نحوه نوشتن پروفایل شخصی برای CV خود در سال 2024
به نظر میرسد در سال 2024 دیگر نیازی به نوشتن پروفایل شخصی برای CV نیست. در حالی که هنوز عدهای بر این باورند که نوشتن پروفایل شخصی میتواند برای یافتن...
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
امسال سال سختی برای جهان بود. بسیاری از کارگران از کار بیکار شدند و کار خود را از دست دادند. اگر شما هم در زمره این افراد بودهاید، اینک زمان مناسب برای نوشتن و آماده کردن CV خود و جستجوی کار است.
معمولا جمعآوری اطلاعات اصلی مربوط به CV، مثل سوابق تحصیلی و شغلی، کار سختی نیست. البته شاید فکر کنید اینها تمام چیزی است که لازم دارید، ولی اشتباه میکنید. برای آماده کردن CV خود باید پروفایل شخصی خود را هم به آن اضافه کنید. دقیقا این قسمت است که به شما امکان به دست آوردن شغل جدید را میدهد.
پروفایل شخصی چیست؟
پروفایل شخصی که به آن بیانیه شخصی، پروفایل CV یا حتی هدف شغلی هم گفته میشود، به عنوان قطعه تبلیغاتی شما برای به دست آوردن شغل شناخته میشود.
این پاراگراف کوتاه که در ابتدای CV شما قرار میگیرد، به صورت خلاصه و موثر نشان میدهد چه کسی هستید و چه مهارتها و نقاط قوتی دارید و چه اهداف شغلی را دنبال میکنید.
به نظر کار سختی میرسد، ولی باور کنید خیلی سخت نیست. درست شبیه نوشتن یک نامه به کارفرماست و تنها فرقی که دارد این است که به جای چهار صفحه باید از چهار خط برای نوشتن درباره خودتان استفاده کنید.
پس اگر مدتی را صرف نوشتن پروفایل شخصی برای CV خود کنید، میتوانید مطمئن باشید وقتی در سال جدید به دنبال کار میگردید به راحتی میتوانید کارفرماها را به خود جذب کنید.
پیشنهاد می کنیم مقاله 11 نکته در مورد نحوه نوشتن بیوگرافی شخصی را بخوانید.
آیا نوشتن پروفایل شخصی برای CV در سال 2024 ضروری است؟
بهتر است بدانید که نوشتن پروفایل شخصی برای CV به شدت مورد بحث است؛ بعضی از کارشناسان میگویند که حتما به آن نیاز دارید و بعضی دیگر مدعیاند که هدر دادن وقت عزیز است.
اگر بخواهیم به سوال به صورت کوتاه پاسخ بدهیم، باید بگوییم که خیر! در سال 2024 نیازی به داشتن پروفایل شخصی برای CV نیست. ولی یادتان باشد که استخدامکنندگان باید شما را از بین چندین متقاضی دیگر انتخاب کنند. بنابراین داشتن پروفایل شخصی و CV حتی در قرن 21ام هم ارزشمند است.
ممکن است به دلایلی دوست نداشته باشید پروفایل شخصی داشته باشید. این امر بستگی به شغلی دارد که به دنبال آن هستید. اگر به دنبال یک شغل خاص هستید، بهتر است به همراه CV خود یک پروفایل شخصی هم داشته باشید.
ممکن است با خودتان فکر کنید وقتی به صورت مفصل CV خود را ارائه میکنید، چه نیازی به مختصرنویسی پروفایل شخصی است؟ جواب این است که هدف از نوشتن CV تبلیغ کردن مهارتها و شایستگیهای شما به بازار برای دستیابی به شغل موردنظر است، پس چرا از مقداری تبلیغ دیگر بگذرید؟
اگر تازه درستان تمام شده است، شاید بهتر باشد در هنگام نوشتن پروفایل شخصی برای CV خود زیاد به قسمت تجربیات و حرفه خود نپردازید. صبر کنید تا زمانی که تجربه بیشتری به دست بیاورید. بهتر است که در مورد مدرکی که گرفتهاید و شغلی که دوست دارید ادامه بدهید بنویسید.
درست است که گفتن از جاهطلبیهایتان کار خوبی است، ولی احتمالا محدودیت کلمه در پروفایل شخصی شما را به سمت بحث بیشتر درباره پروژه فارغالتحصیلیتان بکشاند.
یادتان باشد که اگر در دانشگاه در زمینه شغلی که درخواست میکنید، تجربیات و مهارتهایی به دست آوردهاید، حتما آنها را به صورت پررنگ در قسمت پروفایل شخصی خود بگنجانید و به استخدامکنند بقبولانید که در انجام این شغل شما بهترین هستید.
فایده نوشتن پروفایل شخصی برای CV
اگر قصد ورود به یک بخش رقابتی، مثل روابط عمومی، تبلیغات، فیلم، موسیقی و غیره دارید، نوشتن پروفایل شخصی برای CV مفید است. استخدامکنندگان این رشتهها با صدها CV سروکار دارند و اگر چیزی برای ارائه کردن به آنها نداشته باشید، به راحتی CV شما را کنار میگذارند.
نوشتن پروفایل شخصی برای CV بهترین راه برای جلب توجه آنها و ترغیبشان برای خواندن CV شما به صورت کامل است، چون شما از همان اول، با پروفایل شخصی خود به ایشان گفتهاید که چرا باید شما را استخدام کنند.
اگر CV خود را در صفحات استخدام بارگذاری میکنید، حتما نسبت به نوشتن پروفایل شخصی برای CV هم اقدام کنید. این کار به شما فرصت برجسته کردن اهداف شغلیتان را میدهد.
درست است که با نوشتن پروفایل شخصی برای CV اطلاعات ارزشمندی در اختیار استخدامکنندگان میگذارید، اما یادتان باشد که نحوه نوشتن پروفایل شخصی هم اهمیت زیادی دارد. این پروفایل شماست که استخدام کنندگان را مطمئن میکند شما به درد آن کار میخورید و میتوانند استخدامتان کنند.
بنابراین اگر مطمئن نیستید که به دنبال چه شغلی هستید و یا در چند شغل و حرفه مهارت دارید، پروفایل شخصی برای CV خود ننویسید. چون هرچه این پروفایل طولانیتر و گستردهتر باشد، باعث ایجاد شک و تردید در مورد شایستگی و آگاهی شما نسبت به شغل مورد نظر میشود.
نحوه نوشتن پروفایل شخصی
احتمالا نوشتن پروفایل برای CV شخصی کار ترسناکی به نظر میرسد و در ابتدای کار مدام از خود خواهید پرسید چگونه میتوان برای CV پروفایل شخصی نوشت. اما حقیقت این است که وقتی نوشتن پروفایل شخصی برای CV خود را شروع کردید، همه چیز به راحتی کنار هم قرار میگیرد. برای یاد گرفتن نحوه نوشتن پروفایل شخصی برای CV به این اصول دقت کنید:
• مهمترین نکتهای که باید به خاطر بسپارید این است که پروفایل شخصی شما حدود چهار تا شش جمله است، نه بیشتر. سعی کنید با 50 تا 200 کلمه هدفمند پیش بروید.
• میتوانید هم به صورت روایت سوم شخص بنویسید که رسمیتر است، مثل «مدیر پروژه با مهارتهای ...» یا به صورت روایت اول شخص بنویسید که شخصیتر است، مثل « من یک مدیر پروژه هستم که دارای مهارتهای .... هستم». اصلا مهم نیست از کدام روایت استفاده کنید، مهم این است که با آن راحت باشید و تا انتها از همان نوع روایت استفاده کنید.
مقاله بیش از 100 نوع ایده تولید محتوا و تولید محتوای خوب را نیز بخوانید.
آیا پروفایل شخصی به تیتر احتیاج دارد؟
هرچقدر که متن CV شما سادهتر باشد، بهتر است. واقعا استخدام کنندگان علاقه ندارند یک بسته پر از کلمه پیدا کنند و به دنبال معناهای درون آن بگردند. برای نوشتن پروفایل شخصی خود اصلا نیازی به عنوان و تیتر ندارید. پروفایل شما دقیقا زیر نام و اطلاعات تماس شما و بالای اولین قسمت از سوابق شغلی و تحصیلی شما قرار دارد و همین نشان میدهد پروفایل شما مقدمهای برای نوشتن متن CV شماست.
سعی کنید فاصله بین قسمت بالا و پایین آن را کمی بیشتر کنید، این کار باعث میشود وقتی استخدام کننده پروفایل شما را میخواند، برایش روشن باشد که این قسمت مقدمهای بر CV شماست.
چه چیزهایی را باید در پروفایل شخصی خود نوشت
موقع نوشتن پروفایل شخصی برای CV خود برای شغلی که به دنبال آن هستید، آن را به سه قسمت تقسیم کنید: چه کسی هستید، چه چیزی میتوانید ارائه کنید و اهداف شغلیتان چیست.
قسمت اول:
در قسمتی که قرار است بگویید شما چه کسی هستید، میتوانید به این صورت بنویسید:
• یک فارغ التحصیل در رشته نوشتن خلاق از دانشگاه Surrey که به دنبال شغل در ... است.
• یک مهندس مکانیک بسیار ماهر به دنبال به دست آوردن موقعیتی در ....
• یک مدیر خرید جاهطلب که قصد دارد در ...
قسمت دوم:
در قسمت چیزهایی که میتوانید ارائه کنید، مهارتها و نقاط قوت خود را بیان کنید. یادتان باشد که باید مدارک و شواهدی برای این موارد داشته باشید. اگر قرار است CV خود را برای گرفتن شغل خاصی تنظیم کنید، به مشخصات این شغل اشاره کنید. مثلا اگر کارفرمایی به دنبال شخصی است که بسیار دقیق است، از تجربه خود برای ویرایش مقالات استفاده کنید.
اگر پروفایل شخصی خود را به صورت کلیتری طراحی کردهاید دقت کنید که دستاوردهای اصلیتان حتما بیان شده باشند. مثلا اگر به دنبال به دست آوردن شغل به عنوان طراح گرافیک میگردید و تجربه فتوشاپ در یک کمپین بزرگ را دارید، نه تنها میتوانید آن را اعلام کنید، بلکه میتوانید مدارک و شواهد آن را نیز ارائه کنید.
یادتان باشد که پشت سر هم از اظهارات شخصی خودتان استفاده نکنید. ممکن است شما یک «متفکر استراتژیست با قدرت هدایت تیمی و مهارتهای عالی ارتباطی و تجربه گسترده در بازاریابی» باشید، ولی همه آن چیزی که اکنون به کارفرما گفتهاید این است که شما بازاریابی میکنید، در حالی که هیچ مدرکی برای اثبات مدعای خود ندارید.
علاوه بر اینکه آنچه گفتهاید بسیار کسالت آور است! استخدام کنندگان بارها چنین جملاتی را شنیدهاند و برایشان هیچ جذابیتی ندارد.
سعی کنید مهارتهای واقعی خودتان را نشان بدهید و حتما هم برای آنها شاهد بیاورید. مثلا چنین چیزی بنویسید:
• در طول دوره تحصیل، به دلیل تحقیقات زیادی که انجام دادهام چشمم به جزییات آشنا شده است. در نتیجه حتی تحت فشار زیاد هم قادر به انجام کارهایم هستم. مخصوصا میتوانم میان کار تحصیل و اشتغال داوطلبانه در خانه سالمندان توازن ایجاد کنم.
• مهندس آگاه با مجموعه مهارتهای گسترده، از جمله تعمیر و نگهداری مبتنی بر شرایط، از طریق کار بر روی سیستمهای خودکار مانند ...
• در هنگام کار در سمتهای مدیریت در شرکتهای بزرگ توانستم با استفاده از مهارتهای ارتباطی خودم روابط کاری موفقی ایجاد کنم...
قسمت سوم:
بخش آخر پروفایل شخصی شما قرار است اهداف شغلی را بیان کند که به دنبالشان هستید. این کار به استخدام کننده نشان میدهد که شما یک فرد حرفهای هستید که ارزش سرمایهگذاری کردن دارد. به این نمونهها توجه کنید:
• من در جستجوی به دست آوردن یک محیط چالشبرانگیز و سریع در رسانهها هستم تا بتوانم از دانش مکتوب خود استفاده کنم و مجموعه مهارتهای خلاقیت خود را توسعه دهم...
• پس از مرخصی زایمان به دنبال پیدا کردن شغل در یک سازمان رو به رشد هستم که نیاز به تخصص من به عنوان مهندس داشته باشد...
• من به دنبال به دست آوردن سمت مطمئن و چالش برانگیزی در یک شرکت خودروسازی هستم، جایی که بتوانم دیدگاههای تازهای را برای این تجارت به ارمغان بیاورم...
بایدها و نبایدها
در ادامه خلاصهای از نکات کلیدی برای نوشتن پروفایل شخصی برای CV را آوردهایم. آنها را به یاد بسپارید.
بایدها
• مستقیماً به سراغ اصل مطلب بروید- استخدام کنندگان علاقهای به خواندن موارد اضافی ندارند
• با وجود ارائه شواهدی برای مهارتها و تجربیات خود، هرچه میتوانید مختصر بنویسید.
• یادتان باشید شما در حال بازاریابی هستید
• جملات خود را بدون اینکه متکبرانه به نظر برسند، هدفمند جلوه دهید.
• مشخصات شغل مورد نظر خودرا در پروفایل شخصی بنویسید
• خودتان باشید! استخدام کنندگان میخواهند شما را به عنوان خود واقعیتان بشناسند، پس همان چیزی را بگویید که هستید.
• املای کلمات و دستور زبان جملات خود را تصحیح کنید. برای این کار پروفایل شخصی خود را با صدای بلند بخوانید تا مطمئن شوید درست است. بهتر است یک نفر در این کار با شما همراه باشد.
نبایدها
• بیش از حد از واژههای محبوب روز استفاده نکنید. شاید چند موردی را بتوانید استفاده کنید ولی یادتان باشد این کار متن شما را پوچ و بی معنی نشان میدهد.
• موقع نوشتن پروفایل شخصی برای CV، روایت خود را دو گونه نکنید؛ یا از اول شخص استفاده کنید یا از سوم شخص، نه از هردو آنها.
• کسلکننده نباشید – اگر قرار است بینظیر به نظر برسید، اجازه ندهید متن پروفایل شخصیتان کسلکننده شود.
• کپی نکنید. پروفایل شخصی شما مال شماست، از روی پروفایل دیگران کپی نکنید.
• پریشانگویی نکنید!
نمونه پروفایل شخصی برای CV
در این قسمت چند نمونه پروفایل شخصی برای CV را برای شما آوردهایم تا بتوانید از آنها الهام بگیرید.
«من به تازگی فارغ التحصیل شدهام، دارای مدرک 2:1 در رشته نوشتن خلاق از دانشگاه Surrey بوده و به دنبال موقعیتی در زمینه نوشتن متن هستم. در طول دوره تحصیل، به دلیل تحقیقات زیادی که انجام دادهام چشمم به جزییات آشنا شده است. در طول سال گذشته، یک دوره ویرایشی را برای بخش رسانههای اجتماعی دانشگاه Surrey گذراندم. در این دوره ایدههای محتوایی ارائه و تیم کوچکی از نویسندگان را مدیریت کردم. این امر نشان میدهد که من در زمینه نوشتن حرفهای توانایی زیادی دارم. من در جستجوی به دست آوردن یک محیط چالشبرانگیز و سریع در رسانهها هستم تا بتوانم از دانش مکتوب خود استفاده کنم و مجموعه مهارتهای خلاقیت خود را توسعه دهم».
***
« یک مهندس مکانیک بسیار ماهر به دنبال به دست آوردن شغل خود در زمینه ساخت و ساز صنعتی با هفت سال تجربه، دارای مهارت گسترده برای کار بر روی سیستمهای خودکار در پروژههای بزرگ. بعد از پایان یافتن مرخصی بعد از زایمان به دنبال از سرگیری کار خود به عنوان یک مهندس متخصص در یک سازمان رو به رشد است».
***
من یک مدیر خرید جاهطلب هستم که قصد دارم تبدیل به مقام ارشد در بخش خودرو شوم. با داشتن مهارتهای ارتباطی در هنگام کار در سمتهای مدیریتی در شرکتهای بزرگ توانستهام روابط موفق کاری را شکل دهم، در نتیجه دارای یک شبکه حرفهای از روابط سودمند هستم. با بیش از 12 سال تجربه در این صنعت، امروز من به آگاهی تجاری و دانش موردنیاز محصول مجهز هستم و امیدوارم سمت مطمئن و چالش برانگیزی در یک شرکت خودروسازی به دست آورم، جایی که بتوانم دیدگاههای تازهای را برای این تجارت به ارمغان بیاورم».
منبع:
هدیه رایا مارکتینگ به شما
از آنجاییکه ارائه محتوای با کیفیت (از نظر کپی نبودن، قدرت انتقال مفاهیم، سئو و تخصصی بودن) بزرگترین دغدغه رایا مارکتینگ می باشد، همواره خودمان را در معرض تست شما کارفرمایان گرانقدر قرار می دهیم. از این رو می توانید درخواست نمونه محتوای رایگان با کلمه کلیدی یا عنوان مد نظرتان را بدهید تا پس از دریافت یک تا دو نمونه محتوا به راحتی بتوانید تصمیم گیری بفرمایید.
فرم درخواست محتوای هدیهتوصیه رایا مارکتینگ به شما:
تولید محتوا را جدی بگیرید، تمامی سایتهای برتر مثل دیجی کالا، زومیت، بامیلو، تبیان، ورزش 3 و غیره با تولید محتوای یونیک و فراوان به موفقیت رسیدند، شما نیز با تعیین استراتژی درست و تولید محتوای منظم و مداوم می توانید موقعیت بازاریابی اینترنتی خود را ارتقا دهید.
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید