طراح لوگو سایپا کیست؟ چرا اینگونه طرح زد؟
طراح لوگو سایپا کیست؟ معنا و مفهوم لوگوی شرکت سایپا چیست؟ در مورد سوالات مطرح شده به طور کامل پاسخ می دهیم.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین طراحی لوگو کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین طراحی لوگو ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
مقدمه
طراح لوگو سایپا کیست؟ دیگر این روزها تمامی ایرانیان با لوگوی سایپا و نماد این شرکت آشنایی دارند. در واقع لوگوهای معروف ایرانی در نظر تمامی افراد آشنا هستند. پس می توان گفت که یک لوگوی معروف در دنیای دیجیتال مارکتینگ، می تواند تا سال ها دوام و اعتبار داشته باشد. این روزها پاسخ سوال هایی مثل سئو چیست، تولید محتوا و طراحی لوگو چه تاثیری روی برندینگ دارند و... در برندینگ از اهمیت بالایی برخوردارند. به همین دلیل بهتر است در کنار ثبت سفارش تولید محتوا، طراحی یک لوگوی معروف را نیز در دستور کار خود قرار دهید. برای رسیدن به این هدف باید تاریخچه لوگو های معروف در ایران را مورد بررسی قرار دهید و دلایل موفقیت این لوگوها را کشف کنید.
در این محتوا قصد داریم طراح لوگو سایپا را به شما عزیزان معرفی کنیم. همچنین ایده های پشت این لوگوی جذاب و معروف را نیز برای شما عزیزان شرح خواهیم داد. امید است با بررسی این اطلاعات بتوانید دانش خود را در مورد طراحی لوگو به روز کنید.
تاریخچه لوگو شرکت سایپا
تاریخچه لوگو سایپا به چه زمانی بر می گردد؟ احتمالا این سوال در ذهن شما نیز شکل گرفته است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که شرکت سایپا در ابتدا وظیفه نمایندگی شرکت سیتروئن در ایران را به عهده داشت. پس از گذشت مدت زمانی این شرکت توانست خودروی ژیان را تولید کند. این شرکت در سال 1346 با نام نمایندگی سیتروئن در کشور فعال شد. در سال 1347 نیز به تولید مدل های مختلف ژیان پرداخت. تا قبل از سال 1364، لوگوی این مجموعه ترکیبی از لوگوی رنو و سیتروئن بود. در سال 1364 مسئولان شرکت تصمیم گرفتند که لوگویی تازه و منحصر به فرد برای شرکت خود طراحی کنند.
در واقع این مجموعه به آرم تجاری سایپا نیاز داشت تا محصولات خود را با یک برند مخصوص در بازار عرضه کند. بنابراین طرح اولیه لوگوی این شرکت در سال 1364 زده شد. در ادامه در مورد طراح و نحوه طراحی لوگوی این مجموعه به شما توضیحاتی می دهیم.
طراح لوگو سایپا چه کسی است؟
طراح لوگو سایپا کیست؟ شاید تا به حال به این موضوع فکر کرده باشید که چه کسی طراح برند سایپا بوده است؟ اگر کمی با حوزه گرافیک و طراحی لوگو آشنایی داشته باشید، حتما بارها نام مرتضی ممیز را شنیده اید. مرتضی ممیز به عقیده بسیاری از کارشناسان، پدر صنعت گرافیک در ایران است. اکثر لوگوهای معروف ایرانی مانند سایپا، استاندارد، آتش نشانی و... توسط ایشان طراحی شده اند. استاد ممیز، سال های زیادی را صرف پیشرفت حوزه گرافیک و طراحی لوگو در ایران کردند. بسیاری از کارشناسان، پیشرفت چشمگیر در حوزه گرافیک در ایران را مدیون مرتضی ممیز می دانند.
مرتضی ممیز، طراح لوگو برند سایپا و اکثر لوگوهای معروف ایرانی در 5 مرداد 1335 در تهران متولد شد. ایشان یکی از بنیان گذاران انجمن طراحی گرافیک ایران بودند. استاد ممیز، سال ها در این عرصه فعالیت کردند و باعث پیشرفت صنعت گرافیک در کشور شدند. ایشان در 4 مهر 1384 در تهران دار فانی را وداع گفتند.
طراحی لوگو سایپا الهامی از کاشی کاری دوره ایلخانیان
حال شاید به این موضوع فکر کنید که طراح لوگو سایپا یعنی مرتضی ممیز، برای طراحی این لوگوی معروف از چه الهام گرفته است؟ اگر تصاویر گنبد سرخ مراغه را مشاهده کرده باشید، متوجه می شوید که طراحی لوگوی مجموعه خودرو سازی سایپا از این بنا الهام گرفته شده است. این کاشی کاری به عنوان یک نمونه از معماری در دوره ایلخانیان شناخته می شود. پس می توان گفت که ایده اولیه طراحی نماد سایپا، از این کاشی کاری ها بوده است.
طبق گفته طراح لوگو سایپا استاد ممیز، ایشان چند لوگوی دیگر نیز برای این مجموعه طراحی کرده بودند. مسئولان سایپا با بررسی نمونه کارهای طراحی شده، این لوگو را برای شرکت انتخاب کردند. دلیل آن ها برای انتخاب این لوگو، شباهت آن با لوگوی مرسدس بنز بود.
معنی لوگو سایپا چیست؟ چه رازهای خلاقانه ای در دل این لوگو نهفته است؟
شاید به این موضوع فکر کنید که چه معنی و مفهومی پشت لوگو شرکت سایپا وجود دارد؟ پیش از هر چیز، همان طور که گفته شد، طرح اصلی کار از معماری سنتی ایران برگرفته شده است. بنابراین اصالت و هنر ایرانی، یکی از شاخصه های اصلی این برند است. در این لوگو چند یال در جهت های مختلف مشاهده می شوند. البته در نهایت تمامی آن ها جهت بالا را نشان می دهند. از جهت یال ها می توان این استنباط را کرد که هدف شرکت سایپا، تعالی و رشد رو به جلو است. به علاوه، هم جهت بودن تمامی یال ها نیز می تواند به همبستگی و وحدت کلمه در این مجموعه اشاره کند.
اگر به تصویر آرم تجاری سایپا در زیر نگاه کنید، متوجه می شوید که یک هسته مرکزی با سه یال در درون آن دیده می شود. جهت این سه یال متحد المرکز به سمت خارج می باشد. در اطراف این هسته مرکزی نیز 3 یال جداگانه وجود دارد که جهت آن ها به سمت داخل است. یال های محیطی که به سمت داخل طراحی شده اند، نماد ورودی های مجموعه برای تولید خودروی ایرانی هستند. این منابع سه گانه شامل منابع انسانی، مواد اولیه و منابع مالی می باشند. محور سه گانه متحد المرکز داخلی نیز، خروجی های شرکت را نشان می دهد. این خروجی ها شامل محصول، سود و خدمات می باشند.
به علاوه شما در لوگوی سایپا، روندگی و جریان را مشاهده می کنید. لوگوی این مجموعه یک لوگوی پویاست و مسیرهای مختلفی را نشان می دهد. در واقع می توان این لوگو را مسیرهای مختلفی در نظر گرفت که برای عبور و مرور خودروها ساخته شده اند.
آیا لوگوی مجموعه سایپا از سال 64 تا به الان تغییری کرده است؟
تا به این جای کار در مورد طراح لوگو سایپا یعنی مرتضی ممیز و اهداف او از طراحی این لوگوی معروف صحبت کردیم. در مورد سوال بالا باید بگوییم که خیر، لوگوی سایپا از سال 1364 تا به الان دستخوش تغییرات زیادی نشده است. یعنی لوگوی این مجموعه از سال 64 تا به کنون تغییر خاصی نکرده است. البته در دوره کرونا و به دلیل رعایت فاصله اجتماعی، لوگوی این مجموعه نیز دستخوش تغییرات جزئی و اندکی شد. این تغییر جزئی به این ترتیب بود که یال های جانبی کمی از یال مرکزی سه گانه، فاصله گرفتند. این فاصله نیز یادآور دوران کروناست و به عنوان نمادی از آن زمان شناخته می شود. البته در حال حاضر لوگوی سایپا به حالت سابق خود بازگشته است.
خلاصه و جمع بندی
در این مقاله به بررسی معنی لوگو سایپا پرداختیم. تلاش کردیم طراح این برند معروف یعنی مرتضی ممیز را به شما عزیزان معرفی کنیم. در مورد الهام گرفتن لوگوی سایپا از کاشی کاری های گنبد سرخ مراغه توضیحاتی دادیم. همچنین معنا و مفهوم این لوگوی معروف و رازهای پشت پرده آن را برای شما شرح دادیم. برای مثال در مورد یال های ورودی و خروجی این لوگو توضیحاتی دادیم. همچنین در مورد شباهت آن با لوگوی مرسدس بنز نیز صحبت کردیم. امید است نکات گفته شده، شما را با طراح لوگو سایپا و معنا و مفهوم این لوگوی معروف آشنا کرده باشد.
برای سفارش آنلاین طراحی لوگو کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین طراحی لوگو ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید