نگارش بیزینس پلن؛ چرا و چگونه
نگارش بیزینس پلن اساسی ترین گام در مسیر موفقیت در کسب و کار است. مشخص نمودن چشم انداز کاری و مالی و بازار سنجی مهمترین اجزای بیزیس پلن هستند.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین سئوی پایه کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین سئوی پایه ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
نگارش بیزینس پلن را می توان اساسی ترین و مهم ترین گام در مسیر دستیابی به موفقیت در فضای کسب و کار دانست. اگر به دنبال یک طرح تجاری موفق به ویژه در بستر اینترنت هستید بایستی با سه بخش مهم و اصلی و نحوه نگارش بیزینس پلن آشنا شوید. آشنایی با این مقوله به ویژه در آغاز راه اندازی کسب و کار اینترنتی شما را از سردرگمی در فضای کسب و کار حفظ می کند.
با نگارش بیزینس پلن تا حدود زیادی تکلیف شما با خودتان ، چشم اندازها ، واقعیت ها و اهداف کسب و کارتان روشن می شود.پس اگر به دنبال آغاز یک دیجیتال مارکتینگ موفق و یا راه اندازی کسب و کار خود در بازار پر هیاهوی امروز هستید پیشنهاد می کنیم مطالب این نوشتار را تا پایان دنبال کنید.
برای نگارش بیزینس پلن را از کجا و چگونه شروع کنم ؟
نحوه نگارش بیزینس پلن(business plan) هر چند در نگاه اول پیچیده به نظر می رسد اما اگر شما بدانید دقیقا از کسب و کار خود چه انتظاری دارید تهیه بیزینس پلن چندان دشوار نیست. به طور کلی نگارش بیزینس پلن سه بخش عمده و مهم دارد که در ادامه به شرح آن می پردازیم . نگارش بیزینس پلن سه گام اصلی و مهم دارد که آن ها را در قالب سه سوال اساسی تشریح می کنیم:
-
از کسب و کار خود چه مفهومی در ذهن دارید؟
نگارش بیزینس پلن را شجاعانه و دقیق آغاز کنید.تمام آنچه درباره ی کسب و کار خود می دانید را روی کاغذ پیاده کنید. اینکه کسب و کارتان چه مفهومی برای شما دارد؟ اینکه کسب و کارتان چگونه ساختاری دارد؟ شما چه چشم اندازی نسبت به آن دارید؟ در کسب و کار خود به دنبال چه اهدافی هستید؟ همه این موارد در نگارش بیزینس پلن به عنوان مفهوم کسب و کار معروف است.
-
بازار کسب و کارتان چگونه است ؟
نگارش بیزینس پلن را در بخش دوم با بازارسنجی ادامه دهید. بازار سنجی به ویژه در کسب و کار اینترنتی هنری ارزشمند است. اینکه بدانید جامعه هدف و مشتریان بالقوه ی شما را چه کسانی تشکیل می دهند؟ چه عللی می تواند آنها را به خرید بیشتر از شما ترغیب کند ؟ تمامی اهداف خود در زمینه جذب مشتری ، تبدیل مشتری بالقوه به مشتری ثابت و مواردی از این دست را می توانید در این مرحله از نگارش بیزینس پلن ذکر کنید.
-
وضعیت مالی کسب و کارتان را چگونه برنامه ریزی و رصد می کنید ؟
نگارش بیزینس پلن را با بررسی و برنامه ریزی دقیق وضعیت مالی ادامه دهید .تمامی مولفه های مرتبط با فعالیت مالی کسب و کارتان را در این مرحله ذکر کنید. مواردی از قبیل صورت وضعیت امور مالی، ترازنامه ها،گزارش های مالی کوتاه و بلند مدت، نقاط قوت و ضعف، اهداف مالی کوتاه، میان و بلند مدت را در این مرحله دقیق و با جزئیات ذکر کنید.
در نگارش بیزینس پلن چه مواردی حتما باید ذکر شود ؟
نگارش بیزینس پلن هرچند خیلی دشوار نیست اما نیاز به دقت و ظرافت و نگاهی همه جانبه دارد. متخصصان مجرب حوزه تجارت و نگارش بیزینس پلن چند مولفه ای که ذکر آن ها در نگارش بیزینس پلن ضروری است خلاصه وار ذکر کرده اند. در ادامه نگاهی به این موارد خواهیم داشت.
-
گام اول: در نگارش بیزینس پلن مهمترین نکات را خلاصه وار ذکر کنید
نگارش بیزینس پلن را با نوشتن واقعیت های موجود و اهداف آینده تان آغاز کنید.یک برنامه عملی و خلاصه بنویسید. چکیده ای از آنچه در نظر دارید بنویسید. به گونه ای که همه به ویژه سرمایه گذاران با دیدن آن مهمترین موارد را در مورد کسب و کار شما بفهمند. مسائل را به ترتیب اهمیت ذکر کنید . ابتدا یک شمای کلی درباره مفهوم کسب و کارتان ارائه کنید .
اینکه شرکت یا سازمان شما چه کاری انجام می دهد؟چه محصولی ارائه میکند ؟جامعه هدفتان چه کسانی هستند؟محصول یا خدمتی که ارائه می دهید در بازار سنجی چگونه است ؟ چه برنامه ای برای بازاریابی ، شناسایی مشتریان بالقوه و تبدیل آنها به مشتری ثابت دارید ؟ وضعیت مالی کنونی تان چگونه است و چه برنامه ای برای آینده ی مالی خود دارید ؟ همکاران و اعضای گروه شما متشکل از چه افرادی است ؟به طور کلی خلاصه ای از چشم انداز کسب و کار خود را در این بخش ذکر کنید.
گام دوم : در نگارش بیزینس پلن کسب و کار خود را واضح و دقیق شرح دهید
نگارش بیزینس پلن باید به گونه ای باشد که به دو سوال اساسی پاسخ کامل دهد: 1-کسب و کار شما چیست؟ 2- دقیقا قرار است چه کاری انجام دهید؟ هرچه پاسخ تان به این دو سوال دقیق تر باشد شرح بهتری از کسب و کار خود ارائه می دهید. حتما به آنچه شما را از سایر رقبا متمایز می کند اشاره کنید.
گام سوم : در نگارش بیزینس پلن بازار کسب و کار خود را کامل شناخته و معرفی کنید .
نگارش بیزینس پلن را با تحلیل دقیق و درست بازار کسب و کار خود ادامه دهید.اینکه هدفتان سیطره بر بازار کدام محصول است؟ چه اقدامی برای بازاریابی، یافتن و شناسایی مشتریان بالقوه و تامین نیاز آنها انجام خواهید داد؟ نقش تکنولوژی در بهبود این بازار چیست ؟ چه اقداماتی برای بهبود اوضاع و به روز رسانی کسب و کار خود و ماندگاری در بازار قرار است انجام دهید؟ تمام این موارد و هر آنچه به سوالات مهمی درباره بازار کارتان پاسخ می دهد در این بخش ذکر کنید.
گام چهارم : در نگارش بیزینس پلن رقبا را به دقت بررسی و تحلیل کنید
نگارش بیزینس پلن را با توضیح دقیق و البته خلاصه ای در مورد خود و تیم تان ادامه داده و سپس به تحلیل فعالیت و حضور رقبا در فضای کسب و کار خود بپردازید . تحلیل عملکرد رقبا اگر واقع بینانه باشد می تواند نقاط ضعف و قوت شما و به ویژه دلیل برتری شما بر سایر رقبا را به وضوح نشان دهد.
گام پنجم : داشته ها ، وضعیت کنونی و نگاهتان به آینده را به خوبی توضیح دهید.
نگارش بیزینس پلن مهمترین راه معرفی شما به سرمایه گذاران است. مهمترین چیزی که یک سرمایه گذار می خواهد بداند این است که شما تا کنون چه پیشرفتی داشته اید و چشم اندازتان برای آینده چیست؟ با توضیح مختصر و مفید درباره طرح خود، برنامه ای که برای توسعه در نظر دارید، امکانات، تجهیزات و هر آنچه درباره میزان پیشرفت و آینده کسب و کار خود در نظر دارید می توانید نظر مثبت افراد مهم را به خود جلب کنید.
گام آخر : در نگارش بیزینس پلن اوضاع و اطلاعات مالی خود را دقیق و شفاف بیان کنید
نگارش بیزینس پلن را با ارائه اطلاعات شفاف مالی به پایان برسانید. میزان ذکر جزئیات در این بخش به نوع کسب و کار شما و نگاه سرمایه گذاران بستگی دارد اما به طور کلی صورت سود و زیان ، ترازنامه و بطور ویژه جریان وجه نقدی را مد نظر داشته باشیدمنظور از جریان وجه نقدی گزارشی است که میزان درآمد و زمان پرداخت هزینه ها را نشان دهد.
چنانچه میزان وجه نقد شما از میزان خروجی بیشتر باشد این جریان مثبت و در غیر اینصورت جریان منفی خواهد بود. اگر به دنبال جذب سرمایه هستید پیوست های لازم و هر آنچه برای سرمایه گذار کسب وکارشما جذاب است را نیز لحاظ کنید.
برای سفارش آنلاین سئوی پایه کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین سئوی پایه ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید