نکاتی که برای انیماتور شدن باید بدانید
چطور میتوان انیماتور شد؟ بازار کار این حوزه چطور است؟ میزان درآمد هر انیماتور چقدر است؟ در این مطلب قصد داریم سیر تا پیاز مسیر انیماتور شدن را بررسی کنیم.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
انیماتور شدن نیازمند طی کردن چه مسیری است؟ انیمیشن سازی یکی از سرگرم کننده ترین شاخه های فعالیت در عرصه هنر و رسانه است. انیمیشن ها به ما این امکان را میدهند که ایده های خود را در قالب پویانمایی ارائه کنیم. آنها یکی از بهترین ابزارهای سرگرم کننده ای هستند که افراد همیشه از آنها استقبال میکنند. حال چطور میتوان به عنوان یکی از خالقین آنها مشغول به کار شد؟
فهرست مطالب
1- انیماتور به چه کسی گفته می شود؟
2- آیا گرافیست و موشن گرافیست وظایف مشابهی دارند؟
4- توضیحاتی در مورد تحصیلات موشن گرافیست
5- یک موشن گرافیست چقدر درآمد دارد؟
6- معرفی معروف ترین انیماتورها
مقدمه
برای فعالیت در حوزه انیمیشن سازی نیز مانند هر شغل و حرفه دیگری، نیازمند یادگیری برخی فنون و آموزه ها هستیم. انیماتورها میتوانند از توانایی خود برای فعالیت در صنایع گوناگونی استفاده کنند. این گستردگی استفاده از انیمیشن سبب شده تا بازار کار این حرفه، دامنه وسیعی از حوزه های کاری مختلف را در بر گیرد.
با توجه به پیشرفت روز افزون موشن گرافیک و افزایش تعداد افراد علاقمند به فعالیت در این رشته، در این مطلب قصد داریم با حرفه انیماتوری، وظایف آنها، بازار کار این رشته و... آشنا شویم.
انیماتور به چه کسی گفته می شود؟
انیماتورها هنرمندانی هستند که وظیفه آنها تولید و ساخت انیمیشن و پویانمایی است. در واقع انیماتور فردی است که مهارت ایجاد تصاویر متحرک را دارد. آنها معمولا در زمینه هایی مانند ساخت انیمیشن، فیلم های کارتونی و سایر پروژه های مرتبط با پویانمایی و ساخت تصاویر متحرک فعالیت میکنند.
انیماتورها وظایف متعددی را در فرآیند تولید انیمیشن و تصاویر متحرک برعهده دارند که برخی از آنها شامل موارد زیر میشود.
1. طراحی شخصیت: ایجاد و طراحی شخصیت های انیمیشن با توجه به نقش و خصوصیات هر کدام، بر عهده انیماتورها است.
2. سناریو و ایده پردازی: مشارکت فعالی در فرآیند توسعه داستان و ایده پردازی برای انیمیشن دارند.
3. ساخت حرکت ها و موشن گرافی: اصلی ترین وظیفه آنها در فرآیند ساخت یک پویانمایی، ایجاد حرکت در صحنه ها و شخصیت های داستان با استفاده از تکنیک های مختلف است.
4. تدوین: میتوانند ویرایش و چینش ترتیب صحنه ها، اضافه کردن افکت ها و صداگذاری را نیز بر عهده بگیرند.
5. طراحی صحنه: ایجاد تصاویر و صحنه های مختلف انیمیشن بر عهده انیماتورها است.
6. استفاده از نرم افزارهای انیمیشن سازی: باید بر نرم افزارهای تخصصی حوزه کاری خود مسلط باشند.
7. همکاری با سایر اعضای تیم: از مهمترین وظایف و مهارت های مورد نیاز هر انیماتور، داشتن روحیه کار تیمی است. آنها باید بتوانند با سایر اعضای تیم تولید انیمیشن از جمله تدوینگران و... هماهنگ شوند.
8. رفع مشکلات فنی: حل مسائل فنی و تکنیکال در فرآیند تولید انیمیشن برعهده انیماتور است.
این وظایف نشان دهنده چندین جنبه مهم از نقش انیماتورها در ایجاد پویانمایی است. انیماتورها چندین فریم خلق میکنند که با در کنار هم گرفتن آنها، داستان مشخصی روایت خواهد شد. فریم از جمله اصطلاحات موشن گرافیک بوده و به معنی قاب یا تصویر است.
در سال های اخیر با پیشرفت تکنولوژی های مرتبط با انیمیشن سازی و موشن گرافیک، دامنه مشاغل مرتبط با این حوزه نیز گسترش قابل توجهی یافته است. بالاتر حین بررسی وظایف انیماتورها به برخی از مشاغلی که آنها میتوانند عهده دارشان شوند اشاره شد. اگر بخواهیم کمی بیشتر به نمونه مشاغل موشن گرافیک و مرتبط با انیماتوری و انیمیشن سازی بپردازیم، میتوانیم موارد زیر را نام ببریم:
- انیماتور دو بعدی
- انیماتور سه بعدی
- انیماتور جلوه های بصری
- انیماتور شخصیت
- مدل ساز
آیا گرافیست و موشن گرافیست وظایف مشابهی دارند؟
یکی از اشتباهات رایجی که به ویژه کارفرماها گرفتار آن میشوند این است که با استخدام یک گرافیست، از او توقع دارند کار یک موشن گرافیست را انجام دهد و یا برعکس. این در حالی است که گرافیست ها و موشن گرافیست ها با وجود اشتراکاتی که در زمینه های خلاقانه تر کار خود دارند، اما وظایف آنها تفاوت های مهمی با یکدیگر دارد.
گرافیست ها بر طراحی استاتیک و تصاویر ثابت متمرکز هستند اما موشن گرافیست ها، همانطور که از عنوان شغلی آنها مشخص است، بر ایجاد حرکت و تصاویر متحرک بر اساس قوانین موشن گرافیک تسلط دارند. این تفاوت بین حوزه کاری آنها سبب شده تا حتی نرم افزارهایی که عمدتا با آنها کار میکنند نیز با یکدیگر تفاوت داشته باشد.
گرافیست ها معمولا در زمینه طراحی لوگوها، طراحی پوسترها، طراحی وب و موارد مشابه فعالیت میکنند در حالی که موشن گرافیست ها به ساخت انیمیشن، ساخت تیزرهای ویدیویی، تولید اینفوموشن و... میپردازند.
انیماتورها در گستره وسیعی از صنایع و حوزه های کاری مختلف میتوانند فعالیت کنند که با توجه به بازار کار موشن گرافیک، برخی از این حوزه ها شامل موارد زیر میشود.
- صنعت سینما و تلویزیون: تولید انیمیشن های سینمایی و سریالی، فیلم های کارتونی، تیزرها و...
- تبلیغات و بازاریابی: ساخت انیمیشن ها و تیزرهای تبلیغاتی برای کمپین ها.
- صنعت بازی های ویدیویی: ایجاد حرکت و طراحی شخصیت های انیمیشنی برای بازی های ویدیویی.
- تولید محتوا برای آموزش آنلاین: تولید محتوای انیمیشنی برای منابع آموزشی.
- طراحی وب و فعالیت در حیطه رسانه های اجتماعی: تولید محتوای انیمیشنی برای وب سایت ها، شبکه های اجتماعی و سایر کانال های آنلاین.
- صنعت معماری: استفاده از انیمیشن برای نمایش ویژگی های معماری و طراحی ساختمان ها.
- صنایع آموزشی: تولید محتوای انیمیشنی مرتبط با کتب درسی و منابع آموزشی.
توضیحاتی در مورد تحصیلات موشن گرافیست
تحصیلات موشن گرافیست ها و انیماتورها معمولا متناسب با صنعت گرافیک و تصویرسازی است. بسیاری از موشن گرافیست ها دارای مدارک تحصیلی در زمینه هنرهای تجسمی، طراحی گرافیک یا رشته های مرتبط با گرافیک و چند رسانه ای هستند.
مدارک مرتبط میتواند شامل لیسانس یا فوق لیسانس در رشته های هنرهای زیبا، طراحی گرافیک و یا گرافیک کامپیوتری باشد. هر چند امروزه با وجود دوره ها و کارگاه های بسیاری که برای آموزش موشن گرافیک برگزار میشوند، میتوان بدون داشتن مدرک تحصیلی مرتبط، در این دوره ها شرکت کرده و با یادگیری انیماتوری، با ارائه نمونه کارهای با کیفیت در این حوزه مشغول به کار شد.
یک موشن گرافیست چقدر درآمد دارد؟
درآمد موشن گرافیست ها نیز مانند هر شغل و حرفه دیگری، متناسب با سطح تجربه، مهارت ها، محل کار و صنعتی که در آن مشغول به کار هستند متغیر خواهد بود. هر چه تجربه بیشتری داشته باشید، هزینه ای که بابت فعالیت به عنوان موشن گرافیست دریافت میکنید بالاتر میرود. همچنین محل کار و صنعتی که در آن مشغول به کار هستید نیز میتواند تاثیر بسزایی روی میزان درآمد شما داشته باشد.
این نکته نیز شایان ذکر است که موشن گرافیست ها میتوانند به صورت ثابت یا به صورت پروژه ای کار کنند. فریلنسرها کسانی هستند که به جای دریافت حقوق ثابت، بابت هر پروژه مبلغی را به عنوان دستمزد دریافت میکنند. سایت های مختلفی وجود دارند که با استخدام طراح موشن گرافیک، امکان فعالیت فریلنسری و قبول سفارش تولید محتوا به صورت پروژه ای را فراهم میکنند. یکی از این سایت ها رایا مارکتینگ است که با بررسی بخش مرتبط با استخدام، میتوانید با شرایط فعالیت در این سایت بیشتر آشنا شوید.
معرفی معروف ترین انیماتورها
بررسی نمونه کارهای انیماتورهای معروف و حرفه ای روش خوبی برای الهام گرفتن به شمار میرود. افرادی که در ادامه معرفی میشوند، از بهترین انیماتورهایی هستند که سالها در این حوزه فعالیت کرده اند.
والت دیزنی – انیماتور آمریکایی
والت دیزنی بنیان گذار استودیوی دیزنی و خالق شخصیت های ماندگاری مانند میکی موس و دانلد داک است. او فعالیت خود را از سال 1920 آغاز کرد و در پرونده کاری اش 22 جایزه اسکار و 7 جایزه امی به چشم میخورد. او خالق 22 انیمیشن بلند و 493 پویانمایی کوتاه است.
هایائو میازاکی - انیماتور ژاپنی
به جرات میتوان میازاکی را یکی از بهترین انیماتورهای فعال در این حوزه دانست. میازاکی از بنیان گذاران استودیو جیبلی است و از معروف ترین آثار او میتوان به همسایه من توتورو، پرنسس مونونوکه، شهر اشباح، قلعه متحرک هاول، پونیو روی صخره کنار دریا و... اشاره کرد.
هیدئو کوجیما - انیماتور ژاپنی
هیدئو کوجیما انیماتور، نویسنده، کارگردان و طرح بازی های ویدیویی است. او کار خود را از سال 1986 شروع کرده و عمده فعالیتش در زمینه طراحی بازی های ویدیویی بوده است. از جمله آثار برجسته او میتوان به سری متال گیر، دث استرندینگ و... اشاره کرد.
کلام آخر
فعالیت در عرصه های مختلف هنری بیش از هر کار، نیازمند صبوری و علاقه است. اگر قصد دارید به عنوان انیماتور مشغول به کار شوید لازم است که با صبر و حوصله فرآیند یادگیری و فعالیت را آغاز کنید. حتی شاید لازم باشد کمی با مفهوم دیجیتال مارکتینگ و این که سئو چیست نیز آشنا شوید.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید