نحوه نوشتن تحلیل و تجزیه مقاله ادبی
نحوه نوشتن تحلیل و تجزیه مقاله ادبی مشخصا دشوار است و تمامی آثار بزرگ مرتبط با رشته ادبیات کاملا پیچیده هستند. پس چگونه یک مقاله ادبی را تحلیل کنیم؟
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
مقدمه
هنگامی که شروع به خواندن یک کتاب می کنید ممکن است فقط برای لذت بردن آن را مطالعه می کنید و تنها هدف شما لذت بردن از آن است. وقتی این لذت را دنبال می کنید ممکن است خود را در حال مطالعه یک مقاله ادبی ببینید تا این که به یک داستان هیجان انگیز بپردازید، البته ممکن است این کار برای گذران وقت هم باشد.
از آنجایی که کتاب های مختلفی در جهان وجود دارد تا شما بخواهید از آن ها الهام بگیرید و با روش های استاندارد آن ها برای راهنمایی و بازتاب در زندگی روزمره از آن ها استفاده نمایید.
وقتی شما یک اثر ادبی را در کلاس ادبیات روخوانی می کنید، ممکن است از شما بخواهند که به روشی خاص آن را بخوانید: مثلا این که به تجزیه و تحلیل آن اثر ادبی بپردازید.
رایا مارکتینگ سعی بر این دارد که در این مطلب به توضیح مختصری درباره تجزیه و تحلیل و ارائه و نحوه نوشتن مقاله ادبی بپردازد. پس با ما همراه باشید.
حال تعریف از تجزیه و تحلیل چیست؟ خب تجزیه و تحلیل یک اثر به معنای تجزیه کردن آن به قطعات کوچکتر است و سپس بررسی روی آن قطعات و نحوه کار آن ها به طور جداگانه و با هم انجام می شود.
پیشنهاد می کنیم مطالعه مقاله سریع و آسان پیش به سوی موفقیت با نوشتن یک شاهکار ادبی را از دست ندهید.
حالا تجزیه و تحلیل یک اثر ادبی هم همین معنا را می دهد و شامل بررسی کردن تمام بخش های یک رمان، داستان کوتاه یا شعر و نمایشنامه است که این تجزیه و تحلیل بر روی عناصری مثل شخصیت، صحنه، لحن و تصویر و حتی تفکر در آن صورت می گیرد، این بررسی و تجزیه حتی در مورد چگونگی استفاده کردن این عناصر توسط نویسنده برای ایجاد جلوه های خاص هم انجام خواهد شد.
خب به طور کلی یک مقاله ادبی نمی تواند مرور کردن یک کتاب باشد: از شما هم نمی پرسند که آیا به کتابی علاقه دارید یا خیر، یا اینکه آیا آن کتاب را به خواننده دیگری هم پیشنهاد می کنید.
از طرفی هم مقاله ادبی مثل گزارشی از کتاب نیست که شما بدون تجربه آن را بنویسید، مثل زمانی که معلم شما می خواست که درباره کتابی که خواندید آن را خلاصه کنید. بلکه برای یک مقاله ادبی آن هم در سطح دبیرستان یا دانشگاه از شما می خواهند که، " این قطعه ادبیات چگونه کار می کند؟" "چگونه آنچه را که انجام می دهد را توصیف کنید؟" و " ممکن است نویسنده چه انتخاب هایی را انجام داده باشد؟"
هفت گام
هیچ کس از روز اولی که متولد می شود نمی تواند تحلیل ادبیات را انجام دهد. البته این مهارت را شما بایستی بیاموزید و روند تسلط یافتن بر آن را با انجام دادن تمرین به دست بیاورید تا بتوانید روش های درست نوشتن آن را کاملا کسب کنید. البته می توانید از روش هایی استفاده کنید که کاملا برای این کار شما مناسب است به همین خاطر در ادامه برای شما هفت مرحله اساسی آورده شده تا بتوانید یک مقاله ادبی بدون هیچ گونه نقصی بنویسید.
گام اول: سوال کنید
ممکن است هر کدام از شما با این وضعیت رو به رو شده باشید و زمانی که در یک کلاس ادبی هستید استاد از شما درخواست یک مقاله ی ادبی می کند که ممکن است در این بین لیستی از درخواست های نوشتاری به شما داده شود که باید بگم شانس آورده اید پس می توانید یکی را به دلخواه و انتخاب کنید البته موضوعی که به آن علاقه دارید.
چون در این صورت وقت شما به بطالت نمی گذرد و از پرداختن به نوشتن این مقاله نیز لذت خواهید برد. اما از طرفی هم ممکن است از شما درخواست شود موضوع را خودتان انتخاب کنید و شروع به نوشتن مقاله کنید شاید در ابتدا کمی استرس و ترس به سراغتان بیاید اما اصلا جای نگرانی نیست چون در حین نوشتن ایده های زیادی ممکن است به ذهنتان خطور کند پس می توانید این سوالات را از خود در شروع کار بپرسید:
چه مواردی شما را تحت تأثیر قرار داده است؟
آیا ذهن شما را مدت طولانی یک صحنه به خصوص، یک تصویر ، منظره یا هر چیز دیگری که زیبایی بی نظیری دارد به خود مشغول کرده است؟ پس به شما تبریک می گویم زیرا همین مورد می تواند ایده ی خوبی برای شروع به نوشتن مقاله ادبی جذاب شما باشد.
چه چیزی شما را متحیر ساخته است؟
ممکن است در یک اثر ادبی یک شخصیت شما را به طرز عجیبی متحیر سازد و یا این که اصلا نمی دانید چطور داستان کتاب با آن شخصیت به اتمام می رسد. این احساس گیجی و حیرت مثل یک رشته گشادی در ژاکت می ماند که اگر آن را بکشید تمام رشته های ژاکت باز می شوند دقیقا شخصیت گیج کننده یک اثر ادبی هم همین طور است وقتی به این فکر کنید که نویسنده چه دلیلی داشته که درباره آن شخصیت بنویسد و حتی در این بین ممکن است به بینش های مهمی درباره آن شخصیت دست پیدا کنید.
آیا تا به حال برای نوشتن مقاله ادبی به الگوهایی هم توجه کرده اید؟
خب حالا بعد از این که شخصیت را بررسی کردید نوبت به الگو می رسد، آیا تا به حال به عبارتی توجه کرده اید که شخصیت اصلی کتاب مرتب آن را تا انتها تکرار می کند؟ یا تصویری را در کتاب مدام در حال تکرار دیده اید؟ اگر توانستید ارتباط این الگو و اهمیت آن را با متن مقاله ادبی دریابید مطمئن باشید نصف راه را رفته اید و تقریبا می توانید یک مقاله ادبی جذاب با الگوی مناسب ترسیم کنید.
آیا تا به حال متوجه تناقض یا کنایه ای شده اید؟
خب تا جایی که مشخص است تمامی آثار بزرگ مرتبط با رشته ادبیات کاملا پیچیده هستند و این مقاله ادبی عالی و بی عیب و نقص است که می تواند در تشخیص این پیچیدگی ها کمک کند و آن ها را توضیح دهد. برای مثال اگر کتاب Happy Days را خوانده باشید متوجه خواهید شد که عنوان کتاب با موضوع درون کتاب کاملاً تناقض دارد (به طور مختصر کتاب درباره یتیمانی است که از گرسنگی در جنگل می میرند).
ممکن است در یک کتاب شخصیت یک فرد با خانواده اش یا حتی دوستان و همکارانش کاملا متضاد باشد. اگر شما قادر بودید که این تناقضات را در عناصر شخصیت های کتاب پیدا کنید مطمئن باشید ریشه اصلی نوشتن یک مقاله ادبی را پیدا کرده اید.
در این گام، شما یک قدم به جلو حرکت کرده اید و لزوما نیازی نیست که دقیقاً باید در مورد موضوع خود بدانید و بنویسید فقط کافیست از جایی شروع به نوشتن کنید مثلا می توانید عنوان مقاله ادبی را با سوال شروع کنید و در مقاله به آن پاسخ دهید و حتی ایده پردازی کنید یادتان باشد در بحث بهترین سوالات می تواند بحث ها انتقادی را دعوت کند.
شما فقط در خلاصه ی مقاله ادبی به تجدید نظر بسنده نکنید. هدف شما اثبات و بحث درباره شواهدی است که در محتوای مقاله به آن پرداخته اید. همیشه سوالات مرتبط با عنوان و موضوع خود را همیشه به خاطر بسپارید: مثلا این که آیا این همان موضوعی است که شما قصد دارید در قالب تعداد و صفحاتی که به شما اعلام شده بپردازید؟ و یا این که این موضوع به قدر کافی برای نوشتن یک مقاله ادبی به طول لازم، مناسب است؟
2. جمع آوری شواهد
وقتی که گام اول نوشتن مقاله ادبی را برداشتید و به سوالات مربوطه توانستید پاسخ دهید حال وقت آن رسیده که در جستجوی کتابی باشید که بتواند این سوالات را پاسخگو باشد. باز هم اگر نتوانستید یا نمی دانستید چه پاسخی به این سوالات بدهید اصلا جای نگرانی نیست شما تازه شروع کرده اید فقط کافیست ایده ها و مطالب مرتبط را جمع آوری کنید اصلا از حجم زیاد آن ها نگران نشوید سعی کنید از تمام صحنه ها، مکان ها، تصاویر و هر چیزی که به موضوع شما نزدیک است جمع آوری و آن ها را ثبت کنید و حال این که ارتباط به این مثال ها و ایده ها و اطلاعات را طوری با یکدیگر ارتباط دهید تا شکل و قالب مقاله ادبی شما مشخص شود.
در ادامه شما با مختصری از قسمت های گوناگونی که یک آثار ادبی را تشکیل می دهد آشنا می شوید در واقع شما با توجه به همین عناصر آن ها تجزیه و تحلیل خواهید کرد و یک مقاله ادبی تحلیل شده ارائه خواهید داد.
این عناصر گویای اثبات استدلال های شما در محتوای ادبی هستند. با اصطلاحات ادبی در ادامه بیشتر آشنا خواهید شد.
عناصر داستان
این موارد شامل چه کارهایی است، چه نوع اتفاقی قرار است بیفتد و این اتفاق برای چه کسی خواهد افتاد.
طرح
همه وقایع و امور انجام شده کار
شخصیت
به افرادی که در یک اثر ادبی به عنوان قهرمان اصلی معرفی می شوند و تمامی داستان حول آن شخصیت می چرخد.
تناقضات
در کار یک تنش مرکزی وجود دارد، در اکثر مواقع دیدید که در داستان ها شخصیت اصلی به دنبال هدفی یا چیزی است که متاسفانه در مقابل نیرو هایی هستند که مانع رسیدن وی به آن ها می شود.
تنظیمات
این عناصر شامل موارد مرتبط کاری و دوره زمانی و مکان است که البته می توان به آب و هوا، شرایط اقتصادی و اجتماعی هم اشاره نمود.
راوی
به شخصی که به روایت داستان از زبان خودش می پردازد و یا این که به طور مستقیم به جای شخصیت کتاب یا چند شخصیت آن داستان احساس و اتفاقات خود را منتقل می کند راوی گفته می شود راوی به طور کلی داستان را با صدای خود تفسیر می کند.
مضامین
در یک اثر ادبی ممکن است مضامین های بسیاری وجود داشته باشد که شامل ایده ها یا پیام های اصلی موضوع است. به طور کلی ایده های انتزاعی ممکن است به زندگی، افراد و جامعه بپردازد که با یکدیگر در تنش باشند.
عناصر سبک
عناصر سبک به نحوه استفاده از زبان در طول محتوای مقاله ادبی گفته می شود در واقع درباره چگونگی صحبت شخصیت ها با یکدیگر و نحوه مراوده آن ها با یکدیگر است.
ساختار و سازمان
اگر دقت کرده باشید برخی از رمان ها، مونتاژ کردن قطعات در آن به صورت خطی و حتی زمانی صورت می گیرد ولی در برخی دیگر به صورت مروری خواهد بود. نمایشنامه هایی را نیز مشاهده کردید که ساختار و سازمان در آن به صورت سنتی پیش می رود. البته برخی از نویسندگان علاقه دارند که در اکثر آثار خود خلا هایی را ایجاد کنند تا خواننده از اطلاعاتی که درباره داستان کسب نکرده را با یک معما برای خود جستجو کند. بنابراین ساختار و سازمان یک آثار به روش های گوناگونی می تواند پیام خود را به خواننده منتقل کند.
نقطه نظر
نقطه نظر ارتباط مستقیمی با زاویه دیدی که از آن داستان روایت می شود دارد. مثلا از نظر شخصیت اول، راوی آن را درگیر داستان می کند. معمولا اول شخصی که راوی از جانب آن صحبت می کند یک شخصیت قهرمان را دارد، البته نه همیشه ممکن است بالعکس هم باشد. اما نقطه نظر از سوی شخصیت سوم داستان راوی به جای او در داستان صحبت نمی کند بلکه به تجربیات و افکار وی اشاره می کند.
اما راوی دانای کل به صورتی شخصیت های داستان را به جز در نظر گرفتن اول شخص تعریف می کند که در هر زمان و مکان شاهد هر نقطه نظر و رویداد آن ها در داستان است به گونه ای که محرم هر شخصیت است. فراموش نکنید که نویسند با راوی یک نقش را ندارند.
گفتاری
انتخاب کلمات در مقاله ادبی بسیار مهم است. این که در داستان یک شخصیت با زبان چرب و نرم، خشک و یا به هر نوع دیگری صحبت کند نگرش و شخصیت او برای شما نمایان می شود.
نحو
ترتیب کلمات و جمله سازی در یک مقاله ادبی بسیار نقش مهمی دارند. به گونه ای که نحو در ایجاد صدای روایی نویسنده نقش خود را نشان خواهد داد. مثلا برخی از نویسندگان جملات کوتاه و ساده را در نوشتن محتوای مقاله ادبی خود به کار می برند اما از جانبی هم نویسندگانی نیز تمایل دارند جملات نحوی را طولانی تر و پیچیده نمایند.
لحن
روحیه یا احساس در متن در واقع لحن محتوای مقاله ادبی را به شما می رساند. عموما این غالب و نحو هستند که به لحن اثر شما بسیار کمک می کنند. برای مثال لحن یک رمان که از جملات کوتاه و ساده استفاده می کند ممکن است احساس سردی، برائت را نمایان کند.
تصویرسازی
تصویرسازی یکی دیگر از عناصر مهم در نوشتن مقاله ادبی است به گونه ای که زبان متوسل به حواس است و نمایانگر چیزهایی است که با چشم دیده می شوند که بعد از آن هر چه که احساس می شود و دیده می شود به زبان منتقل می شود و به راحتی می توان آن ها را لمس کرد.
زبان تمثیلی
زبانی که تحت اللفظی تفسیر نمی شود زبان تمثیلی گفته می شود که به انواع زبان تشبیهات و استعاره گفته می شود.
3. ساخت یک پایان نامه
زمانی که دو مرحله قبلی که شامل جمع آوری شواهد و بررسی آن ها را انجام دادید و از جواب دادن به سوالات مطرح شده واهمه ای نداشتید وقت آن است که شروع به نوشتن بیانیه مقاله ادبی پایان نامه خود کنید. در واقع تهیه کردن و نوشتن پایان نامه درباره یک اثر ادبی باید توسط شواهد و استدلال هایی که ارائه می دهید پشتیبانی شود.
خب حال می پرسید چرا بیانیه پایان نامه این قدر مهم است؟ و یکی از اصول گام هایی است که باید آن را رعایت کرد؟ بیانیه قلب مقاله ادبی شما می باشد و اگر عیب و نواقصی در آن باشد مطمئن باشید مقاله ادبی هرگز کامل نخواهد شد از طرفی هم بخش عمده ای از مقاله به اثبات ادعای بیانیه پایان نامه می پردازد.
یک بیانیه پایان نامه خوب باید دارای موارد زیر باشد:
• قابلیت بحث و گفتگو
برای مثال "گتسبی بزرگ، در دهه 1920 جامعه مردمی شهر نیویورک را توصیف می کند" البته این بیانیه فقط ادعا نیست و یک واقعیت است.
که می توانید آن را از طریق شواهد متنی که قابل ارائه است، ببینید.
اگر دقت کرده باشید "هملت یک نمایشنامه ی گیج کننده است اما اگر به محتوای آن توجه کنید بسیار خوب و عالی نوشته شده است" این یک بیانیه ی ضعیفی است اما این نظر شخصی نویسنده است. این بیانیه قابل بحث است ولی همان طور که گفتیم کمی ضعیف است و نمی توان مثال های آن را اثبات یا پشتیبانی نمود.
لازم به ذکر است که شرکت های ارائه دهنده خدمات سفارش تولید محتوا می توانند تجزیه و تحلیل مقالات ادبی را نیز در کمترین زمان و بهترین کیفیت ارائه دهند.
مخاطبین گرامی در نظر داشته باشید شرکت رایا مارکتینگ یکی از شرکت های تولید کننده محتوا با بیش از 100 نوع ایده تولید محتوا میتواند شما را در این امر یاری کند
• تعجب آور
بیانیه ی مقاله ادبی می تواند از حالت های تعجب آور استفاده کند زیرا در پایان نامه ای که بلافاصله بعد از خوانش متن مشخص نباشد بحث را به وجود خواهد آورد.
• خاص
یک بیانیه باید خاص باشد مثلا یک دکتر در مورد وضعیت انسان موارد بسیاری به ما خواهد گفت، حال منظور نویسنده از بسیار چیست؟ همین مورد باعث مبهم بودن بیانیه و خاص بودن آن خواهد بود.
اظهارات در یک پایان نامه خوب اثر مستقیمی می گذارند:
سوال: در داستان رومئو و ژولیت کدام یک از موارد سرنوشت و حماقت نقش بسیاری در شکل دادن این داستان عاشقانه دارد؟
پایان نامه: نویسنده اگرچه شخصیت های رومئو و ژولیت را ستاره های اصلی داستان معرفی می کند و نقش آن ها را همانند ستاره و ماه در آسمان می داند اما از طرفی این شخصیت ها فقط شاهد کار های احمقانه بودند.
4. استدلال ها را بسازید و آن ها را سازمان دهی کنید
خب اگر به گام چهارم رسیدید باید بدانید پاراگراف هایی که در میانه ی مقاله ادبی به آن ها خواهید پرداخت در واقع مثال ها و دلایلی است که از بیانیه پایان نامه دفاع می کند. ممکن است مرحله سه و چهارم با هم به صورت همزمان نوشته شود زیرا ممکن است ندانید که چگونه بیانیه پایان نامه خود را بنویسید و به همین دلیل به استدلال نیاز داشته باشید تا بتوانید بر اساس آن بیانیه را سازمان دهی کنید.
با این وجود هیچگونه روش خاص استدلالی وجود ندارد که بتوان بر اساس آن بیانیه را تنظیم کرد. اما ممکن است از شما خواسته شود که برای تهیه مقاله ادبی خود مقایسه ای بین دو شخصیت داستان ارائه دهید و آن ها را کاملا با یکدیگر مقایسه نمایید. از طرفی هم ممکن است از شما خواسته شود تصویری را در یک داستان دنبال کنید و آن را مورد بررسی قرار دهید. این موارد به شما بسیار کمک می کند چون زمینه ساز سوال خواهد شد و جواب های گوناگونی می توان برای آن ها ارائه کرد که در نهایت به انواع استدلال برای پاسخ نیاز خواهند داشت. در بخش زیر، رایا مارکتینگ سه نوع مقاله ادبی متداول را برای شما توضیح می دهد و برخی از استدلال ها برای ساخت یک پایان نامه مقاله ادبی مورد بحث را برای شما قرار خواهد داد.
انواع مقاله ادبی
قیاس و تضاد
اگر ماجراهای هاکلبری فین را به یاد دارید پس بیایید شخصیت های هاک و جیم را با یکدیگر مقایسه کنید.
خب این نوع مقاله ادبی تضاد و قیاس را حتما قبل حداقل یک بار هم تجربه کرده اید و آن را نوشته اید. و مطمئنا به روش ادبی آکادمیک به راحتی با آوردن استدلال های لازم آن را سازماندهی خواهید کرد زیرا این نوع مقاله بسیار ساده است. شما برای تهیه این مقاله می توانید قدم به قدم موضوعات را انتخاب کنید و به جلو حرکت کنید.
در وهله اول، نخست شخصیت اول را مورد بحث قرار دهید و سپس بروید به سراغ بررسی شخصیت دوم.
در وهله دوم، می توانید یک پاراگراف به چندین ویژگی هر کدام از شخصیت ها مثل (نگرش آن ها به زندگی، تصاویر مرتبط، موقعیت اجتماعی و همین طور استعاره های مرتبط با شخصیت آن ها) اختصاص دهید
البته از طرفی هم ممکن است شما این دو روش را با هم ترکیب کنید و مثلا بخواهید در یک پاراگراف به صورت کلی به توصیف شخصیت های هاک و جیم بپردازید و بعد از آن پاراگراف هایی جهت مقایسه نکات اصلی دو شخصیت اختصاص دهید. البته این روش شما می تواند بسیار موثر عمل کند و علی رغم این که می تواند کاملا متفاوت باشد بایستی دارای متنی تازه و غیر منتظره درباره داستان مورد نظر باشد، پس سعی کنید فراتر از آنچه که می اندیشید بنویسید.
پیگیری
نوع دیگر مقاله پیگیری کردن است مثلا می توانید تصویری را انتخاب کنید حال این تصویر می تواند مرتبط با پرندگان، چاقو باشد، یا هر چیز دیگری که چشم شما را به خود جلب می کند. پس با توجه به تصویر آن را در سرتاسر مکبث ردیابی کنید.
خب این نوع مقاله انگار به نظر شما بسیار آسان به نظر می رسد، درست است؟ خب تمام کاری که شما می بایست انجام دهید این است که کل کتاب مورد نظر را بخوانید و زیر نکات اصلی که چشم شما را می گیرد خط بکشید و سپس آن ها را جمع آوری کنید و در مقاله ادبی خود بیاورید. خب این کار باعث می شود ارتباط خوبی بین مثال ها برقرار کنید و به یک جمع بندی تحلیلی خوب برسید.
خب در مثال مکبث در بالا که آورده شده،شما می توانید به نوع زمینه های چاقوها که در نمایش به کار برده شده دقت کنید و ببینید که چه تأثیری دارند، زیرا در مکبث هم چاقوهای واقعی و هم چاقوهای خیالی وجود دارد. به طور کلی منظور از این چاقوها این است که تعدادی از آن ها می کشند و تعدادی از آن ها که تهدید می کنند.
به همین دلیل شما می توانید مثال های خود را بر اساس پیگیری طبقه بندی نمایید و آن ها را سازماندهی کنید این کار شما باعث می شود تا همیشه درک بهتری در توسعه موضوع اصلی درباره کار و نقش عبارت یا نماد انتخابی داشته باشید.
مناظره
خب توضیح این نوع مقاله را با یک سوال شروع می کنیم آیا در سال 1984 جامعه ای که به تصویر کشیده شده است برای شهروندان خود آن شهر خوب است؟
منظور از این نوع مقاله ادبی در واقع به بحث کشیدن شما درباره امور کاری، اخلاقی و زیبا شناختی است که از شما می خواهد درباره یک شخصیت یا گروهی از افراد جامعه قضاوت نمایید. در این نوع مقاله ، از شما خواسته می شود که در مورد کار اخلاقی ، اخلاقی یا زیبایی شناختی بحث کنید. مثلا در داستانی سوال می شود که آیا خود شخص سزار باعث و بانی نابودی خودش می باشد؟ یا خود اثر؟
آیا رمان جین ایر یک رمان فمینیستی به حساب می آید؟
برای این نوع مقاله ادبی مناظره، شما می بایست به دو نکته مهم دقت کنید و آن را سر لوحه کارتان قرار دهید، اولین نکته این که با توجه به واکنش های شخصی و احساسات خود استدلال ها را قرار ندهید. زیرا هر مقاله ادبی که شما قرار است از روی آن استدلال ها را برداشت کنید باید ابتدا آن را کاملا بخوانید و متون آن را آنالیز نمایید و پس از آن قادر خواهید بود که شواهد و استدلال ها را در متن جستجو کنید.
مثلا این که شخصیت هایی که در سال 1984 می زیستند درباره دولت اقیانوسیه چه طرز تفکری داشتند؟ و یا این که از چه نوع تصاویری برای نشان دادن نگرش خود به آن دولت به شما ارائه خواهند داد؟ بنابراین شما هم همینطور می بایست در مورد هر نوع پرونده ای که بخواهید مناظره داشته باشید می بایست در ابتدا تمام اصطلاحات را تعریف کنید. به همین خاطر تعریف اصطلاحات به شما کمک بیشتری خواهد کرد.
نکته دوم، این که شما باید برای این که بتوانید یک مقاله ادبی بسیار قوی طراحی کنید در آن از استدلال های مخالف و حیرت انگیز استفاده کنید. مثلا جواب سوال این مناظره همان طور که مشخص است منفی است و نویسنده جامعه را با تصاویری به رخ خواننده می کشد که متوجه حال بد آن جامعه شود، بنابراین شما باید استدلال هایی را در خور این مناظره بیاورید تا بتوانید پرونده کاری خود را تقویت ببخشید.
5. مقدمه مقاله ادبی خود را بنویسید
به طور کلی مقدمه در مقاله ادبی شما، کل مقاله را تنظیم می کند. در واقع در این بخش شما هم خودتان را به عنوان نویسنده معرفی می کنید هم این که موضوع و مسائل و سوالاتی که به آن پرداخته می شود را به خواننده ارائه می دهید. به یاد داشته باشید که یک مقاله ادبی که خصوصیت قانع کننده داشته باشد قادر است نویسنده خود را به عنوان یک شخصیت معتبر معرفی نماید.
در مورد طول مقدمه می بایست با توجه به طول مقاله ادبی خود آن را بنویسید و همیشه با توجه به طول مقاله می تواند متفاوت باشد. مثلا اگر مقاله حداقل دارای پنج پاراگراف بود، یک پاراگراف را به مقدمه اختصاص دهید و زیاد آن را طولانی نکنید.
مقدمه شما می بایست:
تمامی زمینه های لازم را فراهم نماید.
مقدمه باید طوری نوشته شود که زمینه های لازم برای این که خواننده را به خود جذب کند را داشته باشد و خواننده با خواندن آن متوجه آنچه که در ادامه انتظارش را دارد را احساس کند و بداند که در مورد چه کتابی قرار است بحث شود؟ و کدام شخصیت ها قرار است مورد بحث قرار بگیرند.
به سوالات پاسخ دهید.
همیشه از خود بپرسید موضوعی که ارائه کردید چرا مهم است؟ چرا باید مورد توجه خوانندگان قرار بگیرد؟ به طور کلی مقدمه شما برای خواننده ایجاد علاقه نماید و همیشه برای آن ها غافلگیرکننده باشد. می توان گفت مقاله ادبی برقرار کننده ارتباطات غیر منتظره است و موجب آشکار ساختن حقایق پنهان می شود.
پایان نامه خود را ارائه دهید.
به هنگام ارائه مقدمه می بایست پس از معرفی خود پایان نامه را ارائه دهید.
شکل مقاله را مشخص کنید.
شکل مقاله به این صورت است که مقدمه ی شما باید خواننده شما باید طوری تنظیم شود که خواننده با خواندن آن متوجه دامنه مقاله شما شود اصلا هم نیازی نیست مرحله به مرحله موضوعات مقاله را شرح دهید همین که یک صورت کلی از مقاله را در مقدمه ارائه دهید و بتوانید یک الگوی سازمان یافته از شکل مقاله تهیه کنید کافیست.
معرفی خودتان نباید:
مبهم باشد
حتما باید در تحلیل مقاله ادبی مراقب دو کلمه مهم باشید که آن هم کلمات جالب و مهم است.
با هر ادعای پرشکوهی شروع شود.
بسیاری از افرادی که مبتدی هستند و در ابتدای نوشتن مقدمه تصور می کنند اگر تولید محتوا را با کلمات زرق و برقی در مورد خودشان شروع کنند امری طبیعی است و باعث دیده شدن مقاله ی آن ها می شود، در صورتی که اصلا این طور نیست و این کار فقط به دست افراد آماتور صورت می گیرد.
کار را به طور وحشیانه ستایش کند.
یکی دیگر از اشتباهات رایج نویسندگان آماتور، بزرگ جلوه دادن اثر یا نویسنده ی آن کتاب است. مثلا به جای این که بیایید در مورد شهرت آن نویسنده به طور مستقیم صحبت کنید سعی کنید در طول مقاله به آثار وی اشاره کنید البته اگر موضوع مقاله ادبی شما در این باره ارتباط داشته باشد.
خارج از موضوع باشد.
سعی کنید مقدمه ای که می نویسید خود را دقیق و کاملا ساده باشد. و اصلا هم نیازی نیست برای جلب توجه خواننده خود، خارج از موضوع صحبت کنید، می توانید در سریع ترین زمان ممکن ، از کلمات و جملات ساده استفاده کنید تا به موضوع اصلی برسید.
6. بند های قالب را بنویسید
پس از این که مقدمه را نوشتید، همان استدلال هایی که در مرحله چهارم آن ها را برای موضوع خود ایجاد کرده اید را جمع آوری کنید . آن ها را با توجه به نوع استدلال در پاراگراف های جداگانه ای بنویسید و بخش میانی مقاله خودتان را سازماندهی کنید.
قالب بندی مقاله ادبی شما باید موارد زیر در آن رعایت شود:
با یک موضوع قوی جمله خود را شروع کنید.
به طور کلی جملات موضوعی مورد نظر مثل یک نشانه در بزرگراه می باشند به طوری که باید به گونه ای این جملات انتخاب شوند که خواننده بداند در کجای مقاله قرار دارد و قرار است در ادامه به کدام موضوع ختم شود و علاوه بر این که یک جمله با موضوع خوب به خواننده در این موارد کمک می کند می تواند به آن ها بفهماند چه نوع استدلال هایی در مورد موضوع ارائه خواهد شد. جمله با یک موضوع قدرتمند به خواننده می گوید که در پاراگراف چه مواردی را مطالعه خواهد کرد و همین طور موارد بحث در مورد موضوع را متوجه خواهید شد.
توسعه بخشیدن یک تصور واحد
هرگز بدون این که پاراگراف خود را کامل نکردید به پاراگراف بعدی نروید یادتان باشد پاراگراف ها مثل آجر هستند که اگر درست روی هم قرار نگیرند کل ساختار ساختمانی خراب می شود. پس ابتدا پاراگراف اول را از لحاظ استدلال ثابت کنید و سپس سراغ بعدی بروید.
از انتقال دادن به طور موثر استفاده کنید.
نویسنده یک مقاله ادبی این موضوع را خوب می داند که هر پاراگرافی ادامه پاراگراف قبلی است و می بایست پاراگراف ها با یکدیگر در ارتباط باشند و پاسخ به موضوعات مرتبط با هم را بدانند. پس به کار بردن کلمات و عبارات انتقالی را فراموش نکنید.
7. نتیجه گیری را بنویسید
همانطور که در ابتدای مقاله ادبی و قبل از شروع پایان نامه از مقدمه استفاده می کنید در انتهای مقاله ادبی باید از یک نتیجه گیری کلی نیز استفاده کنید و یک جمع بندی سریع در مورد موضوعات مطرح شده در مقاله ارائه دهید.
یک نتیجه گیری خوب باید موارد زیر را رعایت کند:
مواردی بیشتر از آنچه که در پایان نامه ارائه دادید مطرح کنید و از تکرار کلمات خودداری کنید.
حتما استدلال هایی که در مقاله ادبی به کار برده اید را با هم تلفیق کنید، نه این که به خلاصه کردن آن ها بپردازید.
به همین ترتیب، سعی کنید در بخش نتیجه گیری به هیچ عنوان به جزئیات پاراگراف های متن نپردازید و آن ها را تکرار نکنید.
مروری دوباره
شما در ابتدای مقاله ادبی خود در مقدمه دلایل موضوع خود را مطرح می کنید و می توانید مواردی را بنویسید که خوانندگان شما تا به اکنون درباره آن نمی دانستند. شما باید طوری بنویسید که آن ها با دانش این موضوع بهتر آن را بشناسند و آن را درک کنند.
تصور کنید مقاله ادبی شما با یک شخصیت خاص، تصویر خاص یا حتی یک مجموعه کوچکی از موارد مورد نظر شما تهیه شده باشد بنابراین در نتیجه گیری سعی کنید طوری بنویسید که بحث شما تاثیر گسترده تری داشته باشد.
مرتبط بمانید
نتیجه گیری می بایست یک جهت جدید از افکار شما را ارائه دهد ولی نباید یک فرصت برای پر کردن مقاله ادبی ما باشد. در نوشتن محتاط عمل کنید و سعی نکنید در آن از پرس و جوهای نامرتبط استفاده کنید یا افکار انتزاعی را در آن به کار ببرید.
سعی کنید از نظرات بسته در آن پرهیز کنید.
در یک نتیجه گیری برای مقاله باید بحث ویژه بازگو شود، و اگر این مشاهدات ساده و بیش از حد چشمگیر باشد ممکن است اشتباه باشد.
لینک منبع:
هدیه رایا مارکتینگ به شما
از آنجاییکه ارائه محتوای با کیفیت (از نظر کپی نبودن، قدرت انتقال مفاهیم، سئو و تخصصی بودن) بزرگترین دغدغه رایا مارکتینگ می باشد، همواره خودمان را در معرض تست شما کارفرمایان گرانقدر قرار می دهیم. از این رو می توانید درخواست نمونه محتوای رایگان با کلمه کلیدی یا عنوان مد نظرتان را بدهید تا پس از دریافت یک تا دو نمونه محتوا به راحتی بتوانید تصمیم گیری بفرمایید.
فرم درخواست محتوای هدیهتوصیه رایا مارکتینگ به شما:
تولید محتوا را جدی بگیرید، تمامی سایتهای برتر مثل دیجی کالا، زومیت، بامیلو، تبیان، ورزش 3 و غیره با تولید محتوای یونیک و فراوان به موفقیت رسیدند، شما نیز با تعیین استراتژی درست و تولید محتوای منظم و مداوم می توانید موقعیت بازاریابی اینترنتی خود را ارتقا دهید.
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید