در طراحی وب سایت یک جمله ی معروف وجود دارد "محتوا در وب پادشاه یا ملکه است". بدون شک هر طراح وب این جمله را شنیده است، به همین دلیل ساده محتوای وب مناسب و جذاب یکی از دلایلی است که مردم به سایت شما مراجعه می کنند. هم چنین محتوای وب باعث می شود مردم وبسایت شما و محتوای آن را از طریق شبکه های اجتماعی، لینک و یا حتی به روش سنتی و زبانی منتشر کنند. وقتی صحبت از موفقیت یک سایت می شود محتوای وب قطعا پادشاه است.
اهمیت محتوای وب با کیفیت
باوجود اهمیت فراوان
تولید محتوا، بسیاری از طراحان وب سایت این مسئله را فراموش می کنند و بیشتر به طراحی و زیبا سازی سایت می پردازند تا به جذاب ترین طراحی برای سایت دست پیدا کنند. اما زمانی که نوبت به استفاده از سایت می شود، مشتریان و کاربران سایت به اینکه سایت شما دارای حاشیه 3پیکسلی و یا 5پیکسلی است، یا اینکه با وردپرس طراحی شده یا نه اهمیتی نمی دهند. کاربران معمولا به جای توجه به طراحی و معماری زیبای سایت، از محتوای وب و رابط کاربری خوب سایت استقبال می کنند. هم چنین به همین دلیل است که سایت مورد نظر خود را دنبال می کنند.
چیزی که باعث می شود کاربران به سایت شما وارد شوند محتوای وب است. اگر طراحی، معماری و رابط کاربری سایت شما به خوبی انجام شده اما کیفیت محتوای آن خوب نیست، کاربران سایت شما را ترک خواهند کرد و به دنبال سایت دیگری می گردند. در نهایت هنوز هم محتوای وب پادشاه و یا ملکه است و طراحانی که از آن غافل هستند مدت زیادی در کسب و کار دوام نمی آورند.
در ادامه به معرفی دو نوع مقدماتی محتوای وب می پردازیم: متن و رسانه
محتوای وب متنی
نوشتن محتوای وب بسیار ساده است، و شامل متنی است که برای صفحه سایت نوشته می شود. نوشته ی داخل عکس ها و هم چنین متن داخل بلوک های متنی جزو محتوای وب متنی محسوب می شوند. بهترین محتوای وب متنی است که برای سایت نوشته شده نه متنی که از منابع دیگر کپی و جای گذاری شده باشد. محتوای وب متنی لینک های داخلی مفیدی دارند که به کاربران اجازه می دهد اطلاعات بیشتری راجع به آن محتوا به دست آورند و اگر تمایل داشته باشند در مورد مطلب مورد نظر خود بیشتر جستجو کنند. در نهایت محتوای وب حتی در صفحات محلی برای کاربران جهانی نوشته می شود و همه می توانند آنها را بخوانند. محتوای وب متنی می تواند عادی و ساده باشد، مانند قسمت "درباره ی ما" در سایت که شامل اطلاعاتی مانند ساعت کاری، آدرس و راه های ارتباطی مستقیم می شود. محتوای وب متنی هم چنین می تواند مربوط به صفحاتی باشد که به طور مرتب مطالب در آنها به روز رسانی و اضافه می شوند مانند وبلاگ ها یا صفحات انتشار مطبوعات. همه ی این مطالب می توانند شامل محتوای متنی باشند اما در عین حال هرکدام از آنها شامل محتوای وب رسانه نیز می تواند باشد.
محتوای وب رسانه ای
نوع دیگر محتوا، محتوای وب رسانه ای است. برای تعریف ساده تر آن می توان به این موضوع اشاره کرد که محتوای وب رسانه ای و یا چند رسانه ای همانطور که از نام آن پیداست محتوایی است که شامل متن نباشد. این نوع محتوا شامل انیمیشن، تصاویر، صدا و ویدئو است.
1. محتوای انیمیشنی
به طور معمول از محتوای انیمیشنی در تولید محتوای رسانه ای در سایت ها استفاده می شود. اما در مواردی استثنا وجود دارد، برای مثال زمانی که بخواهید در وب سایت خود از بین محتوای انیمیشنی و فیلم یکی را انتخاب کنید، به احتمال زیاد ترجیح می دهید محتوا را به صورت فیلم و قرار دهید. زیرا معمولا فیلم ها دارای اثر بخشی بیشتری هستند و مخاطب ارتباط بهتری با آنها بر قرار می کند.
2. محتوای تصویری
عکس ها بخش مهمی از محتوای وب رسانه ای سایت شما را تشکیل می دهند. شما می توانید از عکس ها و یا محتوا هایی که خودتان آن ها را توسط نرم افزار های گرافیکی درست کرده اید استفاده کنید. عکس ها در صفحات وب باید بهینه باشند. این موضوع بدان معنی است که دارای کیفیت مناسب و حجم کمی باشند تا به سرعت دانلود و بارگذاری شوند. با استفاده از محتوای وب چند رسانه ای می توانید سایت بسیار جذاب تری را در اختیار کاربران قرار دهید. بسیاری از طراحان از این راه برای جذاب تر کردن مقاله هایی که می نویسند استفاده می کنند.
3. محتوای صوتی
در گذشته معمولا از محتوای صوتی نیز به عنوان بخشی از محتوای رسانه ایی سایت ها استفاده می کردند به خاطر داشته باشید که صدا در صفحات وب می تواند آزار دهنده باشد، به خصوص اگر آن را به صورت خودکار روشن کنید و راهی را برای آسان خاموش شدن آن فراهم نکنید. در واقع، اضافه کردن صدا به یک وب سایت بیشتر مربوط به طراحی سایت های قدیمی است و امروزه دیگر شاهد حظور آن در وب سایت ها نیستیم.
4. محتوای تصویری
ویدئو در صفحات وب فوق العاده محبوب است. اما اضافه کردن ویدئو می تواند کمی مشکل باشد. یکی از ساده ترین راه های انجام این کار این است که ویدئو مورد نظر خود را در یک سرویس مانند یوتیوب یا ویمیو آپلود کنید و سپس از کد های "جاسازی" آن سایت ها استفاده کنید تا آن را به صفحه سایت خود اضافه کنید. با این کار یک iFrame در سایت شما با محتوای ویدئوی جاسازی شده ایجاد خواهد شد. همانطور که مشاهده می کنید این کار ساده ترین و مطمئن ترین روش برای اضافه کردن ویدئو به یک صفحه وب است.
همان طور که در این مقاله گفته شد برای این که بتوانید وب سایتی مفید با محتوای وب قوی داشته باشید می توانید از انواع مختلف محتوا استفاده کنید تا گستره بیشتری از کاربران را برای وب سایت خود جذب کنید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید