میکسر صدا + کاربردها، اجزا، مزایا، انواع
در این نوشته به معرفی میکسر صدا پرداخته، انواع آن را بیان کرده، اجزای آن را شرح داده و تفاوت آن با کارت صدا را بررسی کرده ایم.
برای سفارش آنلاین پادکست کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین پادکست ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
میکسر صدا از جمله تجهیزات پیشرفته و حرفه ای است که برای تولید پادکست می توان از آن استفاده کرد. در واقع اگر به صورت حرفه ای به کار تولید و ساخت محتواهای صوتی مشغول هستید، شناخت میکسرهای صوتی و یادگیری نحوه کار با آنها بسیار ضروری است.
میکسر صدا چیست؟
به طور کلی، میکسر صدا به دستگاهی گفته می شود که توانایی دریافت و ترکیب چند سیگنال و انتقال آنها به بلندگوها را دارد. دریافت و ترکیب این سیگنال ها که از طریق میکروفون ها دریافت می شوند، وظیفه اصلی این دستگاه است. اما علاوه بر اینها، میکسرها قابلیت ها و امکانات دیگری هم دارند.
برای مثال میکسرهای صدا می توانند سطح صدا را تنظیم کنند. همچنین در صورتی که نیاز به تقویت صوت باشد، این کار بر عهده میکسرهاست. با توجه به همین کارکردها و قابلیت های میکسر صداست که استفاده از آن برای تولید و ضبط پادکست های ایده آل و حرفه ای اهمیت ویژه ای پیدا می کند.
نکته جالب آن است که بسیاری از افراد ترجیح می دهند امروزه کارهای میکس صدا را با استفاده از تبلت و یا موبایل انجام دهند. اما در واقع این میکسرها هستند که می توانند به عنوان ابزارها و تجهیزات قدرتمند در زمینه ضبط و ترکیب سیگنال های صدا، پیشرفته ترین و بهترین خدمات را به کاربران خود ارائه کنند.
چه افرادی باید از میکسر صدا استفاده کنند؟
همانطور که گفتیم، میکسر صدا از جمله حرفه ای ترین تجهیزات پادکست است. بنابراین به نظر می رسد که نیازی نیست افرادی که در ابتدای کار تولید و راه اندازی پادکست هستند، از آن استفاده کنند. اما اگر قرار است پادکست و محتوای صوتی خود را به صورت حرفه ای در استودیو ضبط کنید، استفاده از میکسر نیز ضروری است.
دقت داشته باشید افرادی که به صورت حرفه ای به تولید پادکست در خانه می پردازند، نیز به میکسر صدا نیاز دارند. این افراد معمولا فضایی را در منزل خود عایق بندی کرده و به صورت استودیوی خانگی در می آورند. در چنین حالتی می توانند از میکسرهای آنالوگ به عنوان میکسر خانگی خود بهره مند شوند.
کاربرد میکسرهای صدا
مهم ترین و اصلی ترین کاربرد میکسر صدا استفاده از آن برای دریافت سیگنال های صوتی و ترکیب آنهاست. به طور کلی این سیگنال ها به صورت زنده به میکسر منتقل می شوند. در واقع از این نوع ابزار صوتی در ابتدا فقط برای فضاهایی به کار گرفته می شد که قرار بود در آن برنامه صوتی به صورت زنده اجرا شود.
همانطور که فناوری های مربوط به صوت و ضبط محتواهای صوتی پیشرفته تر و به روزتر می شدند، میکسرها نیز روند رو به رشدی داشته اند. بنابراین باید دقت داشته باشید که در حال حاضر یکی از اصلی ترین کاربردهای این نوع دستگاه ها در استودیوها و برای ضبط صداها و تولید پادکست ها و محتواهای صوتی است.
بررسی اجزای میکسر صدا
بسته به نوع میکسر صدا، اجزای آنها می تواند تفاوت هایی با یکدیگر داشته باشد. اما به طور کلی می توان گفت که اجزای اصلی هر نوع میکسر شامل انواع کنترل ها، کانال ها، ورودی ها و خروجی ها می باشد.
-
ورودی ها
هر میکسر صدایی دارای تعدادی ورودی است که منابع صوتی مختلف، از جمله میکروفون ها را به میکسر متصل می کنند. تعداد ورودی های هر میکسر با تعداد کانال های آن برابر است. ضمن اینکه هر ورودی دارای یک شماره می باشد تا بتوان آن را از دیگران تشخیص داد.
-
کانال ها
کانال های هر میکسر صدا، جزئی جدایی ناپذیر از آن هستند. سیگنال های صوتی وارد این کانال ها می شوند، ترکیب شده و تنظیمات لازم بر روی آنها اعمال می شود و سپس به سوی تجهیزات مقصد هدایت می شود. دقت داشته باشید که هر کانال فقط به یک ورودی متصل می شود و بنابراین همیشه تعداد کانال ها و ورودی های هر میکسر با هم برابر می باشند.
-
خروجی ها
خروجی های میکسرهای صدا در واقع قسمتی هستند که از طریق آن سیگنال های صوتی آماده شده، به منابع خروجی مثل بلندگوها منتقل می شوند.
کنترل های میکسر صدا
واقعیت این است که هر میکسر صدا دارای تعدادی کنترل می باشد. مثلا کنترل Gain به گونه ای طراحی شده است که بتواند سطح فرکانس صوتی که به مستر وارد می شود را کنترل و تنظیم کند. در صورتی که این فرکانس به درستی تنظیم نشود، سیگنال ارسالی دچار اشکال شده و دریافت نمی گردد. همین نکته اهمیت کنترل ها را نشان می دهد.
یکی دیگر از کنترل هایی که بر روی دستگاه های میکسر صدا وجود دارند، کنترل EQ می باشد. این کنترل در واقع متعادل کننده صداهای دریافتی است. کنترل PAN نیز برای کنترل و مدیریت صدای استریو می باشد. از طرف دیگر کنترل هایی به نام فیدر هم وجود دارند که وظیفه اصلی آنها تنظیم و کنترل میزان صدایی است که وارد کانال ها می شوند. این کنترل ها کشویی هستند و با بالا و پایین کردن آنها می توان تنظیمات مورد نیاز را اعمال کرد.
کنترل Phantom Power از جمله دیگر کنترل هاست که برای تنظیم صدای میکروفون به کار می رود. کنترل سولو هم به شما امکان می دهد در هنگام ضبط پادکست، بتوانید سیگنال های دیگر را قطع کنید. به این ترتیب فقط صدای یک کانال پخش و تنظیم می شود.
انواع میکسر صدا
از جمله نکات تولید پادکست آن است که باید بدانید میکسرهای صدا معمولا در انواع مختلف تولید می شوند. بنابراین اگر قصد استفاده از آنها را دارید، باید بدانید که کدام نوع از دستگاه های میکسر صدای موجود در بازار برای شما مناسب است. میکسر صدا آنالوگ یکی از ساده ترین انواع میکسرهای موجود می باشد که البته با توجه به سادگی عملکرد آن، قیمت آن نیز نسبت به سایر مدل ها کمتر است.
کار با این نوع میکسرها بسیار راحت می باشد. البته باید توجه داشته باشید که این نوع میکسر امکاناتی نظیر اتوماتیک کردن برنامه را ندارد. همچنین امکان انجام تغییرات صوتی نیز در آن کمتر از سایر میکسرهاست. از طرف دیگر، میکسرهای صدای دیجیتال هم وجود دارند که دارای امکانات زیادی هستند و کار با آنها تجربه و تخصص نسبتا زیادی می طلبد. این دستگاه ها را می توانید به سیستم کامپیوتری خود متصل کنید و حتی کارهای انجام شده را ذخیره نمایید.
همچنین قابلیت کنترل سیگنال های صوتی از راه دور و با استفاده از تلفن های هوشمند نیز برای شما فراهم می باشد. پاور میکسرها نیز از جمله دیگر انواع دستگاه های میکسر صدا هستند که شبیه سیستم های آنالوگ می باشند. تنها تفاوت آنها همراه داشتن آمپلی فایر قدرتمند است. در نهایت میکسر صدای نرم افزاری است که می توان گفت به عنوان برنامه میکس فایل های صوتی کاربرد دارد.
تفاوت کارت صدا و میکسرصدا
مهم ترین تفاوت میکسر صدا با کارت صدا در کارکرد و وظیفه آنهاست. در واقع کارکرد اصلی کارت صدا آن است که سیگنال های صوتی را برای پخش آماده کند. اما کارکرد و وظیفه اصلی میکسرهای صدا آن است که صداهای دریافتی را تنظیم و کنترل کرده و آنها را ترکیب نمایند.
از دیگر تفاوت های این دو می توان به تفاوت ظاهری و نیز تفاوت در کاربرد آنها اشاره کرد. میکسر صدا دارای ورودی و خروجی بیشتری است، ضمن اینکه می توان از آن هم در استودیوها و هم در برنامه های پخش زنده بهره گرفت. در حالی که کاربرد اصلی کارت صدا در استودیوها می باشد.
رایا مارکتینگ علاوه بر اینکه از سایت های فعال در زمینه ی دریافت سفارش تولید محتوا، ارائه ی خدمات سئو، دیجیتال مارکتینگ و ... می باشد، فرصت های شغلی زیادی مانند گویندگی برای علاقمندان به گویندگی پادکست فراهم کرده است. در صورت تمایل به گویندگی محتوای صوتی و پادکست، می توانید فرم استخدام گویندگی رایا مارکتینگ را تکمیل نمایید.
برای سفارش آنلاین پادکست کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین پادکست ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید