معرفی مهمترین الگوریتم های سئو
الگوریتم های سئو نقش اصلی را در رتبه بندی و طبقه بندی محتوای سایتها برای نتایج جستجوی شما دارند. در این مقاله به بررسی مهمترین الگوریتمها میپردازیم.
برای سفارش آنلاین سئوی فنی کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین سئوی فنی ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
الگوریتم های سئو احتمالاً نامی آشنا برای افرادی است که در حوزه کسبوکارهای دیجیتال و آنلاین فعالیت میکنند. اما آیا تابهحال به ماهیتشان فکر کردهاید که آنها دقیقاً چه چیزی هستند؟ چرا به وجود آمدهاند؟ چه تعداد الگوریتم سئو وجود دارد؟ و اینکه مهمترین الگوریتمها کداماند؟ در ادامه قصد داریم به پاسخ این سؤالها بپردازیم؛ لذا جهت کسب اطلاعات بیشتر، ادامه مقاله را از دست ندهید.
الگوریتم چیست؟
برای آشنایی با الگوریتم های سئو بهتر است ابتدا تعریفی از الگوریتم را بیان کنیم. در زبان ریاضی به مجموعه قوانین و راهحلهای کوتاه برای حل یک مسئله، الگوریتم گویند. در زبان کامپیوتر، یک الگوریتم، راهکارهایی برای انجام یک کار پیچیده برای کامپیوتر را ارائه میدهد. پس از اثبات کارایی الگوریتمها در کامپیوتر، بهمرور پای الگوریتمها به موتورهای جستجو باز شد. کار الگوریتمها در موتورهای جستجو، رتبهبندی سایتها در نتایج جستجو شده است. زمانی که شما یک عبارت را در موتورهای جستجو وارد کرده و دکمه جستجو را میزنید الگوریتم های سئو نتایج را از بهترین تا نامناسبترین از بالای صفحه اول ردیف میکنند.
چه تعداد الگوریتم سئو وجود دارد؟
به دلیل وجود فضای رقابتی در بین وبسایتها برای رسیدن به رتبه بالاتر نتایج گوگل، الگوریتم های مختلفی توسط گوگل به وجود آمده است و این الگوریتمها همهروزه در حال بهروزرسانی هستند؛ بهگونهای که به ادعای گوگل سالانه چندین هزار بهروزرسانی در الگوریتم های سئو انجام میگیرد. اغلب این تغییرات و بهروزرسانیها بهصورت جزئی هستند. اما هر چند وقت یکبار گوگل تغییراتی اساسی را در الگوریتم های سئو ایجاد میکند که مجبور میشویم روش سئوی سایت را به طور کامل تغییر دهیم.
مهمترین الگوریتم های سئو
این الگوریتمها هیچگاه به طور مستقیم توسط گوگل معرفی نمیشوند، اما متخصصین سئو و اینترنت با ردیابی عملکرد موتورهای جستجو، الگوریتم های سئوی گوگل را شناسایی و معرفی کردهاند. در ادامه این مقاله قصد داریم مهمترین و تأثیرگذارترین الگوریتم های گوگل را به شما معرفی کنیم.
الگوریتم پاندا
الگوریتم پاندا که از فوریه ۲۰۱۱ پا به عرصه حضور گذاشت، از جمله الگوریتم های گوگل است که وظیفه کنترل محتوای سایتها را برعهده دارد. این الگوریتم در سایتهایی که نکات منفی زیر را نداشته باشند باعث افزایش رتبه سایت و در سایتهای حائز این ویژگیها، باعث کاهش رتبه سایت میشود:
• محتوای با کیفیت پایین
اگر کیفیت محتوای یک سایت پایین باشد پاندا آن را شناسایی کرده و آن را با یک سایت با محتوای باارزشتر برای مخاطب جایگزین میکند.
• محتوای تکراری یا کپی
اگر مطالب محتوای سایتی شبیه به سایتی دیگر باشد، خزندههای گوگل آنها را تشخیص داده و رتبه آن سایت را بسیار پایینتر میبرند.
• محتوای دارای حجم تبلیغات بالا
اگر در صفحه سایت شما تعداد زیادی تبلیغات وجود داشته باشد، نهتنها باعث تبلیغ سایت نمیشود بلکه باعث کاهش رتبه شما هم میشود.
• محتوای با لینکدهی کم یا فاقد لینک
اگر میخواهید که سایتهای معتبر و رتبه بالا به محتوای شما لینکدهی کنند، قبل از آن بایستی شما نیز این کار را انجام دهید.
• چگالی بالای کلمه کلیدی
چگالی بالای کلمه کلیدی تا چندین سال قبل باعث افزایش سئو سایت میشد، اما امروزه امری مضر بوده و الگوریتم پاندا، سایت شما را پایین خواهد آورد.
• سایت نامطمئن
محتوای سایتی که پر از ایرادات نگارشی است و همچنین هیچ اطلاعات تماسی از صاحب سایت وجود ندارد، قطع بهیقین باعث میشود سایت نامشروع به نظر بیاید.
الگوریتم پنگوئن
الگوریتم پنگوئن عمدتاً علیه هرزنامههای وب با هدف بهینهسازی نتایج جستجو برای کاربران در سال 2012 معرفی شده است.
الگوریتم پنگوئن چگونه با هرزنامه وب مبارزه میکند؟
بر اساس «دستورالعملهای کیفیت» گوگل، سایتهایی با ویژگیهای زیر بهعنوان هرزنامه در نظر گرفته میشوند:
• لینکهای غیرطبیعی: این بکلینکها میتوانند برای مثال با خرید یا اجاره لینک از منابع غیرمجاز تولید شوند.
• لینکدهی مصنوعی: عمدتاً پیوندهای کلیدواژه که در یک وبسایت تنظیم شده است، نمونه ای از هرزنامه است.
• رشد سریع لینک: اگر یک وبسایت بهسرعت لینکهای ورودی زیادی را دریافت کند، ممکن است گوگل آن را بهعنوان هرزنامه علامتگذاری کند.
گوگل با الگوریتم پاندا به جنگ سایتهایی با محتوای بیکیفیت رفت. الگوریتم پنگوئن نیروی کمکی این جنگ بود. این الگوریتم تأثیرات گستردهای را در سئو سایت گذاشت. فرایند لینکدهی پس از معرفی الگوریتم پاندا قدری مشکلتر شده است. امروزه تلاش میشود تا با تهیه محتواهایی باکیفیت بالا میزان لینکدهیهای داوطلبانه به سایت افزایش یابد.
مرغ مگس خوار
پس از معرفی الگوریتم مرغ مگس خوار در سال ۲۰۱۳، یک بهروزرسانی کامل در الگوریتم گوگل انجام گرفت. تمرکز اصلی الگوریتم مرغ مگس خوار بر روی نتایج جستجو است. بر طبق این الگوریتم پس از اینکه شما عبارتی را در موتور جستجو قرار میدهید، موتور جستجو به معنی کلمات کلیدی جستجو شده توجه کرده و با توجه به آن معادلهای آن را نیز در نتایج جستجو نشان میدهد.
مثلاً زمانی که شما هواشناسی را در گوگل سرچ میکنید، به احتمال زیاد هدف شما اطلاع از وضعیت آبوهوایی منطقه زندگیتان است و قاعدتاً علم هواشناسی مدنظر شما نبوده است.
الگوریتم موبایل (mobilegeddon)
الگوریتم موبایل را میتوان تطبیق و سازگاری گوگل با تغییر فرهنگ مردم در پلتفرم مورد استفاده برای جستجوی اینترنتی نام برد. بر طبق این الگوریتم, سایتی ارجحیت دارد که اصطلاحاً موبایل فرندلی باشد یعنی صفحه به راحتی درگوشیهای موبایل قابل مطالعه باشد. به طور کلی میتوان گفت که الگوریتم موبایل یک حرکت آیندهنگرانه از طرف گوگل بود.
رنک برین (RankBrain)
الگوریتم رنک برین که به ادعای گوگل سومین الگوریتم از نظر جایگاهی است، این الگوریتم زیرمجموعه الگوریتم مرغ مگس خوار به حساب میآید. کار این الگوریتم، یافتن مفهوم و معنی جستجوهای افراد در موتور جستجو است.
فرمول دقیق پشت این الگوریتم مشخص نیست، اما احتمال داده میشود که این الگوریتم در هنگام جستجوی هر کلمه کلیدی به مترادفشان، کلمات ضمنی و سابقه جستجوی افراد توجه میکند. پیشنهاد ما به افرادی که در زمینه محتوای سایت فعالیت میکنند این است که بهتر است علاوه بر تمرکز بر کلمه کلیدی اصلی به مترادفها و کلمات کلیدی فرعی نیز توجه ویژه کنند و آنها را در متن خود بگنجانند و بدین طریق این شانس دیدهشدن بیشتر سایت آنها توسط الگوریتم رنک برین افزایش یابد.
الگوریتم برت (bert)
هر چقدر که در لیست ارائه شده از الگوریتم های سئو جلوتر میرویم، الگوریتمها بسیار پیشرفتهتر و کارآمدتر میشوند. گوگل پس از معرفی الگوریتم رنک برین، جهانیان را با الگوریتم جدیدی با نام برت (bert) آشنا کرد. این الگوریتم نیز بر پایه هوش مصنوعی ساخته شده است. کار الگوریتم برت این است که به رایانهها در درک زبان، بهمانند انسانها کمک کند. به کمک الگوریتم برت، فهم ارتباط معنایی در بین کلمات موجود در عبارت جستجو شده میسر گشت. جمله زیر را در نظر بگیرید: مسافران اروپایی برای سفر به ترکیه نیاز به ویزا ندارند.
قبل از اینکه الگوریتم برت معرفی گردد، موتور جستجو توانایی تشخیص ارتباط بین این کلمات که با کلمه (به) ایجاد شده بود را نداشت و نتایج را صرف نظر از ارتباط بین این کلمات گزارش میکرد.
تغییرات الگوریتم اصلی گوگل
در سال ۲۰۱۷، گوگل علاوه بر بروز رسانیهای عادی انواع الگوریتم های خود، یک بهروزرسانی جامع را در الگوریتم اصلی خود انجام داد. به دلیل اینکه این بهروزرسانی روی الگوریتم اصلی است، میتواند بر تمامی الگوریتم های مورد استفاده گوگل تأثیر داشته باشد. از آنجایی که اثرات بهروزرسانی اغلب ناشناخته هستند، میتوانید برای کشف تغییرات اعمال شده به تاریخچه جستجوی کلمات کلیدی مد نظر خود مراجعه کنید. شما میتوانید بالا و پایینتر رفتن رقبایتان را پس از این بهروزرسانی بررسی کرده و در مورد عوامل مؤثر بر آن به تحقیق و تفحص بپردازید.
سخن پایانی
در این مقاله پس از آشنایی با الگوریتم، به معرفی مهمترین الگوریتم های سئو پرداختیم. نکته مهمی که درباره این الگوریتمها وجود دارد، این است که همه آنها به صورت روزانه و تا چند بار در روز، بهروزرسانی میشوند. این امر ما را مجاب میکند تا همیشه اطلاعات به روزی درباره سئو سایت کسب کنیم، تا در رقابت بین بقیه سایتهای رقیب، پیشی گرفته و جز نتایج اول موتور جستجو بشویم و باقی بمانیم. برای نیل به این هدف این نکته را نیز بهخاطر داشته باشید که هیچ گاه به فکر استفاده از راههای میانبر و غیر اصولی در سئوی سایت نباشید.
برای سفارش آنلاین سئوی فنی کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین سئوی فنی ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید