ایمیل مارکتینگ - بازاریابی ایمیلی
بازایابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ یکی از روش های مرسوم بازاریابی برای جذب مخاطب و مشتریان بیشتر به سوی کسب و کارهای آنلاین می باشد.
برای سفارش آنلاین دیجیتال مارکتینگ کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین دیجیتال مارکتینگ ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ چیست؟ به تمام فعالیت ها در زمینه تبلیغ محصولات، ارائه خدمات، برندها و بررسی رفتار مشتری با استفاده از رسانه های امروزی (کامپیوتر،موبایل هوشمند و ...) در بستر اینترنت برای کسب و کار، دیجیتال مارکتینگ گفته میشود. فرق بازاریابی اینترنتی با سنتی در این میباشد که در بازاریابی اینترنتی به صورت مستقیم با مشتری ارتباط برقرار میشود و به صورت 24 ساعت در دسترس می باشد و هزینه آن نسبت به بازاریابی سنتی کمتر میاشد.
انواع بازاریابی اینترنتی
می توان گفت احتمال موفقیت کسب و کارهای آنلاین بدون بازاریابی اینترنتی تقریبا صفر است. زیرا تا مخاطبان شما و نوع خدماتتان را نشناسند از سایت شما بازدید نمی کنند، یا به عبارتی ساده تر می توان گفت در این صورت کسب و کار شما به مثابه ی کوچه ای گم نام است که رهگذری از آن عبور نمی کند بنابراین این شما هستید که باید آن را به مردم شناسایی کنید.
این موضوع در رابطه با کسب و کارهای آنلاین نیز کاملا صدق می کند. به دلیل اهمیت این موضوع در سال های اخیر انواع مختلفی از بازاریابی اینترنتی ابداع شده اند که هرکدام به اندازه ی خود سهم ویژه ای در موفقیت بیزینس ها دارند. در ادامه ی مقاله چند نوع از این روش ها را بیان و به بررسی آن ها می پردازیم.
بازاریابی ایمیلی
به روش هایی که از طریق ایمیل برای جذب مشتری اقدام می کنند، بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ می گویند. به گونه ای که ما به طور مستقیم از افراد مختلف دعوت می کنیم تا از وب سایت ما دیدن کنند و حتی از کالاهای ما بخرند. از آن جا که در این روش ما به طور مستقیم با مخاطبان خود در ارتباط هستیم باید تمام سعی و کوشش خود را به کار ببریم تا آن را به بهترین نحو ممکن انجام دهیم. یکی از پنل های ارسال ایمیل یا پیام الکترونیکی رایج در ایران پنل گوگل است که آن را با عنوان gmail می شناسیم.
حتما شما هم به عنوان کاربر یکی از فروشگاه های آنلاین مانند دیجی کالا با این گونه پیام ها که به منظور دعوت شما برای بازدید از سایت، شرکت در نظرسنجی و ... به عمل آمده، مواجه شده اید. در بسیاری از مواقع این روش نتیجه ی خوبی برای فروشنده داشته و مخاطب تحت تاثیر پیام تبلیغاتی قرار گرفته و حتما از سایت بازدید می کند. اغلب این پیام ها به گونه ای نگارش می شوند که دلیلی برای توجیه مخاطب مانند ارسال کد تخفیف، اطلاع از یک سمینار مهم و ... ارائه کنند.
اگر صاحب یکی کسب و کار هستید و می خواهی بازاریابی ایمیلی را امتحان کنید لازم است برخی نکات را رعایت کنید. برای مثال اعتدال را در ارسال ایمیل رعایت کنید وگرنه روی مخاطب خود تاثیر منفی می گذارید در نتیجه نه تنها از تبلیغات شما استقبال نمی کند بلکه به شما به چشم یک مزاحم می نگرد و به دنبال راهی برای خلاصی از شر پیغام هایتان می گردد به همین دلیل اغلب اوقات بدون خواندن پیام را حذف می کنند.
بازاریابی ویروسی
اغلب افراد ذهنیتی منفی نسبت به ویروس ها دارندو تصور می کنند ویروس همیشه مخرب و ویران کننده است اما جالب است بدانید در بازاریابی یکی از روش ها یا ابزارهای کمک کننده ویروس ها هستند! بازاریابی ویروسی (Viral Marketing) به روشی گفته می شود که صاحب یک کسب و کار مخاطب خود را ترغیب و تشویق می کند تا برای او تبلیغ کند. برای فهم بهتر موضوع از یک مثال استفاده می کنیم.
احتمالا تا کنون در سایت های مختلف، بازی ها و ... با اینگونه پیغام ها مواجه شده اید که در صورت دعوت از دوستان خود برای بازدید از سایت ما امتیاز جمع کنید، جایزه بگیرید و ... ، این نوع از بازاریابی را می توان بازاریابی ویروسی نامید. دلیل نام گذاری آن را می توان در نحوه تکثیر پیغام ها توسط کاربران مانند یک ویروس جستجو کرد. اگر بخواهیم مثالی سنتی تر برای شما بازگو کنیم می توان به همان ضرب المثل یک کلاغ چهل کلاغ اشاره کرد!
این نوع بازاریابی به دلیل سرعت منتشر شدن تاثیر بسیار خوبی روی کسب و کارها می گذارد. اما اگر می خواهید به این روش برای جذب مشتری اقدام کنید لازم با طرح یک برنامه هدفمند به گونه ای این کار را انجام دهید که برای مخاطب نیز نفعی داشته باشد و گرنه احتمال اینکه با شما همکاری کند بسیار ضعیف است و در نتیجه تمام هزینه و وقت شما برای این کار دود می شود.
بازاریابی چریکی
بازاریابی چریکی (Guerilla Marketing) یک نوع بازاریابی کم هزینه نسبت به سایر روش ها می باشد که اولین بار توسط جی کنراد لوینسون ابداع شد. موفقیت در این نوع بازاریابی خلاقیت شما را می طلبد. می توان گفت در این روش خلاقیت و ابتکار جایگزین پول می شود. البته این بدان معنی نیست که شما به هیچ پولی نیاز ندارید اما همان طور که پیشتر گفتیم هزینه ی کمتر و بازخورد بهتری دارد.
برای مثال اغلب ما افرادی را در خیابان در حال پخش تراکت های تبلیغاتی دیده ایم. یک گونه از این تراکت ها که معمولا اغلب ما را برای خرید اغوا کرده اند تراکت های عطر و ادکلن هستند. ممکن است شما ابتدا برای دریافت آن ممانعت به خرج دهید اما بعد از دریافت و استشمام بوی خوش آن معمولا دوست دارید آن محصول را بخرید. می توان گفت این نوع از تبلیغ یک نوع بازاریابی چریکی محسوب می شود.
بازاریابی درونگرا یا جاذبه
بازاریابی درونگرا یا جاذبه ای (inbound marketing) نوعی از بازاریابی است که مخاطب احساس کند با میل خودش مشتری و کاربر شما شده است. برای مثال شما باید با تولید محتوا یا سفارش تولید محتوا و بهبود سئوی سایت کاری کنید که کاربران با جستجوی یک کلمه خاص با وب سایت شما روبرو شوند و بعد از خواندن آن مقاله به یک کاربر و در نهایت یک مشتری وفادار تبدیل شوند. برای موفقیت در این نوع از بازاریابی باید تلاش، خلاقیت و داشتن برنامه منسجم را لازمه ی کار خود قرار دهید.
تا اینجا ما شما را با چند نوع از بازاریابی اینترنتی آشنا کردیم و مختصری درباره آن ها شرح دادیم . در ادامه قصد داریم روی بازاریابی ایمیلی یا همان ایمیل مارکتینگ تمرکز کنیم و درباره چگونگی آن سخن به میان آوریم. درصورت علاقه به این موضوع با ما همراه باشید.
ایمیل مارکتینگ
بازاریابی از طریق ایمیل، یکی از اولین روش هایی است که در زمینه بازاریابی به ذهن مدیران سایت ها می رسد. بسیاری از افراد تصور می کنند که بازاریابی ایمیلی به معنی ارسال انبوه ایمیل تبلیغاتی به بانک اطلاعاتی کاربران میباشد. در حالیکه چنین کاری نه تنها بازدهی مناسبی ندارد بلکه ممکن است هزینه های زیادی را به وجود آورد که از جمله آنها می توان به مصرف بی نتیجه پهنای باند و احتمال اسپم شناخته شدن سایت شما اشاره کرد.
شما با استفاده از پست الکترونیک می توانید مشتریان بالقوه سایت خود را بشناسید، با آنها ارتباط موثر ایجاد کنید و نهایتا آنها را به مشتری همیشگی سایت خود تبدیل کنید. مزیت مهم پست الکترونیک این است که شما برای ارسال آن هزینه کمتری پرداخت می کنید. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که اکثر مدیران سایت ها انجام می دهند این است که اطلاعات کاربران خود را جمع آوری نمی کنند و این موضوع باعث خواهد شد که نتوانند ارتباط موثری با انها ایجاد کنند و کاربران خود را به مرور زمان از دست می دهند.
کسب اجازه از کاربران و لغو عضویت
همواره در اخر ایمیل های ارسالی خود بخشی را برای خروج کاربران از فهرست ایمیل سایت قرار دهید. همیشه سعی کنید اطلاعات مفید و جذابی را برای کاربران فهرست ایمیل خود ارسال کنید و آنها را علاقه مند به مطالعه مطلب سایت خود کنید. در صورتی که ایمیل های ارسالی شما برای کاربران مفید باشد، ممکن است آن را برای دوستان خود نیز ارسال کنند و با این کار برند شما نیز درمیان کاربران دیگر شناخته خواهد شد، اما اگر کاربران به ایمیل ارسالی شما علاقه ای نداشته باشند باید اجازه دهید که به راحتی از لیست پست ایمیل های شما خارج شوند
انتخاب عنوان مناسب برای ایمیل
اولین اطلاعاتی که کاربر پس از دریافت در لیست ایمیل خود مشاهده میکند، عنوان ایمیل است. در صورتی که عنوان ایمیل مناسب نباشد ممکن است درصدی از کاربران از خواندن آن منصرف شوند، بنابراین همواره باید سعی کنید، عنوان مناسب و جذاب برای ایمیل های ارسالی انتخاب نمایید.
برخی از ویژگی های عنوان مناسب برای ایمیل به صورت زیر هستند:
-
در ذهن کاربران سوال ایجاد می کند و باعث شود ایمیل را باز کنند
-
عنوان آن کاملا مرتبط با مشتری هدف شما باشد. به عنوان مثال اگر می خواهید یک کتاب در زمینه ارتقا رتبه سایت را تبلیغ کنید، عنوان ایمیل می تواند اینگونه باشد "اگر وب سایت دارید کلیک کنید"
-
از عناوین جذب کننده برای ایمیل های ارسالی استفاده کنید. عنوان ایمیل نباید به صورتی باشد که کاربر با خواندن آن به طور کامل حدس بزند که در درون ایمیل چه چیزی نوشته شده و از خواندن آن منصرف شود.
محتوای ایمیل ارسالی
شما زمان کمی دارید تا نظر کاربر را به ایمیل ارسالی خود جلب کنید. بنابراین محتوای ایمیل ارسالی باید به گونه ای باشد که برای کاربر جذابیت ایجاد کند و او را به سمت سایت شما هدایت کند. هرگز کلیه اطلاعات مهم و پارامترهای تصمیم گیری را در ایمیل قرار ندهید. اگر کاربران همه اطلاعات را در ایمیل ارسالی شما ببینند، دیگر به سایت شما وارد نخواهند شد و قطعا ایمیلی که ارسال کردین هیچ نتیجه ای به دنبال نخواهد نداشت.
برای سفارش آنلاین دیجیتال مارکتینگ کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین دیجیتال مارکتینگ ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید