نحوه رفع خطای ۴۰۳ در گوگل
گاهی هنگام وب گردی با خطای 403 مواجه می شویم. برای رفع خطای ۴۰۳ در گوگل، باید علت آن را شناسایی کرده و سپس اقدامات مناسب را انجام دهیم.
برای سفارش آنلاین طراحی سایت کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین طراحی سایت ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
احتمالاً با این رویداد برخورد داشتهاید که خواستهاید وارد یک سایتی شوید که به شما اجازه دسترسی نداده و یک عدد ۴۰۳ به همراه توضیحاتی مختصر، به شما نمایش داده شده است، یکی از دلایل رخ دادن خطای ۴۰۳، تحریمهایی است که علیه کاربران ایرانی لحاظ شده است، در این مقاله به بررسی و چگونگی رفع خطای ۴۰۳ در گوگل خواهیم پرداخت.
خطای ۴۰۳ چیست و چرا رخ میدهد؟
خطای ۴۰۳ کدی است که حاوی یک مشکل بوده و به معنای ممنوع بودن دسترسی است، این خطا یک کد http status و از نوع 4xx میباشد. ( 4xx یعنی خطا از سمت کاربر (سرویس گیرنده) رخ داده و نشان دهنده عدم توانایی در تکمیل شدن درخواست را دارد و یا اینکه درخواست کاربر به صورت صحیح وارد نشده است)
پیشنهاد میکنیم مقاله آموزش گذاشتن تگ آنالیتیکس ga4 در سایت را مطالعه نمایید
به بیانی دیگر زمانی که این خطا اتفاق بیفتد به این معناست که به دلایل مختلفی از جمله تحریم، برقراری امنیت، خطای نرمافزاری، تنظیمات نامناسب هاست و … اجازه دسترسی به صفحه مورد نظر به شما داده نمیشود.
شکل نمایش خطای ۴۰۳ در سرویسدهندههای وب متفاوت است که به برخی از آنها اشاره میکنیم:
• Forbidden 403
• 403 HTTP
• 403 Error
• Error 403- Forbidden
• HTTP Error 403- Forbidden
• Forbidden
• Forbidden: You don’t have permission to access [directory] on this server
یادآوری: برخی مدیران سایتها ممکن است نحوه نمایش خطای ۴۰۳ را سفارشی کرده و به شکل دیگری به کاربر نمایش داده شود.
روشهای رفع خطای ۴۰۳ در گوگل چیست؟
1. اغلب سایتها برای جلوگیری از دسترسی مهاجمان به فایلهای حساس، اجازه دسترسی به دایرکتوری سایت خود از طریق آدرس URL را نمیدهند.
بنابراین زمانیکه شما قصد بازدید از دایرکتوری وبسایت یا یک صفحه خاص را دارید با خطای Forbidden 403 مواجه میشوید، که برای برقراری امنیت سایتها مورد استفاده قرار میگیرد.
2. هنگامی که شما از یک سایت بازدید میکنید، برخی از فایلها و تصاویر آن سایت در مرورگر شما کش (cash) میشود. (یعنی در مرورگر شما ذخیره میشود تا در مراجعات بعدی شما به سایت، این فایلهای ذخیره شده، مجدد بارگیری نشود و سایت با سرعت بیشتری برای شما بارگذاری شود)
یکی از راههای رفع خطای ۴۰۳ در گوگل در این مواقع، پاک کردن حافظه پنهان مرورگر یا کش آن است که در مرورگر گوگل کروم به این روش انجام میشود:
وارد بخش «تنظیمات» (settings) مرورگر گوگل کروم شوید، سپس از پایین صفحه گزینه Advanced را انتخاب کنید.
در گام بعدی به بخش «حریم خصوصی و امنیت» (Privacy and security) رفته که با کلیک بر روی گزینه «حذف دادههای مرور» (Clear browsing data)، پنجره جدیدی با نام «Clear browsing data» برای شما باز خواهد شد.
در قسمت «Time range» میتوانید مشخص کنید که کشهای مرورگر از چه زمانی به بعد پاک شوند.
دقت داشته باشید که برای پاک کردن کش مرورگر کروم، تیک گزینه «Cached Images and files» حتماً زده شده باشد، سپس دکمه «clear data» را انتخاب نمایید تا کش مرورگر شما پاک شود.
پس از پاک کردن کش مرورگر خود، مجدد سایتی که خطای ۴۰۳ را نمایش داد را رفرش کنید، که اگر مشکل از کش مرورگر بوده باشد با این روش حل خواهد شد.
3. گاهی اوقات مدیران سایتها برای دسترسی به برخی صفحات سایت خود، محدودیتهایی اعمال میکنند تا کاربران را مجاب کنند در سایت آنها اقدامی را انجام دهند مثلاً ثبت نام کنند یا اشتراکی را خریداری نمایند.
که اگر کاربران بدون کسب مجوز، تلاش کنند به این صفحات دسترسی پیدا کنند با خطای ۴۰۳ مواجه خواهند شد.
4. بعضی اوقات ممکن است تنظیمات اشتباه مدیر سایت سبب رخ دادن خطای ۴۰۳ شود، که برای رفع این خطا، میتوان با مدیر سایت ارتباط برقرار کرد و وی را در جریان مشکل پیش آمده قرار داد.
5. اگر مطمئن هستید همه چیز از جانب شما درست است مثل درست وارد کردن آدرس صفحهای که میخواهید، یا اینکه مشکل به وجود آمده فقط برای شما اتفاق افتاده است.
در این صورت ممکن است آیپی (IP) شما یا سرویس ارائهدهنده اینترنت شما در لیست سیاه سایت مورد نظر قرار گرفته باشد، که برای حل این مورد هم باید با مدیر سایت جریان را در میان بگذارید.
6. اگر در ورود به یک سایت خاص، همچنان خطای ۴۰۳ رخ میدهد ممکن است این سایت، آیپی شما را تحریم کرده باشد، که همانطور که مطلع هستید سایتهای زیادی هستند که خدماتی به کاربران ایرانی به دلیل تحریمهای خصمانه ارائه نمیدهند.
یکی از این سایتها که خدمات خود را از کاربران ایرانی دریغ کرده گوگل آنالیتیکس است که اگر تشخیص دهد آیپی شما از کشور ایران است خطای ۴۰۳ را به شما نمایش خواهد داد.
برای رفع خطای ۴۰۳ در گوگل ناشی از تحریم آیپیهای ایرانی، باید از ابزارهای تغییر آیپی مانند vpn استفاده کرد.
همچنین سایت ایرانی «شکن» در دور زدن سایتهایی که آیپی ایران را تحریم کردهاند و به کاربران ایرانی خدمات ارائه نمیدهند کمک فراوانی میکند.
7. اگر شما مدیر سایت هستید و سایت شما هم با وردپرس ساخته شده و خطای ۴۰۳ در سایت شما رخ داد اولین کاری که باید انجام دهید غیرفعال کردن موقت افزونههای سایت است، چون ممکن است یکی از این افزونهها با افزونههای دیگر تداخل ایجاد کرده باشد یا مشکلی در کدنویسی داشته باشد.
پس از غیرفعال کردن افزونهها، اگر دیدید که خطای ۴۰۳ برطرف شده است، افزونهها را یکییکی فعال کرده و مجدد سایت را رفرش کنید تا بتوانید افزونهای که ایجاد مشکل کرده را شناسایی نمایید.
همچنین روش دیگری هم برای رفع خطای ۴۰۳ در گوگل در سایتهای وردپرسی، جوملایی یا … وجود دارد و آن هم غیرفعال کردن موقت کدهای فایل «htaccess.» و بررسی آنها است.
8. اگر تمامی این کارها را انجام دادید اما همچنان برای مشاهده سایت مورد نظر، خطای ۴۰۳ رخ داد، میتوانید در انجمنهای تخصصی مربوط به هاست، مسأله خود را مطرح کنید تا کاربران با تجربهتر بتوانند بیشتر شما را راهنمایی کنند.
علت ارور ۴۰۳ گوگل
اگر می خواهید بدانید که علت نمایش خطای 403 چیست، این قسمت از مطالب وبسایت ما را از دست ندهید. این خطا ممکن است به دلایل متعددی رخ دهد، از جمله:
1- محدودیت های دسترسی:
ارور ۴۰۳ گوگل ممکن است به دلیل یک سری محدودیت ها رخ دهد. وبسایت ها و سرورها معمولاً تنظیمات خاصی را برای محدود کردن دسترسی به بخش های خاصی از محتوا اعمال می کنند. این محدودیت ها به منظور حفاظت از اطلاعات حساس انجام می شوند.
2- اشتباهات در تنظیمات سرور:
شخصی که یک وبسایت را ایجاد می کند یا تنظیمات مرتبط با آن را انجام می دهد، گاهاً اشتباهاتی را مرتکب می شود که ممکن است منجر به رخ دادن خطاهایی مانند خطای 403 شود.
احراز هویت ناموفق: وب سایت هایی که از سیستم احراز هویت استفاده می کنند، ممکن است گاهی اوقات در شناسایی هویت کاربران مرتکب اشتباه شوند. این مشکل می تواند باعث رخ دادن ارور ۴۰۳ گوگل شود و اجازه دسترسی به محتوا را به کاربر ندهد.
مسدود شدن آدرس IP: هر دستگاه سخت افزاری که در شبکه اینترنت حضور داشته باشد دارای یک آدرس آی پی منحصر بفرد است. برخی از وب سایت ها ممکن است بر اساس آدرس IP ها، دسترسی را محدود کنند. اگر آدرس IP شما مسدود شده باشد ممکن است با خطای 403 روبرو شوید.
محتوای مسدود: در برخی موارد، ممکن است منابع یا محتواهای خاصی به دلایل امنیتی یا سیاستی مسدود شوند و کاربران عادی اجازه ی دسترسی به آن ها را نخواهند داشت.
در نهایت می توان گفت که درک و رفع ارور ۴۰۳ گوگل نیازمند تجزیه و تحلیل دقیق شرایط و تنظیمات مرتبط با وب سایت مورد نظر است.
خطای 403 در گوگل به چه صورتی نمایش داده می شود؟
ظاهر ارور ۴۰۳ گوگل می تواند در وب سایت ها و پلتفرم های مختلف متغیر باشد، اما اگر برای شما هم این سوال پیش آمده است که خطای 403 در گوگل چه شکلیه، در ادامه نمایش های متداول این خطا را به طور کلی بررسی کرده ایم:
پیام متنی: یک پیام متنی ساده روی صفحه نمایش داده می شود که اعلام می کند دسترسی کاربر به منبع ممنوع است.
صفحه سفارشی خطا: برخی از وب سایت ها برای انواع خطاها، از جمله ارور ۴۰۳ گوگل، صفحاتی را به صورت سفارشی طراحی کرده اند. در این صورت، شما ممکن است با پیغام خطا در یک صفحه با استایل متفاوت مواجه شوید.
تصاویر یا نمادها: برخی وب سایت ها ممکن است برای نمایش خطای ۴۰۳ Forbidden به جای متن از تصاویر یا نمادهایی استفاده کنند که مفهوم دسترسی ممنوع را منتقل می کنند. این تصاویر ممکن است شامل نمادهای قفل یا نمادهای دیگری باشند.
جزئیات فنی: در برخی موارد نیز، صفحه ارور ۴۰۳ گوگل ممکن است شامل جزئیات فنی و اطلاعات اضافی در مورد خطا باشد، مانند کد وضعیت HTTP (403). هر کد وضعیت HTTP معنای خاصی دارد و کد وضعیت HTTP (403) به این معنی است که دسترسی کاربر به سایت مورد نظر ممنوع می باشد.
در کل، نمایش دقیق یک ارور ۴۰۳ گوگل ممکن است در وب سایت ها و سرورهای وب مختلف، متفاوت باشد که ما در این مقاله بعضی از این حالت ها را بررسی کردیم.
Forbidden 403 در وردپرس
قاعدتا شما هم مثل هر کاربری در فضای کروم با ارور 403 مواجه شده اید. ارور Forbidden 403 یا ارور ۴۰۳ در گوگل کروم، یکی از رایج ترین خطاهای وردپرس است که عدم دسترسی به سایت را نمایش می دهد. نمایش ارور Forbidden 403 یا ارور ۴۰۳ در گوگل کروم در صفحه نمایشگر، آزاردهنده می باشد. از طرفی، گاها کاربران از علت نمایش آن، آگاه نیستند! زمانی که خطای 403 در گوگل، ظاهر می شود، اطلاعات دیگری به کاربر نمایش داده نمی شود، چرا که کاربران تنها با متن "Forbidden Error 403" روبه رو می شوند. از این جهت، خطای 403 در گوگل، گیج کننده می باشد.
کاربران با مرورگر خود به وب سایت متصل می شوند. سرور وب سایت از طریق HTTP header به کاربران پاسخ می دهد. فرآیند پاسخ به کاربران در Backend صورت می گیرد. اگر همه چیز درست باشد، وضعیت HTTP یا HTTP Status که برابر با کد 200 است به کاربران نمایش داده می شود. در غیر این صورت، خطای Forbidden 403 یا کد وضعیت 403 به کاربران نشان داده خواهد شد. Forbidden Error 403، یکی از چندین کد وضعیت HTTP که توسط سرورها برای ارتباط با مرورگر کاربران، نمایش داده می شود. نمایش Forbidden Error 403 بر روی صفحه نمایش به معنای نداشتن مجوز برای دسترسی به صفحه وب سایت می باشد.
زمانی که Forbidden Error 403 بر صفحه نمایشگر ظاهر می شود، کاربر به هیچ گونه اطلاعاتی در فضای دیجیتال مارکتینگ، دسترسی نخواهد داشت. ارور Forbidden 403 یا ارور ۴۰۳ در گوگل کروم، زمانی ظاهر می شود که کاربر می خواهد از صفحه خاصی از وب سایت بازدید کند یا وارد بخش مدیریت وردپرس شود. گاها کاربران در هنگام نصب وردپرس با ارور ۴۰۳ در گوگل کروم، مواجه می شوند. رفع خطای 403 در گوگل اهمیت بسیار بالایی دارد.
انواع ارور ۴۰۳ در گوگل کروم
ارور ۴۰۳ در گوگل کروم به شکل های مختلفی در صفحه وب سایت نمایش داده می شود. همانند خطاهای وردپرس و تمامی کدهای وضعیت HTTP، ارور Forbidden 403 به شکل های مختلفی می باشد. البته، تمامی حالت های نمایش داده شده، زیر مجموعه ارور Forbidden 403 هستند که نحوه رفع خطای Forbidden 403 در گوگل برای هر حالت، یکسان می باشد. تنها تفاوت ارورهای 403 در نحوه نمایش آن ها است. انواع ارور Forbidden 403 در گوگل کروم شامل موارد زیر می شود:
• Forbidden – You don’t have permission to access / Forbidden – You don’t have permission on this server
• 403 – Forbidden: Access is denied
• Error 403 – Forbidden
• 403 – Forbidden Error – You are not allowed to access this address
• 403 Forbidden – Nginx
• HTTP Error 403 – Forbidden – You do not have permission to access the document or program you requested
• 403 Forbidden – Access to this resource on the server is denied
• 403. That’s an error. Your client does not have permission to get URL / from this server
• You are not authorized to view this page
• It appears you don’t have permission to access this page
راهکارهای رفع خطای 403 در گوگل
1- بارگذاری مجدد صفحه
یکی از راحت ترین روش های رفع خطای 403 در گوگل، رفرش یا بارگذاری مجدد صفحه می باشد. اگر در وب سایت، اختلال موقتی رخ داده باشد، با این روش، مشکل برطرف می شود.
2- بررسی آدرس URL
یکی از دلایل اصلی بروز ارور Forbidden 403 ، اشتباه تایپ کردن آدرس URL سایت می باشد. آدرس URL وارد شده را بررسی کنید.
3- پاک کردن حافظه پنهان مرورگر
یکی دیگر از روش های رفع خطای 403 در گوگل، پاک کردن حافظه کش مرورگر می باشد، چرا که ممکن است خطای نمایش داده شده در حافظه کش مرورگر، ذخیره شده باشد.
4- پاک کردن کوکی های مرورگر
اگر ارور Forbidden 403 با پاک کردن حافظه پنهان مرورگر، رفع نشد، کوکی های مرورگر را پاک کنید. یک مرورگر از چندین کوکی تشکیل شده است که خراب شدن یا منقضی شدن هر کوکی باعث بروز ارور 403 می شوند.
5- بررسی مجوز دسترسی به آدرس URL
یکی دیگر از روش های رفع خطای 403 در گوگل، لاگین شدن در وب سایت می باشد. پس از انجام فرآیند لاگین، مجوز دسترسی به وب سایت برای کاربر صادر می شود.
6- مجددا تلاش کنید.
گاها وب سایت در حال تعمیر یا آپدیت می باشد. از این رو، کاربران در حین ورود به وب سایت با ارور Forbidden 403 روبه رو می شوند. توصیه می شود، در زمان دیگری وارد سایت شوید.
7- اتصال VPN را قطع کنید.
برخی از سایت ها تنها به آدرس های IP داخلی، اجازه ورود و تولید محتوا می دهند. برای رفع ارور 403 در گوگل کروم بایستی فیلترشکن خود را قطع کنید و مجددا وارد صفحه شوید.
آیا خطای ۴۰۳ Forbidden نشان دهنده یک مشکل جدی در سایت است؟
خطای ۴۰۳ Forbidden نشان دهنده یک مشکل جدی در سایت نیست، بلکه به معنای ممنوعیت دسترسی به یک منبع خاص است. این خطا ممکن است به دلیل مسائل امنیتی، تنظیمات دسترسی نادرست یا سیاست های مشخصی ایجاد شود. بنابراین اگر با خطای 403 مواجه شدید، اطمینان خاطر داشته باشید که مشکل جدی برای شما به وجود نیامده است و این خطا فقط مانع دسترسی شما به فایل ها و برخی صفحات خاص از وب سایت مورد نظر شما شده است.
مطالبی که مطالعه نمودید توسط تیم رایا مارکتینگ از معتبر ترین منابع تهیه و ارائه شده است. امیدواریم پاسخ سوالات خود را در این مقاله پیدا کرده باشید. همچنین، می توانید از مطالب آموزشی سایت رایا مارکتینگ استفاده کرده و با مفاهیمی همچون دیجیتال مارکتینگ، تولید محتوا، سئو چیست؟و ... آشنا شوید. شما می توانید علاوه بر استفاده از مطالب آموزشی، در زمینه های دیگری همچون سفارش تولید محتوا و بسیاری از خدمات دیگر از شرکت فوق حرفه ای رایا مارکتینگ کمک بگیرید.
جمعبندی
در مقاله رفع خطای ۴۰۳ در گوگل، به بررسی این خطا و علل بروز آن پرداختیم، در صورتیکه با این خطا مواجه شدید اول از همه صحت آدرس URL خود را بررسی کرده و از درستی آن اطمینان حاصل کنید، در مرحله بعد تمامی کش و کوکی مرورگر خود را پاک کنید.
اگر خطای ۴۰۳ رفع نشده بود و سایت مورد نظر در داخل ایران نبود، امکان تحریم آیپی ایران وجود دارد، که باید با ابزارهای دور زدن تحریم، آیپی خود را تغییر دهید تا دسترسی به این سایتها برای شما امکانپذیر شود.
سوالات متداول
-
علت اصلی بروز ارور ۴۰۳ در گوگل کروم، وجود اشتباه در مجوزهای دسترسی به فایل ها می باشد. از این رو، پس از انجام سفارش تولید محتوا بایستی فایل بررسی شود و سپس در وب سایت آپلود گردد.
-
در این مقاله، هفت روش برای رفع ارور 403 در گوگل کروم به شما عزیزان، آموزش داده شده است. قطعا با انجام این هفت راهکار، مشکل شما برطرف خواهد شد.
-
خیر! در ابتدا، بایستی بدانید سئو چیست؟ سئو، اصول و قواعدی است که بایستی در نگارش محتوای متنی رعایت شود و هیچ ارتباطی با ارور Forbidden 403 ندارد.
برای سفارش آنلاین طراحی سایت کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین طراحی سایت ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید