، مانند خانهی بدون تزئینات، یکنواخت و بیرنگ است. ما میتوانیم همه اجزا را مشاهده کنیم، اما به وضوح، با استفاده از CSS، میتوانیم به سایت خود زیبایی و شکوه بیشتری بدهیم.
با استفاده از CSS (Cascading Style Sheets) ، میتوانیم رنگها، فونتها، حاشیهها، پسزمینهها و سایر ویژگیهای ظاهری را به عناصر HTML اعمال کنیم.
به عنوان مثال، میتوانیم رنگ پسزمینه، رنگ متن، فونت، اندازه و فضای بینخطی، ظاهر متن را تغییر دهیم. همچنین میتوانیم با تعیین حاشیه و پدینگ، فاصلهبین عناصر را تنظیم کنیم و با تعیین حاشیهها، پسزمینهها و حاشیههای چرخشی، ظاهری داینامیک به سایت خود ببخشیم.
ادغام HTML و CSS
برای اعمال CSS بر روی HTML، باید به مرورگر بگویید که CSS را اعمال کند. این فرآیند بسیار ساده است. ما فقط باید یک عنصر <link> را به بخش <head> اضافه کنیم.
با اضافه کردن تگ زیر به کد HTML خود، میتوانیم CSS را به آن ارتباط دهیم:
<link rel="stylesheet" href="style.css">
در اینجا، style.css نام فایل CSS ما است. با اضافه کردن این تگ به بخش <head>، مرورگر قادر خواهد بود استایل های CSS را بارگیری کند و آنها را بر روی صفحه HTML اعمال کند.
لطفا توجه داشته باشید که اگر نام فایل CSS خود را متفاوت تعیین کردهاید، مقدار ویژگی href در داخل نقل قولها (" ") باید با نام فایل شما مطابقت داشته باشد. در غیر این صورت، مرورگر نمیتواند شیوهنامه CSS را پیدا کند.
با اضافه کردن این تگ <link> به کد HTML، میتوانیم به راحتی CSS خود را بر روی صفحه HTML اعمال کنیم و ظاهر و استایل وب سایت خود را به دلخواه تغییر دهیم.
کدنویسی وب سایت واکنشگرا یا استاتیک
کدنویسی وب سایت به دو شکل اصلی، یعنی واکنشگرا و استاتیک، صورت میگیرد. برای درک تفاوت بین یک وب سایت واکنشگرا و یک وب سایت استاتیک، میتوانیم به یک مثال اشاره کنیم. تصور کنید ما یک حوض داریم، آب درون حوضه همیشه یک شکل و حجم ثابت دارد. این را میتوان با یک وب سایت استاتیک مقایسه کرد که محتوا و ظاهر آن در طول زمان تغییر نمیکند و ثابت است. این نوع وب سایت به طور کلی برای پروژههای کوچکتر و سادهتر که تغییرات زیادی نیاز ندارند، مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع وب سایت ها میتوانند بدون استفاده از پایگاه داده یا سیستم مدیریت محتوا به خوبی کار کنند.
از طرفی، تصور کنید ما یک جریان آب داریم. آب رودخانه همواره در حال جابجایی و تغییر شکل است. این میتواند با یک وب سایت واکنشگرا مقایسه شود که قابلیت تغییر با اندازه صفحه نمایش مرورگر کاربر را دارد و ظاهر و محتوای آن با توجه به اندازه و ویژگیهای دستگاه کاربر تغییر میکند. به عبارت دیگر، وب سایت واکنشگرا میتواند از طریق تغییر اندازه متناسب، ترتیب المانها و تغییرات دیگر، تجربه کاربری را در دستگاههای مختلف بهبود بخشد.
کدنویسی وب سایت ساده یا تعاملی
در اینجا میخواهیم با استفاده از مثالی تفاوت بین وب سایت ساده و سایت تعاملی را برای شما بیان کنیم. تصور کنید در حال ایستادن در یک خیابان هستید و روی یک دیوار آجری یک بروشور آموزش گیتار را میبینید. این بروشور به شما میگوید که برای ثبت نام با یک شماره تماس، تماس بگیرید. همین ایده را ما برای طراحی یک وب سایت ساده در نظر میگیریم. وب سایت ساده اطلاعاتی را نمایش میدهد و ممکن است از شما بخواهد برخی اقدامات را انجام دهید، اما عمدتاً محتوای آن را میتوان به صورت خواندنی درک کرد. به عنوان مثال، شما باید با شمارهای که در سایت درج شده است تماس بگیرید. حالا، تصور کنید یک تابلو در مورد آموزش گیتار و ورود به استودیو برای ثبت نام ببینیم. با اینکه دیوار هنوز اطلاعات را نمایش میدهد، اما اکنون میتوانید با آن تعامل کرده و قدم بعدی خود را برای ورود به استودیو بردارید. این همان اساسی است که ما یک وب سایت تعاملی در نظر میگیریم.
کلام آخر
طراحی سایت با کدنویسی یک روش اساسی برای ساخت سایت های منحصر به فرد و سفارشی است. با استفاده از کدنویسی، میتوانید سایتی با طرحی دلخواه و قابلیت های خاص بسازید. در این روش، هزینه طراحی سایت به میزان زمان و توانایی شما در کدنویسی وابسته است. با آموزش و تجربه، میتوانید به صورت مستقل یا با استفاده از تیم توسعه، طراحی سایت را انجام دهید و هزینه طراحی را کاهش دهید. اما اگر تجربه کافی در کدنویسی ندارید یا وقت و انرژی لازم برای آموزش وبسایت را ندارید، میتوانید به شرکت یا طراح حرفهای مراجعه کرده و سفارش طراحی سایت خود را به آنها بسپارید. در این صورت، هزینه طراحی سایت بیشتر خواهد بود، اما شما به طراحان حرفهای با تجربه و دانش فنی متخصص دسترسی خواهید داشت و میتوانید با مشاوره طراحی سایت، یک سایت با کیفیت و حرفهای را به دست آورید.
برای سفارش آنلاین طراحی سایت کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین طراحی سایت ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
بهم خیلی کمک کرد ممنون