تولید محتوا برای رشته مهندسی برق
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه میگردد.
برق و رشته مهندسی برق نیاز زندگی بشر
از دیرباز تا کنون بشر به دنبال خلق محصولاتی برای زندگی راحتتر بودهاست. از اختراع چرخ تا ماشین بخار اما به طور قطع اختراع الکتریسیته و برق بزرگترین تحول را در زندگی انسان ایجاد کردهاست. از زمانی که برق کشف شد و ادیسون اولین لامپ را روشن کرد زمان زیادی میگذرد و امروزه تقریبا تمامی امور روزانه بدون وجود برق امکانپذیر نیست.
با رشد روز افزون وسایل برقی و کامپیوترها نیاز به متخصصین حوزه برق بیشتر احساس میشود. امروزه در کشور ما رشته مهندسی برق یکی از بهترین و پر انتخابترین رشتهها برای دانشجویان است. نیاز به تولید برق در کشور و انتقال آن به نقاط مختلف و همچنین نیاز به طراحی و تولید وسایل مخابراتی، صنعتی و خانگی برقی باعث شده بیشتر دانشگاههای برتر کشور دانشجویان خود را از بین ممتازین آزمون سراسری برای مهندسی برق انتخاب کنند.
در این مقاله به معرفی گرایشهای رشته مهندسی برق، بازار کار رشته مهندسی برق چگونه است؟ و کارهایی که فارغالتحصیلان رشته مهندسی برق انجام میدهند خواهیم پرداخت پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید. اگر خودتان نیز بخواهید در این زمینه با کاهش هزینه تولید محتوا انجام دهید، پیشنهاد ما انتخاب سایت رایا مارکتینگ میباشد.
معرفی گرایشهای رشته مهندسی برق
مهندسی برق به دلیل کاربردهایش از قدیم با دنیای ریاضیات و کامپیوتر پیوند خورده بود. در کشور ما رشته مهندسی برق، ابتدا با رشته کامپیوتر در کشور تدریس میشد اما به مرور و با گسترش حیطه صنعت برق به رشتهای مجزا تبدیل شد.
دانشگاههای برتر کشور مانند صنعتی شریف و امیرکبیر سالانه تعداد زیادی دانشجو در مهندسی برق گرفته و با تربیت و آموزش درست آنها را وارد بازار کار میکند. در اکثر دانشگاههای داخلی مهندسی برق به ۴ گرایش تقسیم میشود و در بعضی دانشگاههای دیگر مانند دانشگاه صنعتی شریف این گرایشها به ۵ عدد نیز میرسد. در رشته مهندسی برق در مقطع کارشناسی گرایشهای مخابرات، قدرت، الکترونیک، کنترل برای دانشجویان قابل انتخاب است.
گرایش مخابرات در رشته مهندسی برق
در مهندسی برق گرایش مخابرات با دو زیر شاخه برخورد میکنیم: گرایش میدانی و گرایش سیستمهای مخابراتی
رشته مهندسی برق گرایش مخابرات میدانی
اولین زیرشاخه این گرایش در مهندسی برق، گرایش میدانی است که بیشتر روی امواج و آنتنهای مخابراتی استوار است. مهندسین رشته برق در این گرایش بیشتر با جنبه فیزیکی این گرایش سرو کار دارند بیشتر وقت مهندسان رشته برق گرایش مخابرات میدانی صرف انتقال امواج ماهوارهای یا اینترنتی و یا تلویزیونی از نقطهای به نقطه دیگر میشود.
رشته مهندسی برق گرایش سیستمهای مخابرات
زیرشاخه دوم گرایش مخابرات مهندسی برق گرایش سیستمهای مخابراتی (Telecommunity System) است. برخلاف گرایش میدانی که بیشتر جنبه فیزیکی مدنظر بود در این گرایش هدف بهبود کیفیت نرم افزاری انتقال دیتا و امواج از فرستنده به گیرنده است. شباهت این گرایش به رشته ریاضی و نرم افزار کامپیوتر باعث شده که متخصصین این حوزه به مفاهیم ریاضی و کامپیوتری نیز مسلط باشند.
در بعضی دانشگاههای کشور گرایشهای دیگری نیز برای دانشجویان در دسترس هست که من جمله میتوان به گرایش مخابرات رمز نیز اشاره کرد که بیشتر روی رمزنگاری اطلاعات ارسالی از سمت فرستنده به گیرنده اشاره دارد، که به دلیل حساسیت این موضوع در برخی دانشگاهها مانند دانشگاه صنعتی شریف از گرایش سیستمهای مخابراتی جدا شده و جداگانه تدریس میشود.
گرایش قدرت در رشته مهندسی برق
در رشته مهندسی برق گرایش قدرت هدف طراحی و ساخت وسایل انتقال و تولید برق میباشد. طراحی ترانزیستورها، ژنراتورها برای کار در نیروگاههای برق (Power plant) از جمله کاربرد این گرایش در رشته مهندسی برق است. افزایش ظرفیت تولید برق در کشور منوط به بازسازی و بروزرسانی قطعات و وسایل نیروگاهی است، که با توجه به اتکای کشور به تولید داخلی در سالهای اخیر ضرورت وجود چنین مهندسانی در رشته برق بیشتر حس میشود.
گرایش الکترونیک در رشته مهندسی برق
در مهندسی برق گرایش الکترونیک هدف طراحی و ساخت قطعات کوچک تا بزرگ در زمینه برق و کامپیوتر و به کارگیری این قطعات برای ساخت مدارات و وسایل الکترونیکی با کاربرد خانگی و صنعتی میباشد. در گذشته این گرایش بیشتر روی وسایل آنالوگ تاکید میشد ولی امروزه با فراگیر شدن وسایل دیجیتال این گرایش به سمت طراحی وسایل و قطعات دیجیتال سوق پیدا کردهاست. اکثر دانشجویان رشته مهندسی برق به دلیل گستردگی و تنوع این گرایش، آن را در مقطع کارشناسی خود انتخاب میکنند.
گرایش کنترل در رشته مهندسی برق
این گرایش در مهندسی برق بیشتر پلی برای اتصال رشته برق با دیگر رشتهها و علوم است. در این گرایش یک مهندس برق ورودی و خروجیها را از مبدا تا مقصد رصد میکند و بر درستی اطلاعات رد و بدل شده نظارت دارد. گرایش کنترل در مهندسی برق در زمینههای حساسی چون نظامی و پدافندی بسیار کاربرد دارد و نقش پررنگ مهندسین این حوزه در طراحی رادارها و سیستمهای هدایت شونده برای مقابله با تهدیدات دشمن بیشتر به چشم میآید.
بازار کار رشته مهندسی برق چگونه است؟
با توجه به رشد روز افزون تکنولوژی در دنیا تقریبا میتوان گفت که هیچ ابزاری نیست که مستقیم یا غیرمستقیم با دنیای برق سروکار نداشته باشد. حتی یک لحظه نیز نمیتوان زندگی کنونی را بدون نیروی الکتریسیته و برق تصور کرد. تقریبا تمام رشتهها و حوزهها با برق سروکار داشته و نیاز به افراد خبره جهت طراحی، نظارت و ارتقای محصولات برقی وجود دارد.
میتوان گفت مهندسین رشته برق محدود به هیچ حوزهای نیستند و رد پای مهندسین این رشته در تمام سطوح یافت میشود. در حوزه کشاورزی گرفته تا زمینههای چون هوا فضا و نظامی همه زیرنظر مهندسین برق اداره میشوند. پس میتوان گفت که بازار کار مهندسین رشته برق کاملا تضمین شدهاست و افراد علاقهمند و خلاق این رشته میتوانند به راحتی بعد از فراغت از تحصیل بلافاصله وارد بازار کار شوند.
به شما پیشنهاد میکنیم مقاله "تولید محتوا برای رشته مهندسی برق" را نیز مطالعه کنید تا در این زمینه دید قوی و کاملی بهدست آورید.
کارهایی که فارغالتحصیلان رشته مهندسی برق انجام میدهند
مهندسی برق یک حوزه بسیار گسترده با نقشهای شغلی در مجموعهای از صنایع است. از تولید و توزیع نیروی الکتریکی گرفته تا خودروها تا تلفنهای هوشمند، مهندسان برق بخش جدایی ناپذیر هزاران شرکت هستند. مهندسان برق، طراحی، توسعه، آزمایش و مدیریت ساخت تجهیزات الکتریکی، از موتورهای الکتریکی و سیستمهای ناوبری گرفته تا تجهیزات تولید برق و اجزای الکتریکی وسایل نقلیه و وسایل شخصی را انجام میدهند. در طی این فرایند، آنها همچنین محصولات الکتریکی و اجزای آنها را آزمایش میکنند تا اطمینان حاصل شود که آنها به طور قابل اعتماد، کارآمد و ایمن برای مصرف کنندگان فردی و تجاری کار میکنند. وظایف روزانه بسته به صنعت مهندس برق متفاوت است، اما معمولاً شامل موارد زیر است:
برنامهریزی پروژههای برق
مهندسان برق برای پروژههای الکتریکی فردی، مانند توسعه یک تلفن هوشمند جدید و عملیات در مقیاس بزرگ، مانند روشنایی یک شهر یا بزرگراه، برنامههایی ایجاد میکنند. برنامهریزی مستلزم تعیین نحوه ظاهر و عملکرد پروژه، بودجه مناسب و محل تخصیص بودجه و زمان تکمیل پروژه چقدر است. فارغ التحصیلان رشته مهندسی برق باید الزامات مشتری یا کارفرمای خود و هرگونه دستورالعمل ایمنی بین المللی، ملی و محلی را در نظر بگیرند. آنها همچنین محاسبات افت ولتاژ و محاسبات فوتومتریک (Photometer) را برای تعیین بهترین راه برای ایجاد پروژههای خود انجام میدهند.
تولید محصولات برقی
مهندسان برق همچنین برنامههای خود را اجرا کرده و محصولات الکتریکی ایجاد میکنند. آنها معمولاً این کار را به عنوان بخشی از یک تیم انجام میدهند، روی اجزا یا مکانیسمهای فردی کار میکنند و سپس آنها را برای ایجاد محصولات نهایی مونتاژ میکنند. در طول این کار، مهندسان برق باید مشخصات کارفرما یا مشتری خود و استانداردهای ایمنی و محصول بین المللی، ملی یا محلی را در نظر بگیرند.
آزمایش و ارزیابی محصولات الکتریکی
پس از تکمیل محصولات الکتریکی، مهندسان رشته مهندسی برق آنها را آزمایش و ارزیابی میکنند. آنها ارزیابی میکنند که آیا پروژهها مطابق هدف عمل میکنند، از جمله اینکه آیا آنها به مشخصات و دستورالعملهای پروژه پایبند هستند یا خیر. آنها ممکن است پروژه را تحت مجموعهای از آزمایشهای دقیق قرار دهند تا مشخص شود آیا میتواند خطرات ایمنی را برای مصرف کنندگان به همراه داشته باشد و آیا از دوام کافی برای جلب رضایت خریداران برخوردار است یا خیر.
در حین فرایند آزمایش، مهندسان برق ممکن است مناطقی را پیدا کنند که در آنها پروژهها یا اجزای آنها بهبود یابد. سپس آنها تغییرات پیشنهادی را از نظر ارزش ارزیابی کرده و در صورت تأیید آنها را قبل از ورود پروژه به بازار اجرا میکنند.
هماهنگی با افراد مرتبط
مهندسان برق به عنوان بخشی از یک تیم بزرگتر در پروژههای خود کار میکنند، بنابراین زمان زیادی را صرف هماهنگی با دیگران در داخل و خارج از مشاغل خود میکنند. آنها زمان خود را صرف برقراری ارتباط با مهندسین برق خود میکنند تا مطمئن شوند کار آنها برای پروژه مفید است. بسته به سابقه کار، آنها همچنین ممکن است زمانی را صرف هماهنگی با فروشندگان و تأمین کنندگان کنند تا اجزای لازم را تهیه کنند.
آنها معمولاً برای ارائه گزارش پیشرفت و بحث در مورد محدودیتهای بودجه و زمان با مدیر پروژه ارتباط برقرار میکنند. آنها همچنین ممکن است نیاز به هماهنگی با مشتری داشته باشند تا اطمینان حاصل شود که کار تیم آنها با الزامات پروژه مطابقت دارد. مهندسان برق ممکن است شخصاً با افراد مرتبط با پروژههای خود جلساتی داشته باشند یا از طریق تماسهای تلفنی، تماسهای ویدیویی و یا ایمیل با آنها ارتباط برقرار کنند. آنها همچنین ممکن است مکاتبات کتبی مانند قراردادها و اسناد پیشنهاد را ایجاد و بررسی کنند.
نوشتن توصیههای استفاده
برای اطمینان از طول عمر و ایمنی مصرف کنندگان، باید از پروژههای برقی به درستی استفاده شود. مهندسان برق با نوشتن توصیههای استفاده از محصولات خود اطمینان حاصل میکنند. این توصیهها به کاربران نحوه مدیریت، کارکردن و عیبیابی محصولات برقی خود را آموزش میدهد. آنها همچنین ممکن است روشها و فواصل نگهداری را پیشنهاد دهند.
انجام تعمیرات و نگهداری
محصولات و سیستمهای برقی اغلب برای افزایش طول عمر خود نیاز به تعمیر و نگهداری دارند. مهندسان رشته مهندسی برق معمولاً وظیفه انجام این تعمیر و نگهداری و تشخیص هرگونه مشکل کوچک را قبل از اینکه به مشکلات بزرگ تبدیل شوند، بر عهده دارند. در صورت وجود مشکلات، مهندسان ممکن است در صورت لزوم تعمیرات یا تاسیسات جدیدی را انجام دهند.
اگر قصد داشتهباشید بهصورت دورکاری فعالیت کنید، روی عبارت استخدام دورکاری کلیک کنید.
سخن آخر
مهندسی برق رشتهای متنوع است که بر طراحی و توسعه وسایل برقی تمرکز دارد. درک بیشتر در مورد این حرفه و نحوه تبدیل شدن به یک مهندس برق میتواند به شما در تصمیمگیری در مورد ادامه این مسیر شغلی کمک کند. طیف وسیعی از صنایع از مهندسی برق استفاده میکنند، از جمله ارتباطات، آب و برق، فناوری، حمل و نقل. همچنین طیف وسیعی از دستگاهها را توسعه میدهد، از ریزتراشهها و ریزپردازندهها گرفته تا سیستمهای الکتریکی در مقیاس بزرگ. با پیشرفت مهندسی برق، آن را نیز به زیر شاخههای کوچکتری تقسیم کرد که شامل ابزار دقیق، پردازش سیگنال، کامپیوتر و الکترونیک است.
در عصر دیجیتال امروز، برق واقعاً جهان را در جریان نگه میدارد، از اصول اولیه نگهداری خانههای ما تا سیستمهای پیچیدهتر چراغ راهنمایی، حمل و نقل و فناوری که شهرهای ما را در حال کار نگه میدارد. مهندسان برق مبتکران و طراحانی هستند که این سیستمها را ایجاد کرده و آنها بدون مشکل کار میکنند و روی همه چیز از شبکه برق کشور تا ریزتراشههای داخل تلفن های همراه و ساعتهای هوشمند ما کار میکنند. با اتکا به برق و فناوری امروز، مدرک کارشناسی مهندسی برق میتواند به فرصتهای شغلی متنوعی منجر شود.
ورود به رشته مهندسی برق بدین معناست که شما نه تنها میتوانید نقش مهمی در توسعه فناوری نوآورانه جدید ایفا کنید، بلکه تأثیر عمیقی بر سیستمهای الکتریکی که ما در زندگی روزمره خود به آن متکی هستیم، داشته باشید.
در صورتیکه قصد داشتهباشید در زمینه رشته مهندسی برق تولید محتوا انجام دهید، به شما پیشنهاد میکنیم سایت رایا مارکتینگ را انتخاب کنید زیرا با داشتن نویسندگان متخصص، سفارش شما را با بالاترین کیفیت و در کوتاهترین زمان ممکن تحویل خواهند داد.
هدیه رایا مارکتینگ به شما
از آنجاییکه ارائه محتوای با کیفیت (از نظر کپی نبودن، قدرت انتقال مفاهیم، سئو و تخصصی بودن) بزرگترین دغدغه رایا مارکتینگ می باشد، همواره خودمان را در معرض تست شما کارفرمایان گرانقدر قرار می دهیم. از این رو می توانید درخواست نمونه محتوای رایگان با کلمه کلیدی یا عنوان مد نظرتان را بدهید تا پس از دریافت یک تا دو نمونه محتوا به راحتی بتوانید تصمیم گیری بفرمایید.
فرم درخواست محتوای هدیهتوصیه رایا مارکتینگ به شما:
تولید محتوا را جدی بگیرید، تمامی سایتهای برتر مثل دیجی کالا، زومیت، بامیلو، تبیان، ورزش 3 و غیره با تولید محتوای یونیک و فراوان به موفقیت رسیدند، شما نیز با تعیین استراتژی درست و تولید محتوای منظم و مداوم می توانید موقعیت بازاریابی اینترنتی خود را ارتقا دهید.
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه میگردد.