تولید محتوا چیست ؟ سیر تا پیاز تولید محتوا موفق و درآمدزا
دراین محتوا به طورجامع و کامل به آموزش تولید محتوا چیست و نیز نحوه تولید محتوای موفق میپردازیم و بهترین منبع درامد از تولید محتوا را پیشنهاد میکنیم.
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
تولید محتوا را میتوان شالوده و زیربنای تمام تلاشهای شما برای موفقیت در عرصهی دیجیتال مارکتینگ دانست. به عبارتی، این فرآیند را میتوان به دستهای پشت پردهی یک استیج بزرگ تشبیه کرد که همه چیز را برای نمایش حرفه و توانایی شما مهیا میسازند. گوگل یا هر موتور جستجوی دیگری، از طریق محتوا به کاربران خود پاسخ میدهند.
در این مقاله قصد داریم به سیر تا پیاز تولید محتوا موفق و کاربردی اشاره کنیم و یک منبع فوقالعاده را برای بازاریابی محتوایی موفق و ارزشمند به شما پیشنهاد کنیم. در ادامهی مقاله همراه ما باشید.
فهرست مطالب
1- تولید محتوا چیست؟
2- تولید محتوا چه کاربردهایی دارد؟
3- انواع محتوا
4- از انواع محتوا در چه پلتفرم هایی می توان استفاده کرد؟
5- چرا تولید محتوا مهم است؟
6- برای هر وب سایتی چه نوع محتوایی مناسب است؟
7- راهنمای انتخاب ترندهای تولید محتوا
8- ویژگی های یک محتوای ایده آل برای رسیدن به رتبه های برتر گوگل چیست؟
9- منظور از کلمه کلیدی در محتوا چیست؟
10- اصول تولید محتوای متنی و آشنایی با اجزای اصلی آن
11- بررسی جامع اصول سئوی محتوا
12- میزان تقاضا برای تولید انواع محتوا در سال جدید
13- نحوه تولید انواع محتوا با گوشی موبایل
14- پیامدهای تولید محتوای نامناسب از نظر گوگل و مخاطبان
15- آنچه محتوا نویسان باید بدانند
16- ویژگی های شغل تولید محتوا
17- چگونه کارشناس تولید محتوا شویم؟
18- تفاوت تولید محتوا و تبلیغات چیست؟
19- منظور از ممیزی کردن محتوا چیست؟
20- خوشه بندی محتوا، محتوای خوشه ای یا Content Cluster چیست؟
21- تقویم محتوایی
22- مراحل بازاریابی مبتنی بر محتوا
23- نحوه آنالیز یک محتوا- معیارهای یک محتوای با کیفیت
24- مهم ترین الگوریتم های گوگل که باید پیش از تولید محتوای متنی بشناسید
25- تولید محتوا برای شبکه های اجتماعی
26- در سفارش تولید محتوا باید به چه مواردی توجه کنیم؟
27- مراحل سفارش تولید محتوا
28- معرفی شرکت تولید محتوای رایا مارکتینگ
تولید محتوا چیست؟
تولید محتوا (Content Creation) اصطلاحا به فرآیند جمعآوری اطلاعات و آمادهسازی هدفمند آن برای پاسخگویی به یک یا چند دغدغهی کاربران اینترنتی گفته میشود.
میتوانید تولید محتوا را مانند فرآیند ساخت یک نوع غذای محبوب در نظر بگیرید. در این فرآیند، ابتدا شما باید مواد اولیه را در اختیار داشته باشید (تحقیق و تفحص دربارهی موضوع محتوا)، سپس استراتژیها و ایدههای خود را به آن بیفزایید. هدف شما از ساخت محتوا، باید مانند یک چاشنی باشد که به خوبی در محتوا حل شده است. سپس محصول نهایی را در فضای آنلاین در اختیار مخاطبان هدف قرار میدهیم تا آنها را به جهتی که میخواهیم روانه سازیم.
به عبارتی، شما از طریق تولید محتواست که میتوانید توانمندیها و تخصص خود را اثبات کنید. محتوایی که تولید میکنید به مردم و جامعهی آنلاین کمک میکند تا با کسبوکار شما، برند و محصولات شما بیشتر آشنا شوند. محتوا به شما کمک میکند مردم را به خود جذب کنید، برایشان دغدغه ایجاد کنید و با ارائهی راهحلی برای دغدغهی ایجاد شده، آنها را به سمت برند خود بکشانید. این محتواست که بازدیدکنندگان را به سوی وبسایت و صفحهی شما میکشاند و باز هم این محتواست که برای شما درآمدزایی میکند.
برای تولید محتوا، ما به ایدهها و موضوعاتی نیاز داریم که با نیازها و دغدغههای خریدارانمان جور باشد. در قدم بعدی، جهت درک بهتر این ایدهها یا موضوعات، جلوههای تصویری و متنی را هم به آن میافزاییم.
نکتهای را از یاد نبرید: تولید محتوا صرفا به نگارش محتوای متنی گفته نمیشود و انواع مختلفی از محتواها را شامل میشود. در بخشهای بعدی بیشتر دربارهی آنها سخن خواهیم گفت.
تولید محتوا چه کاربردهایی دارد؟
تولید محتوا به شما کمک میکند تا یک ارتباط مستحکم با مخاطبان آنلاین خود برقرار کنید. علاوه بر این، ساخت و ایجاد محتوا یکی از استراتژیهای جدی و مهم بیزینس است.
تولید محتوا هدفمند کاربردهای بسیاری دارد، به عنوان مثال:
1. به شما کمک میکند تا تمامی ابعاد و جوانب بیزینس خود را پوشش دهید و تخصص خود را به رخ مخاطب بکشید.
2. آمارها نشان دادهاند که محتوای اصولی و هدفمند میتواند بهتر اعتماد مخاطب را جلب کند.
3. شما از طریق تولید محتوا میتوانید سریعتر دغدغههای مشتری را شکار کرده، راهی برای حل آنها را به مشتری ارائه دهید. این عملکرد بشدت در ایجاد اعتماد در کاربر موثر است و میتواند یک کاربر معمولی را سریعتر به مشتری شما تبدیل کند.
4. آگاهی مردم را از برند شما بالاتر میبرد. هرگز قدرت آگاهسازی مردم از برند خود را دست کم نگیرید! یک محتوای جذاب و کنجکاوکننده میتواند بهتر از هر کمپین بازاریابی دیگری، برند شما را بسازد.
5. تولید محتوا مانند یک کانال، مردم را به سوی برند شما هدایت میکند. به این منظور، باید بدانید که چگونه باید محتوا تولید کرد و چگونه آن را در پلتفرمهای مختلف گسترش داد. در بخشهای بعد بیشتر به پلتفرمهای قدرتمند برای تولید و ساخت محتوا اشاره خواهیم کرد.
6. تولید محتوا، مردم را از موضوع خاصی مطلع کرده و به آنها آموزش میدهد. هر چقدر شما بتوانید محتوای بهتری تولید کنید، ارزشسازی پیرامون برند شما بهتر شکل میگیرد و مخاطب بیشتر دربارهی برند و بیزینس شما کنجکاو خواهد شد.
7. تولید محتوا باعث وفاداری مشتری به شما میشود. هر چقدر اهمیت بیشتری به محتوایی که تولید میکنید دهید، افراد بیشتری به شما اعتماد خواهند کرد.
انواع محتوا
شناخت انواع روشهای تولید محتوا بسیار ضروریست. شما باید دقیق بدانید کدام نوع محتوا با انتظارات و علاقمندیهای مخاطبانتان همسو است. معمولا یکی از تریکهای مارکتینگ این است که اکثر یا تمامیِ انواع محتوا حین ایجاد محتوا مورد ملاحظه قرار بگیرند. اما نوع محتوایی که قصد تولید آن را دارید، باید با بودجه، اهداف و ایدههایتان هم جور باشد.
اشتباهی که اکثر افراد حین تولید محتوا مرتکب آن میشوند؛ این است که تمامی بودجه خود را صرفِ چند نوع محتوای محدود میکنند و دیگر فرصتی برای تولید انواع دیگری از محتواها باقی نمیماند! شما باید یک محتوای مرتبط و مفید بسازید که تاثیری را که مدنظر دارید، اعمال میکند. بنابراین شناخت نوع محتوایی که نیاز دارید، کمک میکند تا بتوانید بیشترین بازده را از فرآیند تولید و ساخت محتوا دریافت کنید.
انواع تولید محتوا میتوانند بر دو اساس با هم فرق داشته باشند:
1. انواع محتوا از لحاظ فرمت
2. انواع محتوا از لحاظ سبک
بیایید در بخش بعد، نگاهی دقیقتر به شگردهای مختلف تولید محتوا بیندازیم.
انواع تولید محتوا و تفاوتهای آنها
در ادامه انواع محتوا از نظر سبک و فرمت را بیشتر بررسی خواهیم کرد. اما قبل از آن که به توصیف هر یک از این دو حالت بپردازیم، بیایید به صورت فهرست وار این دو را بررسی کنیم.
1. انواع محتوا از نظر فرمت:
• محتوای متنی
• محتوای اینفوگرافیک
• محتوای ویدیویی
• محتوای صوتی یا پادکست
2. انواع محتوا از نظر سبک:
• محتوای همیشه سبز
• محتوای ویروسی یا وایرال
• محتوای زرد
• محتوای آنی
• محتوای خبری
انواع محتوا از نظر فرمت
همان طور که در بالا مطرح کردیم، انواع محتوا از نظر فرمت به 4 دستهی متنی، اینفوگرافیک، ویدئویی و صوتی تقسیم بندی میشود. در ادامه با جزئیات بیشتری به آنها میپردازیم.
1. تولید محتوا متنی:
برای محتوای متنی، شما مقالهای دربارهی یک موضوع خاص تولید کرده، آن را در پلتفرم آنلاینِ مدنظر قرار میدهید. یک محتوای متنی با سئوی مناسب تاثیر فوقالعادهای در دیده شدنِ شما در فضای آنلاین دارد. معمولا محتوای متنی یکی از محبوبترین انواع تولید محتواست و از آن به عنوان استراتژیِ بازاریابی B2B هم یاد میشود.
2. محتوای اینفوگرافیک:
اینفوگرافیکها یکی از فرمتهای بازاریابی محتوایی هستند که از متن، تصاویر و جلوههای بصری به منظور هدایت اطلاعاتی خاص به سوی مشتری استفاده میکنند. محتوای اینفوگرافیک کاملا اطلاعات را هضم و سادهسازی میکند. بنابراین یک انتخاب فوقالعاده برای زمانیست که قصد دارید اطلاعات پیچیدهای را به خورد کاربران دهید. محتوای اینفوگرافیک عموما شامل ویدیوهای کوتاه یا تصاویر خلاقانه میشود.
3. تولید محتوا ویدیویی:
ویدیوها یکی از کنجکاوکنندهترین شیوههای مارکتینگ هستند که به شما اجازه میدهند به جذابترین روش، مخاطب را درگیرِ مطلبی که برای گفتن دارید نمایید. ویدیوها میتوانند جلوههای بصری، صداها و اشکال مختلفی را (حتی به صورت لایو) به مخاطب منتقل کنند. استفاده از این شیوهها باعث میشود به بهترین شکل بتوانید تبلیغ نموده و مخاطب را قانع کنید.
4. محتوای صوتی یا پادکست:
پادکستها به شما اجازه میدهند صدای خود را به صورت لایو یا ضبط شده در اختیار کاربر قرار دهید. پادکستها اطلاعات گستردهای را در زمانی اندک در اختیار کاربر قرار میدهند. با توجه به جلوههای صوتی متعددی که میتوانید به پادکست اضافه کنید، پادکستها میتوانند بشدت کنجکاوکننده و سرگرمکننده باشد. به این وسیله، یک ابزار بشدت کاربردی برای دیجیتال مارکتینگ و تولید محتوا الکترونیک هستند.
حال که با انواع محتوا از نظر فرمت آشنا شدید، بیایید با هم انواع محتوا از نظر سبک را بررسی کنیم.
انواع محتوا از نظر سبک
پیش از این مطرح کردیم که انواع محتوا از نظر سبک به 5 دستهی همیشه سبز، ویروسی، زرد، آنی و خبری تقسیم بندی میشود. اما هر کدام از این دسته ها به چه منظوری هستند؟
1. تولید محتوا همیشه سبز:
محتوای همیشه سبز دقیقا بر اساس چارچوبهای سئو ساخته میشود و چون دائما دربارهی آن جستجو میشود، طی مدتی طولانی «تازه» میماند. برخلاف بسیاری از محتواهای تولید شده که پس از مدتی اصطلاحا به «تاریخ انقضای» خود میرسند؛ محتوای همیشه سبز تا مدتها به سوی صفحهی شما ترافیک سرازیر میکند و از تازگیِ آن کم نمیشود.
2. محتوای ویروسی یا وایرال:
محتوای ویروسی یا وایرال، توجه جمع کثیری از مردم را در زمانی اندک به سوی شما جلب میکند. محتواهای ویروسی به شدت در جذب ترافیک به سوی صفحهی شما موثر هستند و یکی از تریکهای مارکتینگ در پلتفرمهای آنلاین است.
3. محتوای زرد:
به دستهای از محتواها گفته میشود که نه تنها چارچوبهای تولید محتوای مفید در آن اجرا نشده؛ بلکه صرفا با اغراق و بزرگنمایی، سعی در منحرف ساختنِ افکار کاربر یا گاهی تهییج احساسات وی دارد. هدف از این محتواها صرفا جذب مخاطب و افزایش ترافیک است، تا بیشترین سود مالی از آن استخراج شود.
4. محتوای آنی:
یکی از محبوبترین روشهای تولید محتوا است که سوار بر موجِ اتفاقات و رویدادهای جدیدِ روز پیش میرود. در محتوای آنی، زمان یک عنصر بسیار حیاتی است و معمولا کسی برندهی میدان خواهد شد که زودتر از سایر رقبا، به موضوعِ ترند مدنظر رسیدگی کند و برای آن محتوا تولید نماید.
5. تولید محتوا خبری:
محتواهای خبری به دستهای از محتواها گفته میشود که اخبار درست و موثق را در دستههای خبری متعدد منتشر میکنند. محتواهای خبری انواع گوناگونی دارند و با فرمتهای گوناگونی ممکن است به دست کاربران برسند. به عنوان مثال میتوان به محتوای خبری متنی، بصری، پادکستهای خبری و... اشاره کرد.
تا به انجای کار با انواع محتوا از نظر سبک و فرمت آشنا شدیم. حال بیایید به بررسی انواع محتوای متنی بپدازیم.
انواع محتوای متنی
انواع محتوای متنی عبارتند از :
-
محتوای شبکه های اجتماعی
-
محتوای تالیفی، ترجمه ای، تالیفی-ترجمه ای
-
محتوای مهمان
-
محتوای رپورتاژ
-
محتوای محصول
-
محتوای تخصصی
-
محتوای متنی عمومی
در ادامه هر یک از این دسته ها را بیشتر توضیح خواهیم داد.
1. تولید محتوا برای شبکه اجتماعی:
محتوای شبکه اجتماعی صرفا به منظور سرگرمی، آگاهسازی و آموزش مخاطبان یک صفحه در شبکههای اجتماعی تولید میشود.
2. تولید محتوا به صورت تالیفی، ترجمهای، تالیفی-ترجمهای:
محتواهای متنی را میتوان بسته به منابع مورد استفاده به صورت تالیفی، ترجمهای و ترکیبی از تالیفی و ترجمهای ایجاد کرد.
3. محتوای مهمان:
یکی از تاکتیکهای تولید محتواست که نویسندهی پست برای یک وبسایت یا برند دیگر محتوا تولید میکند. نویسندهی چنین محتوایی باید بتواند با ارائهی نظرات حسابشدهی خود دربارهی برند شما، مخاطبان بسیاری را به سوی صفحهی شما سرازیر کند.
4. محتوای رپورتاژ:
رپورتاژ یکی از ابزارهای تولید محتواست که بشدت در بهبود سئوی صفحهی شما موثر است. محتوای رپورتاژ اصطلاحا یک محتوای حمایتشده و اسپانسردار است که به تبلیغ یک محصول، سرویس یا برند میپردازد. نقطهی قوت رپورتاژ در تبلیغ غیرمستقیم و نامحسوس آن است. به این ترتیب میتواند به صورت غیرمستقیم کنجکاوی خواننده را برانگیخته، وی را به سوی صفحهی شما روانه سازد.
5. محتوای محصول:
یک روش تولید محتوا در میان صفحات فروشگاهی بسیار محبوب است. این نوع محتوا به بررسی مزایا و معایب یک محصول و خصوصیات متعدد آن میپردازد و نقطهی قوت آن، واقعگرایی هوشمندانهی آن است (که از غلو و زیادهگویی پرهیز میکند).
6. محتوای تخصصی:
یکی از انواع محتوا که به طور تخصصی و با لحنی متکلف، به موضوع خاصی میپردازد. این نوع محتوا معمولا جامعهی هدفی از متخصصان را نشانه میگیرد.
7. محتوای متنی عمومی:
برخلاف محتوای تخصصی، زبان نگارش در این نوع محتوا روان و ساده است و تقریبا تمامی کاربران جامعه آنلاین را هدف قرار میدهد.
از انواع محتوا در چه پلتفرمهایی میتوان استفاده کرد؟
بسیاری از کارآفرینانِ موفق اعتقاد دارند که اگر تولید محتوا اصولی و حسابشده باشد، میتواند بشدت سودآور واقع شود. ژانویهی سال ۱۹۹۶ بود که بیل گیتس، مقالهی معروف خود را با عنوان «محتوا پادشاه است»، نوشت و آن را در وبسایت مایکروسافت منتشر کرد. وی در این مقاله اعتراف کرد که کیفیتِ محتوای هر برند تعیینکنندهی موفقیت برند در پولسازی خواهد بود.
برای نگارش محتوای موفق، شما باید بدانید که در هر پلتفرم باید از چه نوع محتوایی استفاده کنید:
1. تولید محتوا برای وب سایت:
یکی از بزرگترین مزایای تولید محتوا سایت این است که از نظر فرمت و سبک محتوا، دست شما بسته نیست و میتوانید هر نوع محتوایی را در آن منتشر کنید.
2. لینکدین:
تولید محتوا تخصصی و محتوای خبری برای لینکدین پیشنهاد میشود.
3. ایمیل:
معمولا محتوای خبری و تبلیغی در ایمیلها بیشتر مورد استقبال قرار میگیرد. البته که محتوای متنی، جشنوارهها و مقالههای تخصصی هم در ایمیلها طرفدار دارند.
4. تولید محتوا ی برای وتیوب:
یوتیوب عموما با ویدیوهای کاربردی و مفیدش شناخته میشود. به همین دلیل، بهترین محتوایی که میتوان در این پلتفرم تولید کرد، محتوای ویدیوییست.
5. تولید محتوا برای پینترست:
اینفوگرافیکها و محتواهای تصویری به همراه محتوای ویدیویی (GIFها را هم نباید از یاد برد)، بیشتر در این پلتفرم مورد استقبال قرار میگیرند.
6. تولید محتوا برای اینستاگرام:
محتوای تصویری و اینفوگرافیک، به همراه محتوای ویدیویی بشدت برای این پلتفرم توصیه میشود.
7. تولید محتوا برای توییتر:
محتوای خبری و محتواهای متنی متعددی که به جلوههای تصویری مزین شده باشند، برای این پلتفرم توصیه میشوند.
8. تولید محتوا برای فیسبوک:
معمولا محتوای ویدیویی کوتاه به همراه محتوای متنی کوتاه، برای این پلتفرم مناسبتر است.
چرا تولید محتوا مهم است؟
تولید محتوا یک امر ضروری در بازاریابی دیجیتال است. وقتی محتوا تولید میکنید، در حقیقت دارید اطلاعاتی کاربردی و رایگان را در اختیار مخاطبان خود قرار میدهید، مشتریان بالقوه را به وبسایت خود جذب میکنید و از همه مهمتر، مشتریان سابق خود را با تولید یک محتوای باکیفیت و اصولی، در چنگ خود نگه میدارید.
آمارها نشان دادهاند که نگارش محتوا میتواند ارزش کمپانی یا برند شما را شدیدا افزایش دهد. بنا بر اطلاعات کسبشده، حدود۴۰ درصد از بازاریابان اعتقاد دارند که بازاریابی محتوایی یکی از ستونهای اصلی بازاریابیست. ۸۰ درصد از این بازاریابان اذعان کردهاند که برند آنها به محتوا به چشم یک استراتژی بیزینسی و تجاری مینگرد. از طرفی بازاریابان B2B دادههایی در دست دارند که نشان میدهد محتوا میتواند کانالی برای هدایت مخاطب به صفحهی شما ایجاد کند و تا به حال ۶۰ درصد در این زمینه موفق بوده است. بعلاوه محتواسازی پایدار و سروقت میتواند تا حدود ۵۱ درصد در ایجاد کانالهایی برای درآمدزایی سودبخش باشد. از طرفی محتواسازی تا ۴۷ درصد در ایجاد جامعهی مخاطبان (سابسکرایبرها) موثر است.
حدود ۱۰ درصد از بازاریابان اعتقاد دارند که تولید محتوا میتواند یک سرمایهگذاری درآمدزا و بشدت سودآور باشد. از این رو، میتوان محتوا را برابر با رشد یک کسبوکار دانست.
هدف یا اهداف تولید محتوا چیست؟
تولید محتوا رمزِ جذب نمودن مشتری به برند شماست. هدف از محتواسازی این است که علاوه بر ایجاد مشتریهای بالقوهی جدید، بتوان مشتریهای سابق را همچنان به برند وفادار نگه داشت. علاوه بر این، هدف از محتواسازی این است که مشتری را از چیزی آگاه کنیم (معمولا آگاهسازی مردم از برند)، بر افکارشان تاثیر بگذاریم و سپس آنها را به خرید محصولات یا خدمات خود ترغیب کنیم.
نقش محتوای سئوشده در دنیای مجازی
تولید محتوا سئو شده نقش بسیار مهمی در بازاریابی دیجیتال دارد:
1. جذب کاربر به برند شما:
تولید محتوا سئو شده خط اتصال میان فروشنده و خریدار خواهد بود. بعلاوه باعث میشود مشتری در ارتباطگیری با فروشنده راحتتر باشد، تمامی جوانب محصول را بسنجد و در صورت نیاز، سوال بپرسد تا شک و شبهههای خود را برطرف نماید. محتوای سئو شده کاری میکند تا مشتری کاملا از خرید خود احساس رضایت کند و هر چه سریعتر نسبت به خرید محصولات فروشنده ترغیب شود.
2. راهی فوقالعاده برای تبلیغ برند شماست:
نگارش محتوای سئوشده زنجیرهای از اهداف بازاریابی را برای شما برآورده خواهد نمود. محتوای سئو شده مشتری را به این باور میرساند که برند شما یک منبع معتمد برای خرید و سرمایهگذاری است.
3. تولید محتوا سئو شده، تاثیری فوقالعاده بر مشتری میگذارد:
محتوای سئوشده کاملا ذهنیت مشتری را راجع به اینکه محصول شما چه مزایایی دارد و چه سودی عایدشان میکند، شکل خواهد داد.
4. بهینهسازی سئو سایت:
بهینهسازی سئو سایت شما از طریق تولید محتوا سئو شده ممکن خواهد شد. این بهینهسازی ترافیک وبسایتتان را به شدت بالا خواهد برد و مشتریان را به سوی صفحهی شما هدایت خواهد کرد.
5. بیشترین استفاده را از پلتفرمهای اجتماعی میبرد:
محتوای سئوشده به شما کمک میکند برند خود را در پلتفرمهای اجتماعی بسازید و سریعتر با مشتریان خود ارتباط بگیرید.
6. به مردم آموزش خواهد داد:
تولید محتوا به شما کمک میکند هر چه راحتتر و بهینهتر، مردم را از موضوعی مطلع سازید و آنها را آموزش دهید.
تولید محتوا برای چه مشاغلی مهم است؟
هر شغلی که قصد بازاریابی دیجیتال را داشته باشد، قطعا به تولید محتوا نیاز پیدا خواهد کرد. به طور کلی، محتواسازی شالودهی بازاریابیست و بیش از هر چیز، برای هر کسبوکاری اهمیت دارد. یک محتوا به شما کمک میکند تا پیام خود را به دنیا برسانید و افراد را به سوی برند (یا محصولات و خدمات خود) بکشانید. در نتیجه، یک محتوا نمادی از خود شما، پیش چشم مشتری خواهد بود.
تقریبا هر شغلی که بخواهد برندسازی کند و مردم را از برند خود آگاه سازد، به تولید محتوا نیاز خواهد داشت. خواه شغل شما جوشکاری باشد و بخواهید برند خود را تبلیغ کنید و خواه مدیر یک شرکت استارتآپی باشید و بخواهید پل ارتباطی خوبی با مردم ایجاد کنید. مشاغل زیر در دنیای امروز بیشترین سود را از محتواسازی میبرند:
1. بازاریابی
2. روابط عمومی
3. کسبوکارها
4. روزنامهنگاری
5. آموزش زبان و...
برای هر وبسایتی چه نوع محتوایی مناسب است؟
از قدیم گفتهاند در جنگ اسلحهها، نباید با چاقو ظاهر شد! همین امر در رابطه با تولید محتوا هم صدق میکند. برای اینکه بتوانید بیشترین سود را از کمپینهای مارکتینگ خود ببرید، انتخاب مناسبترین نوع محتوا برای وبسایتتان یک «باید» است. برای اینکه تشخیص دهید کدام نوع محتوا بیشتر به زمینهی فعالیتتان میخورد، به سوالات زیر پاسخ دهید:
1. به مخاطب خود فکر کنید و پرسونای مخاطبان خود را بررسی کنید. به نظرتان چه نوع محتوایی میتواند پاسخگوی انتظارات مخاطبان شما باشد؟
2. چه چیزی بهتر برند شما را نمایش میدهد؟ به نظر خودتان کدام نوع محتوا بهتر میتواند تمام اهداف شما را پیاده کرده و بیشتر در چشم مخاطب بدرخشد؟
3. حال به پلتفرمهای مختلفی که قصد تولید محتوا در آن را دارید، فکر کنید. محتوای وبسایت معمولا بیشتر به شکل محتوای متنی، اینفوگرافیک، ویدیویی و پادکست است. ما در بخش «از انواع محتوا در چه پلتفرمهایی میتوان استفاده کرد؟»، به نوع محتوایی که برای هر پلتفرم توصیه میشود، پرداختیم. میتوانید از این بخش، برای انتخاب نوع محتوایی که با پلتفرم شما همخوانی دارد، استفاده کنید.
یک تریک حسابی تولید محتوا: توصیه میشود انواع محتوا را به طور همزمان ترکیب کنید. احتمال موفقیت شما با این اقدام چندین برابر بیشتر خواهد شد!
راهنمای انتخاب ترندهای تولید محتوا
تولید محتوا باکیفیت و جذابی که بتواند خواننده را درگیرِ وبسایت و محصولات شما کند، اهمیت بسیار زیادی دارد. محتوای شما باید ارزشمند باشد و استراتژیهایی را در آن به کار ببندید که مطمئن باشید محتوا را به دست کاربرِ درستی رساندهاید. اینکه بتوانید ترندهای جدید محتوانویسی را بشناسید، به شما کمک میکند بهتر مشتریهای بالقوه خود را بیابید و محتوای بهتری خلق کنید.
حال ترندهای جدید تولید محتوا چیست؟
-
سرمایهگذاری روی تولید محتوا در دراز مدت و تمرکز روی سئو سایت
-
بروزرسانی و بهبودِ محتواها و مقالههای قدیمی
-
تمرکز روی محتوای اینفوگرافیک و افزودن اینفوگرافیک به محتواهای سابق و جاری
-
تولید محتوا برای پادکست
-
استفاده از هابهای محتوایی و اجرای قابلیت گفتگو با مشتری (به عنوان مثال: اجرای هایپرلینکهای مختلف در محتوا و انتقال کاربر به صفحات گوناگون)
-
رویدادهای مجازی و هیبریدی (رویدادهای مجازی شامل لایو چتها، جلسات آنلاین و... میشوند. حال آنکه رویدادهای هیبریدی هم شامل رویدادهای آنلاین و هم شامل جلسات آفلاین میشوند).
-
اهمیت قائل شدن برای تجربهی کاربر از برند شما (به عنوان مثال: استفاده از اپلیکیشنهایی با رابط کاربری روان و جذاب)
-
استفاده از محتوای تعاملی
-
بازاریابی محتوایی بر مبنای مشتریمداری
-
استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در تولید محتوا
-
تولید محتوای ویدیویی و تصویری بهتر به منظور بهبود روند جستجوی تصویری و ویدیویی
-
ساخت محتوای صوتیِ بهتر به منظور بهبود جستجوی صوتی
-
ویدیو مارکتینگ
-
محتواسازی دائم و حضور پرقدرت در پلتفرمهای اجتماعی
-
اینفلوئنسر مارکتینگ (استفاده از بلاگرها، ستارههای شبکه اجتماعی، متخصصان حرفهی شما و سلبریتیها)
ویژگیهای یک محتوای ایدهآل برای رسیدن به رتبههای برتر گوگل چیست؟
هدایت کردن ترافیک ارگانیک به وبسایت، یکی از اهداف اصلی تولید محتوا به صورت اصولی و هدفمند است. ابزار مدیریت جستجو در گوگل بسیار قدرتمند و هوشمند است. این ابزار از طریق سوالات گوناگون، نتایج محلی، باکسهای سوال و جواب و پنلهای مختلف، بهترین تجربهی جستجو را برای کاربران ممکن میسازد. در این میان، افزایش نرخ کلیک و ترافیک ارگانیک برای اینکه به رتبهی برتر گوگل برسید، اهمیت بسیار زیادی دارد. اما چگونه میتوان محتوایی تولید کرد که چنین نتیجهای به همراه داشته باشد؟
1. یک محتوای خوب، به موضوع جستجو شده مرتبط است و کاربر میتواند پاسخ خود را به طور جامع در آن بیابد. حدود ۸۷ درصد از کاربران گوگل اذعان کردهاند که محتوایی را ترجیح میدهند که هم مرتبط باشد، به موضوع شاخ و برگ نداده باشد و با زبانی روان سخن گفته باشد.
2. چیز جدیدی برای گفتن داشته باشد. ۸۸ درصد از مردم اعتقاد دارند که یک محتوای خوب، محتواییست که آنها را وادار به فکرکردن کند و چیز جدیدی را به آنها آموزش دهد.
3. احساسات خواننده را نشانه بگیرد! ۹۴ درصد از کاربران گوگل اعتقاد دارند که بیشتر با محتوایی ارتباط برقرار میکنند که داستانی برای گفتن دارد. چنین محتوایی با دغدغههای روزمرهی جامعهی هدف خود همخوانی دارد و به خوبی میتواند سنسورهای احساسات خواننده را قلقلک دهد.
4. قواعد سئو به خوبی در آن اجرا شده باشد. از تعداد کلمات کلیدیِ تکرار شده گرفته، تا طول جملات و حتی تصاویر به کار رفته در محتوا، همگی به صورت متعادل در محتوا اعمال شدهاند.
5. از مرتبطترین کلمات کلیدی در آن استفاده شده است. محتوایی ایدهآل است که علاوه بر تضمین کیفیت و اثربخشیِ آن، از کلمات کلیدی پرسرچ و پرطرفدار استفاده کرده باشد.
منظور از کلمه کلیدی در محتوا چیست؟
کلمات کلیدی ایدهها و موضوعاتی هستند که محور اصلی محتوای شما را تعیین میکنند. برای مثال اگر کلمهی کلیدی محتوای شما «آموزش تولید محتوا» باشد، به شما نشان میدهد که قرار است در سراسر محتوا، با نحوهی ساخت و نگارش محتوا آشنا شویم.
کلمهی کلیدی یکی از مهمترین ارکان تولید محتوایی است که سئو شده باشد. استفاده از بهترین کلمات کلیدی در محتوا به شما کمک میکند تا جستجوگران اینترنتی، سریعتر محتوای شما را یافته و به آن دسترسی پیدا کنند. تمامی محتواهای متنی، محتواهای ویدیویی و تصویری، کپی رایتینگ و... همه و همه پیرامون کلمات کلیدی میچرخند. قطعا دلتان میخواهد محتوایتان سریعتر در فهرستِ محتواهای پیشنهادی موتور جستجو، به کاربران اینترنتی توصیه شود. استفاده از کلمات کلیدی دغدغهساز و مرتبط به موضوع وبسایت شما کمک میکند تا بیشتر دیده شوید و اصطلاحا «دمِ دستتر» باشید.
حال سوال اینجاست:
حین نگارش محتوا، باید در چه بخشهایی از کلمات کلیدی استفاده کنیم؟
در زیر بخشهایی که لازم است از کلمه کلیدی در آنها استفاده کنید، آورده شده است. استفاده از کلمات کلیدی در هر یک از این بخشها به محتوای تولید شده توسط شما کمک میکند تا "سئو شود" و "در موتورهای جستجو راحتتر پیدا شود".
1. URL
2. تگهای عنوان
3. متا دیسکریپشن
4. عنوان اصلی (H1)
5. زیرعنوانها (H2 به بعد)
6. بدنهی محتوا
7. آلتهای عکس
راهنمای تحقیق کلمات کلیدیKeyword Research
تحقیق در رابطه با کلمات کلیدی (که به آن Keyword Research هم میگویند)، یکی از مراحل اولیه برای تولید محتواست. در این فرآیند، شما واژگان سرچشده در رابطه با موضوع محتوا را شکار کرده و با دقت بررسی خواهید کرد. هدف از تحقیق راجع به کلمات کلیدی این است که از میزان جستجو شدنِ یک واژهی کلیدی مطلع شویم و متوجه شویم که موضوعِ مربوطه تا چه اندازه دغدغهی کاربران دنیای آنلاین است. کلمات کلیدی دغدغهها و سوالاتِ مردم را در فضای آنلاین برایتان مشخص میسازند و شما از طریق آن میتوانید یک محتوای ایدهآل تولید کنید.
بنابراین قبل از اینکه بلافاصله وارد روند تولید محتوا شویم، ابتدا حجم کلمهی کلیدی مدنظر را از طریق ابزارهای کلیدواژه اندازه میگیریم، سپس مرتبط بودن یا نبودن آن را میسنجیم.
حال چگونه باید یک کلمهی کلیدی خوب را شکار کرد؟ فهرست زیر به کمکتان خواهد آمد:
1. لیستی از موضوعات مرتبط با حرفه یا کسبوکارتان تهیه کرده، هر چیزی را که راجع به بیزینستان میدانید در آن بنویسید. مثلا اگر حرفهتان دربارهی دیجیتال مارکتینگ است، موضوعاتی مانند «ایمیل مارکتینگ»، «بلاگینگ چیست»، «سئو چیست»، «ایمیل مارکتینگ» و... میتواند به کارتان آید.
2. دغدغههای مربوط به هر کلید واژه را یادداشت کنید تا بعدها دربارهی آن تولید محتوا نمایید. به عنوان مثال، «بهترین ابزارهای سئو»، «ابزارهای سئو سایت»، «ابزارهای رایگان سئو»، در طبقهبندی «سئو» قرار میگیرند.
3. هدف از جستجوی کاربر را درک کرده و آن را در هنگام تولید محتوا بگنجانید. برای اینکار کلمهی کلیدی را به صورت امتحانی در گوگل سرچ کنید. اینکار ذهنیت شما را برای شناخت بهتر هدف کاربر از جستجوی کلمات کلیدی شکل خواهد داد.
4. حتما نگاهی به کلمات کلیدی مرتبط (Related search terms) هم بیندازید.
5. از ابزارهای تحقیق راجع به کلمات کلیدی، برای تولید محتوا استفاده کنید.
از کجا بدانم کدام کلمهی کلیدی برای تولید محتوا بهتر است؟
وقتی فهرستی از کلمات کلیدی برای تولید محتوا در دستتان قرار گرفت، زمانِ ارزشیابی این کلمات کلیدی فرا رسیده است. برای اینکار:
1. از Planner و برنامهریزهای کلیدواژه میتوانید برای طبقهبندی این کلمات کلیدی استفاده کنید.
2. کلمات کلیدی را بر اساس حجم سرچ ماهانه سبک سنگین کنید و بهترین کلمهی کلیدی را برای شروع تولید محتوا انتخاب کنید (کلمهای که بر اساس دادهها میتواند رنکینگ سایتتان را بهتر بهبود بخشد).
3. از کلمات ترکیبی و کلیدواژههای طولانیتر (اما دقیقتر) هم در حین محتوانگاری استفاده کنید. کلمات کلیدی دنبالهدار، کلیدواژههایی هستند که معمولا بیش از سه کلمه را در خود میگنجانند.
مثلا اگر به دنبال نگارش محتوا در رابطه با بلاگینگ هستید، کلمهی کلیدی «وبلاگ نویسی» میتواند محورِ شروع تولید محتوا برای شما باشد. اما کلماتی از جمله «چگونه وبلاگ نویسی را شروع کنیم» هم میتواند ترافیک خوبی را به سمت سایتتان روانه سازد.
آشنایی با بهترین ابزارهای کیورد ریسرچ
پیدا کردن و شکار کردن بهترین ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی، راهی برای تولید محتوا به صورتی موفق و قوی است. در این بخش قصد داریم تعدادی از بهترین ابزارهای تحقیق و بررسی کلمات کلیدی را به شما معرفی کنیم. ابزارهای زیر میتواند برای مدیریت کلمات کلیدی به کمکتان بیایند:
1. Moz Keyword Explorer: یکی از بهترین ابزارهای رایگان جستجوی کلمات کلیدی است و میتواند برای تولید محتوا به کارتان بیاید.
2. Google Keyword Planner: یکی از ابزارهای همه فن حریف برای تولید محتوا است که به شما اجازه میدهد کلماتِ کلیدی مرتبط با بیزینس خود را کشف کرده و پتانسیل آنها را برای نگارش محتوا محک بزنید. علاوه بر این، از طریق این ابزار میتوانید هزینهای که باید برای هدفگیری هر کلیدواژه متحمل خواهید شد را هم در محاسبه کنید.
3. Semrush: یک ابزار حرفهای برای سئوکاران حرفهای که قصد دارند به طور پیشرفته کلیدواژهها را مدیریت کرده، بر مبنای حجم آنها تولید محتوا نمایند.
4. QuestionDB: اگر به فکر تولید محتوا بر پایهی کلید واژههای سوالی و پرسشمحور هستید، این ابزار میتواند به کمکتان بیاید.
5. Jaaxy: اگر دنبال کلیدواژههای مرتبط و بازاریابی محتوایی هستید، این ابزار میتواند دست شما را حین تولید محتوا بگیرد.
6. Keyword Surfer: یک افزونهی درست و حسابی برای کیورد ریسرچ و سئو است که میتوانید پیش از تولید محتوا، کلیدواژهها را در آن سبک سنگین و غربال نمایید.
7. KeywordTool.io: این ابزار برای ردیابی کلیدواژههای دنبالهدار، فوقالعاده است. میتوانید بدون افتتاح حساب، برای محتواسازی از آن استفاده کنید.
8. Ahrefs: یکی از «بایدهای» تولید محتوا و سئو که به شما امکان آنالیز رقبایتان را میدهد، ترافیک وارده به وبسایتتان را مدیریت میکند و میتوانید بهترین محتواهای بالقوه را از طریق آن در وبسایتتان ایجاد کنید.
آشنایی با ابزارهای ضروری در تولید محتوا
تولید محتوا در حال پادشاهی در اینترنت است؛ ولی تنها زمانی با پیچیدگی آن آشنا میشویم که به دل کار میزنیم. برای اینکه بهترین محتوا را تولید کنیم، باید با ابزارهای مورد نیاز برای اینکار آشنا باشیم. در فهرست زیر، ما به تفکیکِ نیازمندیهای محتوانویسان، ابزارهای مختلفی را پیشنهاد کردیم:
1. اگر نیاز به ابزار برنامهریزی محتوا و تقویم محتوایی دارید:
• Google Trends
• AlsoAsked.com
• AnswerThePublic
• Semrush (ابزار مدیریت موضوعِ این برند)
• BuzzSumo
2. ابزار تولید محتوا متنی:
• گوگل داکس
• Grammarly
• CoSchedule Headline Studio
• Copy.ai
3. ابزار تولید محتوا صوتی و پادکست
• Audacity
• Alitu
4. ابزار تولید محتوا ویدیویی و وبینارها
• InShot
• Animaker
• SoapBox
• Veed
• Loom
• Demio
• Biteable
5. ابزار تولید محتوا بصری و گرافیکی
• فوتوشاپ
• Canva
• GIPHY
• Piktochart
• VismeChart
• Unsplash
اصول تولید محتوا متنی و آشنایی با اجزای اصلی آن
بازاریابان اعتقاد دارند که حدودِ ۹۸ درصد از تولید محتوا دیجیتال، به محتوای متنی اختصاص دارد. به همین دلیل است که آشنایی با قواعد اساسی نگارش محتوا اهمیت بالایی دارد. برای اینکه یک محتوای موفق خلق کنید، اصول زیر را به کار ببندید:
1. انتخاب عنوان مناسب:
یک عنوان جذاب و کنجکاوکننده بسازید. به خاطر داشته باشید عنوان همانند ویترین محتوای شماست. افرادی که از طریق گوگل وارد وبسیات شما میشوند، در برخورد اول با عنوان سایتتان مواجه خواهند شد. برای همین هم عنوان نویسی جذاب تاثیر بسازی در بازدید محتوا دارد.
2. مقدمه محتوا:
تولید محتوا را با یک مقدمهی جالب و خواندنی شروع کنید. پیش از نگارش محتوا به مخاطبین خود فکر کنید. هر برند و وبسایتی، مخاطب هدفِ خاص خود را داراست. تصور کنید که مخاطب انتظار دارد چه چیزهایی در محتوا ببیند؟ این چارچوبها را در محتوای خود پیاده کنید.
3. بدنه اصلی محتوا:
یکی از تریکهای تولید محتوا که موفق و خواندنی باشد، این است که موضوع محتوای خود را روی یک ایده یا مبحث متمرکز سازید. محتوای شما باید به شکلی باشد که برای خواننده جذاب باشد و او را درگیر کند. هر برندی یک صدای منحصر به فرد خود را دارد که آن را از سایر رقبا متفاوت میسازد.
سعی کنید محتوایی که تولید میکنید انعکاسی از برندتان باشد. حتما حین نگارش محتوا از فهرستها استفاده کنید و ترجیحا از جملات بسیار طولانی و چند خطی پرهیز کنید. علاوه بر این، حتما از منابع موثق و قابل اطمینان برای نگارش محتوای خود استفاده کنید.
4. بخش نتیجهگیری:
اگر بخواهیم تولید محتوا را به هواپیمای در حال پرواز تشبیه کنیم، بخش نتیجهگیری مانند لحظهی فرود هواپیما در فرودگاه مقصد است. بخش نتیجهگیری به همین میزان تعیینکننده و مهم است و تمامیِ بخشهای محتوا را در یک یا چند پاراگراف نهایی جمعبندی میکند.
5. نکات نگارشی و املایی:
رعایت علائم نگارشی، نیم فاصله و نکات املایی، مهمترین فاکتور در تولید محتوا به صورتی موفق هستند. چرا که نحوه نگارش و املای محتوا برای کاربران اهمیت بالایی دارد. حتما با کمک ابزارهای تصحیح محتوا، محتوای خود را ویرایش نمایید و املای کلمات را بارها چک کنید.
بررسی جامع اصول سئوی محتوا
در دنیای امروز به هیچ عنوان نمیتوان سئو را از تولید محتوا جدا ساخت. بخصوص اگر قصد دارید ترافیک ارگانیک بالایی را به سوی وبسایت خود روانه سازید، سئو بهترین ابزار مناسب برای بهبود رنکینگ وبسایت شماست. به همین دلیل نیز دانستن اصول سئو در تولید محتوا امری مهم برای وبسایتها است. اما سوال اینجاست که سئو چیست و چگونه میتوان اصول آن را در محتوا پیاده کرد؟
سئو چیست؟
در دنیای تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ، بهینهسازی موتور جستجو را سئو مینامند. واژهی «سئو» در حقیقت کوتاهشدهی عبارت Search Engine Optimization است. معمولا فرآیندی را که از طریق آن، دیدپذیریِ وبسایت شما در گوگل، بینگ و هر موتور جستجوی دیگری بهبود مییابد، سئو میگویند. هر چقدر دیدپذیریِ وبسایت شما بیشتر باشد، یعنی بیشتر و بهتر توسط مردم دیده میشود و سریعتر در جستجوها خود را نشان میدهد. به این ترتیب، احتمال اینکه کاربر محتوای شما را ببیند و روی آن کلیک کند، به شدت بالا میرود.
تولید محتوا به صورت سئو محور، به شما اجازه میدهد تا بازدیدکنندگان وبسایتتان را تا حد باورنکردنی بالا ببرید. به این شکل، مشتری سریعتر محصولات، خدمات و اطلاعات شما را مشاهده کرده، به شما وصل خواهد شد.
محتوای سئومحور چیست؟
وقتی تولید محتوا بر اساس اصول سئو باشد، اصطلاحا محتوایی که تولید میکنید سئومحور خواهد بود. در یک محتوای سئومحور، از تعداد کلمات گرفته، تا چینش کلمات کلیدی و حتی نوع و فرمت عکسهایی که در محتوا مورد استفاده قرار میگیرد، همگی مطابقِ اصول سئو پیاده خواهند شد.
اگر تولید محتوا به صورت سئو محور باشد، به صفحات وبسایت شما کمک میکند تا در رتبهبندی موتور جستجو بالاتر رود. به منظور اینکار، باید اصول خاصی را در محتوا رعایت کنید و نگارش و لینکسازی را به شکلی در محتوا سامان دهید که محتوا اصطلاحا «هماهنگ با موتور جستجو یا دوستدارِ سئو» باشد و بتواند با چارچوبهای یک محتوای ایدهآل همخوانی داشته باشد.
منظور از کپی رایتینگ در سئو چیست؟
کپی رایتینگ در تولید محتوا سئو شده، اصطلاحا به فرآیند تولید و نگارش محتوایی گفته میشود که با هدفِ رتبه گرفتن در موتور جستجو نگارش یافته است. محتواهای کپی رایتینگ در سئو معمولا تعدادی کلیدواژهی مرتبط را در خود میگنجانند و موضوع محتوا بر محور همین کلیدواژهها شکل میگیرد. شما ممکن است این فرآیند را روی صفحهی «خانه» در وبسایت خود، صفحهی محصولات، پستهای وبلاگ و حتی پروفایل خود پیاده کنید.
اما چرا کپی رایتینگ در تولید محتوا سئو محور تا این حد اهمیت دارد؟ در کپی رایتینگ، تمرکز سئوکار بر روی تولیدِ یک محتوای کاربردی، کاربردوست و باارزش قرار میگیرد. به منظور اینکه کاربر سریعتر به محتوا دسترسی پیدا کند و محتوا از یکپارچگی و هدفمندی بیشتری برخوردار باشد، دنبالهروی از کلیدواژههای مرتبط کاملا ضروریست. به این شکل شما راحتتر میتوانید روی پلتفرمهای دیجیتال و موتور جستجو تبلیغ شوید. بماند که کپی رایتینگ، ارزشمندیِ وبپیج شما را بالاتر هم میبرد و باعث میشود در رنکینگ گوگل یا هر موتور جستجوی دیگری بالاتر بیایید.
نحوه بهینهسازی محتوا برای موتورهای جستجو
برای اینکه محتوای خود را بابِ علاقهی موتورهای جستجو بسازید، لازم است حین تولید محتوا چارچوبهای خاصی را رعایت کنید. این چارچوبها، اصولی هستند که محتوای شما را جهت دیده شدن در موتور جستجو سروسامان میدهند و آن را به بالاترین رتبه در رنکینگ موتور جستجو تبدیل میکنند. برای بهینهسازی محتوا لازم است:
1. چارچوبها و تکنیکهای سئو را حین تولید محتوا رعایت کنید.
2. موضوع درست و بجایی را انتخاب کرده، از مناسبترین و مرتبطترین کلیدواژه بهره بگیرید.
3. اهمیت کلیدواژههای دنبالهدار را در حین تولید محتوا پشت گوش نیندازید.
4. وقتی در حال تولید محتوا هستید، حتما به چگالی کلمات کلیدی توجه کنید.
5. به هیچ عنوان کپی نکنید و سعی کنید در هنگام تولید محتوا خلاقیت به خرج دهید.
6. حین تولید محتوا، اهمیت جلوههای تصویری و بصری را دست کم نگیرید.
7. حتما از لینکهای داخلی و خارجی استفاده کنید.
8. عمیقا به موضوع بپردازید و حین تولید محتوا، ساختار خاصی را برای محتوا تعریف کنید (عنوان کنجکاوکننده + مقدمهی جذاب + عناوین مرتبط + بدنه و نتیجهگیری مناسب).
نحوه بهینهسازی تصاویر محتوا
تصاویر، یک بخش حیاتی و کاملا ضروری در تولید محتوا و سئوی آن ها هستند. استفاده از تصاویر مرتبط و جالب میتواند تجربهی بهتری برای کاربری که به صفحهی شما سر میزند، ایجاد کند. بهرهگیری صحیح از تصاویر محتوا، نقش بسزایی در هدایت ترافیکِ ارگانیک و بهبود سئوی سایت شما خواهد داشت. برای بهینهسازی تصاویر محتوا:
1. بهترین فرمتهای فایل را انتخاب کنید: تصاویر سنگین و بزرگ، به قطع سرعت لود سایت شما را پایین میبرند. بنابراین لازم است بهترین فرمت را انتخاب کنید. فرمتهای JPEG و PNG بیشتر در وبسایتها استفاده میشوند. معمولا از لحاظ سایز عکس، JPEG حجم کمتری دارد، اما PNG بیشتر مناسبِ عکسهای متنی، تصاویر نقاشیشده و... هستند. WebP هم حجم کمی دارند و بین تولیدکنندگان محتوای آنلاین، بسیار محبوب شده است.
2. عکسهای خود را فشرده کنید: رمز موفقیت تولید محتوا استفاده از عکسهایی است که بدون کاهش کیفیت، حجم پایینی داشته باشند. فشردهسازی عکس، سرعت لود شدن سایت شما را بالا میبرد و ترافیک بیشتری را به سایتتان میکشاند.
3. حتما متنِ آلت را برای عکسهای خود تعبیه کنید. متن آلت عکس در پروسهی تولید محتوا، موضوع عکس را به موتور جستجو توضیح میدهد و باعث ارتباطگیری بهتر خواننده با متن میشود. برای نگارش متن آلت عکس:
• آن را زیر ۱۲۵ کاراکتر نگه دارید.
• حتما حداقل یک بار در آلت عکس از کلمه کلیدی اصلی استفاده کنید.
• به هیچ وجه ننویسید: «تصویرِ ...» یا «عکسِ ...»
4. از تکنیک Lazy-Load در محتوای سئوشدهی خود استفاده کنید. این تکنیک به منظور کاهش زمان لود شدن وبسایت، عکسها، ویدیوها و منابع غیرضروری را باز نمیکند. به این شکل، از بار صفحه کاسته خواهد شد و تاثیر مثبتی روی عملکرد وبسایت خواهد داشت.
تعداد کلمات محتوا چقدر باشد؟
به گفتهی فوربز، تولید محتوا با حداقل تعداد کلمات ۶۰۰ الی ۷۰۰ برای بهینهسازی سئو سایت توصیه میشود. تجربه ثابت کرده است که محتواهای طولانیتر (معمولا بین ۱۰۰۰+ تا ۳۰۰۰+ کلمه) کمک میکنند وبسایت شما راحتتر در نتایجِ جستجوی موتور جستجو نمایش پیدا کند. مثلا محتوای بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ کلمه میتواند تا ۷۷ درصد، بکلینکِ بیشتری ایجاد کند. از طرفی محتوایی که برای شبکههای اجتماعی توصیه میشود، معمولا نهایتا ۱۰۰۰ کلمه خواهد داشت.
بنابراین پیش از نگارش محتوا، ابتدا جامعه هدف و پلتفرم خود را مشخص نموده، سپس اقدام به تولید محتوا نمایید.
توضیحاتی در مورد تگهای هدینگ
تگهای هدینگ، اصطلاحا واژگان (یا برچسبهای) HTML هستند که به موتور جستجو اعلام میکنند هدینگِ شما چه سبکی دارد و چگونه باید در یک صفحه وب نمایش پیدا کند. تگهای هدینگ سئوی محتوای شما را بهبود میبخشند و به کاربر (یا موتور جستجو) کمک میکنند تا محتوا را بهتر در جستجوها نمایش دهد. این تگها به ترتیب از H1 شروع شده، تا H6 میتوانند ادامه یابند. تگهای هدینگ مشابه موارد زیر هستند:
1. تگِ H1 در حین تولید محتوا، مهمترین متن به شمار میرود. این متن موضوع و درونمایه اصلی (یا عنوان) محتوای شما را تعیین میکند.
2. تگهای H2 و H3 در تولید محتوا، به عنوان سابهدینگ یا زیرعنوان شناخته میشوند. این تگها زیرمجموعهی هدینگ اصلی هستند و آن را بسط داده، توضیحات جزئیاتیتری از آن را ارائه میدهند.
3. تگهای H4، H5 و H6 به صورت اختیاری در تولید محتوا اعمال میشوند و زیرمجموعهی زیرعنوانهای دیگر به شمار میروند. تگ هدینگ را میتوان مانند مثال زیر نمایش داد:
<H2>تگ هدینگ چیست؟</H2>
نقش سئو در موفقیت وبسایت
سئو و تولید محتوا سئو شده نقش موثری در بهبود وبسایت شما خواهد داشت، چون:
1. ترافیک ارگانیک وبسایت شما را بالا میبرد.
2. کانالی برای هدایت کاربران به سوی وبسایتتان خواهد بود.
3. فروش شما را بالا میبرد و به وبسایتتان نظم و یکپارچگی می بخشد.
4. ترافیک محلی را به سوی وبسایتتان سرازیر میکند.
5. در فضای آنلاین شما را پیش چشم قرار میدهد و دیدپذیری شما را بالا میبرد.
6. رنکینگتان را در موتورهای جستجو بهبود میدهد و زمان لود شدن وبسایت را کاهش میدهد.
7. تولید محتوا سئو شده و اجرای تکنیکهای سئو سایت، کمک میکند کاربر تجربهی بهتری از کار با وبسایتتان داشته باشد.
نکات سئوی محتوا بر اساس جدیدترین آپدیتهای گوگل
برای اینکه تولید محتوا شما بهترین تاثیر را در موتور جستجوی گوگل بگذارد، آشنایی با برخی نکات و تکنیکها ضروریست:
1. هنگام تولید محتوا، حتما از لینکهای داخلی و خارجی سالم استفاده کنید.
2. از طریق ابزارهای Digital PR، سلامت بکلینکهای خود را بررسی کنید.
3. هنگامی که حین تولید محتوا نام برند خود را میبرید، آن را تبدیل به لینک کنید (اصطلاحا برند را منشن کنید).
4. حتما از متن آلت عکس در تولید محتوایتان استفاده کنید و عکسهای مرتبط را در محتوا به کار برید.
5. در حین تولید محتوا، روی یک موضوع تمرکز داشته باشید و حتما از لینکهای داخلی به منظور چندشاخهسازی محتوا استفاده کنید.
6. از قابلیت PAA یا People Also Ask گوگل استفاده کنید تا سوالات بیشتری را که توسط مردم در حین جستجو پرسیده میشود، پوشش دهید.
7. برای داشتن تولید محتوا موفق، حتما بک لینکهای رقیب را بررسی کرده و سعی کنید لینکهای خراب را شکار کرده، آنها را پوشش دهید.
8. حتما حین محتوا از عکسهای بهینهسازیشده استفاده نمایید.
9. برای اینکه کلیکهای وبسایتتان را بالا برید، تگهای عناوین و متا دیسکریپشن خود را بهبود بخشید. این کار CTR یا نرخ کلیک وبسایتتان را بالا برده، رنکینگ بهتری به وبسایتتان میبخشد.
10. حتما تعداد کلمات کلیدی را حین تولید محتوا کنترل کنید. سعی کنید تعداد کلمات محتوایتان از ۶۰۰ کلمه پایینتر نباشد و از تکرار کم یا بسیار زیاد کلمات کلیدی پرهیز کنید.
11. حین تولید محتوا، سعی کنید از تکنیکهای کاهش لود تایمِ وبسایت استفاده کنید تا سرعت بالا آمدن وبسایت بهبود یابد.
میزان تقاضا برای تولید انواع محتوا در سال جدید
تمامی بازاریابان آرزو دارند از طریق تولید محتوا، کمپینهای مختلفی را راهاندازی کنند که بتواند هم آگاهسازی از برندشان را افزایش دهد، فروششان را بالا ببرد و هم با افزایش اعتماد مشتری، ترافیک وبسایتشان را افزایش دهد. حدود ۹۰ درصد از بازاریابان از بازاریابی محتوایی به منظور هدایت مشتریان بالقوه به صفحهشان استفاده میکنند. ۶۶ درصد از بازاریابان اعتقاد دارند که هر ساله بودجهی بیشتری را خرج بازاریابی محتوایی میکنند. بعلاوه حدود ۶۰ درصد از این بازاریابان موفقیت محتواهای خود را از طریق میزان فروششان تخمین میزنند.
در این بین، تولید محتوا به صورت متنی، اینفوگرافیک و تصویری، ویدیویی و صوتی (پادکستها) از طرفداران بیشتری برخوردارند.
1. آمار بازاریابی تولید محتوا متنی سئو شده:
بیش از ۶۱ درصد از بازاریابان اعتقاد دارند که محتوای سئوشده، کلید موفقیت کسبوکار آنلاینشان است. استفاده از تگها و محتواهای سئوشده توانسته در سال اخیر، تا حدود ۴۳۷ درصد کلیکهای وبسایتها را بهبود بخشد. به این ترتیب، این روزها بیش از ۵۶ درصد از بیزینسها بیش از یک چهارمِ بودجهی بازاریابی خود را به بازاریابی نگارش محتوای متنی سئوشده اختصاص میدهند.
2. آمار گزارش بازاریابی محتوای تصویری اینفوگرافیک:
حدود ۴۵ درصد از بازاریابان از تولید محتوا اینفوگرافیک، به منظور بازاریابی محتوایی استفاده میکنند. ۵۶ درصد از بازاریابان محتوایی اعتقاد دارند که محتوای اینفوگرافیک، موثرترین شیوهی مارکتینگ آنها بوده است. از طرفی ۵۲ درصد از بازاریابان قصد دارند بودجهی مشابهی را در سال جدید، روی تولید و ساخت محتوای اینفوگرافیک سرمایهگذاری کنند. بعلاوه ۳۸ درصد از بازاریابان سعی دارند سرمایهگذاری بیشتری را در سال جدید روی ساخت محتوای اینفوگرافیک اجرا کنند.
3. آمار بازاریابی محتوای ویدیویی
میلیاردها بازدیدِ روزانه از محتواهای ویدیویی، ثابت کرده است که تولید محتوا ویدیویی میتواند تا چه حد به رشد بیزینسها کمک کند. حدود ۸۶ درصد از بازاریابان حرفهای اعتقاد دارند که ساخت محتوای ویدیویی بهترین ابزار مارکتینگ برای آنهاست. از طرفی بیش از ۶۶ درصد از مشتریان اعتقاد دارند که ویدیوهای کوتاه بهتر توجهشان را به برندهای مختلف جلب میکند و برایشان جالبتر است.
4. آمار بازاریابی محتوای صوتی یا پادکست
کارشناسان تولید محتوای صوتی دادههایی در دست دارند که مطابق با آن، بیش از ۶۰ درصد از شنوندگان پادکست پس از شنیدنِ توضیحات یک پادکست دربارهی یک محصول، دربارهی آن محصول در اینترنت جستجو میکنند.
تولید محتوا به صورت صوتی این روزها یکی از ترندهای اوجگیرندهی دنیاست و سرعت رشد آن واقعا باور نکردنیست. به همین دلیل، روز به روز بازاریابان بیشتری از این تکنیک برای مارکتینگ و بازاریابی خود استفاده میکنند.
نحوه تولید انواع محتوا با گوشی موبایل
برای اینکه بتوانید از طریق گوشی موبایل خود تولید محتوا کنید، این چند شیوهی را دنبال نمایید:
1. از بخش یادداشتها (Notes) و اپلیکیشن Office Word موبایل (یا نسخهی گوگل داکس موبایل) برای تولید محتوا متنی و ویرایش آن میتوانید استفاده کنید.
2. ابزارهایی مانند NotePad و Turbo Editor هم برای تولید محتوا متنی + ویرایش آن میتوانند مفید باشند.
3. از Boomerang و InShot میتوانید برای تولید محتوا تصویری و ویدیویی باکیفیت (و ویرایش آن به طور دلخواه) استفاده نمایید.
4. Manual 2.0 یکی از ابزارهای کاربردی برای تولید محتوا تصویری با گوشی موبایل است.
5. Camera+ و Adobe Spark را هم میتوانید برای تولید محتوا تصویری و ویدیویی استفاده کنید.
6. Canva یکی از بهترین ابزارهای تولید محتوا گرافیکیست که دست شما را برای طراحی حرفهای تصاویر باز میگذارد.
7. Legend به شما اجازه میدهد از پسزمینهها، انیمیشنها و تایپوگرافیهای متعدد برای تولید محتوا خود استفاده کنید.
8. برای تولید محتوا صوتی، میتوانید از اپلیکیشن ضبط صوت موبایل خود استفاده کنید. ابزارهای زیر را هم میتوان برای ویرایش محتوای صوتی استفاده کرد:
• Spreaker Studio
• Anchor
• Podbean
• SoundCloud
• Podomatic Podcast Recorder
پیامدهای تولید محتوا نامناسب از نظر گوگل و مخاطبان
به همان اندازه که تولید محتوا مناسب و رعایت کردن اصول سئو میتواند شما را به اوج موفقیت در کسبوکارتان پرتاب کند، انتشار محتوای نامناسب آثار سنگینی به همراه دارد، از جمله:
1. تولید محتوا نامناسب ترافیک لازم را به سوی وبسایتتان روانه نخواهد کرد و رنکینگ خوبی در گوگل عایدتان نخواهد کرد.
2. تولید محتوا نامناسب میتواند حداقل تا حدود ۲۰ درصد میزان فروش شما را کاهش دهد.
3. از دیدگاه گوگل، تولید محتوا نامناسب تا ۴۰ درصد احتمال دیده شدن وبسایت شما را کاهش میدهد. به این ترتیب، به همین اندازه مشتریان بالقوهی خود را از دست خواهید داد.
4. مخاطبان اعتقاد دارند که کیفیت محتوا تاثیر مستقیمی روی خریدشان از فروشگاههای آنلاین میگذارد. انتشار محتوای نامناسب موجب از دست رفتن وفاداری و اعتماد مشتری به برند شما میشود.
5. در صورتیکه تولید محتوا باکیفیت یا مناسبی نداشته باشید، رنکینگ وبسایتتان افت شدیدی خواهد داشت. این امر به گفتهی گوگل تا حدود ۵۰ درصد احتمال دیده شدن محتوایتان را کاهش میدهد.
6. احتمال اینکه مشتری شما را رها کند، تا حدود ۴۰ درصد بالا میرود.
آنچه محتوانویسان باید بدانند
این روزها رقابت بسیاری بر سر تولید محتوا وجود دارد و محتوانویسان دائما در حال پیشرفت و بهبود تواناییهای خود هستند. برای اینکه یک محتوانویسِ موفق شوید، ابتدا باید مهارتهای لازم برای نویسندگان محتوا را بدانید. سپس تکنیکهای نگارش محتوای باکیفیت را بررسی نموده، محتواهای موفق موتور جستجو را آنالیز نمایید. بیایید به چند چالش و سوال پرتکرار توسط نویسندگان محتوا بپردازیم.
یک نویسندهی محتوا به چه مهارتهایی نیاز دارد؟
• برای اینکه در تولید محتوا قویتر شوید، سعی کنید مرتب دست به قلم باشید. به منظور عملکرد بهتر در تولید و نگارش محتوا، میتوانید روزانه مقالات (یا کتابهای) زیادی بخوانید و تجربه کسب کنید.
• مهارت ریسرچ و تحقیق، یکی از مهارتهای کلیدی نویسندگان محتواست. سعی کنید این مهارت را در خود تقویت نمایید.
• دایرهی لغات گسترده میتواند یک امتیاز مثبت برای نویسندگان محتوا محسوب شود.
• مدیریت زمان، یکی دیگر از ضرورتهاییست که هر نویسندهی محتوایی باید برای تولید محتوا در آن خبره باشد.
• تولید محتوا نباید تنها جنبهی فعالیت یک نویسندهی محتوا باشد. نویسندگان محتوا باید در ویرایش محتوا هم متبحر باشند.
• دانش سئو در تولید محتوا یک «باید» است و هر نویسندهای باید با آن آشنا باشد.
• نویسندگان محتوا باید برای هرچه بهتر کردن تولید محتوا، نسبت به بررسی بازخوردهای محتواها (بخصوص در شبکههای اجتماعی) منعطف عمل کنند.
چگونه یک محتوای باکیفیت تهیه کنیم؟
حدود ۹۸ درصد از بازاریابان محتوایی اعتقاد دارند که تولید محتوا به صورت متنی، تاثیر مثبتی در بیزینس آنها داشته است. البته با وجود حجم بالای محتوای متنی، نمیتوان کیفیت تمامی این محتواها را تضمین نمود.
1. تولید محتوای باکیفیت، نیازمند یک عنوان جذاب و گیراست. اگر ۱۰۰ نفر بخواهند از وبسایت شما دیدن کنند، ۸۰ نفر عنوان محتوای شما را میخوانند، ولی تنها ۲۰ نفر به خواندن محتوا ادامه خواهند داد. عنوان کنجکاوکننده و گیرا متضمن جذبِ کاربر به خواندنِ ادامهی محتوای شماست.
2. با یک مقدمه و معرفی غافلگیرکننده و جذاب، خواننده را گیر بیندازید.
3. از سئو، تکنیکهای تولید محتوا و بازاریابی محتوایی استفاده کنید تا یک محتوای سئومحور و دوستدارِ موتور جستجو بسازید. چنین محتوایی میتواند ترافیک مطلوبی را به سمت سایتتان سرازیر کند.
4. از شاخ و برگ دادن به محتوایتان پرهیز کنید و سعی کنید نگاه خود را صرفا روی یک هدف متمرکز سازید. ترتیب متن و بدنه محتوا را هرگز از یاد نبرید.
5. از کلمات کلیدی با جستجوی بالا برای تولید محتوا استفاده کنید. سعی کنید از طریق ابزارهای مدیریت کلیدواژهها، کلمات کلیدی خوب و قوی را در زمینهی فعالیت خود شکار کنید.
6. تولید محتوا شما باید به شکلی باشد که دغدغهای را برای خواننده آشکار کرده و راهحلِ شما را پیش چشم وی قرار دهد.
7. سعی کنید هنگام تولید محتوا، لحن یونیک و منحصر به فردی داشته باشید. همواره محتواهای رقیب را زیر نظر داشته باشید و سعی کنید متفاوت و خلاقانهتر از رقبای خود محتواسازی کنید.
8. یک محتوای باکیفیت، اطلاعاتی را به کاربر میرساند که وی به آن نیاز دارد. تولید محتوا خوب، نیازمند درک بالای نویسنده از مخاطبِ متن است. پس سعی کنید بدون گزافهگویی، اطلاعاتی را در اختیار کاربر قرار دهید که کاربر به دنبال آن میگردد.
اهمیتDeadline یا زمان تحویل پروژه در تولید محتوا
زمان تحویل پروژه، یکی از لازمههای تبدیل شدن به یک محتوانویس موفق است. با توجه به اهمیت تقویم محتوایی در بهبود رنکینگ و ترافیک وبسایتها، تقریبا هر وبسایتی سعی میکند به طور مرتب تولید محتوا داشته باشد.
عدم دنبالهروی از یک تقویم منظم برای تولید محتوا، تاثیر مخربی در سئوی سایت شما خواهد داشت. برای اینکه بهتر بتوانید ددلاینها را رعایت کنید:
1. از ددلاینهای غیرواقعگرایانه اجتناب کنید و سعی کنید قولی ندهید که نمیتوانید پای آن بایستید.
2. موضوع تولید محتوا را به خوبی سبک سنگین کنید، دربارهی آن تحقیق کنید، سپس برای آمادهسازی محتوا ددلاین تعیین کنید.
3. از برنامه ریزها (مانند Plannerهای موبایل یا کامپیوتری) برای برنامهریزی و مدیریت تولید محتوا بهره بگیرید.
4. برای تولید محتوا هدف تعیین کنید و در ازای رسیدن به اهدافتان، به خود جایزه دهید.
5. به طور فهرست وار و پلکانی تولید محتوا کنید و سعی کنید ددلاین تحویل محتوا را متناسب با برنامهی روزانهی خود مشخص نمایید.
6. بازهی تولید محتوا را بدانید. از برنامههای تستکنندهی سرعت تایپ، برای محک زدن سرعت تایپ و نگارش محتوا استفاده کنید. یک محتوا با تعداد کلمات خاص تعیین کرده، سعی کنید مدت زمانی را که برای ایجاد محتوا و نگارش آن اختصاص دادهاید، اندازه بگیرید. سپس ددلاینها را بر اساس بیشینهی زمانی که برای نگارش محتوا میگذارید، تعیین کنید.
7. فرآیند ویرایش، یکی از مراحل اصلی تولید محتوا است. حتما زمان ویرایش محتوا را هم در حین تعیین ددلاین مشخص کنید.
آیا نوشتن محتوا سخت است؟
تولید محتوا بسته به موضوع تحقیق میتواند سخت باشد. ممکن است موضوعاتی بر عهدهی شما قرار بگیرد که هیچ تخصص یا تجربهای در رابطه با آن ندارید. بعلاوه پیدا کردن موضوعات جذاب و شکار عناوین جدید میتواند دشوار، اما شیرین باشد. نگارش محتوای باکیفیت و باارزش کار سادهای نیست؛ اما به مرور زمان و با تمرین میتوان در آن ماهر شد.
معرفی بهترین کتابها در زمینه تولید محتوا
کتابهای بسیاری در زمینهی تولید محتوا نگاشته شدهاند؛ اما بیایید نگاهی به برترینهای این عرصه بیندازیم:
1. همه مینویسند: کتابی مفید برای تولید محتوا در هر زمینه و هر فرمتی، اثر Ann Handley
2. آنها سوال میپرسند، تو جواب بده: کتابی برای نگارش محتوا و بازاریابی محتوایی موفق، اثر Marcus Sheridan
3. چارچوب سوخت محتوایی: کتابی از Melanie Deziel که به شما ایده گرفتن برای تولید محتوا و داشتن استراتژیهای نامحدود را یاد میدهد.
4. بازاریابی محتوایی خفن: اثری از Joe Pulizzi که به شما پادشاه شدن در عرصهی بازاریابی محتوایی و مارکتینگ را آموزش میدهد.
5. کد محتوا: شش استراتژی از Mark Schaefer که راههای نگارش و تولید محتوا ، بازاریابی حرفهای و موفقیت در بیزینس را به شما آموزش میدهد.
6. ماشین محتوا از Dan Norris: چگونه با کمک تولید و ساخت محتوا، تبدیل به «شمارهی یک» در بیزینس خود شویم؟
7. راهنمای بازاریابی محتوایی برای تازهکاران و بیزینسهای کوچک؛ اثر Matt Mansfield: کتابی مفید که به شما یاد میدهد چگونه بهترین نوع محتوا را برای کسبوکار خود پیدا کنید.
ویژگیهای شغل تولید محتوا
1. کاریابی از طریق تولید محتوا – چگونه برای تولید محتوا پروژه بگیریم؟
• وبسایتهای کاریابی، شرکتهایی را به شما معرفی خواهند کرد که نیاز به تولید و نگارش محتوا دارند.
• صفحات شبکههای اجتماعی که نیاز به کارمند تولید محتوا دارند.
• پلتفرمهای تخصصی تولید محتوا؛ مانند رایا مارکتینگ و...
پلتفرمهای کاریابی برای شغل تولید محتوا
• یکی از راههای شروع تولید محتوا، ایجاد کانالهای تولیدکنندهی محتوا در اینترنت است. به عنوان مثال میتوانید با ساخت و طراحی وبسایت، ایجاد کانال تلگرام، یوتیوب و... در زمینهی تخصصی خود محتوا تولید کنید.
• میتوانید به جای ساخت صفحات تولیدکنندهی محتوا، به تیمهای تولیدکنندهی محتوا ملحق شوید. در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، تلگرام، لینکدین، یوتیوب و... دائما تیمهای مختلفی هستند که به دنبال ادمین تولید محتوا میگردند.
• وبسایتهای کاریابی مانند جابویژن، ایاستخدام، ایراناستخدام، کاربوم و... دائما شرکتهای نیازمند به تولید محتوا را معرفی میکنند.
• رایا مارکتینگ
نحوه تهیه رزومه به عنوان نویسنده محتوا
برای اینکه بتوانید در شرکتهای مختلف (چه به صورت تماموقت و چه به صورت پارهوقت و حتی فریلنسر) شروع به تولید محتوا کنید، داشتن یک رزومهی خوب ضروریست. کارفرما از طریق این رزومه میزان تخصص شما را متوجه میشود و میتواند سریعتر برای استخدام شما تصمیم بگیرد. برای ساخت رزومه، میتوانید از رزومهساز آنلاین، پلتفرمهای تخصصی ساخت رزومه (مانند CVBuilder) یا موسسات کاریابی آنلاین (جابویژن، کاربوم، ایاستخدام و...) بهره بگیرید. حتما نکات زیر را در رزومهی خود رعایت کنید:
1. اطلاعات شخصی (مانند نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، وضعیت تاهل، آدرس محل زندگی، شماره تلفن، ایمیل و آدرس لینکدین را میتوانید به عنوان مثال وارد رزومهی خود کنید).
2. خلاصهای کوتاه دربارهی تخصص خود در زمینهی تولید محتوا تهیه کنید. (در این خلاصه باید سابقه کار، دستاوردهای شما در زمینهی محتوانگاری و... را ذکر کنید).
3. سابقه کار: در این محل باید اماکنی که پیش از این در آن کار میکردید را «به ترتیب زمانی» مشخص کنید. سعی کنید دستاوردهای خود را هم در هر شغل ذکر نمایید.
4. مدارک تحصیلی و محل تحصیل خود را حتما ذکر کنید (اگر مدرک تخصصی در حوزه تولید محتوا دارید، حتما آن را هم بیان کنید).
5. مهارتهایی که در آن خبره هستید را ذکر کنید. به عنوان مثال: تولید محتوا سئو شده، ریسرچ و تحقیق، نویسندگی خلاقانه، ویرایش و نمونهخوانی، ایمیل مارکتینگ، کارشناس ارتباطات و...
6. علاقهمندیها و دستاوردهای دیگر (مثلا: فعالیت در زمینهی کریپتو کارنسی، کار با وردپرس و...)
7. زبانهایی که به آن تسلط دارید و میزان تسلط خود به هر یک را هم بیان کنید.
8. نمونهکارهایی از تولید محتوا را در رزومهی خود لحاظ کنید. این کار بشدت در استخدام شما موثر خواهد بود.
درآمد نویسنده محتوا چقدر است؟
نظر به اهمیت تولید محتوا در دیجیتال مارکتینگ و پیشرفت روزافزون بازاریابی دیجیتال، روز به روز شرکتهای بیشتری به محتوانگاری دیجیتال روی میآورند. این امر باعث شده میزان تقاضا برای نویسنده محتوا بسیار بالا رود. به همین دلیل، حقوق نویسندگان محتوا دائما در حال افزایش است و میتوان آن را یک شغل خوب در نظر گرفت. درآمد نویسندگان محتوا در ایران در سال 1401 از حداقلِ ۵۰۰ هزار تومان الی یک میلیون تومان شروع شده و تا ۱۰ الی ۱۲ میلیون تومان هم بالا میرود.
بررسی بازارکار تولید محتوا در ایران
با توجه به اینکه بازار مشاغل ایران به سرعت به سوی دیجیتالی شدن پیش میرود، هرروز شرکتهای بیشتری را میبینیم که نیاز به کارشناس تولید محتوا دارند. این روزها جستجو در اینترنت برای پیدا کردن جواب، خرید محصولات و بررسی برندها به یک امر روتین در زندگی ایرانیان تبدیل شده است.
بازار کار تولید محتوا در ایران بسیار داغ است، اما استخدام شدن به عنوان نویسندهی محتوا کاملا بستگی به تواناییهای شما دارد. بدیهیست که هر چقدر سرعت تایپ، تحقیق، تسلط به زبانهای دیگر، مهارت سئو و... شما بالاتر باشد، با حقوق بالاتر و در شرکتهای بهتری میتوانید کار پیدا کنید.
معمولا این مشاغل برای تولید محتوا بیشترین تقاضا را دارند:
1. کپیرایتینگ
2. کارشناس تولید محتوا تمام وقت یا پاره وقت
3. نویسنده محتوا سئو شده
4. سئو سایت و ادمین وردپرس
5. تولید محتوا برای شبکه اجتماعی و...
چگونه کارشناس تولید محتوا شویم؟
برای تبدیل شدن به یک کارشناس تولید محتوا، وارد شدن به رشتههایی مانند زبان انگلیسی، روابط عمومی، بازاریابی و رشتههای مشابه میتواند بشدت بر مهارتهایتان بیفزاید. سپس سعی کنید از طریق ابزارهایی که در بخشهای قبل نام بردیم، ساخت و نگارش انواع محتوا را تجربه کنید. سپس:
1. مخاطبانی که به محتوای شما نیاز دارند را بشناسید و یک حرفهی خاص را برگزینید.
2. یک پلتفرم برای تولید محتوا انتخاب کنید (محتوای وبسایت، شبکهی اجتماعی و...)
3. یک پلن یا برنامه برای تولید و نگارش محتوای خود دست و پا کنید. این پلن میتواند مشابه بیزینسپلنها باشد و به طور تضمینی موجب پیشرفت مهارتهای شما خواهد شد. میتوانید از پلتفرمهای مدیریت محتوا در این زمینه استفاده کنید.
4. یک لحن خاص را برای خود انتخاب کرده و سعی کنید آن را در محتوایتان لحاظ کنید.
5. از ابزارهای تولید محتوا (مانند Canva، گوگل داکس، Grammarly و...) حتما استفاده کنید.
6. مهارتهای سئوی خود را تقویت کنید و در سئو ماهر شوید.
آشنایی با پلتفرم مدیریت محتوای ترلو Trello
ترلو (Trello) یک ابزار بصری مدیریت تولید محتواست که به شما اجازه میدهد انواع پروژههای خود را مدیریت کنید، جریان کار (Workflow) خود را تحت نظر داشته باشید و برنامههای کاری خود را ردیابی نمایید. ترلو یک ابزار به شدت کاربردی برای اتوماسیون مدیریت محتوای شماست و میتوانید چکلیست و فایلهای خود را در آن قرار داده، تقویم محتوای خود را شخصیسازی کنید. برای کار با ترلو:
1. در این ابزار مدیریت تولید محتوا نامنویسی یا Sign Up کنید.
2. سپس میتوانید یک Board جدید ایجاد کنید و اعضای تیم را به آن بیفزایید.
3. میتوانید در بخش Your Lists، کارتهای جدید را اضافه کنید و تاریخ تحویل خود را در آن وارد کنید. حتی میتوانید روی کارتهای خود عنوان بزنید و آنها را از هم تفکیک کنید. سپس در بخش Tasks، تقویم ایجاد کرده و کارهای خود را روی تقویم قرار دهید.
ابزار مدیریت پروژه محتوا
ابزارهای مدیریت پروژه تولید محتوا، گروهی از نرمافزارهایی هستند که به منظور بهبود روند نگارش و انتشار محتوا توسعه یافتهاند. ابزارهای مدیریت پروژه محتوا سرعت ویرایش و بروزرسانی محتواها را بسیار بالا میبرند و به شما اجازهی تست محتوا را میدهند. با کمک ابزارهای مدیریت پروژه، شما در کمترین زمان میتوانید موفقیت وبسایت خود را تضمین کرده، امکان مشارکت تیم خود را در تولید و نگارش محتوا بالا ببرید. نرمافزارهای زیر را میتوان به عنوان بهترین نرمافزارهای مدیریت پروژه و محتوا نام برد:
1. Trello: یک نرمافزار مناسب که به شما اجازهی مدیریت پروژهی تولید محتوا را از صفر تا صد میدهد. شما میتوانید بدون نگرانی بابت بزرگ بودن یا کوچک بودن پروژهی خود، روند تکمیل آن را در ترلو مدیریت نمایید.
2. Hubspot: منبعی از ابزارهای فوقالعاده کاربردی برای مدیریت و تولید محتوا که با امنیت بالا و قابلیتهای تکنیکی، به شما اجازهی مدیریت پروژه را میدهد.
3. Squarespace: یک سرویس مدیریت پروژه و نگارش محتوا که با شخصیسازی ایدهآل و کیفیت بالای ابزارها، به شما اجازهی ردیابی و ایجاد پروژههای نامحدود را میدهد.
4. Wix: اگر به دنبال نرمافزاری برای مدیریت پروژه و محتوا میگردید که نسخهی رایگان و نامحدودی داشته باشد، ویکس انتخاب کاربردی و معقولی خواهد بود.
5. Wordpress: تقریبا معروفترین ابزار مدیریت پروژه و تولید محتواست که با افزونههای شگفتانگیز و بشدت موثر خود، شخصیسازی حرفهای و امنیتی مطلوب را در اختیار شما قرار میدهد.
تفاوت تولید محتوا و تبلیغات چیست؟
بر خلاف تبلیغات که صریحانه و صرفا به تبلیغِ محصولات/خدمات میپردازد؛ تولید محتوا به طور مستمر با مشتری ارتباط میگیرد و نقش مثبتی در آموزش وی در رابطه با محصولات و برند شما دارد.
از جمله دیگر تفاوتهای تولید محتوا و تبلیغات این است که محتوا ارتباط شما را حتی پس از خرید، با مشتری پایدار نگه میدارد و مشتری دائما در جریان محصولات و خدمات جدیدتان خواهد بود.
• آیا تبلیغات بهتر است یا تولید محتوا؟
تبلیغات به طور مستقیم هدف تجاری شما را به صورت مشتری میکوبد. حال آنکه محتوا زیرکانهتر عمل میکند و با توجه به انعطاف بالاتر آن و فرمتهای مختلفی که در بر میگیرد، میتوانید هوشمندانهتر مشتری را به سمت خود بکشید. بعلاوه محتوا پل ارتباطی دائمی و مستمر شما با مشتری خواهد بود؛ امتیازی که معمولا تبلیغات از آن محروم است. البته که ترکیب این دو میتواند شما را وارد مرحلهی بالاتری از موفقیت گرداند.
منظور از ممیزی کردن محتوا چیست؟
مهم نیست که برای تولید محتوا هدف یا برنامهی خاصی داشته باشید، یا نه! ممیزی کردن محتوا میتواند مزایای بسیاری را شامل حال شما نماید. حال ممیزی کردن محتوا به چه معناست؟ ممیزی کردن محتوا یعنی فهرستی از کارهایی که تا به حال انجام دادهاید تهیه کنید، سپس آن را به گونهای بهبود بخشید که بتوان آن را با برنامهی محتوایی جدیدتان هماهنگ نمود. این فرآیند به منظور هماهنگسازی مطلوب محتوا، با پرسونای مخاطب و مراحل پیشرفت بیزینس شماست. حال چطور باید ممیزی محتوا را اجرا کرد؟
1. تمامی محتواهای خود را در یک صفحه گسترده جمعآوری کنید.
2. فهرستی از کلیدواژههای هدف، پرسونای خریدار، مراحل مختلف تبدیل کاربر به مشتری، فرمت تولید محتوا و موضوع اصلی محتوا را برای تک تک محتواها استخراج کنید.
3. فهرستی را برای آمارها و تحلیلهای ضروری بیفزایید. به عنوان مثال میتوان به میزان به اشتراکگذاشتهشدن محتواها، میزان بازدید صفحات، میزان جذب شدن خواننده به صفحات و... اشاره کرد.
4. از طریق هایلایت یا ایجاد یک ستون دیگر، محتواهای خود را دستهبندی کنید. دستهبندی شما میتواند شامل محتواهای قوی، نیازمند بهبود، نیازمند بازنویسی و نیازمند ایجاد پست جدید باشد.
ممیزی کردن محتوا در نگاه اول کاری شاق و خستهکننده به نظر میرسد؛ اما تاثیر فوقالعادهای در بهبود تولید محتوا و ترافیک وبسایت شما خواهد داشت.
خوشهبندی محتوا، محتوای خوشهای یا Content Cluster چیست؟
محتوای خوشهای، نوعی استراتژی سئو است که به منظور بهینهسازی ساختار وبسایت و لینکهای داخلی آن مورد استفاده قرار میگیرد. خوشهبندی محتوا میتواند صفحات شما را به طور منظم طبقهبندی کرده، بر اساس مرتبط بودن آن با موضوع مربوطه، آنها را دستهبندی کند.
1. خوشهبندی محتوا چه بخشهایی را شامل میشود؟
• محتوای ستونی (Pillar Content):
یک محتوای آموزنده و اصولی که به بخشها و زیرمجموعههای گوناگونی تقسیم شده است.
• محتوای موضوعی خوشه:
مجموعهای از مقالات، لینکهای داخلی و صفحات وبسایت که حول محور یک موضوع اصلی جمع شدهاند.
• هایپرلینکها:
پیوندهای بین این دو نوع محتوا هستند.
2. مزیتهای محتوای خوشهبندی چیست؟
• سئوی وبسایتتان را بهبود داده، ترافیک وبسایت را بالا میبرد.
• کاربر تجربهی بهتری از کار با وبسایتتان خواهد داشت و سریعتر به موضوع موردنیازش دسترسی پیدا میکند.
• تولید محتوا را منظم میسازد و باعث میشود مقالههای مرتبط به هم لینک شوند. به این ترتیب، احتمال فروش و بازدید صفحات شما بالاتر خواهد رفت.
3. دلایل اهمیت خوشهبندی محتوا
• نتایج جستجو را دقیق و بهینه میسازد.
• موجب بهبود سئوی وبسایت میشود.
• هر محتوا در موضوع مربوط به خود طبقهبندی خواهد شد.
• نیاز کاربر را به جستجوی بیشتر کاهش داده، تمامی اطلاعات مورد نیاز را در اختیار وی قرار میدهد.
4. نحوه بکارگیری تکنیک خوشهبندی محتوا
• از طریق کلیدواژههای سئو شده، درونمایهی اصلی محتوا را استخراج کنید.
• یک موضوع کلی و گسترده را انتخاب کنید که باور دارید میتوانید بر مبنای آن، محتواهایتان را خوشهبندی کنید.
• حال موضوعاتی که زیرمجموعهی هستهی اصلی هستند را انتخاب کرده، برای محتوای اصلی یک عنوان کلی و گسترده انتخاب کنید.
• سعی کنید هنگام تولید محتوا، یک مقالهی باکیفیت و طولانی تولید کنید.
• حال لینکهای داخلی را در محتوا پیاده کنید.
تقویم محتوایی
یکی از ترندهای جدید تولید محتوا در دنیای بازاریابی محتوایی، برخورداری از یک تقویم محتوایی حرفهای و دقیق است.
1. منظور از تقویم محتوایی چیست؟
تقویم محتوایی، برنامهی زمانیست که به شما نشان میدهد چگونه، چه زمان و کجا محتوای بعدی را منتشر کنید.
2. بخشهای مختلف تقویم محتوایی:
تقویمهای محتوایی عموما شامل لیست محتواهای بعدی، وضعیت آپدیتها، فعالیت تبلیغی برنامهریزیشده، همکاریها و زمان بروزرسانی محتواهای قدیمی میشوند.
3. ابزارهای تدوین تقویم محتوایی:
معمولا اکثر تقویمهای محتوایی شامل عنوان پست و تاریخ روزی که منتشر خواهد شد، میگردند. اما به طور کلی، برای تجربهی تدوین تقویم محتوایی حرفهای، از ابزارهای زیر میتوان استفاده کرد:
• Google Drive: تقویم محتوایی گوگل درایو یکی از ابزارهای کاربردی برای تنظیم تقویم تولید محتواست.
• قالب قابل دانلود Hubspot برای اکسل (این ابزار رایگان است).
• Loomly: یک ابزار حرفهای برای برنامهریزی محتواها، پیادهسازی ایدههای تولید محتوا، تقویم انتشار محتواها و... است. البته این ابزار پولیست و پلنِ پایهی آن از ۲۶ دلار در ماه آغاز میشود.
• Trello: یک نرمافزار فوقالعاده برای مدیریت محتوا و ایجاد تقویم محتوایی.
4. مزایای تدوین تقویم محتوایی:
• از طریق تدوین تقویم محتوایی، تولید محتوا را به شکلی منظم و سروقتی خواهید داشت و از برنامه زمانی عقب نخواهید ماند.
• بشدت در بهبود خلاقیت برای نگارش محتوای بهتر موثر است.
• جلوی استرس از کارهای عقبافتاده را میگیرد و موجب پیشرفت شغلی شما میشود.
• مشتری (یا کاربر) را دربارهی برند دائما آپدیت میکند.
• با نظم بخشیدن به تولید محتوا، کاری میکند دائما در چشم باشید و از یاد نروید.
• موجب بهبود سئو سایت شده، دیدپذیری شما را در موتور جستجو بهتر میکند.
مراحل بازاریابی مبتنی بر محتوا
بازاریابی محتوایی و تولید محتوا به شکلی هدفمند به کسبوکار شما کمک میکند تا از یک روش اقتصادی و مقرون به صرفه، ترافیک وبسایت را بیشتر کرده، افزایش پلکانی فروش را تجربه کنید. سئو و سایر تکنیکهای بازاریابی محتوایی به کمک شما میآیند تا بتوانید افقهای جدیدتری برای بیزینس خود خلق کنید و در زمینهی فعالیت خود، «شماره یک» شوید (و شماره یک بمانید). بازاریابی محتوایی مراحل متعددی دارد که در ادامه به آن اشاره میکنیم:
1. سرچ در گوگل (Research):
برای اینکه یک تولید محتوا قدرتمند داشته باشید، ابتدا باید با تحقیق و تفحص در گوگل خو بگیرید و دائما ترندهای جدید حرفهی خود را تحت نظر داشته باشید.
2. برنامهریزی و پیدا کردن ایده:
ابزارهای مدیریت محتوا و جستجو در گوگل، به شما امکان میدهند تا هم یک تقویم مناسب محتوایی تدوین کنید، هم دائما ایدههای جدید خلق کرده، ایدههای قدیمی خود را بسط دهید.
3. تهیه محتوا:
حال که ایده را در دست دارید و کلیدواژههای آن را در موتور جستجو شکار کردهاید، وقت تولید محتوا رسیده است.
4. ویرایش و بهینهسازی محتوا:
از طریق ابزارها و تکنیکهای سئو، بافت استانداردی برای محتوای خود بسازید. حتما علائم نگارشی را بررسی کرده، املای درست واژگان را رعایت کنید. جملات شما باید مفهوم روان و قابل درکی داشته باشند. لذا از ابزارهای ویرایش محتوا به منظور بهبود کیفیت محتوا استفاده کنید.
5. انتشار محتوا:
حال نوبت انتشار محتوا در وبسایتتان رسیده است.
6. ترویج محتوا:
از طریق لینکسازی باکیفیت، کال تو اکشن مناسب، سئوی استاندارد و روشهای تبلیغی متعدد (شبکههای اجتماعی و...)، بازدید محتوا را بالاتر ببرید.
7. آپدیت محتوا:
تولید محتوا و انتشار آن تنها مراحل بازاریابی محتوایی نیست. بلکه شما باید به طور مرتب محتواهای قدیمی را آپدیت کرده، آنها را بِروز کنید.
نحوه آنالیز یک محتوا – معیارهای یک محتوای باکیفیت
برای محک زدن اینکه در تولید محتوا قوی و موفق عمل کردهاید یا نه، روشهای مختلفی وجود دارد. این روشها به شما کمک میکنند محتوای خود را از نظر کیفی و آماری آنالیز کنید:
1. بررسی میزان بازدید صفحه:
وارد Google Analytics شده، روی Engagement کلیک کنید. سپس وارد Pages and Screens شده، میزان بازدید و کاربرانی که تا پایان همراه صفحه بودهاند را آنالیز نمایید.
2. بررسی نرخ پرش یا Bounce Rate:
در Google Analytics، روی Behavior کلیک کنید و وارد Site Content شوید. نمودارِ موجود در بالای صفحهی Landing Pages report، نرخ پرش را هم به شما نمایش میدهد.
3. بررسی میزان ترافیک ارگانیک:
در Google Analytics، وارد بخش Acquisition شوید. روی All Traffic و سپس Channels کلیک کنید. در این بخش ترافیکهای متعددی را از جمله ترافیک ارگانیک مشاهده خواهید کرد.
4. بررسی نرخ تعامل:
نرخ تعامل در Google Analytics، به صورت درصدی نمایش پیدا میکند. برای بدست آمدن نرخ تعامل، تعداد نشستهای تعاملیافته بر تعداد کل نشستهای شما تقسیم خواهد شد. عدد بدستآمده نرخ تعامل شما خواهد بود.
5. بررسی میزان رشد مخاطبین:
در Google Analytics، وارد Reports و سپس Overview شوید. این بخش رشد کلی مخاطبان و عملکرد کلی وبسایتتان را نمایش خواهد داد. حتی میتوانید با کلیک روی Device Breakdown، متوجه شوید مخاطبانتان از طریق چه دستگاههایی بیشتر به شما سر میزنند.
مهمترین الگوریتمهای گوگل که باید پیش از تولید محتوا متنی بشناسید
1. الگوریتم پاندا:
این الگوریتم کیفیت وبسایت شما را از طریق بررسی تمامی پیجها مشخص میکند و در صورت تولید محتوا ضعیف و رنکینگ پایین، به شما اخطار میدهد.
2. الگوریتم رنک برین:
ابزاری که با کمک هوش مصنوعی و ماشین لرنینگ، کیفیت تولید محتوا و مرتبط بودن آن با جستجوهای موتور جستجو را تخمین میزند.
3. الگوریتم مرغ مگسخوار:
یک الگوریتم سرچ گوگل که میزان تطابق تولید محتوا با کلمات کلیدی را بررسی کرده، کیفیت کلیدواژههایتان را غربال میکند.
4. الگوریتم پنگوئن:
این الگوریتم کیفیت لینکهای شما و حجم لینکهای طبیعی را با لینکهای اسپم مقایسه میکند. این الگوریتم ممکن است تاثیر سوء بر تولید محتوا و رنکینگ شما داشته باشد، چرا که کارگاه شناساییِ لینکهای بیکیفیت است.
5. الگوریتم E.E.A.T گوگل:
نرخ کیفی وبسایت شما که کیفیت و میزان موثر بودن وبسایت را بر اساس نتایج جستجو تعیین میکند.
تولید محتوا برای شبکههای اجتماعی
• اصول تولید محتوا برای اینستاگرام:
1. برای محتوای خود برنامهریزی داشته باشید.
2. آمار تحلیلی صفحهی خود و میزان تعامل کاربران را دنبال کنید.
3. زودتر از زمانِ تعیینشده، برای تولید محتوا آماده باشید و پست خود را آماده کنید.
4. سعی کنید کیفیت محتوایتان را بالا نگه دارید.
5. برای نگارش محتوا خلاقانه عمل کنید و موضوعات گوناگونی را تحتالشعاع قرار دهید.
6. به طور مرتب محتواسازی داشته باشید.
7. بر روی ایجاد جامعهای حول برند خود تمرکز کنید.
• راهنمای تولید محتوا برای پینترست:
1. یک اکانت در پینترست ایجاد کنید و برای شروع، یک Pin ایجاد نمایید.
2. از ابزارهای تولید محتوا تصویری و ویدیویی، به منظور ساخت محتوای باکیفیت استفاده کنید.
3. RSS feed وبسایتتان را به حساب پینترست خود وصل کنید. به این ترتیب میتوانید مستقیما برای محتوای وبسایتتان، پین ایجاد کنید.
• نحوه تولید محتوا برای لینکدین:
1. دغدغههای مخاطبان هدف خود را بشناسید، در موردشان کاملا تحقیق نموده، سپس محتوا تولید کنید.
2. از خلاقیت و تجربیات شخصی خود که میتواند برای دیگران مفید باشد، محتوا تولید نمایید.
3. میتوانید داستان برند خود را بگویید.
4. نوشتن راجعبه پروژههای موفقیتآمیز و تجربیات استخدامتان، میتواند موضوع خوبی برای تولید محتوا باشد.
5. تکنیکها، راهکارها و نکات کاربردی تولید محتوا برای لینکدین عالی هستند.
• تولید محتوا برای تلگرام
1. یک موضوع خاص برای محتوای خود انتخاب کنید.
2. پستهای آموزشی، تحلیلی، آماری و خبری بیشترین طرفدار را در تلگرام دارند. سعی کنید نگارش محتوای خود را حرفهای و مفید نگه دارید.
3. به طور مرتب آپدیت داشته باشید و از تصاویر و ویدیوهای کوتاه، برای تولید محتوا به شکلی مفید استفاده کنید.
تولید محتوا برای وبسایت
1. از طریق ممیزی وبسایت و شناخت صدای یونیک برند خود، یک موضوع خاص برای تولید محتوا انتخاب کنید.
2. پرسونای مخاطبان خود را مطالعه نمایید.
3. نقشهی جستجوی کلیدواژهها را در زمینهی فعالیت خود ردیابی نموده، در راستای آن تولید محتوا نمایید.
4. از زبان و لحن درست برای تولید محتوا استفاده کنید. سعی کنید سئوی وبسایت خود را بهبود دهید و در این بین، از ایدههای خلاقانه، انواع محتواهای مختلف و برنامهریزی دقیق غافل نشوید.
معرفی چند ایده تولید محتوا برای رسانههای اجتماعی
1. برای تولید محتوا، از بلاگها و پستهای مربوط به کمپانی خود استفاده کنید.
2. در مورد فرهنگ کمپانی خود محتوا تولید کنید و پست بگذارید.
3. اخبار صنعتِ تحتپوشش خود را منتشر کرده و در راستای آن تولید محتوا کنید.
4. ترندهای شبکهی اجتماعی را دنبال کرده، راجعبه این ترندها محتوا تولید کنید تا دیده شوید.
5. ویدیوهایی از محصولات و شرکت خود را پست کنید.
6. نکات کاربردی، پیشنهادات و توصیههای کارآمد را پست کنید.
7. یک سوال دغدغهزا بپرسید.
در سفارش تولید محتوا باید به چه مواردی توجه کنیم؟
1. تعیین استراتژی محتوا:
یک استراتژی مناسب برای تولید محتوا انتخاب کنید که هم مرتبط با نیازهای مخاطب هدفتان باشد، هم شما را از اهداف تجاریتان دور نکند.
2. انتخاب موضوع مناسب:
موضوعی که برای تولید محتوا انتخاب میکنید باید پاسخگوی نیازها و انتظارات مشتریان/مخاطبان باشد. این موضوع باید بر اساس کلیدواژههای مناسب، حجم کلمات محتوا و فرمت محتوا انتخاب شده باشد.
3. انتخاب لحن مناسب:
شما باید از لحنی برای تولید محتوا استفاده کنید که برند شما و تخصصتان را منعکس میکند.
4. تعیین پرسونای مخاطب:
پرسونا یک شخصیتِ خیالی از مخاطب هدف شماست که بر اساس آن، محتوا تولید میکنید. در تعیین پرسونای مخاطب، دو امر اهمیت دارند:
• راهنمای تعیین هدف محتوا یا Search intent:
برای تعیین هدف تولید محتوا، کلمات کلیدی پرجستجو را نشانه بگیرید و نتایج هر کدام از کلمات کلیدی را بررسی کنید. در مورد این کلمات تحقیق نموده، سایتهای رقیب را بررسی کنید.
• نقش پرسونای مخاطب مناسب در موفقیت محتوا:
انتخاب پرسونای مخاطب مناسب به شما کمک میکند تولید محتوای بهتر و باکیفیتتری داشته باشید. بعلاوه میتوانید دقیقا محتوایی بسازید که کاربر به دنبال آن میگردد. چنین اقدامی به بهترین شکل دیدپذیری و ترافیک وبسایتتان را بهبود میبخشد.
مراحل سفارش تولید محتوا
برای اینکه بتوانید سفارش تولید محتوا را انجام دهید، باید مراحل زیر را دنبال نمایید:
1. پیدا کردن یک تولیدکننده محتوا:
در گام اول باید یک نویسندهی کارآزموده و خبره برای تولید محتوا پیدا کنید. برای پیدا کردن این نویسندهها میتوانید از پلتفرمهای کاریابی، نویسندههای فریلنسر و پلتفرمهای تخصصی تولید محتوا کمک بگیرید. این نویسنده باید:
• با اصول سئو آشنایی داشته باشد.
• بتواند به طور حرفهای ریسرچ و تحقیق انجام دهد.
• دانش لازم برای انتخاب کلمات کلیدی را داشته باشد.
• در نگارش استادانه عمل کند و به خوبی با علائم و نکات نگارشی و املایی آشنا باشد.
• قلم خوبی داشته باشد و بتواند قلم خود را با صدای برند شما هماهنگ سازد.
2. ایدهپردازی برای تولید محتوا:
• چگونه بهترین ایدهها را برای محتوای خود پیدا کنیم؟
1. از طریق دغدغههای مشتریان و پستهای اجتماعی
2. سهامداران شرکت و کارمندان برند شما
3. تیم بازاریابی دیجیتال
4. دادهها و اخبار جدید + ترندهای روز دنیا
5. هر چیزی که دغدغهی مخاطبان شما باشد.
نحوه برنامهریزی برای تولید محتوا
اگر به فکر موفقیت در زمینهی تولید محتوا هستید، دنبالهروی از یک پلن و برنامهی دقیق توصیه میشود. برای اینکار:
1. از پلنرها و برنامهریزهای تولید محتوا (که در این مقاله به آن اشاره کردیم) بهره بگیرید.
2. درونمایهی محتوا را مشخص کنید و فرمت مدنظر خود را برای تولید محتوا یادداشت کنید.
3. از پستهای اینترنتی و سایتهای رقیب ایده بگیرید و تولید محتوا را خلاقانهتر پیاده کنید.
4. روی محتوای خود فکرکنید و جلوههای بصری مدنظر را بسازید (یا به دنبال آن بگردید)
5. دنبال کشف و شکار کلمات کلیدی مناسب باشید.
6. گستردگی موضوع محتوا را مشخص کنید (مثال: برخی از موضوعات را میتوان در یک یا دو پست خلاصه کرد؛ اما برخی نیاز به تولید محتوا بیشتری دارند).
سوالاتی که باید قبل از سفارش تولید محتوا به آنها پاسخ دهید!
1. تولید محتوا مدنظر شما، چه پرسونایی را هدف میگیرد؟
2. این محتوا کدام جنبه از زندگی خریدار را تحتالشعاع قرار میدهد؟
3. برای تولید محتوا، به چه مقدار زمان و پول نیاز دارید؟
4. به چه منابع دیگری برای تولید محتوا موردنظرتان نیاز است؟ (مثال: طراح اینفوگرافیک، طراح ویدیو، نویسنده سناریو و...)
5. آیا تولید محتوا من به موقع است؟ آیا میتوانم اطمینان داشته باشم که این محتوا همیشه سبز خواهد بود؟
6. محتوای مدنظر چه کمکی به خریدار یا کاربر هدف میکند؟
7. این محتوا تا چه اندازه میتواند من را به هدف غاییام نزدیکتر کند؟
8. تولید محتوا موردنظر میتواند چه کمکی به سازمانهای مختلف کند؟
3. تهیه محتوا بر اساس چهارچوبهای مشخصشده
حالا وقت آن رسیده که محتوای خود را تولید کنید. با توجه به اینکه تولید محتوا تخصص شماست، مسلما مشکلی در این بخش وجود ندارد. از تمام برنامهها و ایدههایی که تا به اینجا چیدهاید، بهره بگیرید تا محتوای مدنظر را ساخته و به مرحلهی اتمام برسانید.
در صورتیکه مراحل ساخت محتوا را به طور دقیق و به ترتیب رعایت کرده باشید، دیگر مشکلی در روند ایجاد محتوا نخواهید داشت. یک نکته را همیشه به ذهن بسپارید. نگارش محتوا، طراحی عکس، فیلم یا ساخت هر نوع محتوای دیگری، یک امر پویاست. میتوان این فرایند را به جادهای تشبیه کرد که هر چند کیلومتر، یک دوربرگردان در آن تعبیه شده است و شما همیشه راهی برای دور زدن دارید. پس هر جای کار حس کردید که مسیر را اشتباه رفتهاید یا میتوانید کار را به شکل دیگری انجام دهید، از برداشتن یک قدم به عقب نترسید. روند تولید و ایجاد محتوا کاملا پویاست و شما میتوانید بر اساس اطلاعات جدیدی که در رابطه با مشتریان و مخاطبین خود دریافت میکنید، در این روند دست برده و آن را تغییر دهید.
4. اقدامات لازم پس از انتشار محتوا
تولید محتوا یک امر مستمر و دائمیست. یک بازاریاب محتواییِ خوب هم به موقع محتوا تولید میکند، هم برنامهی دقیقی برای تبلیغ آن محتوا دارد و برای قبل و بعد از انتشار پست آماده است. کار شما به عنوان تولیدکنندهی محتوا این است که محتوا را برای این سفر دراز مدت آماده کنید. استراتژیهای تبلیغیِ محتوا (پس از انتشار محتوا) و توزیع آن در پلتفرمهای اجتماعی، به همان اندازه مهماند که محتوانگاری اهمیت دارد. پس سعی کنید همواره روی محتواهای مدنظر نظارت داشته باشید، عملکردشان را چک کنید و ببینید تا چه حد توانسته به مخاطبان هدف کمک کند. با تعیین لیست KPI و بررسی دائمی POI محتوای خود، میتوانید میزان اثرگذاری و ارزش محتوای خود را بسنجید و برای نگارش محتواهای آیندهی خود آماده شوید.
معرفی شرکت تولید محتوا رایا مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ این روزها اهمیت بسیار زیادی برای تولید محتوا قائل است. دنیای بازاریابی دیجیتال به شدت تحت تاثیر محتوا قرار دارد و با کمک تولید محتواهای ارزشمند، سودهای آسمانخراشی برای کسبوکارهای مختلف ایجاد کرده است. با وجود میلیاردها سفارش تولید محتوا که روزانه انجام میشوند، یافتن یک نویسنده محتوای زیرک و حرفهای که هم به اصول سئو چیره باشد و هم قلمی قدرتمند داشته باشد، کار دشواریست.
خوشبختانه شرکت رایا مارکتینگ، به عنوان نخستین پلتفرم تخصصی تولید محتوا ، خدمات سئو و دیجیتال مارکتینگ در ایران، شما را با حرفهایترین نویسندگان سئوکار مرتبط خواهد ساخت. تولید و نگارش محتواهای حرفهای با بالاترین کیفیت و قیمتی اقتصادی، موجب شده است تا اکثر شرکتهای مطرح ایران و جهان برای تولید محتوا تخصصی و متبحرانه، رایا مارکتینگ را انتخاب کنند. میتوانید جهت اطلاع بیشتر در زمینهی خدمات شرکت دیجیتال مارکتینگ رایا مارکتینگ و مشاهده نمونهکارهای نویسندگان مطرح این برند، با پلهای ارتباطی هلدینگ بازاریابی دیجیتال رایا مارکتینگ تماس حاصل فرمایید.
هدیه رایا مارکتینگ به شما
از آنجاییکه ارائه محتوای با کیفیت (از نظر کپی نبودن، قدرت انتقال مفاهیم، سئو و تخصصی بودن) بزرگترین دغدغه رایا مارکتینگ می باشد، همواره خودمان را در معرض تست شما کارفرمایان گرانقدر قرار می دهیم. از این رو می توانید درخواست نمونه محتوای رایگان با کلمه کلیدی یا عنوان مد نظرتان را بدهید تا پس از دریافت یک تا دو نمونه محتوا به راحتی بتوانید تصمیم گیری بفرمایید.
فرم درخواست محتوای هدیهتوصیه رایا مارکتینگ به شما:
تولید محتوا را جدی بگیرید، تمامی سایتهای برتر مثل دیجی کالا، زومیت، بامیلو، تبیان، ورزش 3 و غیره با تولید محتوای یونیک و فراوان به موفقیت رسیدند، شما نیز با تعیین استراتژی درست و تولید محتوای منظم و مداوم می توانید موقعیت بازاریابی اینترنتی خود را ارتقا دهید.
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
لیست نظرات
سلام مشکل من اینه که وقتی میخوام تولید محتوا کنم موضوع و مطلب کم میارم! اگر همش بخوام از سایت های دیگه بنویسم تکراری میشه! اگر هم خودم بخوام بنویسم هیچی به ذهنم نمیرسه! من به نویسندگی علاقه دارم ولی زمان زیادی ازم میگیره! میتونید راهنمایی کنید که راه سریع تر تولید محتوا چیه؟
سلام ممنون از مقاله خوبتون. من می خوام کار تولید محتوای متنی رو شروع کنم. برای این کار باید به چه ابزاری مسلط باشم؟
برای نوشتن هدینگ ها و نظم دادن به هنگام تولید محتوا، یک روشی هست به اسم "خوشه سازی" که در نگارش استفاده میشه. این مقاله بسیار کامل هست و حیفم اومد این مطلب توش نباشه. عزیزانی که موقع تولید محتوا کم میارن مخصوصا اگر که تازه کار باشن، روش خوشه سازی خیلی میتونه بهشون کمک کنه
سلام من می خوام تولید محتوا رو شروع کنم. از کجا باید مراحل کار تولید محتوا رو یاد بگیرم.
آیا عکس هایی که برای تولید محتوا استفاده میشه باید حتما یونیک باشه که بتونیم خوب بالا بیایم؟ تا چه حد تغییر توی عکس هایی که از گوگل برمیداریم میتونه اون رو به یک عکس یونیک برای تولید محتوامون تبدیل کنه؟
سلام مقالتون خیلی خیلی مفید بود. یه سوال دارم. من خیلی وقته تولید محتوا می کنم ولی هنوزم واقعا نمی دونم فرق کپی رایتینگ با تولید محتوا چیه؟
محتوا نویسی هنوز هم درآمدزا هست؟ اشباع نشده؟
فکر می کنم بتونم با این آموزش تولید محتوا رو شروع کنم. کجا می تونم برای این کار درخواست بدم و پروژه بگیرم؟ پروژه زیادی میخوام تا بتونم درآمد خوبی داشته باشم از این کار.
کار تولید محتوا چیست؟ چگونه میتوانم از این طریق کسب درآمد کنم؟ چگونه میتوانم پروژه بگیرم؟ آیا درآمدم به حدی خواهد بود که بتوانم خرج خانواده ام را با این کار تامین کنم؟
سلام مطالبتون خیلی عالی بود اما برای تولید محتوا همه جا رزومه می خوان. من که رزومه و سابقه کاری ندارم چطوری می تونم برای تولید محتوا جایی کار پیدا کنم؟
خیلی مقاله کاملی بود ممنونم میخواستم بدونم برای تولید محتوا میشه از گوگل ترنسلیت استفاده کرد؟
مقالتون خیلی کامله ولی در مورد ستون های محتوای موفق هیچی پیدا نمیکنم!
تولید محتوا فقط به محتوای متنی گفته میشه؟
سلام، ممنون از اطلاعات خوبی که در اختیار ما نویسنده ها قرار دادید. میشه در مورد کیورد استافینگ هم توضیح بدید؟
درآمد تولید محتوا چگونه است ؟ به ماهی چند تومان میرسد؟
میشه در مورد تولید محتوا با تایپ صوتی هم توضیح بدید؟
سلام من به تازگی با شغل تولید محتوا آشنا شدم. میخواستم بدونم تولید محتوا با گوشی هم امکانپذیره؟
من یه جا شروع به کار کردم بهم میگن تولید محتوا تخصصی بنویس و محتواهام رو رد میکنن! هر چی هم می نویسم باز ایراد میاد توش! تولید محتوا تخصصی رو چجوری باید بنویسم
چطور محتوای یونیک بنویسم؟ چجوری تشخیص بدم محتوا کپی داره یا نه؟
سلام من یه تولید کوچیک شیرآلات و اتصالات برنجی دارم. برای اون یه نفر زنگ زده بود که برام سایت بزنه یه صفحه سایت زد ولی اصلا دیده نشد و ورودی برای من نداشت. پرسیدم گفتن باید سایت درست حسابی باشه نه فقط یه صفحه. هزینه داشتن یه سایت چقدر هست؟ تولید محتوای سایت رو باید چی کار کنم که دیده بشه؟ من میخوام با یه جا کار کنم که هم تولید محتوا هم سایت هم قرار دادن محتوا و محصولات همه با هم انجام بشه
سلام و خسته نباشید. میشه بگید برای تولید محتوا باید از چند منبع استفاده کرد؟ میتونم فقط از یک منبع برای تولید محتوا استفاده کنم؟
سلام امکانش هست کمی در مورد شرایط استخدام نویسنده در رایا مارکتینگ راهنمایی کنید؟
سلام من یه سوالی داشتم از یک مقاله انگلیسی رو عینا ترجمه کنیم و منتشر کنیم این محتوا یونیک هست یا نه؟
چرا باید جملات محتوا کوتاه باشه؟ کوتاه بودن جمله ها تاثیری روی سئو داره؟
سلام ممنون که چنین محتوای کاملی برای ما نویسنده ها تهیه کردین. من یه سوالی داشتم. آیا تعداد کلمات محتوا تاثیری روی سئو داره؟
سلام اگر بخوام یک سایت راه اندازی کنم باید روزانه چند محتوا منتشر کنم تا بتونم جزو نتایج برتر گوگل بشم؟
ایا بازاریابی محتوا همان تولید محتواست؟
بعد از یاد گرفتن تولید محتوا در چه زمینه هایی می تونیم فعالیت کنیم؟ شغل های مربوط به تولید محتوا چه شغل هایی هستند؟
برای یاد گرفتن سئو حتما باید کلاس برم؟
سلام ممنون از اطلاعات خوبتون. میشه در مورد impression سایت توضیح بدین؟ منظور از ایمپرشن دقیقا چیه؟
عالی
آیا تولید محتوای با کیفیت تضمینی قطعی برای گرفتن رتبه بالا در گوگله؟
سلام وقتتون بخیر. تولید محتوای طولانی برای سایت مفید هست یا خیر؟
چند تا از مقاله های سایتتون رو در مورد تولید محتوا مطالعه کردم واقعا کامل و جامع بود، میخواستم توی بخش تولید محتوا ثبت نام کنم
Semrush ابزار جالبی بود ممنون
ببخشید چطوری میتونم یه محتوای اصولی بنویسم؟
سلام خسته نباشید محتوای همیشه سبز چه جور محتوایی هست؟
واقعا عالی بود ولی گاهی حتی مقاله های سئو هم خیلی کم بازدید میشن، چیکار میشه کرد براش؟؟ خیلی ممنون میشم اگر کمک کنید
نحوه نوشتن محتوای وایرال با بقیه محتواها متفاوته؟
محتواهاتون بسیار باکیفیت هستن پایدار باشید
یک تولید کننده محتوا در ماه چقدر می تواند درآمد داشته باشد؟
تمام سوالاتم با خوندن محتواتون رفع شد ممنون
بسیار بسیط و کامل بود با تشکر فراوان
از کجا میتونمیک نویسنده خیلی خوب و قابل اعتماد برای نوشتن محتواهام پیدا کنم؟؟؟؟
عالی بود. چقدر کامل بود. مطالب جدید زیادی یاد گرفتم
سلام، ببخشید هنوز هم برای نویسندگی سئو استخدام دارید؟
کار با ابزار گوگل سرچ کنسول رو هم آموزش بدید عالی میشه
عالیه. تولید محتوا بهترین شغل دوم و بهترین راه کسب درآمد اینترنتیه. من به همه کسانی که میشناسم این شغل و البته رایا مارکتینگ رو معرفی می کنم. خودم هم برای یادگیری تولید محتوا بهشون کمک می کنم
کدوم نوع محتوای متنی بیشتر تقاضا داره؟
تازه با کار تولید محتوا آشنا شدم با مقاله شما یادگیری رو شروع کردم
رزومه کاری خاصی نیاز هست برای استخدام در رایا مارکتینگ؟
عالی بود
محتوا رو باید با منابع خارجی بنویسیم؟
عاااالی
بسیار ممنون از این مطلب کاربردی. بعد از مدتها تحقیق در این مورد بالاخره از طریق سایت شما جزئیات این کار رو متوجه شدم.
فوق العاده بود
عالی بود. تازه نویسندگی رو شروع کردم و اطلاعاتم با این مقاله خیلی زیاد شد.
محتوای عالی و بی نقص
واقعا عالی بود. خسته نباشید
من میخوام به عنوان کارآموز تولید محتوا یه مدت کار کنم و بعد از اینکه مهارت نوشتن محتوای سئو رو پیدا کردم رایامارکتینگ استخدام بشم. میسه بگید کجاها می تونم چنین کاری بکنم؟
عالی بود ممنون
عالی بود
بسیار مطلب ارزشمندی است. پاینده باشید.
عالی و مفید
عالی
از تیم رایا مارکتینگ که آموزش رایگان تولید محتوا را در اختیار ما قرار می دهد بسیار سپاسگزاریم و قدردان زحمات شما هستیم.
بسیار کاربردی و مفید
باید اول مقاله رو بنویسیم و بعد سئو کنیم؟
واقعا محتوای خوبی بود. من در مورد تولید محتوا خیلی ابهام داشتم و تقریبا جواب همه سوالامو گرفتم. واقعا خسته نباشید
ماهیانه میشه چقدر از تولید محتوای متنی درامد داشت؟