چگونه بیوگرافی بنویسیم
در دنیای امروز که شبکههای اجتماعی و سایتهای حرفهای گوناگون در بخشهای مختلف زندگی انسان حضور فعال دارند، نوشتن بیوگرافی اهمیت زیادی دارد، هرچند این...
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
چگونه بیوگرافی بنویسیم؟
آیا هرگز با خودتان فکر کردهاید اگر قرار باشد در برابر یک غریبه، فقط با سه کلمه خودتان را توصیف کنید، از کدام کلمهها استفاده میکنید؟ اگر جواب خاصی برای این سوال ندارید، نگران نباشید. قرار است ما در اینجا با یکدیگر پاسخ صحیح این پرسش را پیدا کرده و در نتیجه نحوه نوشتن بیوگرافی به صورت اصولی و درست را یاد بگیریم.
معلوم است که یاد گرفتن اینکه چطوری بیوگرافی حرفهای بنویسیم، کار سادهای نیست، اما نگران نباشید، شما هم میتوانید به زودی نحوه نوشتن بیوگرافی را یاد بگیرید. فقط با ما همراه باشید.
خب بهتر است همین ابتدای کار چند دقیقهای وقت بگذارید و با خودتان فکر کنید واقعا شما چه کسی هستید؟ این کار فقط برای رسیدن به پاسخ اینکه چگونه بیوگرافی بنویسیم، نیست، بلکه به شما کمک میکند خودتان را بهتر بشناسید و از نظر ذهنی و شخصیتی رشد بیشتری پیدا کنید.
در ادامه برای شروع چند روش مرسوم برای یادگیری نحوه نوشتن بیوگرافی را با هم تمرین میکنیم.
نحوه نوشتن بیوگرافی کوتاه
اکثر مردم وقتی به بیوگرافیهای آنلاین فکر میکنند، چند مثال خوب هم در ذهنشان دارند. توییتر، اینستاگرام، فیسبوک و غیره، همگی فضای کوچکی را به این اختصاص دادهاند که شما بتوانید به طرز خیلی کوتاهی خودتان را توصیف کنید. یادتان باشد که شما باید از این فضای یکی دو خطی بیشترین استفاده را ببرید.
برای نوشتن بیوگرافی حرفهای در صفحههای مجازی اجتماعی، به این توجه کنید همه چیز را باید خلاصه، ولی جذاب بیان کنید. اسمتان را بنویسید، درباره شغل، هدف و دستاوردهایتان هم خیلی کوتاه بنویسید.
چگونه بیوگرافی حرفهای بنویسیم
سایتهای حرفهایتر مثل لینکدین، قسمت خاصی را به بیوگرافی اختصاص دادهاند که به اندازه کافی بیشتر از فضایی است که در توییتر و اینستاگرام دارید. اینجا هم قرار است درباره خودتان بنویسید؛ درباره شغلتان، آرزوهای حرفهای که دارید و آنچه تاکنون به دست آوردهاید. برخلاف شبکههای اجتماعی اینجا میتوانید به جزییات بپردازید. پس حتی اگر اخلاق یا عادت خاصی دارید که به درد سایت میخورد، حتما بیانش کنید.
بیوگرافی کاری به چه چیزهایی احتیاج دارد؟
حالا که نحوه نوشتن بیوگرافی در شبکههای اجتماعی و سایتهای حرفهای را یاد گرفتید، بگذارید به این فکر کنیم که اگر قرار باشد یک بیوگرافی در مورد کار و حرفه خودتان بنویسید، آن را چگونه مینویسید؟
نحوه نوشتن بیوگرافی کاری به این صورت است که ابتدا هرچیزی را که در قسمت بیوگرافی سایتهای حرفهای نوشتهاید در نظر بگیرید. همه آنها را میتوانید اینجا هم بیان کنید، ولی سعی کنید بیان را کمی شخصیتر کنید. از گفتن جزییات نترسید! اهل کتاب هستید؟ اسم کتابهای موردعلاقهتان را بنویسید. سرگرمی خاصی دارید؟ دربارهاش بنویسید. بگذارید کسانی که قرار است با شما کار کنند، با خواندن این بیوگرافی اول خودتان را بشناسند و بدانند با چه آدمی سروکار خواهند داشت.
پیشنهاد می کنیم که مقاله استراتژی تولید محتوا را نیز بخوانید.
نحوه نوشتن بیوگرافی برای سایت
قرار است در قسمت «درباره ما» در سایتتان یک بیوگرافی بنویسید؟ کار سختی است نه؟ با خودتان فکر میکنید من روی تهیه و ساخت این وبسایت کلی زحمت کشیدهام، آیا این خودش گویای همه چیز نیست؟ در جواب باید بگویم نه! کسی که وارد وبسایت شما میشود دوست دارد شما را بیشتر و بهتر بشناسد. اما قرار هم نیست کار خیلی پیچیده و عجیب و غریبی بکنید. فقط کافیست در آن فضای بازی که ابتدا و انتهایش دست خودتان است، درباره اینکه چه کسی هستید و چه کاری کردهاید و به دنبال چه چیزی هستید بنویسید. همین!
سعی کنید درباره موفقیتهایتان بنویسید، چطوری آنها را به دست آوردید؟ یادتان باشد حتما برای مخاطبین سایت نوعی فرم تماس، یا دستکم یک آدرس ایمیل بگذارید تا بتوانند با شما تماس بگیرند.
قالبهای نوشتن بیوگرافی حرفهای
ممکن است حتی بعد از اینکه انواع بیوگرافیها را شناختید، هنوز نوشتن بیوگرافی برایتان سخت باشد. احساس کنید جملههایی که مینویسید روان نیستند و با مخاطب ارتباط برقرار نمیکنند، هنوز نمیدانید چه چیزی باید بنویسید یا حس کنید اصلا توان نوشتن ندارید. اصلا نترسید. ما اینجاییم تا به شما نحوه نوشتن بیوگرافی را یاد بدهیم.
قالبها و دستورالعملهایی وجود دارند که میتوانید در اکثر سایتها برای نوشتن یک بیوگرافی حرفهای و دقیق از آنها استفاده کنید.
اول از همه با نوشتن نام و نام خانوادگی شروع کنید. این قسمت کار خیلی راحتی است.
در ادامه درباره شرکت یا برندتان بنویسید. اگر در شرکتی کار میکنید یا برند خاصی برای کارهایتان دارید، دربارهشان بنویسید. در مورد شغل و کسب و کارتان هم بنویسید. در این مورد هم میتوانید خیلی کوتاه سمت و شغلتان را توصیف کنید، هم میتوانید هرچه عنوان و سمت دارید را پشت سر هم ردیف کنید.
از نوشتن درباره هدفهایتان، ارزشهایتان و هرچیزی در مورد اخلاقتان که فکر میکنید به دیگران کمک میکند شما را بهتر بشناسند، خودداری نکنید. حتی میتوانید کمی خصوصیتر و شخصیتر هم بنویسید. البته یادتان باشد این مورد اختیاری است. مثلا در قسمت بیوگرافی اینستاگرام یا توییتر نیازی به شخصی نوشتن نیست. ولی برای یک وبسایت حرفهای یا شغلی شاید دوست داشته باشید دیگران بدانند شما بیرون از محل کارتان چگونه آدمی هستید.
در نهایت اینکه سه تا از مهمترین دستاوردها و موفقیتهایتان را بیان کنید. سعی کنید بیشتر از این تعداد نشود، ولی حتما در موردشان بنویسید، مخصوصا وقتی در حال نوشتن بیوگرافی حرفهای هستید، نوشتن در مورد موفقیتها و دستاوردهایتان بسیار اهمیت دارد.
آخرین مورد اطلاعات تماستان هست که اختیاری است. بسته به فضایی که در حال نوشتن بیوگرافی هستید، ممکن است ایمیل، فرم تماس یا حتی یک شماره تماس برای دسترسی خوانندگانتان به خودتان بگذارید. یادتان باشد که این اطلاعات را در انتهای بیوگرافی قرار بدهید.
چند نمونه بیوگرافی
حالا که با هم نحوه نوشتن بیوگرافی را یاد گرفتیم، بد نیست چند نمونه بیوگرافی صحیح، کوتاه و حرفهای را هم با هم ببینیم.
اولین نمونه بیوگرافی متعلق به ژانت ماک است. یک بیوگرافی کوتاه و البته درست و حسابی بر روی توییتر:
بیوگرافی ژانت در توییتر هم شغل اصلی او در شرکت Pose را نشان میدهد و هم پروژههای مربوط به کتاب و پادکستهایش را. ژانت فراموش نکرده که اطلاعات مربوط به تماس و آدرس وبسایت خودش را هم بگذارد تا اگر فالوورهایش خواستند، بتوانند با او تماس بگیرند.
نمونه بیوگرافی بعدی، یک بیوگرافی تر و تمیز و حرفهای از یوری تیمن در سایت لینکدین است.
معمولا کسانی که در لینکدین بیوگرافی مینویسند، یا لیستی از موفقیتهایشان را ردیف میکنند، یا لیستی از علایق حرفهایشان را. یوری در ابتدا اهداف حرفهای خودش را توضیح داده و بعد فقط بر روی یک دستاورد اصلی خودش یعنی ایجاد پایگاه کاربری Grammarly تمرکز کرده است.
نمونه بیوگرافی بعدی ما بیوگرافی جیمی مک کلوی بر روی سایت خودش است که در آن به صورت کاملا حرفهای و البته درست و حسابی به همه چیز پرداخته است.
آدم وقتی به این بیوگرافی حرفهای نگاه میکند، دهانش از تعجب بازمیماند. جیمی فقط در یک خط شغل خود را توصیف کرده و بلافاصله فهرست کوتاهی از مهمترین موفقیتهایش ردیف کرده است. به همین راحتی و زیبایی چندین پروژه را در چند خط کوتاه گنجانده است.
پیشنهاد می کنیم که مقاله بیش از 100 نوع ایده تولید محتوا را نیز بخوانید.
چهار نکته مهم درباره نحوه نوشتن بیوگرافی
همه اینها را با هم دیدیم و خواندیم، ولی خیلی عادی است که نوشتن درباره خود آدم کار سختی باشد. انگار آدم قصد داشته باشد خودش را تبلیغ کند! اما نگران نباشید! فقط به چهار نکتهای که در ادامه میآید دقت کنید تا به راحتی بتوانید یک بیوگرافی حرفهای بنویسید.
نکته شماره 1: خیلی فکر نکنید!
قرار نیست آسمان و ریسمان را به هم ببافید تا یک بیوگرافی بنویسید. یادتان باشد که اصلا نیازی نیست برای نوشتن بیوگرافی برای لینکدین و سایتهایی از این دست، خیلی همه چیز را بزرگ کنید. خیلی عادی بنویسید.
نکته شماره 2: اصیل بمانید!
درست است که نوشتن بیوگرافی کار دلهرهآوری است، مخصوصا که میدانید آدمها و بیوگرافیهای حرفهای و خاص بسیاری در توییتر، اینستاگرام، لینکدین و ... هستند و میترسید بیوگرافیتان خاص نباشد، ولی نترسید! قرار نیست مسابقهای برای نوشتن بیوگرافی برگزار شود! فراموش نکنید بیوگرافی شما، فقط مال شماست و حتما ارزش دارد. بنابراین اصیل بمانید و نگران دیگران نباشید.
نکته شماره 3: گاهی از دیگران ایده بگیرید
ایده گرفتن از دیگران اصلا کار اشتباهی نیست. نوشتن بیوگرافی حرفهای میتواند یک کار طاقتفرسا و خستهکننده باشد و باعث شود حس کنید بیوگرافیتان خیلی تکراری است. اگر چنین اتفاقی افتاد، چند بیوگرافی خوب را ببینید و از ساختارش برای نوشتن بیوگرافی خاص خودتان استفاده کنید.
یادتان باشد قرار نیست بیوگرافی کسی را کپی کنید، فقط قرار است که از ساختار بیوگرافی او ایده بگیرید تا بتوانید بهتر بنویسید.
نکته شماره 4: اگر نمیتوانید بنویسید، کمک بگیرید!
آیا دلتان میخواهد بیوگرافی درست و حسابی و خلاقانهای داشته باشید، ولی نمیتوانید به ساختار موردنظرتان برسید؟ نگران باشید. رایامارکتینگ که در حوزه های فراوانی به تولید محتوا می پردازد، به شما کمک میکند تا بهترین بیوگرافیها را بنویسید. فقط کافی است سفارش خود را ثبت کنید و کار را به ما بسپارید.
هدیه رایا مارکتینگ به شما
از آنجاییکه ارائه محتوای با کیفیت (از نظر کپی نبودن، قدرت انتقال مفاهیم، سئو و تخصصی بودن) بزرگترین دغدغه رایا مارکتینگ می باشد، همواره خودمان را در معرض تست شما کارفرمایان گرانقدر قرار می دهیم. از این رو می توانید درخواست نمونه محتوای رایگان با کلمه کلیدی یا عنوان مد نظرتان را بدهید تا پس از دریافت یک تا دو نمونه محتوا به راحتی بتوانید تصمیم گیری بفرمایید.
فرم درخواست محتوای هدیهتوصیه رایا مارکتینگ به شما:
تولید محتوا را جدی بگیرید، تمامی سایتهای برتر مثل دیجی کالا، زومیت، بامیلو، تبیان، ورزش 3 و غیره با تولید محتوای یونیک و فراوان به موفقیت رسیدند، شما نیز با تعیین استراتژی درست و تولید محتوای منظم و مداوم می توانید موقعیت بازاریابی اینترنتی خود را ارتقا دهید.
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید