سوشیال مدیا چیست و استفاده از آن چه مزایایی دارد؟
سوشال مدیا چیست؟ به تمام شبکه های اجتماعی که بر بستر اینترنت در حال فعالیت هستند، سوشیال مدیا گفته می شود.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین شبکه های اجتماعی کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین شبکه های اجتماعی ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
سوشیال مدیا چیست؟ و استفاده از آن چه دلایل و مزیت هایی دارد که بسیاری از کسب و کارها را مشتاق به فعالیت در این پلتفرم ها می کند؟ در این مقاله علاوه بر پاسخ به سوال سوشیال مدیا چیست؟ 5 مزیت سوشیال مدیا را نیز بررسی خواهیم کرد.
فهرست مطالب
1-سوشیال مدیا چیست؟
2- 5مزیت سوشیال مدیا برای کسب و کارها، مشاغل و مهم تر از همه برندهای شخصی
3-چگونه از موفقیت آمیز بودن تعامل برند خود در سوشال مدیا اطمینان کسب کنیم؟
4-آمار سوشیال مدیا برای تجارت
5-مهم ترین سوشال مدیاها
سوشیال مدیا چیست؟
سوشیال مدیا چیست؟ سوشیال مدیاها (Social Media) یا همان شبکه های اجتماعی، در واقع راه های ارتباطی بین ما و جهان هستند. راهی که نسبت به تمام راه های برقراری ارتباط دیگر متفاوت و البته جدیدتر از همه آنها است. به نفع بسیاری از کاربران به خصوص کسب و کارها است که از امکانات سوشیال مدیا اطلاع داشته و راه روش مدیریت و بازاریابی در شبکه های اجتماعی را به خوبی بدانند.
سوشیال مدیا یا پلتفرم های اجتماعی مرز بین حضور شخصی و حرفه ای در فضای اینترنت را از بین برده اند. این مسئله با عنوان «برند شخصی» در این شبکه ها معرفی می شود. در این شبکه های مجازی فعالیت شما در کنار حضور به عنوان یک کسب و کار می تواند به عنوان حضور "خود" شما و بازاریابی تحت عنوان برند شخصی نیز مطرح شود.
مسئله برند شخصی در 5 مزیتی که ما در ادامه برای استفاده از سوشیال مدیاها بیان کرده ایم در نظر گرفته شده است. زیرا در کنار تمام مزیت هایی که شبکه اجتماعی برای کسب و کارها دارد، سوشیال مدیا بستر بسیار خوبی را برای ساخت یک برند شخصی فراهم کرده است که معمولا کمتر به آن ها توجه می شود.
حال که با پاسخ دادن به سوال سوشیال مدیا چیست؟ به چیستی آن و کارکرد اصلی آن به شکل کلی پرداختیم. 5 مزیت سوشیال مدیا برای کسب و کارها به خصوص برندهای شخصی را به شکل جزئی تر و دقیق تر بررسی خواهیم کرد.
مطالعه مقاله دلایل استفاده از سرور خدمات اینستاگرام میتواند برای شما مفید باشد.
5 مزیت سوشیال مدیا برای کسب و کارها، مشاغل و مهم تر از همه برندهای شخصی
1. روابط جدید ایجاد کنید.
یکی از مزیت های شبکه های اجتماعی برای کسب و کارها، فروشگاه ها و مشاغل، ایجاد ارتباط بین آن ها و مخاطبان و خریداران خود است. البته این مزیت تنها برای کسب و کارها نیست. اگر به ریشه کارکرد پلتفرم های اجتماعی نگاه کنیم. وظیفه این رسانه ها در واقع برقراری ارتباط بین مردم است. برندهای شخصی به کمک این امکان می توانند روابط دوستی و شغلی، با افراد مختلف از سراسر جهان، برای پیشرفت کسب و کار خود بسازند.
از شبکه های اجتماعی می توان به شکل حرفه ای برای برقراری ارتباط با همکاران، مربیان، الگوها و متخصصان استفاده کرد. همچنین باعث رشد بیشتر برند شخصی و شغل خود شد.
• با ساختن یک شبکه قدرتمند از افراد متخصص و حرفه ای در سوشیال مدیا می توان از فرصت های به وجود آمده توسط این پلتفرم ها استفاده کرد.
2. به اشتراک گذاری تخصص خود
دیگر مزیت سوشیال مدیا این است که این رسانه های اجتماعی به شما امکان می دهند تا در مورد تخصص خود و یا به شکل کلی، با توجه به چیزهایی که با آن ها می خواهید شناخته شوید، با مخاطبان خود صحبت کنید. صحبت کردن و به اشتراک گذاری هرچه بیشتر درباره تخصص خود باعث ایجاد ارتباط بالقوه بین شما و اشخاص حرفه ای و مخاطبان جدید خواهد شد. البته برای استفاده بهتر و نتیجه گراتر باید یاد بگیرید که دستاوردها، دانسته ها، تجربه ها و افتخارات خود را در این پلتفرم ها چگونه به اشتراک بگذارید تا فرصت های بیشتری را برای برند شخصی خود در سوشیال مدیاها رقم بزنید.
با به اشتراک گذاری مطالبی از تخصص، اطلاعات و دانسته های خود؛ می توانید برای برند شخصی خود اعتبار به دست آورید. هرچه فعالیت ها و حضور شما در سوشیال مدیا منعکس کننده زندگی شخصی و کاری شما باشد اعتبار و روابطی که در این پلتفرم های اجتماعی ایجاد می کنید قدرتمند تر و ارزشمند تر خواهند بود.
3. با استفاده از سوشیال مدیا دیده شوید
اگر در کنار آن که برای تخصص خود وقت صرف می کنید بتوانید به شکل مداوم شبکه ها، پیج ها و کانال های خود را مدیریت کنید. همچنین محتوای باکیفیت با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید. این پتانسیل را خواهید داشت تا در سوشیال مدیا دیده شوید. به یاد داشته باشید که باید محتوای منحصر به فرد و با کیفیت به اشتراک بگذارید. اگر به شکل مداوم محتوای خوب به اشتراک بگذارید مخاطبان و دنبال کنندگانی که دارید آن ها را با نزدیکان خود به اشتراک خواهند گذاشت. در نتیجه محتوای شما توسط آن ها دیده شده و همین مسئله باعث بیشتر شناخته شدن شما خواهد شد.
- با این وجود البته اگر تولید و انتشار محتوا توسط شما را به عنوان تنها کار مورد نیاز برای شناخته شدن در سوشیال مدیا در نظر بگیریم اشتباه بزرگی انجام داده ایم.
همان طور که در بخش سوشیال مدیا چیست؟ دیدیم یک مسئله مهم ایجاد ارتباطات و دوستی ها است. شما در کنار تولید محتوا باید به مطالب به اشتراک گذاشته شده دیگران نیز دقت کنید، نظر دهید، به اشتراک بگذارید، لایک کنید و البته از بسیاری از ویژگی های این شبکه های اجتماعی برای تعامل استفاده کنید. تعامل و دنبال کردن دیگران در شبکه های اجتماعی نیز در برقراری ارتباط و دیده شدن موثر است و باعث مطرح شدن نام شما (برند شخصی تان) خواهد شد.
4. در شبکه های اجتماعی گوناگون آموزش ببینید، یاد بگیرید و از آخرین اخبار مطلع شوید
فضای اینترنت اقیانوسی پهناور، متلاطم و شلوغ است. شبکه های اجتماعی به شما امکان می دهند تا آن چیزی را در اینترنت ببینید که به آن اهمیت می دهید و دوستش دارید. در سوشیال مدیا می توانید فهرستی از محتوا، کسب و کارها، مشاغل، افراد و برندهای شخصی مورد علاقه خود ایجاد کنید. با ساختن یک فهرست میتوانید با استفاده از پلتفرم های اجتماعی در کنار آنکه آن چیزی را که نیاز دارید میبینید و با استفاده از آن ها مطالب و چیزهای جدیدی می آموزید، می توانید از رویدادها و اخبار جدیدی که برای شما مهم است و در نزدیکی شما اتفاق می افتند نیز بلافاصله مطلع شوید.
5. با استفاده از سوشیال مدیا همیشه در دسترس باشید
برخی هستند که این در دسترس بودن همیشگی را یک عیب سوشیال مدیا می دانند. با این وجود مزیت های آن کاملا بر معایبش می چربد.
• پتانسیل بالای سوشیال مدیا در برقراری ارتباط فوری برای کسب و کارها و برندهای شخصی آن را به یکی از مهم ترین مزایای این پلتفرم ها برای مشاغل تبدیل می کند.
به عنوان مثال، سوشیال مدیا می توانند به شما قبل، بعد و در حین کنفرانس و یا جلسه برای برقراری ارتباط با مخاطبانتان کمک کند. مردم می توانند قبل از حضور در کنفرانس و یا جلسه با شما به شکل مجازی ارتباط برقرار کنند تا در جلسات حضوری با تعداد بیشتر و آماده تر شرکت نمایند.
چگونه از موفقیت آمیز بودن تعامل برند خود در سوشال مدیا اطمینان کسب کنیم؟
1- ایجاد روابط جدید
ایجاد روابط جدید در سوشال مدیا اهمیت بالایی دارد. کسب و کارها و مشاغل نوپا و قدیمی برای بقا، نیاز به روابط جدید دارند. علاوه بر آن که حفظ مشتریان و مخاطبان قدیمی حائز اهمیت می باشد، ایجاد روابط جدید هم اهمیت بالایی دارد. وظیفه اصلی سوشال مدیا، برقراری ارتباط بین کاربران می باشد. از این رو، صاحبان کسب و کارهای آنلاین با معرفی برند خود به سایر کاربران، مشتریان و مخاطبان جدیدی را پیدا می کنند. قدرت تولید محتوا در سوشال مدیا را دست کم نگیرید!
2- بیشتر دیده شدن محتواهای تولید شده
اگر قصد دارید میزان موفقیت آمیز بودن تعامل برند خود در سوشال مدیا را بسنجید، محتواهای تولید شده را بررسی کنید. محبوب ترین سوشال مدیا برای کسب و کارهای آنلاین، اینستاگرام می باشد. صاحبان کسب و کارهای آنلاین بایستی مطابق الگوریتم اینستاگرام، تولید محتوا کنند تا بیشتر دیده شوند. بیشتر دیده شدن محتواهای تولید شده به معنای موفقیت کسب و کارهای آنلاین می باشد. در نظر داشته باشید که ما در عصر تکنولوژی و اطلاعات زندگی می کنیم. برای موفقیت بایستی تخصصی و منحصر به فرد عمل کرد. بیشتر دیده شدن محتواهای تولید شده در گرو کیفیت محتواها می باشد.
3- اندازه گیری عملکرد خود در سوشال مدیا
یکی از راه های بررسی موفقیت در معرفی برند خود به کاربران، اندازه گیری عملکرد پیج کسب و کار آنلاین شما است. در سوشیال مدیا می توان عملکرد هر استراتژی را اندازه گیری و بررسی کرد. در فضای دیجیتال مارکتینگ، معیارهایی تعیین شده است تا بتوان عملکرد محتواهای تولید شده را بررسی کرد. برای مثال، با بیزینسی کردن حساب کاربری در اینستاگرام می توان عملکرد هر استوری و پست را بررسی نمود. با بررسی نقاط ضعف و قدرت پیج می توان به کسب و کار خود رونق بخشید.
4- افزایش میزان فروش
قاعدتا میزان فروش کسب و کارهای آنلاین، قبل و بعد از معرفی برند، متفاوت خواهد بود. تبلیغات به شیوه درست، اثر مثبتی بر تعامل و معرفی برند دارد.
برخی از صاحبان کسب و کارهای آنلاین می گویند که هزینه های زیادی را صرف تبلیغات کرده اند ولی نتیجه مثبتی نگرفته اند! تبلیغات، اصولی دارد که بایستی توسط صاحبان کسب و کار رعایت گردد. میزان اثر بخشی تبلیغات و تعامل برند را می توان با افزایش میزان فروش آن کسب و کار سنجید. با افزایش میزان فروش محصولات و خدمات می توان موفقیت آمیز بودن تعامل برند را دریافت.
آمار سوشیال مدیا برای تجارت
تعامل با مشتری: از طریق بازاریابی در یوتیوب می توان 91 درصد مخاطبان را جذب کرد. 90 درصد مصرف کنندگان با پست هایی که شخصیت کسب و کار را نشان می دهند، ارتباط برقرار می کنند. 71 درصد مخاطبانی که تعامل مثبتی با برند شما دارند، شما را در سوشال مدیا به اطرافیانشان معرفی می کنند.
بازاریابی مناسب: 89 درصد بازاریاب ها بر این باور هستند که سوشیال مدیا، نقش مهمی در جذب مخاطب دارد. 66 درصد بازاریاب ها، بودجه سوشال مدیای کسب و کار خود را افزایش داده اند. سه روش مناسب برای اندازه گیری بازاریابی سوشیال مدیا، تعامل، ترافیک و لیدها هستند که به وسیله ROI صورت می گیرد. 77 درصد بازاریاب ها از آنالیتیک های سوشیال مدیا برای اندازه گیری عملکرد کمپین خود استفاده می کنند. 73 درصد از بازاریاب ها از نتیجه بازاریابی سوشیال مدیا رضایت داشته اند.
کشف محصولات: 60 درصد مردم، محصولات و کالاهای جدید را در فضای اینستاگرام پیدا می کنند. 66 درصد کاربران سوشال مدیا در تلاش هستند تا محصولات و کالاهای جدیدی را به مصرف کنندگان معرفی کنند. 54 درصد کاربرانی که به دنبال مد هستند از سوشیال مدیا کمک می گیرند.
برندسازی: روزانه، 200 میلیون کاربر اینستاگرام به سراغ صفحات تجاری (بیزینسی) می روند. علاوه بر کیفیت محتوای تولید شده، تعامل با مصرف کنندگان و خریداران خدمات و کالاها، اهمیت فوق العاده بالایی در برندسازی دارد. برای تهیه محتوای با کیفیت و تاثیرگذار بایستی انجام سفارش تولید محتوا (انواع محتواهای تصویری) را بر عهده یک کمپانی حرفه ای سپرد. پیام دادن به پیج اینستاگرامی، زمینه اعتماد بیشتر مخاطبان به برند را فراهم می کند.
مهم ترین سوشال مدیاها
• اینستاگرام
اگر بپرسید، سوشال مدیا چیست؟ کاربران به اینستاگرام اشاره می کنند. اینستاگرام، بزرگ ترین شبکه اجتماعی آنلاین می باشد. اینستاگرام با 375 میلیون کاربر در حال گسترش است. تعداد کسب و کارهای آنلاین اینستاگرام، هر روز رو به افزایش هستند.
• توییتر
یکی دیگر از پرطرفدارترین سوشال مدیاهای دنیا که بین دولت مردان کاربرد بالایی دارد، توییتر است. توییتر با 140 میلیون کاربر از سراسر دنیا جزو محبوب ترین اپلیکیشن در آمریکا می باشد.
• واتس اپ
فعالیت اپلیکیشن واتس اپ مبتنی بر متن و پیام می باشد. البته واتس اپ، قابلیت های دیگری هم دارد که در سایر اپلیکیشن ها وجود ندارد! یکی از این قابلیت ها، برودکست واتس اپ است. واتس اپ بیش از یک میلیارد کاربر در سراسر دنیا دارد. در اپلیکیشن های معرفی شده فوق، نیازی به رعایت سئو نیست! سئو چیست؟ سئو، اصول و قواعدی است که بایستی در محتوای متنی رعایت شود.
جمع بندی؛ آلیس در سرزمین عجایب
در این مقاله به سوال سوشیال مدیا چیست؟ پاسخ دادیم و به 5 دلیل مهم برای حضور در شبکه های اجتماعی پرداختیم. البته شبکه های اجتماعی علاوه بر 5 مورد ذکر شده در بالا، مزایای شخصی و حرفه ای بسیاری دیگری نیز دارند.
با صرف وقت، مدیریت درست و مراقبت از سوشیال مدیا می توان شروع به ساختن برند شخصی و یا کسب و کارهای کوچک بزرگ در این پلتفرم ها کرد. فراموش نکنید که این رسانه ها و پلتفرم ها، سرزمینی عجیب و پر از فرصت های جدید هستند که تنها با کمی پشتکار و مطالعه می توان از آن ها استفاده کرد.
سوالات متداول
-
سوشال مدیا معامل عبارت انگلیسی "Social Media" می باشد. سوشیال مدیا به تمام شبکه های اجتماعی گفته می شود که بر بستر اینترنت، فعالیت می کنند.
-
پرکاربردترین شبکه های اجتماعی در زمینه رونق کسب و کارهای آنلاین، اینستاگرام و واتس اپ هستند. فعالیت کاربران در فضای اینستاگرام به مراتب بیشتر از سایر شبکه های اجتماعی می باشد.
-
کاربران با فعالیت در سوشال مدیا می توانند کسب درآمد کنند. کاربران با تولید ویدیوهای مختلف، مخاطب جذب می کنند. با جذب مخاطب می توان کسب درآمد کرد.
برای سفارش آنلاین شبکه های اجتماعی کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین شبکه های اجتماعی ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید