گوگل کنسول چیست
اگر شما مدیر یک وبسایت هستید برای موفق شدن حتماً باید سایت خود را در بازههای زمانی مختلف مورد بررسی قرار دهید، ابزارهای مختلفی برای تحلیل سایت.....
برای سفارش آنلاین موتور های جستجو کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موتور های جستجو ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
اگر شما مدیر یک وبسایت هستید برای موفق شدن حتما باید سایت خود را در بازههای زمانی مختلف مورد بررسی و تحلیل قرار دهید، ابزارهای مختلفی برای تحلیل سایت وجود دارد که یکی از بهترین این ابزارها، استفاده از گوگل کنسول است که از طریق آمارهای دقیق، شما را در بررسی سایت و حل مشکلات فنی یاری میدهد، در این مقاله به بررسی گوگل سرچ کنسول و نحوه نصب آن خواهیم پرداخت.
گوگل سرچ کنسول چیست
با ثبت بیش از ۵ میلیارد جستجوی روزانه در موتور جستجوی گوگل، رسیدن به صفحات اول فهرست نتایج جستجوی گوگل امری بسیار ضروری و مهم است.
درواقع اگر سایت شما در فهرست ابتدایی نتایج گوگل مشاهده نشود بازدید کننده کمتری داشته و عملاً در رقابت با دیگر رقبای خود، عقب خواهید افتاد.
گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) سرویسی رایگان بوده که بوسیله گوگل ایجاد شده است، تا قبل از سال ۲۰۱۵ میلادی، نام این سرویس «گوگل وبمستر تولز» بود.
برای اینکه متوجه شوید که موتور جستجوی گوگل، وبسایت شما را چگونه میبیند، میتوانید از گوگل کنسول استفاده نمایید.
این سرویس رایگان از ابزارهایی تشکیل شده که با ارائه گزارش به مدیران سایتها، به آنها کمک میکند سایت خود را از جنبههای گوناگون مورد تحلیل و بررسی قرار دهند.
همچنین با کمک گوگل سرچ کنسول میتوان صفحات پربازدید سایت و مشکلات فنی سئو را نیز شناسایی کرد.
کاربردهای گوگل کنسول
• ثبت کردن سایت در موتور جستجوی گوگل: با ثبت کردن سایت خود درگوگل کنسول، وبسایت شما در موتور جستجوی گوگل ثبت میشود و رباتهای گوگل متوجه سایت شما شده و آن را بررسی میکنند.
• آنالیز بخشهای مختلف سایت: گوگل سرچ کنسول علاوه بر بررسی کل صفحات وبسایت، تک تک صفحات را نیز مورد بررسی قرار میدهد.
این ویژگی به شما کمک میکند تا بفهمید هر صفحه سایت چه میزان بازدید داشته، یا چه رتبهای در نتایج جستجوی گوگل دارد.
• بهینهسازی سرعت سایت: با سرچ کنسول میتوان به ایرادات فنی که موجب کندی سرعت سایت میشوند پی برد و با برطرف کردن آنها، سرعت سایت را افزایش داد.
• نمایش سایتهایی که به شما لینک دادهاند: دریافت لینک از سایتهای دیگر، تاثیر مثبتی در سئوی سایت شما دارد اما اگر این بکلینکها از جانب سایتهای مخرب باشند اثرات منفی به دنبال خواهد داشت.
در همین راستا گوگل کنسول امکان بررسی و مدیریت این لینکها را در اختیار مدیر سایت قرار میدهد.
• بررسی سایت از نظر وجود بدافزار: هر زمان که مشکل و خطای مهمی در وبسایت رخ دهد، گوگل کنسول یک ایمیل حاوی نوع مشکل را به مدیر سایت ارسال میکند.
اگر خطای بوجود آمده در سایت، امنیتی باشد علاوه بر مدیر سایت، یک پیغام هم به بازدیدکنندگان سایت نمایش میدهد تا آنها هم جوانب احتیاط را رعایت کنند.
تا زمانیکه مدیر سایت، خطای بوجود آمده را رفع نکند، این هشدار برای بازدیدکنندگان قابل مشاهده خواهد بود.
مطالعه مقاله گیمیفیکشن چیست؟ میتواند اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهد
نحوه ثبت سایت در گوگل کنسول
1. برای ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول، نیاز به یک جیمیل (Gmail) دارید.
2. سپس جهت ورود به سایت گوگل کنسول، آدرس ذیل در مرورگر خود کپی کنید:
https://search.google.com/search-console/about
و دکمه «Start now» را کلیک نمایید.
3. در این بخش با وارد کردن جیمیل و رمز عبور خود وارد سایت شوید.
4. سپس در بخش «URL prefix» آدرس سایت خود را وارد کرده و دکمه «Continue» را انتخاب کنید.
5. در این قسمت، باید سایت خود را با قرار دادن کد تایید گوگل در سایتتان، تایید نمایید، برای انجام این کار چندین روش وجود دارد که در این بخش از روش «HTML tag» استفاده میکنیم.
6. قرار دادن HTML tag در سایت وردپرسی: برای سایتهای وردپرسی (wordpress.com)ما با قسمتی از کدی که در قسمت HTML tag قرار دارد کار داریم که درون «content» قرار گرفته است، این بخش را کپی کنید.
سپس وارد پنل مدیریت سایت خود شوید، در منوی پنل، افزونه «Yoast Seo» را انتخاب کرده و سپس به بخش «ابزارهای وبمستر» بروید.
در مرحله بعد، کدی که درون content بود و آن را کپی کردید را درون کادر « کد تایید گوگل» قرار داده و دکمه «ذخیره تغییرات» را بزنید.
سپس وارد سایت گوگل سرچ کنسول شده و دکمه «VERIFY» را کلیک نمایید تا سایت شما تایید گردد.
7. قرار دادن HTML tag در سایت غیر وردپرسی: اگر سایت شما کدنویسی شده برای تایید آن، کدی که در بخش HTML tag قرار دارد را به صورت کامل کپی نمایید. (دکمه «COPY» کنار کد را بزنید)
سپس باید وارد هاست خود شده و در بخش کدهای سایت، در قسمت <head>، آن را جایگذاری نمایید.
پس از این کار، به سایت گوگل کنسول رفته و دکمه VERIFY را کلیک کنید تا سایت شما تایید شود.
8. پس از اینکه سایت شما تایید شد اجازه ورود به بخش اصلی و مدیریت «Google Search Console» را پیدا خواهید کرد.
نکته: پس از ثبت سایت، معمولاً بین چند روز تا چند هفته طول میکشد تا سایت شما ایندکس «Index» شود، یعنی مطالب سایت شما با جستجو در گوگل قابل پیدا شدن باشد.
معرفی برخی قسمتهای صفحه گوگل سرچ کنسول
• Overview: نمایش تعداد صفحات ایندکس شده صحیح و غیرصحیح در گوگل
• Performance: مشاهده اطلاعات مختلفی از جمله کدام صفحات سایت بازدید شدهاند، بازدیدکنندگان از کدام کشورها بودهاند، چگونگی نمایش سایت در نتایج گوگل و … در این بخش امکانپذیر است.
• Coverage: مشاهده وضعیت صفحات سایت که هر صفحه یکی از چهار وضعیت Error، Valid with warnings، Valid و Excluded را دارا میباشد.
• Sitemaps: نقشه سایت فایلی است شامل محتواهای مهم سایت، برای اینکه خزندههای گوگل این مطالب را راحتتر یافته و آنها را ایندکس کنند.
• Links: در این بخش میتوانید فهرستی از لینکهای داخلی و خارجی موجود در سایت را مشاهده نمایید.
نکته: باید سایت شما ایندکس شده باشد تا بتوانید گزارشها را در صفحه گوگل سرچ کنسول مشاهده کنید که این کار هم همانطور که قبلاً بیان کردیم بین چند روز تا چند هفته طول میکشد.
جمعبندی
گوگل سرچ کنسول ابزار رایگانی است برای مدیران سایتها جهت بررسی و تحلیل وبسایتشان، همچنین از دیگر موارد کاربرد گوگل کنسول میتوان به بهینهسازی سرعت سایت، بررسی بکلینکها، ثبت سایت در موتور جستجوی گوگل و … اشاره کرد.
مدیران سایتها همواره باید سایت خود را تجزیه و تحلیل کنند، صفحات پربازدید سایتشان را شناسایی نمایند، اگر خطایی در سایت رخ داد از آن باخبر شوند که همه این موارد، کارهایی است که گوگل سرچ کنسول برای شما به صورت رایگان انجام میدهد.
برای سفارش آنلاین موتور های جستجو کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موتور های جستجو ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید