در مورد پادکست چه می دانید؟
در این نوشته به معرفی پادکست پرداخته، تاریخچه و آینده آن و همچنین مسیر شغلی آن را نیز بررسی کرده ایم.
برای سفارش آنلاین پادکست کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین پادکست ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
امروزه پادکست ها تبدیل به بخش مهمی از زندگی روزمره ما شده اند. اما آن طور که برخی گمان می کنند، این نوع محتوای صوتی روش جدید و تازه ای برای تولید محتوا نیستند. از سال ها قبل از اینکه گوشی های هوشمند وارد بازار شوند، این نوع محتواهای صوتی وجود داشته اند.
اما پس از اینکه گوشی های هوشمند نیز تبدیل به بخش جدایی ناپذیر زندگی انسان شدند، محتواهای صوتی شکل جدیدی گرفته و به صورت خاصی گسترش و توسعه پیدا کردند. اما Podcast چیست و چگونه شکل گرفت؟ این یکی از سوالاتی است که قصد داریم در این نوشته به آن پاسخ دهیم.
پادکست چیست؟
پادکست چیست؟ پادکست ها در واقع نوعی از فایل های صوتی هستند که می توانید آنها را دانلود کرده و در زمان مناسب گوش کنید. تفاوت مهم این نوع محتوای صوتی با سایر فایل های صوتی آن است که به صورت اپیزودی منتشر می شود.
به عبارت دیگر، هر Podcast مجموعه ای از محتواهایی است که به صورت چندین قسمت تولید شده اند و با نظم و ترتیبی که پادکستر مشخص کرده است، منتشر می گردند. هر کدام از این اپیزودها به بحث و گفتگو و بررسی موضوع مشابهی می پردازند. این موضوع می تواند در زمینه سرگرمی باشد، یا آموزش و اطلاع رسانی و غیره.
ریشه عبارت Podcast چیست؟
در واقع واژه Podcast از ترکیب دو واژه iPod و Broadcasting به وجود آمده است. اولین بار در سال 2000 میلادی، روزنامه نگاری به نام تریستان لوییس کلمه Podcast را برای فایل صوتی به کار گرفت. البته همه گیر شدن استفاده از این واژه به سال 2001 میلادی برمی گردد که در وبلاگ Radio Userland این عبارت به کار گرفته شد.
خیلی زود استفاده از آن رواج پیدا کرد و حتی سه سال بعد، یعنی در سال 2004، مجموعه سخنرانی های انجام شده در کاخ سفید نیز تحت عنوان Podcast جمع آوری شده و در اختیار عموم قرار گرفتند.
چشم انداز تولید پادکست در آینده
واقعیت این است که به نظر می رسد با وجود جایگاه فوق العاده ای که پادکست ها در زندگی امروز ما پیدا کرده اند، هنوز هم جای پیشرفت بسیاری برای تولید آنها وجود دارد. به عقیده بسیاری از افراد آینده تولید محتوای صوتی، مخصوصا از نوعی که با نام Podcast شناخته می شود، بسیار امیدوارکننده است.
البته همه چیز بستگی به قابلیت هایی دارد که پلتفرم های انتشار Podcast و اپلیکیشن های تولید آن در دسترس پادکسترها می گذارند. برای مثال مدتی است که امکان افزودن تصویر و ویدیو به محتواهای صوتی نیز در برخی از پلتفرم ها وجود دارد. بنابراین پادکسترها می توانند به سراغ تولید پادکست ویدیویی بروند.
بسیاری از افراد گمان می کنند که به زودی امکان ترجمه، یا استفاده از زیرنویس ها برای انواع پادکست ها فراهم خواهد شد. حتی می توان از هوش مصنوعی برای افزودن برخی جلوه ها و افکت ها استفاده کرد. به طور کلی به نظر می رسد که تولید این نوع محتوای صوتی در آینده شکلی متفاوت تر و البته جذاب تر پیدا کند. به هر حال هر چقدر که محتوایی به روزتر باشد، پادکست ایده آل تری محسوب می شود.
مسیر شغلی تولید پادکست
واقعیت این است که مسیر شغلی تولید محتواهای صوتی، بستگی به نحوه تولید پادکست دارد. بسیاری از افراد با شور و شوق و انگیزه بسیار وارد این کار می شوند و تصور می کنند که خیلی از طریق آن می توانند درآمد زیادی به دست آورند. اما واقعیت چیز دیگری است.
قبل از هر چیز فردی که قرار است دست به کار تولید Podcast و انواع محتوای صوتی شود، باید بداند که برای دستیابی به درآمد مسیری نسبتا طولانی را در پیش دارد. بنابراین صبر و حوصله و پشتکار کلید اصلی موفقیت در این حرفه است.
در مرحله بعدی فرد باید به خوبی بداند پادکست چیست و چه انتظاراتی از آن می رود و چه کارهایی می تواند باعث جذب مخاطب شود. برنامه ریزی و پذیرش واقعیت نیز از جمله نکاتی هستند که در مسیر تبدیل کردن سرگرمی تولید محتوای صوتی به شغل دائم و درآمد زا باید به آن توجه داشت.
به چه روش هایی کسب درآمد کنیم؟
روش های متعددی برای کسب درآمد از پادکست ها وجود دارند. ساده ترین آنها، انجام تبلیغات برای اسپانسرهاست. البته نکته ای که در این زمینه نباید از یاد ببرید آن است که فقط وقتی می توانید از این طریق به درآمد مناسب و کافی برسید که تعداد مخاطبان و شنوندگان محتوایی که تولید می کنید، به اندازه کافی زیاد شده باشد. بنابراین باید کمی صبر و حوصله داشته باشید و برای رسیدن به این مرحله تلاش نمایید.
روش دیگر، فروش محصولات و خدمات خود از طریق سایت و وبلاگ است. برای مثال، پادکستر می تواند خدمات خود در زمینه آموزش مدیریت مالی را به صورت دوره های مجازی از طریق سایت خود به فروش برساند و از این طریق کسب درآمد کند. برای چنین کاری هم البته باید به اندازه کافی مخاطب داشت و آنها را تبدیل به مشتری نمود.
فروش پادکست، همکاری در فروش یا بازاریابی دیجیتال(دیجیتال مارکتینگ)، برندسازی و غیره نیز از دیگر راه های کسب درآمد از طریق Podcast می باشند.
استخدام گویندگی
البته اگر قصد کسب درآمد از طریق پادکست ها و محتوای صوتی را داشته باشید، می توانید به سراغ گویندگی هم بروید. برای این کار کافی است فرم های استخدام گویندگی که در سایت ها و پلتفرم های تولید محتوا وجود دارند را بررسی و تکمیل کنید. رایا مارکتینگ نیز از جمله سایت های تولید محتواست که با استخدام گوینده های حرفه ای در راستای تولید محتواهای صوتی قدرتمند و ارزشمند گام برمی دارد. برای سفارش تولید محتوا به رایا مارکتینگ به منوی خدمات این سایت مراجعه کنید.
آشنایی با بهترین و معروف ترین پادکسترها
با توجه به علاقه و توجه اقشار مختلف جامعه نسبت به Podcast ها و افزایش کیفیت تولید آنها، به سختی می توان بهترین پادکسترها را انتخاب کرد. اما در این قسمت فقط چند نفر را برای آشنایی معرفی خواهیم کرد. کمتر کسی است که با پادکست فارسی آشنا باشد و نام علی بندری را نشنیده باشد. برخی او را پدر تولید پادکست در ایران می دانند.
در حال حاضر بندری دو Podcast چنل بی و بی پلاس را تولید می کند که هر دو در زمره بهترین آثار فارسی زبان می باشند. هلی هندسی یکی از بهترین تولید کنندگان محتوای صوتی است که پادکست پرشنونده هلی تاک را تولید می کند. این پادکست در زمینه روانشناسی و توسعه فردی است و بی هیچ شکی در زمره قدرتمندترین Podcast های فارسی قرار می گیرد.
دکتر امیر خادم نیز از جمله افرادی است که در زمینه تولید محتوای صوتی ادبی بسیار شناخته شده و محبوب می باشد. او تولید کننده و گوینده پادکست فردوسی خوانی است که می توان به جرات ادعا کرد محبوب ترین پادکست ادبی زبان فارسی می باشد. فرشاد محمودی نیز یکی دیگر از محبوب ترین تولیدکنندگان Podcast ها می باشد که سال هاست دایجست را تولید می نماید.
نمونه بهترین پادکست ها
قبل از این که به سراغ شنیدن بهترین Podcast ها بروید، بهتر است زمینه علاقه خود را مشخص کنید. اگر اهل کتاب و کتابخوانی باشید، احتمالا بی پلاس و یا کتاب گرد از جمله بهترین گزینه ها می باشند. اما اگر علاقه مند به تاریخ هستید، توصیه ما شنیدن محتواهای پرچم سفید، دایجست و رخ است. اگر مسائل علمی برای شما جذاب باشند، احتمالا استرینگ کست را دوست خواهید داشت. در حوزه کسب و کار نیز می توانید به سراغ طبقه 16، 10 صبح، مدیر ممتاز، کار نکن و غیره بروید.
برای سفارش آنلاین پادکست کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین پادکست ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید