آموزش موشن گرافیک حرفه ای از صفر تا صد
در آموزش موشن گرافیک حرفه ای علاقهمندان یاد میگیرند که هر پروژه از سه مرحله کلی تشکیل میشود و نرم افزارهای متفاوتی برای این کار وجود دارد.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
یکی از اهداف آموزش موشن گرافیک حرفه ای برقراری ارتباط از طریق تصاویر و متن با جلوههای گرافیکی خاص است. مخاطبان امروزی، تماشای موشن گرافیکهای کوتاه در رسانههای اینترنتی را به تلویزیون و سریالهای هفتگی ترجیح میدهند. در این مطلب صفر تا صد طراحی و ساخت موشن گرافیک مورد بررسی قرار گرفته است.
مقدمه
در حال حاضر فضای رسانهای موشن گرافیک و انیمیشن، فکر بسیاری از طراحان را به خود درگیر کرده است. به وسیله نرم افزارهای گرافیکی با فناوریهای پیچیده میتوان رسانههای تصویری منحصر به فرد و خلاقانه ساخت. موشن گرافیک نوعی انیمیشن برای برقراری ارتباط با مخاطبان هدف است و تنها بر روی متحرکسازی عناصر گرافیکی به صورت دو بعدی و سه بعدی تمرکز دارد.
پیشنهاد میکنیم مقاله آموزش ساخت موشن گرافیک با پریمیر به زبان ساده را مطالعه نمایید.
موشن گرافیک یکی از محبوبترین ابزارها برای اطلاع رسانی از یک برند در کمپینهای تبلیغاتی است. مدت زمان اینگونه تبلیغاتها از 4 ثانیه تا حتی بیش از یک ساعت میرسد و با آن موضوعات مختلفی را به نمایش میگذارند. این نوع انیمیشنها در تمام دستگاهها و وسایل ارتباطی صوتی و تصویری به کار میروند. در واقع موشن گرافیکها در اینترنت، تلویزیون، سینما، بازیهای ویدئویی، اپلیکیشنهای موبایل و انواع دیگر پلتفرمها کاربرد دارند. استفاده از موشن گرافیکها برای ایجاد تعاملات کوتاه با مشتریان در فرایندهای برندسازی توصیه میشود. در این مقاله مراحل ساخت موشن گرافیک حرفهای و نرم افزارهای مورد نیاز آن بیان شده است.
مراحل ساخت موشن گرافیک حرفهای
اولین موضوعی که در آموزش موشن گرافیک حرفه ای مطرح میشود، مراحل ساخت این نوع انیمیشن است. ساخت ویدئوهای موشن گرافیک شامل سه مرحله اصلی پیش تولید، تولید ویدئو و پس از تولید میباشد. مرحله اول مربوط به فعالیتهایی مانند نوشتن خلاصه از اهداف و مفاهیم ویدئو، نگارش فیلمنامه و تهیه و نگهداری تجهیزات است. دوربین، نور و میکروفن تجهیزات جانبی هستند که معمولا در ساخت طراحی موشن گرافیک مورد استفاده قرار میگیرند. مرحله دوم تولید ویدئو است. این مرحله شامل تهیه تصاویر، طراحی شخصیتهای انیمیشن، ایجاد چیدمان تصاویر یا فیلمبرداری از آنها است. ارزیابی و ویرایش ویدئوهای ساخته شده در مرحله سوم انجام میشود.
مرحله اول
در آغاز ساخت موشن گرافیک حرفهای باید ایدههای خود را یادداشت کنید. برای ساخت یک ویدئو موشن گرافیک مطمئنا فیلمنامه نقش مهمی در جهتگیری محتوا و انتقال مفاهیم دارد. بنابراین بر اساس ایدههای منتخب خود فیلمنامه موشن گرافیک بنویسید. در هنگام نوشتن فیلمنامه باید توجه داشت که در موشن گرافیک باید مجموعهای از صحنههای متصل به هم را در نظر بگیریم. بعد از آن میتوانید طرح اولیه (StoryBoard) تهیه کنید. طرحهای اولیه تمام موضوعات فیلمنامه و تصاویری را که باید در کنار هم قرار بگیرند را مشخص میکنند. طراحیهای اولیه و روایت تصویری هر صحنه را میتوانید با هم تیمیهای خود به اشتراک بگذارید. موضوعات دیگری که در این مرحله مورد توجه قرار میگیرند عبارتند از: برآورد هزینه پروژه، برنامهها و نرم افزارهای مورد نیاز، مهارتهای لازم برای ساخت موشن گرافیک، سبک پروژه، امکانات لازم برای برون سپاری بخشی از پروژه، انتظارات مشتریان، زمانبندی، فضای تبلیغاتی برای برندینگ و... .
مرحله دوم
در این مرحله می بایست با استفاده از نرم افزارهای گرافیکی تصاویر و ویدئوهای نهایی را بسازید. تصاویری که در نرم افزارهای فتوشاپ یا Adobe Illustrator طراحی شدهاند را میتوانید در نرم افزارهای Adobe Premiere یا After Effect متحرک کنید. نحوه حرکت کاراکترها یک عامل مهم در تولید موشن گرافیک میباشد. ایجاد یک جلوه حرکتی برای یک کاراکتر کار بسیار سادهای است ولی اگر نیاز به انتقال اطلاعات یا رساندن پیامها و مفاهیم باشد، پیچیده و دشوار خواهد شد. حرکات ظریف شخصیتهای تصاویر میتوانند احساسات متعددی را منتقل کنند.
ویدئوهای بسیار خلاقانهای را میتوان به وسیله قالبها و جلوههای صوتی و تصویری در نرم افزار پریمیر(Adobe premiere) ساخت. برای نصب و ویرایش قالبهای موشن گرافیک در پریمیر باید یک پروژه در این نرم افزار ایجاد کنید. با کلیک بر روی بخش Graphics پنل Essential Graphic باز میشود. اگر پنل ساخته نشد به وسیله گزینههای Windows > Essential پروژه جدید باز نمایید. در گوشه سمت راست پایین پنل روی نماد Install Motion Graphics Template کلیک کنید. در صفحهای که نمایش داده میشود فایلهای .trgom را انتخاب نموده و بر روی گزینه Open کلیک کنید. اکنون با قرار دادن آن در جدول زمانی (Timeline) میتوانید از قالب منتخب خود در پروژه استفاده کنید. البته امکان ویرایش و شخصیسازی قالبهای نرم افزار پریمیر هم وجود دارد. با کلیک بر روی بخش Edit در بالای صفحه پنل Essential Graphics این کار امکانپذیر خواهد بود.
مرحله سوم ساخت موشن گرافیک حرفهای
این مرحله شامل فعالیتهایی مانند ارزیابی ویدئو موشن گرافیک ساخته شده و انتشار یا عرضه آن به مشتری است. اگرچه در پروژههای موشن گرافیک راههای متعددی برای ساخت ویدئو وجود دارد ولی برای ارائه یک موشن گرافیک حرفهای کیفیت محتوا، مهارت و به کارگیری برخی نرم افزارها مورد ارزیابی قرار میگیرد. موضوعاتی که در ارزیابی پروژه حرفهای بررسی میشوند عبارتند از: سبک موسیقی و ارتباط آن با انیمیشن، تناسب صدا و لحن روایت، نحوه انتقال پیام، عناصر تاثیرگذار بر مخاطب، کیفیت محتوا و... .
مهمترین نرم افزارها برای آموزش موشن گرافیک حرفه ای
بهترین برنامههایی که در آموزش موشن گرافیک حرفه ای مورد بررسی قرار میگیرند عبارتند از: Adobe Photoshop، Adobe Illustrate، Adobe After Effect، Premiere Pro، Cinema 4D، Blender. برنامه فتوشاپ یک نرم افزار گرافیکی است که برای ویرایش تصاویر به صورت کاملا حرفهای مناسب است. مهارت استفاده از این نرم افزار برای هر طراح گرافیک ضروری است. این نرم افزار برای خلق آثار هنری منحصر به فرد و جذاب طراحی شده است و کار با آن سخت نیست. Adobe Illustrator نرم افزار گرافیکی دیگری میباشد که معمولا با فتوشاپ مقایسه میشود. با این حال عملکرد آنها مشابه نیست. مهمترین تفاوت این دو برنامه این است که Adobe Illustrator یک نرم افزار ویرایش تصاویر به صورت برداری است و بیشتر برای موشن گرافیکهای دو بعدی کاربرد دارد. تصاویر در فتوشاپ مبتنی بر پیکسل (Bitmap) میباشند و برای انیمیشنهای چندبعدی مناسب هستند.
مهمترین نرم افزارهای متحرک سازی تصاویر
Adobe After Effect یک نرم افزار پرکاربرد در ساخت موشن گرافیک است و مهمترین برنامه برای طراحان محسوب میشود. در حال حاضر هیچ برنامه دیگری مشابه افترافکت وجود ندارد. این نرم افزار از تصاویر ساخته شده در فتوشاپ و Adobe Illustrator پشتیبانی میکند. با قالبها و الگوهای نرم افزار After Effect دسترسی به بیش از چهارصد هزار کلیپ فوتیج استوک امکانپذیر است و میتوان آن ها را به راحتی با ویدئو موشن گرافیک خود ترکیب کنید. Adobe Premiere Pro نرم افزار ویرایش ویدئو دیگری است و طراحان موشن گرافیک از آن برای افزودن جلوههای صوتی و تصویری به ویدئو و ویرایش آنها استفاده میکنند.
یکی از موضوعات جدید در آموزش موشن گرافیک حرفه ای ساخت ویدئوهای چند بعدی است. اکثر طراحان با تجربه از نرم افزار Cinema 4D برای جلوههای ویژه و ساخت موشن گرافیکهای چند بعدی استفاده میکنند. با این برنامه کاربر پسند و چند کلیک ساده میتوان افکتهای بسیار جالبی را در پروژه به نمایش گذاشت. نرم افزار Cinema 4D ساخت انواع موشن گرافیک از لوگوهای متحرک تا انیمیشنهای چند ساعته را واقعا آسان کرده است.
یکی دیگر از نرم افزارهایی که افراد باید در آموزش موشن گرافیک حرفه ای یاد بگیرند، برنامه Blender است. این برنامه توسط بسیاری از استودیوهای انیمیشن و تبلیغ کنندگان مورد استفاده قرار میگیرد. نرم افزار Blender برای فعالیتهایی مانند مدلسازی، انیمیشن، متحرکسازی تصاویر، ویرایش ویدئو و ... کاربرد دارد. اگرچه یادگیری Blender کمی دشوار میباشد اما ابزار بسیار قدرتمند برای طراحان حرفهای است. به وسیله این برنامه کاملا رایگان کاربران میتوانند سریعا به سبکهای مختلف انیمیشن دسترسی داشته باشند. به عبارت دیگر برای ساخت پروژههایی که از سبکهای متنوعی تشکیل شده است، این برنامه توصیه میشود.
نرم افزار
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
عالی