CMS اختصاصی چه تفاوتی با وردپرس دارد؟
اگر می خواهید اطلاعات کافی در خصوص تفاوت های CMS اختصاصی با وردپرس کسب کنید حتما با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
برای سفارش آنلاین طراحی سایت کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین طراحی سایت ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
اگر طرفدار خریدهای اینترنتی باشید حتما سایت هایی که به صورت CMS اختصاصی طراحی شده اند مشاهده کرده اید. دیجی کالا و یا سایت های فروشگاهی از این قبیل همگی به صورت اختصاصی طراحی و راه اندازی شده اند. هر کسب و کار خاصی که نیازهای زیادی را پوشش می دهد لازم است به جای استفاده از وردپرس CMS اختصاصی را به کار بگیرد. چون این روش انعطاف پذیری و توسعه پذیری بالایی دارد چیزی که در وردپرس کمتر دیده می شود.
CMS اختصاصی چیست؟
content management systems یا سیستم مدیریت محتوا به اختصار CMS اختصاصی است. این سیستم یک نرم افزار تحت وب است که یک پنل مدیریتی در اختیار صاحب سایت قرار می دهد. به این طریق به راحتی می تواند محتوای سایت خود را مدیریت کند.
به طور کلی تمام شرکت های بزرگ و ارگان های دولتی باید یک سیستم اختصاصی داشته باشند تا بهتر بتوانند محتوای سایت را ویرایش کنند. به طور مثال سیستم مدیریت دانشگاه از نوع سیستم مدیریت محتوا است. چون به راحتی می توان واحدهای درسی را انتخاب، حذف و ویرایش کرد.
دانش برنامه نویسی
این سیستم برای انواع وب سایت ها کاربرد دارد. شما می توانید هر امکاناتی را که می خواهید بر روی این وب سایت ایجاد کنید. برای ویرایش محتوای سایت نیازی به دانش برنامه نویسی نیست. از این رو مدیر سایت هر زمان که بخواهد می تواند محتوای سایت را عوض و یا بروزرسانی کند.
گاها لازم است برای برخی از ارگان ها مانند بانک ها کد نویسی به صورت اختصاصی انجام شود. چون باید کار کامل و بدون نقص انجام شود. هزینه طراحی CMS تا حدودی بالاست و این هزینه با توجه به نوع امکاناتی که در سایت درج می شود تغییر می کند.
CMS انواع مختلفی دارد که بدون هزینه در اختیار عموم قرار می گیرد معروف ترین این سیستم ها وردپرس، دروپال و جوملا است. اما تفاوت هایی در خصوص این سیستم ها با CMS اختصاصی دارند. اولین تفاوت در این است که سیستم مدیریت محتوا اختصاصی دقیقا متناسب با نیاز کسب و کار شما و به طور اختصاصی طراحی می شود.
تفاوت cMS اختصاصی با وردپرس
مهمترین تفاوت CMS اختصاصی با سیستم وردپرس در مزایا و معایب این دو سیستم است. که در زیر به بررسی بیشتر تفاوت های این دو سیستم می پردازیم؛
افزایش سرعت اجرا توسط سرور در cMS
در CMS اختصاصی کوئرها و کدها فقط برای همان سایت نوشته می شود در نتیجه هیچ کد اضافه ای که روی سرعت اجرا تاثیر بگذارد وجود ندارد در نتیجه سرعت اجرا توسط سرور افزایش پیدا می کند. اما در وردپرس طراحی به نحوی است که ویژگی ها و نیازهای زیادی را پشتیبانی کند در نتیجه کدها و کوئرهای اضافی زیادی وجود دارد که باعث کاهش سرعت اجرا می شود.
میزان امنیت بالا در سیستم cMS
برای طراحی سیستم مدیریت محتوا اختصاصی از کدها و قالب های اختصاصی استفاده می شود و کسی از جزئیات این کدها خبر ندارد در نتیجه میزان امنیت این سیستم نسبت به سیستم های عمومی تر بالاست. در وردپرس کدها به صورت اختصاصی نوشته نمی شوند و عمومی بودن کدها امنیت این سایت ها را پایین می آورد و همین مسئله باعث می شود که به راحتی سایت هک شود.
در CMS اختصاصی می توانید ویژگی های جدیدی را روی وب سایت پیاده کنید
شما هر زمان که بخواهید در CMS اختصاصی می توانید ویژگی های جدیدی را روی وب سایت پیاده کنید و این مسئله محدود به توانایی افزونه ها نیست و امکان توسعه بدون محدودیت زمانی برای شما وجود دارد. در سایت های وردپرسی اگر یک افزونه در سایت وجود نداشته باشد مدیر سایت نمی تواند آن را اضافه کند. پس اگر یک ویژگی در سایت وجود نداشته باشد و شما بخواهید آن را به سایت اضافه کنید باید از یک برنامه نویس کمک بگیرید.
هزینه بالای سیستم مدیریت محتوا اختصاصی
از طرفی معایب CMS اختصاصی هم باعث می شود که برخی از کسب و کارها ترجیح دهند تا از سیستم های عمومی تر مانند وردپرس استفاده کنند. یکی از این معایب هزینه بالای سیستم مدیریت محتوا اختصاصی است در صورتی که وردپرس رایگان است. هزینه بالا در این سیستم اختصاصی طبیعتا به دلیل طراحی توسط افراد با تخصص های مختلف است. همچنین پشتیبانی و توسعه سیستم نیاز به هزینه بالایی دارد.
زمان بر بودن راه اندازی سیستم اختصاصی
برای راه اندازی یک سایت وردپرس به زمان کمی نیاز است چون بیشتر تنظیمات از پیش تعیین شده و ثابت هستند اما در سیستم مدیریت محتوا باید صفر تا صد کار برنامه نویسی شود و این پروسه تا حدودی زمان بر است.
تخصص بالای پشتیبان سایت
با توجه به اختصاصی بودن پنل مدیریت در cMS در نتیجه لازم است که پشتیبان سایت تخصص کافی برای پشتیبانی هم داشته باشد. تا به راحتی بتواند پنل را مدیریت کند. اما در وردپرس به دلیل یکسان بودن پنل مدیریت به راحتی تمام افراد می توانند با آن کار کنند و اگر با نحوه کار آشنایی نداشته باشید در اینترنت می توانید آموزش های کار با وردپرس را دریافت کنید. وردپرس دارای قالب ها و افزونه های زیادی است که مدیر سایت میتواند امکانات و ویژگی های کاربردی زیادی را به سایت اضافه کند.
سایت وردپرس بهتر است یا CMS اختصاصی؟
به توجه به تفاوت هایی که در سیستم وردپرس و CMS اختصاصی وجود دارد انتخاب نوع سایت کاملا به مواردی از قبیل میزان بودجه، نوع سایت، محدودیت های زمانی؛ ترافیک سایت، میزان اهمیت امنیت و سرعت و ... بستگی دارد.
CMS اختصاصی برای چه سایت هایی مناسب است؟
CMS اختصاصی برای چه کسب و کارهایی مناسب است و آیا هر صنعتی می تواند از این سیستم استفاده کند؟ محدودیتی برای استفاده از CMS اختصاصی و سیستم وردپرس در کسب و کارها وجود ندارد. اما اگر کسب و کار شما به یک پنل مدیریتی قوی و اختصاصی احتیاج دارد بهتر است از سیستم مدیریت محتوا استفاده شود.
از این سیستم برای طراحی سایت در کسب و کارهای زیر بیشتر استفاده می شود:
سایت های مارکت پلیس
Marketplace یک فروشگاه برای به نمایش گذاشتن اجناس تولید کنندگان و تامین کنندگان مختلف است که برای مدیریت چندین فروشگاه مختلف نیاز به یک سیستم پیچیده و طراحی سایت اختصاصی دارد. فعالیت همزمان چندین فروشگاه در یک بستر و برطرف کردن نیاز مشتریان و مدیران فروشگاه ها به سیستم اختصاصی مدیریت محتوا نیاز دارد.
سایت سازمان های دولتی
مدیریت منابع انسانی و ارتباطات داخلی در سازمان های بزرگ در کنار مدیریت اطلاعات روی وب سایت بسیار مهم است. به همین دلیل این سازمان ها به طراحی پورتال های سازمانی و سیستم های ERP نیاز دارند. طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوا برای سازمان های دولتی با اطلاعات سری و مهم یک ضرورت است.
سایت های خبری
CMS اختصاصی محتوای سایت های خبری باید از لحاظ سئو بسیار قوی باشد و امنیت و انتشار محتوا در این سایت ها حرف اول را می زند. البته با استفاده از بستر وردپرس هم می توان به امکانات این چنینی دست پیدا کرد. اما از آنجا که مدیران سایت های خبری روی خبر ها و اطلاع رسانی آن ها حساسیت بالایی دارند در نتیجه اقدام به پیاده سازی سیستم مدیریت محتوای اختصاصی می کنند.
سایت های خلاقانه
اگر کسب و کار شما جدید است و نیاز دارید که سایت خلاقانه برای آن پیاده کنید پس به امکانات و قابلیت های اختصاصی نیاز دارید. با سایت های وردپرس هم می توان به توسعه و خلق خلاقیت دست پیدا کرد. پین ورک و بانیلیک دو نمونه از استارتاپ و ایده در بستر وردپرس هستند که بسیار موفق هم هستند.
رسیدن به توسعه و خلاقیت بالا نیازمند سیستم مدیریت توسعه است و این سیستم هم هزینه بالایی دارد در نتیجه بهتر است ابتدا در شروع کار وردپرس را انتخاب کنید و بعد از پیشرفت و رسیدن به نقطه گسترش و ارتقا سایت خود را بر روی CMS اختصاصی بازنویسی کنید.
برای سفارش آنلاین طراحی سایت کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین طراحی سایت ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید