بررسی نحوه ی تشخیص دادن سرقت ادبی و جلوگیری از رخ دادن آن
در این محتوا قصد داریم تا درباره ی نحوه ی تشخیص سرقت ادبی با شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید:
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
مقدمه
تشخیص سرقت ادبی، امروزه در نوشتن مقالات و تولید محتوا، اهمیت بسیار زیادی یافته است. برای بررسی سرقت ادبی و تشخیص محتوای تکراری در یک متن یا مقاله، بهتر است با روش ها و نرم افزارهای مربوط به آن، آشنا شوید. ما در این مقاله، قصد داریم تا روش های تشخیص سرقت ادبی را بررسی کنیم. توصیه می کنیم شما نیز برای آشنا شدن هر چه بیشتر و بهتر با این مقوله در ادامه ی این مقاله با ما همراه باشید.
سرقت ادبی به چه معناست؟
سرقت ادبی با نامی مانند سرقت علمی نیز شناخته می شود. این نام از کلمه ی لاتین Plagiarism نشئت گرفته است. می توان گفت، وقتی می گوییم سرقت ادبی صورت گرفته است که یک نفر، بدون کسب اجازه، ایده ها، افکار، تصاویر، موسیقی و به طور کلی چیزهایی که مربوط به شخص دیگری است را به نام خود منتشر کرده و یا از آن چیزها، بدون ذکر کردن نام صاحب آن، نام برده و استفاده کرده است. امروزه بررسی محتوا از نظر کپی و یا همان تشخیص سرقت ادبی در حوزه هایی مانند نویسندگی، امری ضروری به شمار می رود. معمولاً مجلات معتبر برای چک کردن سرقت ادبی مقاله از نرم افزار تشخیص کپی بودن متن و سایت تشخیص سرقت ادبی استفاده می کنند.
آیا تشخیص دادن سرقت ادبی به صورت آنلاین امکان پذیر است؟
امروزه تشخیص سرقت ادبی از طریق روش های متنوعی امکان پذیر است. یکی از اصلی ترین و پرکاربردترین این روش ها در دنیای دیجیتال مارکتینگ امروزی، استفاده کردن از روش های آنلاین و سایت های تشخیص سرقت ادبی می باشد. لازم به ذکر است که شما می توانید تشخیص سرقت ادبی مقالات و یا هر متنی را به روش آنلاین نیز انجام دهید. برای این کار، کافی است نرم افزارهای مربوط به این حوزه را نصب کنید. کار کردن با این نرم افزارها، بسیار ساده و راحت است. استفاده کردن از نرم افزارهای آنلاین برای تشخیص سرقت ادبی، سرعت عمل شما را نیز افزایش می دهد.
داشتن سرعت عمل در این گونه امور، برای مشاغلی مانند نویسندگی، دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد. بسیاری از مؤسسات در استخدام نویسنده ی غیر حضوری، این گونه نکات را مد نظر قرار می دهند. پیشرفت تکنولوژی و راحت بودن کار با نرم افزارهای تشخیص سرقت ادبی آنلاین، باعث شده است که عده ی زیادی از این روش، برای چک کردن کپی نبودن مقالات و محتواها استفاده نمایند. لازم به ذکر است که نرم افزارهای بررسی سرقت ادبی، اغلب با نام Plagiarism checker شناخته می شوند. شما می توانید این گونه نرم افزارها را روی تلفن همراه هوشمند، کامپیوتر یا لپ تاپ نصب کرده و به راحتی از آن ها استفاده کنید.
معرفی نمونه های خارجی و داخلی نرم افزارهای بررسی سرقت ادبی
امروزه نرم افزارهای تشخیص سرقت ادبی زیادی برای چک کردن کپی نبودن محتواها به وجود آمده اند. بررسی سرقت ادبی فارسی به کمک نرم افزارهای داخلی و همچنین بررسی سرقت ادبی مقاله ی انگلیسی به کمک ورژن خارجی این گونه نرم افزارها، امکان پذیر می باشد. ما در ادامه، چند مورد از نرم افزارها یا سایت های داخلی و خارجی برای تشخیص سرقت ادبی را ذکر کرده ایم:
1- سایت متون سمیم نور
2- سایت Diffchecker
3- سایت Turnitin
4- نرم افزار iThenticate
5- نرم افزار Unicheck
6- نرم افزار Plagiarism Checker X
7- سایت همتاجو.
انواع مختلف سرقت ادبی کدام اند؟
امروزه تشخیص سرقت ادبی در کنار آسان تر شدن به کمک نرم افزارها، مشکلات و سختی هایی را نیز شامل می شود. دلیل این موضوع نیز، این است که انواع مختلفی از سرقت ادبی وجود دارند. برای این که شما بتوانید به بهترین شکل به بررسی و تشخیص دادن سرقت ادبی متون و مقالات بپردازید، بهتر است ابتدا با انواع سرقت ادبی آشنا شوید. ما در ادامه، چند مورد از این انواع را بیان کرده ایم:
1- منبع محور:
این نوع سرقت ادبی، زمانی اتفاق می افتد که یک پژوهشگر یا یک نویسنده به اشتباه، خوانندگان را به منبع و مرجعی نادرست هدایت می کند. همچنین گاهی نیز پیش می آید که برخی نویسندگان، مطالب را به منبعی ارجاع می دهند که اصلاً وجود خارجی ندارد و این امر نیز، نوعی سرقت منبع محور محسوب می شود.
2- سرقت ادبی با بازنویسی:
این نوع سرقت ادبی، یکی از رایج ترین موارد در بین انواع سرقت ادبی می باشد. نویسنده در این نوع سرقت ادبی، سعی می کند تا واژگان یا برخی جملات یک مقاله یا نوشته را به صورت جزئی تغییر داده و سپس آن مقاله یا نوشته را به نام خود ثبت نماید.
3- سرقت ادبی از نوع جهانی:
این سرقت ادبی، گاها در پشت پرده ی برخی از آزمون های نویسندگی نیز رخ می دهد. اگر فردی در آزمون نویسندگی شرکت کند و در نهایت به عنوان یک نویسنده برایتان کار کند، شما نباید مقالات نوشته شده توسط او را به نام خود یا شخص دیگری ثبت کنید. این کار، سرقت ادبی جهانی نام دارد.
4- سرقت ادبی به صورت مستقیم:
سرقت ادبی مستقیم به معنای منتشر کردن اثر فردی دیگر، بدون ایجاد کردن حتی ذره ای تغییر در آن می باشد.
چطور می توانیم از سرقت ادبی جلوگیری کنیم؟
سرقت ادبی، مشکلی نیست که نتوان آن را حل و یا از آن جلوگیری کرد. برای حل کردن این مشکل، راهکارهای زیادی به وجود آمده اند. شما می توانید با تسلط یافتن بر این اصول و راهکارها، مانع از رخ دادن سرقت ادبی شوید. این راهکارها به شرح زیر هستند:
- اگر می خواهید از سخن یا ایده ی شخص دیگری در نوشته یا مقاله ی خودتان استفاده کنید، باید رفرنس دهی را به درستی انجام دهید. برای این کار، لازم است ابتدا سبک رفرنس دهی مناسب برای مقاله ی خود را شناسایی کرده و طبق آن به ذکر منبع، شخص، نام و سایر عناصر بپردازید.
- باید بدانید که ترجمه کردن فوری متون، کار هر کسی نیست. سعی کنید در صورت نیاز به ترجمه ی فوری یک متن یا مقاله از مترجم های متخصص و حرفه ای در این زمینه کمک بگیرید. این امر، باعث افزایش کیفیت ترجمه ی فوری شما می شود.
- اگر قصد دارید که در مقاله ی خودتان یک یا چند نقل قول را به کار ببرید، نباید استفاده کرد از علامت نقل قول را فراموش کنید. برای مثال یکی از این علائم (()) می باشد. گذاشتن این علامت و نوشتن یک نقل قول در وسط آن از به وجود آمدن کپی یا سرقت ادبی جلوگیری می کند.
- برای کاهش ریسک به وجود آمدن سرقت ادبی، شما می توانید از نرم افزارهای آنلاین و آفلاین رایگان مربوطه استفاده کنید. این نرم افزارها، متون شما را به خوبی آنالیز و بررسی کرده و اگر در هر قسمتی دچار سرقت ادبی شده باشید به شما نشان می دهند.
بررسی مفهوم محتوای تکراری
نام دیگر محتوای تکراری، Duplicate content می باشد. محتوای تکراری به آن دسته از محتواهایی اشاره دارد که در بیش از یک قسمت از اینترنت به چشم می خورند. معمولاً ارتکاب به سرقت ادبی، باعث به وجود آمدن چنین محتواهایی می شود. می توان گفت که به طور کلی اگر یک محتوای خاص در بیش از یک وب سایت عیناً به چشم بخورد، این محتوا یک Duplicate content به شمار می رود. استفاده کردن از محتواهای تکراری در یک وب سایت، رتبه بندی و سئو آن سایت را با مشکلاتی مواجه می سازد. طبق آمار، حدود 29 درصد محتواهای سایت های مختلف را محتواهای تکراری تشکیل می دهند.
سخن پایانی
ما در این مقاله به بررسی مفهوم مهم سرقت ادبی پرداختیم. دانستن نکات و راهکارهای تشخیص و بررسی سرقت ادبی در مشاغل زیادی از جمله نویسندگی و همچنین جهت ثبت سفارش تولید محتوا، اهمیت بسیار زیادی دارد. بهتر است با راهکارهای جلوگیری از سرقت ادبی که در این مقاله ذکر شدند هر چه بیشتر آشنا شوید تا بتوانید، مطالب و محتواهای با کیفیتی را ایجاد کرده و از این طریق، کسب و کار یا سایتتان را گسترش دهیم. امیدواریم با خواندن این مقاله به نکات مفید و کاربردی ای در زمینه ی سرقت ادبی، دست یافته باشید.
هدیه رایا مارکتینگ به شما
از آنجاییکه ارائه محتوای با کیفیت (از نظر کپی نبودن، قدرت انتقال مفاهیم، سئو و تخصصی بودن) بزرگترین دغدغه رایا مارکتینگ می باشد، همواره خودمان را در معرض تست شما کارفرمایان گرانقدر قرار می دهیم. از این رو می توانید درخواست نمونه محتوای رایگان با کلمه کلیدی یا عنوان مد نظرتان را بدهید تا پس از دریافت یک تا دو نمونه محتوا به راحتی بتوانید تصمیم گیری بفرمایید.
فرم درخواست محتوای هدیهتوصیه رایا مارکتینگ به شما:
تولید محتوا را جدی بگیرید، تمامی سایتهای برتر مثل دیجی کالا، زومیت، بامیلو، تبیان، ورزش 3 و غیره با تولید محتوای یونیک و فراوان به موفقیت رسیدند، شما نیز با تعیین استراتژی درست و تولید محتوای منظم و مداوم می توانید موقعیت بازاریابی اینترنتی خود را ارتقا دهید.
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید