همه چیز در مورد استاپ موشن و انواع آن
استاپ موشن ها یکی از خلاقانه ترین انواع انیمیشن ها هستند که کاربردهای فراوانی برای تبلیغات، ساخت انیمیشن و برنامه های سرگرم کننده و... دارند.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
استاپ موشن، یکی از شگفت انگیزترین انواع انیمیشن ها است و فرآیند خاصی که برای ساخت آن وجود دارد، جذابیت آنها را دو برابر میکند. منظور از استاپ موشن انواعی از ویدیوها است که با در کنار هم قرار گرفتن تعدادی از تصاویر و عکس های متوالی ساخته میشوند. کاراکترهای استاپ موشن خمیری، عروسکی و یا حتی انسانی هستند که در حالت های مختلفی از آنها عکس گرفته شده و با در کنار هم قرار گفتن این عکسها، اینطور به نظر میرسد که آنها در حال حرکت هستند. با توجه به این موضوع، ساختشان نیاز به صبوری و حوصله دارد و از روش های بسیاری برای ساخت کاراکترهای آن میتوان استفاده کرد. در نتیجه همیشه خلاقیت افراد را قلقلک میدهند ولی در عین حال مراحل ساختشان واضح و روشن است.
مقدمه
ساخت استاپ موشن روشی نوآورانه برای ابزار خلاقیت و آشنایی با فرآیندهای ساخت فیلم به شمار میرود ولی به دانش خاص یا ابزار زیادی احتیاج ندارد. با توجه به این موضع، این مطلب راهنمای کاملی است که به شما کمک میکند تا خودتان دست به کار شوید.
ابتدا کمی با تاریخچه این سبک از انیمیشن سازی آشنا میشویم. سپس انواع استاپ موشن ها را بررسی کرده و مراحل و نرم افزارهای ساخت آنها را بررسی میکنیم و در نهایت نکاتی را بیان میکنیم که به شما کمک میکنند در همان تلاش اول، بهترین نتیجه را کسب کنید.
فهرست مطالب
1. استاپ موشن یا stop motion چقدر قدمت دارد؟
5. نکات مهم در طراحی stop motion
6. ابزار مورد نیاز برای طراحی stop motion
استاپ موشن یا stop motion چقدر قدمت دارد؟
تاریخچه ساخت استاپ موشن ها نیز تقریبا به قدمت فیلم و فیلمسازی است. اولین استاپ موشن، محصول سال 1898 بوده و در سیرک Humpty Dumty تولید شد. در این فیلم کوتاه، با استفاده از عروسک هایی با اندامهای مفصلی، حرکات آکروباتیک سیرک شبیه سازی شده بود. هرچند که ویدیوهای مشابه این تا دهه 1910 محبوبیت زیادی داشتند، اما ساخت انواع طولانی تری که ما با آنها آشنایی داریم، تا دهه 1920 هنوز اتفاق نیفتاده بود. بنابراین میتوان گفت که بیش از یک قرن از آغاز ساخت آنها میگذرد.
انواع استاپ موشن
انواع مختلفی از استاپ موشن ها وجود دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
استاپ موشن خمیری (Claymation):
در استاپ موشن خمیری از خاک رس یا مواد مشابه برای ساخت شخصیت ها و صحنه ها استفاده میشود. در این روش لازم است تا از حالات چهره هر یک از شخصیت ها نمونه هایی جداگانه تهیه شود تا طراحان مجبور نباشند فریم به فریم تغییرات لازم را روی حالت چهره شخصیت اعمال کنند. انیمیشن هایی مانند پت و مت یا بره ناقلا با این روش تولید شده اند.
انیمیشن عروسکی (Puppet Animation):
در این روش برای ساخت استاپ موشن، عروسک ها را فریم به فریم دستکاری میکنند. با هر بار حرکت دادن عروسک ها، از آنها تصویربرداری شده و در نهایت این تصاویر به صورت متوالی در کنار هم قرار میگیرند و اینطور به نظر میرسد که در حال حرکت هستند.
انیمیشن کاغذی (Paper Cut Animation):
این تکنیک از ساده ترین و کم هزینه ترین انواع تکنیک های ساخت استاپ موشن است. در این روش، کاراکترها با استفاده از کاغذ درست میشوند. با رواج هر چه بیشتر جایگزین های دیجیتالی، استفاده از کاغذ بیشتر و بیشتر منسوخ میشود اما به هر حال برای افراد مبتدی که به تازگی میخواهند کار خود را شروع کنند، گزینه جالب و خلاقانه ای خواهد بود.
پیکسیلیشن (Pixilation):
در این روش به جای استفاده از عروسک و... از کاراکترهای واقعی و انسانی استفاده میشود. در نتیجه به جای اسکلت بندی عروسک ها، از حرکات کوچک و متغیر کاراکترهای انسانی در صحنه عکس برداری خواهد شد. پیکسیلیشن از آن دست اصطلاحات موشن گرافیک است که با پیکسل (Pixel) اشتباه گرفته میشود در حالی که این دو با هم متفاوت هستند.
انیمیشن تایم لپس (Time-Laps Animation):
به ضبط فرآیندهای کند در طول زمان، تایم لپس گفته میشود. در این روش فرکانسِ گرفتنِ فریم های فیلم (یا همان نرخ فیلم) از فرکانس مشاهده همان سکانس، بسیار کمتر است.
کاربرد استاپ موشن
از استاپ موشن ها برای تولید محتوا در صنایع مختلفی استفاده میکند و وظایف موشن گرافیست با توجه به حوزه کاریاش، متفاوت خواهد بود. برخی از آنها برای ساخت برنامه های تلویزیونی و انیمیشن های سرگرم کننده استفاده میشوند. برخی دیگر برای اهداف آموزشی به کار میروند. استفاده از آنها در امر تبلیغات نیز رواج بسیاری دارد. احتمالا بدانید سئو چیست یا حداقل در مورد آن اطلاعاتی داشته باشید. استفاده از محتواهای این چنینی مانند استاپ موشن ها در محتوا، تاثیر بسیاری روی بهبود آمار سئو سایت خواهد داشت.
چگونه استاپ موشن بسازیم؟
اگر سفارش تولید محتوا و ساخت استاپ موشن داشتیم، چطور این کار را انجام دهیم؟ این کار برای افراد مبتدی شاید کمی وقت گیر باشد اما با صرف کمی صبر و علاقه، میتوانید با تکنیک های این کار آشنا شده و کلیپهای جالب و خلاقانه ای بسازید. ابتدا باید یک مکان ثابت برای دوربین مشخص کنید که به دور از هر گونه لرزش باشد. کوچکترین لرزش ها در دوربین در ویدیو به چشم می آیند، پس از فیکس بودن جای دوربین اطمینان حاصل کنید.
طریقه گرفتن عکس
گرفتن عکس برای ساخت استاپ موشن با آماده کردن صحنه شروع میشود. در مرحله بعد، شروع به عکاسی کنید و با هر بار ایجاد تغییرات مورد نظر در صحنه، عکس جدیدی بگیرید. این فرآیند آنقدر تکرار میشود تا در نهایت به تعداد کافی عکس مناسب از صحنه گرفته باشید و این عکس ها در کنار هم داستان مورد نظر شما را روایت کنند. این نکته را در نظر داشته باشید که تعداد عکس هایتان با حداقل 10 فریم بر ثانیه تطبیق داشته باشند. یعنی حداقل 100 عکس برای یک کلیپ 10 ثانیه ای نیاز است، در غیر این صورت حرکات کاراکترها به اندازه کافی روان نخواهد بود.
نرم افزارهای مناسب برای ساخت استاپ موشن
برخی از نرم افزارهایی که برای ساخت استاپ موشن میتوان از آنها استفاده کرد شامل موارد زیر میشود:
برنامه Adobe Premiere Pro
پریمیر یکی از قدرتمندترین ابزارهایی است که از آن برای ساخت و تدوین ویدیو استفاده میشود. یکی از مهمترین مزایای استفاده از پریمیر، سادگی کار کردن با آن است. همچنین میتوانید رنگ و کیفیت عکس ها را نیز بهبود بخشید.
برنامه Dragon Frame
دراگون فریم از دیگر برنامه های کاربردی برای ساخت استاپ موشن است. با استفاده از این برنامه میتوانید عکس هایی که گرفته اید را اصلاح کنید. هر چند نکته اینجاست که استفاده از آن برای افراد مبتدی توصیه نمیشود.
نکات مهم در طراحی stop motion
میخواهید در همان اولین تلاش یک انیمیشن عالی بسازید؟ نکاتی وجود دارد که در نظر داشتن آنها کمک میکند هر چه حرفه ای تر کار خود را پیش ببرید.
از ریموت برای گرفتن عکس استفاده کنید.
همانطور که گفته شد، ثابت نگه داشتن دوربین مهمترین نکته برای ساخت استاپ موشن است. پس میتوانید برای گرفتن عکس ها از ریموت استفاده کنید تا مطمئن باشید که با فشار دادن شاتر، دوربین را حرکت نمیدهید. اگر با گوشی خود عکس میگیرید میتوانید از ساعت های هوشمند هم استفاده کنید که امکان عکس برداری از راه دور با گوشی را فراهم میکنند.
تنظیمات نور
تا حد ممکن از فیلم برداری در نور خورشید اجتناب کنید. استفاده از یکی دو لامپ یا یک پروژکتور برای فیلمبرداری کافی بوده و نور مورد نیاز را فراهم میکند. فراموش نکنید که حتی کمی تفاوت نور هم وقتی که عکس ها در کنار هم قرار بگیرند، کاملا واضح خواهد بود.
صداگذاری روی کاراکترها
اگر قرار است کاراکترهای استاپ موشن صدا داشته باشند، زمان بگذارید و دیالوگ ها را قبل از گرفتن عکس ها ضبط کنید. با اینکار دقیقا میدانید که هر صحنه و هر دیالوگ چقدر طول میکشد و در نتیجه به اندازه کافی عکس تهیه میکنید.
ابزار مورد نیاز برای طراحی stop motion
برای ساخت استاپ موشن واقعا به ابزارهای خاصی احتیاج ندارید. برای شروع صرفا لازم است تا چند مورد از ابزارهای کلیدی را تهیه کنید که به طور کلی شامل این موارد میشوند:
1. دوربین (میتوانید از گوشی موبایل خود هم استفاده کنید.)
2. سه پایه (به ثابت نگه داشتن دوربین کمک میکند.)
3. نرم افزارهای ویرایش ویدیو (بالاتر به بهترین نرم افزار موشن گرافیک برای ساخت استاپ موشن اشاره کردیم.)
4. مواد/اشیاء مورد نیاز برای ساخت کاراکترها و صحنه (میتوانید از اشیاء معمولی که در اطراف خانه پیدا میکنید استفاده کنید.)
جمع بندی
در این مطلب به بررسی نکات مهم در ساخت استاپ موشن پرداختیم و حال اطلاعات مورد نیاز را در اختیار دارید. هر چه بیشتر در مورد اصول ساخت موشن گرافیک تحقیق کنید، دامنه دانش شما گسترش یافته و میتوانید سبک موشن گرافیک مورد نظر خود را پیدا کنید.
امروزه از موشن گرافیست ها در بسیاری از پروژه های مرتبط با دیجیتال مارکتینگ کمک میگیرند. اگر به دنبال فرصت های شغلی استخدام موشن گرافیست هستید میتوانید با مراجعه به سایت رایا مارکتینگ، فرم ثبت نام را برای استخدام طراح موشن گرافیک حضوری یا غیر حضوری تکمیل کنید.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
درودها بر شما،بسیار عالی و موجز.سپاس از لطف شما