تولید محتوا برای تمدن اسلامی
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه میگردد.
شکل گیری و ویژگیهای تمدن اسلامی
تمدن اسلامی از لحاظ دستوری، یک ترکیب وصفی است. به این معنا که اسلامی بودن برای کلمه تمدن یک توصیف است و شکلی خاص از کلمه تمدن را -با هر تعریفی که در ذهن ما باشد- ارائه میدهد. اگر تمدن را به معنای شهرنشینی و پایان بیابان گردی و زندگی قبیلهای در نظر بگیریم، بلافاصله نیازمند تعریف عنصری به نام قانون خواهیم بود. تمدن اسلامی یعنی جاری شدن قوانین و ارزشهای اسلامی در روابط انسانهای یک جا نشین. در چنین تمدنی، ارزشها و اهداف فردی و اجتماعی با اهداف متعالی اسلام همسو بوده و معیار ارزش گزاری رابطه انسان با خودش، با انسانهای دیگر و همچنین محیط پیرامونش، قوانین و احکام اسلامی است.
طبق گفته ویل دورانت در کتاب تاریخ فلسفه، از حدود بیست تمدنی که در طول زندگی بشر در این کره خاکی شکل گرفتهاست، تنها دو تمدن تقلیدی نبوده و دارای اصالت قوانین و ساختار بودهاند؛ یکی تمدن روم شرقی یا بیزانس و دیگری تمدن اسلامی.
در این مقاله به شکل گیری تمدن اسلامی و ویژگیهای تمدن اسلامی خواهیم پرداخت پس اگر میخواهید در این زمینه اطلاعاتی بهدست آورید، تا آخر این مقاله با ما همراه باشید. اگر خودتان نیز بخواهید در این زمینه با کاهش هزینه تولید محتوا انجام دهید، پیشنهاد ما انتخاب سایت رایا مارکتینگ میباشد.
شکل گیری تمدن اسلامی
میتوان سرآغاز تمدن اسلامی را مهاجرت پیامبر اسلام (ص) به مدینه و شکل دهی یک جامعه اسلامی ایده آل در آن سامان دانست. پس از آن و با گسترش جهان اسلام و رسیدن اندیشههای متعالی اسلامی به کشورهای دارای پیشینه غنی فرهنگی -همچون ایران- به اوج شکوفایی خود رسید. مسلمانان زیادی با تبعیت از فرهنگ (Culture) علم آموزی و اندیشه ورزی اسلام، گامهای بلندی را در زمینه علم و فناوری و همچنین فرهنگ و ادب برداشتند.
بدیهی است که همه این اتفاقات بزرگ و مبارک به علت جاری بودن فرهنگ و اندیشه اسلامی در جامعه بودهاست. اکنون نیز اگر بخواهیم تمدن اسلامی گذشته را -که بر اثر ورود فرهنگ بیگانه و اندیشههای استعماری به کشورمان، در طی قرون اخیر به دست فراموشی سپرده شدهاست- احیا کنیم، باید به ریشههای اسلام حقیقی برگردیم و با تمسک به قوانین آن کارها، اهداف و روابط خود را تنظیم کنیم و این نیازمند شناخت هر چه بهتر و دقیقتر اسلام و تبعیت از قوانین آن است.
اگر طالب آن باشیم که در عرصه فرهنگ افرادی مثل حافظ و سعدی و مولوی و... و در عرصه علم، انسانهایی همچون ابن هیثم و ابوریحان بیرونی و شیخ الرئیس ایجاد شوند، باید به شاخصههای تمدنی آن سالیان بازگردیم. شاخصههایی مانند تعهد در کار برای کسب روزی حلال و تلاش برای طلب علم و آموزش آن و همچنین داشتن نگاه توحیدی در تمام علوم، چه علوم تجربی و چه علوم انسانی.
ویژگیهای تمدن اسلامی
تمدن از چهار عنصر اصلی تشکیل شدهاست: منابع اقتصادی، نظامهای سیاسی، سنتهای اخلاقی و علم و هنر. توسعه و پیشرفت یک تمدن به عوامل زیادی مانند عوامل جغرافیایی و اقتصادی و عوامل روانی مانند مذهب، زبان و آموزش نیاز دارد. فروپاشی یک تمدن ناشی از عواملی است که برعکس عواملی است که موجب ظهور و توسعه آن میشود. مهمترین این عوامل مخرب عبارتند از: انحطاط اخلاقی و فکری، قانون گریزی و فروپاشی نظامهای اجتماعی، گسترش ظلم و فقر، گسترش بدبینی و بی علاقگی و فقدان رهبران شایسته.
داستان تمدن از زمانی آغاز شد که انسان برای اولین بار ظهور کرد و این یک زنجیره طولانی است که یک ملت متمدن آن را به کسانی که بعد از خود میآیند منتقل میکند. تمدن منحصر به یک سرزمین یا نژاد نیست، بلکه ناشی از عواملی است که در بالا ذکر کردیم. کمتر ملتی وجود دارد که برخی از صفحات تاریخ تمدن را ننوشته باشد، اما چیزی که یک تمدن را از تمدن دیگر متمایز میکند، استحکام پایهای است که بر آن بنا شدهاست، تأثیر زیادی که ممکن است داشته باشد و مزایایی که بشریت ممکن است در نتیجه ظهور آن از آن برخوردار شود.
هرچه یک تمدن در پیامش جهانیتر باشد، هرچه تمایلش انسانیتر باشد، در جهتگیری اخلاقیتر باشد و هرچه در اصولش واقعبینانهتر باشد، تأثیرش بر تاریخ ماندگارتر و طولانیتر خواهد بود. دوام خواهد آورد و هر چه بیشتر سزاوار تجلیل باشد. هنگامی که به ارزیابی تمدن اسلامی از طریق بررسی ویژگیهای بالنده آن میپردازیم، درمییابیم که عوامل متعددی در استقرار تمدن اسلامی مؤثر بودهاست. این شامل:
توحید مطلق در اعتقاد
این اولین تمدنی بود که پیام خدای واحدی را اعلام کرد که در حکومت او شریک و شریکی ندارد و تنها اوست که پرستش میشود و تنها او طلب میشود. این درک منحصر به فرد از مفهوم یگانگی تأثیر زیادی در رشد عقل انسان داشت. رهایی انسان از همنوعش منجر به ایجاد جهتی عمودی شد که به سمت بالا شبیه به وحدت و یگانگی بود. این عقیده در هنر و ادبیات اسلامی راه یافت و در گسترش فلسفه اسلامی (Islamic Philsophy) تأثیر داشت. بنابراین وحدت در الگوی تفکر در سبکهای هنری هر چقدر هم که متفاوت باشند به خوبی منعکس میشود. محققان هنرهای اسلامی به وحدت سبک و ذوق در هنرهای مختلف پی بردهاند.
این اعتقاد (Belief) به یگانگی بر تمام پایهها و نظامهای تولید شده توسط تمدن ما تأثیر میگذارد. پس وحدت در پیام آن، وحدت در تشریع آن، وحدت در اهداف کلی آن، وحدت در انسانیت به طور کلی، وحدت در شیوه زندگی و الگوی تفکر است. محققان هنرهای اسلامی به وحدت سبک و ذوق در هنرهای مختلف پی بردهاند.
در گرایش انسانی و در اهدافش جهانی است
قرآن به صراحت بیان میکند که نوع بشر با وجود تفاوت در نژاد، ملیت و منشاء قومی یکی است. اسلام مساوات، عدالت، عزت و نیکی را از عوامل تأسیس تمدن خود تأیید کردهاست. این پیام توجه اذهان درخشان در سراسر جهان را از اقشار مختلف از ملل مختلف و اقوام مختلف که سهم قابل توجهی در بازده فکری تولید شده توسط تمدن اسلامی داشتند، به خود جلب کرد.
وقتی قرآن این یگانگی جهانی بشر را در حق و نیکی و کرامت اعلام کرد، تمدن آن را عاملی قرار داد که تمام عقلهای درخشان همه ملتها و ملتهایی را که پرچم اسلام بر فراز آنها اهتزاز بود گرد هم آورد. از این رو، در حالی که هر تمدنی ممکن است بتواند به فرزندان درخشان خود از یک ملیت ببالد، تنها تمدن اسلامی میتواند به ذهن درخشان همه ملتها و مردمانی که آن را ساختهاند ببالد.
اصول اخلاقی قوی
سومین ویژگی منحصر به فرد تمدن اسلامی، اصول اخلاقی قوی آن است که در همه نظامهای آن، اعم از سیاسی، اقتصادی و خانوادگی، پایه و اساس است. در زمینه پیشرفت علمی و درگیریهای جنگی نیز اصول اخلاقی حاکم بود. اصول اخلاقی هم در قانون گذاری و هم در اجرای این قوانین جزء لاینفک بود. از این رو تمدن اسلامی میراث اخلاقی منحصر به فردی از خود بر جای گذاشت. در این زمینه به سطح بالایی رسید که هیچ تمدنی قبل و بعد از آن هرگز به آن نرسیدهاست. تمدن اسلامی در آن عرصه میراثی از خود بر جای گذاشته که تنها به خاطر آن در میان همه تمدنها، سعادت انسان را به معنای ناب آن تضمین میکند که به هیچ جفایی آلوده نباشد.
اشتیاق به علمآموزی
چهارمین ویژگی تمدن اسلامی، اشتیاق آن به علم آموزی در هر زمینه است. از این رو هم عقل عاقل و هم قلب را در یک زمان مورد خطاب قرار میداد. در برانگیختن احساسات و افکار موفق بود. ارزش علمآموزی منجر به استقرار یک نظام فکری شد که مبتنی بر اصول حق و عدالت، دین و عقیده بود بدون اینکه دین مانعی بر سر راه توسعه دولت یا پیشرفت تمدن باشد. از مساجد پرتوهای دانش در سراسر جهان پخش شد. دانش مالکیت خصوصی هیچ گروه خاصی نیست، بلکه برای همه کسانی که به دنبال آن هستند در دسترس است.
عدالت
پنجمین و آخرین ویژگی تمدن اسلامی، حس تسامح دینی منحصربهفرد آن است که با افراد دارای عقاید متفاوت یا بیاعتقاد به یک اندازه و عادلانه رفتار میکرد. هیچ آزار و اذیت مذهبی، هیچ تبعیضی بر اساس پایبندی به دین و ستم غیرمسلمانان صورت نگرفت. عظمت تمدن اسلامي تنها با يك مذهب بودن تجلي يافته است و در عين حال همه اقشار و اقشار ديني ديگر را استقبال و دعوت كردهاست.
به شما پیشنهاد میکنیم مقاله "تولید محتوا برای تمدن اسلامی" را نیز مطالعه کنید تا در این زمینه دید قوی و کاملی بهدست آورید.
نتیجه گیری
تمدن ما حلقهای از زنجیره تمدنهای بشری است. برخی از تمدنها قبل از آن آمدند و برخی دیگر پس از آن خواهند آمد. این تمدن در تاریخ پیشرفت بشر و اینکه چقدر در عرصههای اعتقادی، علمی، اخلاقی، حکومتی، هنری و ادبی کمک کردهاست، تقش زیادی داشتهاست. تأثیر ماندگاری بر بشریت همه مردم و در همه مکانها داشت.
در صورتیکه قصد داشتهباشید در زمینه تمدن اسلامی تولید محتوا انجام دهید، به شما پیشنهاد میکنیم سایت رایا مارکتینگ را انتخاب کنید تا سفارش خود را با حفظ کیفیت و رعایت اصول سئو تحویل بگیرید.
هدیه رایا مارکتینگ به شما
از آنجاییکه ارائه محتوای با کیفیت (از نظر کپی نبودن، قدرت انتقال مفاهیم، سئو و تخصصی بودن) بزرگترین دغدغه رایا مارکتینگ می باشد، همواره خودمان را در معرض تست شما کارفرمایان گرانقدر قرار می دهیم. از این رو می توانید درخواست نمونه محتوای رایگان با کلمه کلیدی یا عنوان مد نظرتان را بدهید تا پس از دریافت یک تا دو نمونه محتوا به راحتی بتوانید تصمیم گیری بفرمایید.
فرم درخواست محتوای هدیهتوصیه رایا مارکتینگ به شما:
تولید محتوا را جدی بگیرید، تمامی سایتهای برتر مثل دیجی کالا، زومیت، بامیلو، تبیان، ورزش 3 و غیره با تولید محتوای یونیک و فراوان به موفقیت رسیدند، شما نیز با تعیین استراتژی درست و تولید محتوای منظم و مداوم می توانید موقعیت بازاریابی اینترنتی خود را ارتقا دهید.
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه میگردد.