موتور جستجوی گوگل و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید!
در این مقاله قصد داریم درباره گوگل جستجوگر و سایر ابزارهای موجود در آن، اطلاعاتی مفید و جامع در اختیارتان قرار دهیم.
برای سفارش آنلاین موتور های جستجو کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موتور های جستجو ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
برای کسب اطلاعات درباره گوگل جستجوگر و نحوه کار با آن در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. گوگل یا همان جستجوگر گوگل یکی از برنامه های کاربردی است که احتمالا آن را روی تلفن همراه و رایانه شخصی تان به صورت نصب شده دارید. این برنامه به شما امکان وب گردی و مطالعه مقالات مختلفی که در اینترنت منتشر شده است را میدهد.
گوگل نسخه های مختلف اندروید و ios را توسعه داده است؛ به همین دلیل امکان استفاده از آن روی تمام تلفن های هوشمند فراهم است.کار کردن با این برنامه بسیار ساده است. کافی است با کلیک روی قسمت مربوطه عبارت مورد نظرتان را وارد کرده و سپس کلید اینتر را فشاردهید یا روی علامت ذره بین کلیک کنید.
بیشتر بدانید:
در دنیای دیجیتال مارکتینگ بازاریابی محتوایی نیز به تولید محتوای خوب و نظارت روی آن تمرکز می کند. در حال حاضر بسیاری از شرکت های تولید محتوا با اخذ سفارش تولید محتوا انواع محتواهای کاربردی را در اختیار شما قرار می دهند تا به کمک آنها بتوانید مخاطبان خود را جلب نمایید.
موتور جستجو چیست؟
برای ارائه توضیحات درباره گوگل جستجوگر لازم است ابتدا به مفهوم موتور جستجو و نقش آن در دنیای امروز بپردازیم.
شهرت گوگل سبب شده است تا بسیاری موتور جستجو و گوگل را با هم مترادف بدانند. در صورتی که گوگل تنها یکی از چندین موتور جستجویی است که در دنیا وجود دارد. استفاده از موتورهای جستجو در دنیای امروز ما بسیار متداول است. موتورهای جستجو میانبری برای رسیدن به پاسخ سوالاتی هستند که روزانه با آن ها مواجه میشویم.
موتور جستجوگر وب
موتور جستجوگر وب یک نرم افزار مبتنی بر وب است که از میان حجم وسیعی از داده ها که در اینجا مطالب منتشر شده هستند- به جستجو میپردازد و نزدیک ترین داده به عبارت مورد نظر کاربر را به او نشان میدهند.
اولین موتور جستجو آرچی نام داشت و پس از موتورهای جستجوگر جانگ هد و ورونیکا برای نخستین بار قابلیت ایندکس کردن متن را به موتورهای جستجو افزودند. موتورهای جستجو تا رسیدن به جایگاهی که امروز دارند مسیر طولانی را پیموده اند.
تاریخچه
گوگل جستجوگر یک موتور جستجو است که توسط شرکت گوگل توسعه داده شده است. از این موتور جستجو برای وب گردی استفاده میشود. شهرت و محبوبیت گوگل جستجوگر در این سالها افزایش زیادی داشته است. یکی از دلایل این محبوبیت اهمیتی است که گوگل برای کاربر و زمان او قائل است. به عنوان مثال سئو مفهومی است که بیشتر در قالب جستجوگر گوگل تعریف میشود.
گوگل که یک وبگاه اینترنتی است در سال 1997 تاسیس شد. موسسان این برنامه لَری پیج و سرگئی برین بودند. روزانه میلیون ها نفر برای به سرانجام رساندن کارها و یافتن پاسخ سوالات شان از این موتور جستجو استفاده میکنند.
- کاربردهای گوگل جستجوگر
بیشترین کاربرد گوگل جستجوگر در یافتن متن مورد نظر کاربر در فضای اینترنت است. اما کاربردهای دیگری هم در طی سالها به آن افزوده شده است. که از جمله معروفترین آن ها میتوان به گوگل مپ اشاره کرد. با استفاده از گوگل مپ امکان یافتن آدرس موردنظرتان برای شما فراهم است. همچنین با جستجوی عنوان مورد نظرتان در گوگل میتوانید ویدیوهای مرتبط با آن را در یوتیوب یا سایر برنامه ها مشاهده کنید.
گوگل جستجوگر برای این که بتواند بهترین، کاملترین و مرتبط ترین نتیجه را به کاربر نشان دهد روی مفهوم سئو بسیار مانور داده است. سئو به معنی بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو اعم از گوگل است. حساسیت های گوگل در زمینه سئو از سایر موتورهای جستجو بیشتر است. این مسئله در کنار نقش مهم گوگل در میان موتورهای جستجو سبب شده است تا محتوای منتشر شده در وب سایت ها کیفیت بسیار مناسبی پیدا کند و بسیاری از سایت ها به تولید محتوا به صورت حرفه ای و اختصاص بپردازند.
گوگل ترنسلیت یکی دیگر از برنامه های مورد توجه و موفق گوگل است. امروزه افراد بسیاری برای ترجمه متون مختلف به زبان مورد نظرشان از گوگل ترنسلیت کمک میگیرند. این ویژگی برای بسیاری از زبان های زنده و معروف دنیا توسعه داده شده است. البته این برنامه ایراداتی هم دارد. اما با توجه به برآیند آن میتوان گفت بسیار مفید است.
گوگل داکس را میتوان نسخه آنلاین برنامه word در ویندوز دانست. این قابلیت به شما امکان بررسی متن از نظر دیکته و درست بودن املای کلمات میدهد. و برخلاف word از بسیاری از زبان های زنده دنیا از جمله زبان فارسی پشتیبانی میکند.
-
امکانات گوگل جستجوگر
شاید شما هم متوجه تصاویر و انیمیشن هایی که گاها در بالای صفحه جستجوی گوگل به نمایش در می آیند شده باشید. استفاده از این تصاویر از سال 1998 در شرکت گوگل آغاز شد. این تصاویر به google Doodle شهرت دارند و بسته وقایع و مناسبت های تاریخی روز در صفحه نخست جا خوش میکنند.
گوگل جستجوگر امکانات بسیار زیاد و گسترده ای دارد که پرداختن به همه آن ها ممکن نیست. برخی از این امکانات شهرت کمتری دارند اما برخی از آن ها به قدری موفق بوده اند که در زندگی روزانه مردم نقش بسیار مهم و موثری ایفا میکنند.
بررسی قیمت سهام، زمان محلی، ماشین حساب، مشاهده وضعیت جوی و آب و هوا و تبدیل واحدهای مختلف به هم از قابلیت هایی هستند که گوگل برای شما به ارمغان میاورد. جستجوگر گوگل سرعت بسیار بالایی در ایندکس کردن مطالب دارد. همچنین سیاست های سئو آن در جهتی پیش میرود که وبمستران سایت را به گونه ای بهینه سازی کنند که بالاترین سرعت ممکن را داشته باشند.
اینترنت منبع عظیمی از داده ها و اطلاعات است، به همین دلیل میتوان گفت تقریبا برای هر سوالی که ممکن است برای افراد پیش بیاید پاسخی در فضای وب وجود دارد. اما گاه پیش میاید که در نتیجه جستجو پاسخ مورد نظر حاصل نمیشود.
در چنین شرایطی بازهم گوگل جستجوگر به کمک آمده است و مفهوم سرچ حرفه ای را ارائه داده است. با دانستن برخی نکات و بکارگیری آن ها احتمال رسیدن به پاسخ پرسش مورد نظرتان بالاتر میرود. اگر قصد دارید گوگل در هنگام جستجو دقیقا نتایجی را که عبارت مورد نظر شما در آن قرار دارد، به نمایش درآورد باید عبارت را در داخل دابل کوتیشن قرار دهید. این علامت به صورت "" است.
گاه ممکن است علاوه بر عبارت مورد نظر مایل باشید نتایجی که به مترادف آن مربوط میشود را هم مشاهده کنید. در این شرایط علامت مد به کمکتان میآید. برای این کار لازم است نماد مد را پیش از عبارت مورد نظرتان وارد کنید. نماد منها یا ماینس یکی دیگر از نمادهای کمک کننده در سرچ حرفه ای گوگل است. این نماد به شما کمک میکند تا واژه به خصوصی را از نتایج عبارت جستجو حذف کنید.
برای استفاده از این نماد پس از عبارت مورد نظر نماد منها را به کار برده و سپس کلمه ای که قصد حذف آن را دارید تایپ نمایید. توجه داشته باشید که موتور جستجوی گوگل در عین هوشمند بودن گاه میتواند بسیار ساده باشد و برای یافتن ساده ترین مفاهیم دچار مشکل شود. به همین دلیل با به کارگیری کلمات و عبارت های مناسب به کمک آن بروید.
الگوریتم موتور جستجوی گوگل چگونه کار می کند؟
الگوریتمهای موتور جستجوی گوگل عوامل مختلفی مانند تعداد کلمات کلیدی محتوا، سرعت بارگذاری صفحات و تنظیمات سایت را تجزیه و تحلیل میکنند. بر همین اساس گوگل صفحات وب را برای یک جستجوی خاص پیدا کرده و با رتبه بندیهای مشخص در دسترس کاربران قرار میدهد. یکی از عوامل کلیدی مرتبط با الگوریتم موتورهای جستجو Page rank میباشد.
Page rank امتیازی است که الگوریتم گوگل بر مبنای تعداد بک لینکها (Back link)، کمیت و کیفیت لینکدهی برای یک صفحه وب در نظر میگیرد. هرچه تعداد بک لینک به سایتهای معتبر بیشتر باشد، صفحه وب رتبه بهتری در نتایج جستجو (Search Engine Results Pages) خواهد داشت.
آشنایی با امکانات جدید مرورگر گوگل
موتور جستجوی گوگل یک ابزار قدرتمند است که به کاربران امکان میدهد تا به سرعت صفحات وب مرتبط با موضوع مد نظر خود را پیدا کنند. یکی از ویژگیهای جدید گوگل همگام سازی اطلاعات پرداخت امن، نشانکها و گذرواژههای ذخیره شده است. هنگامی که افراد همگام سازی گوگل را روشن میکنند، در سیستمعاملهای مختلف مانند ویندوز، اندورید و... میتوانند به آنها دسترسی داشته باشند.
یکی دیگر از امکانات جدید گوگل Tab Group است. زمانی که تعداد زیادی صفحه وب در مرورگر باز شده باشد، با این ویژگی میتوان تمام صفحات را در یک گروه سازماندهی کرد به این ترتیب نوار ابزار فضای بیشتری برای باز کردن صفحات جدید خواهد داشت.
رنک گوگل چیست؟
یکی از نکاتی که باید در تولید محتوا یا هنگام ثبت سفارش تولید محتوا به آن توجه داشته باشید، رنک یا رتبه موتور جستجو مورد استفاده کاربران است. جستجوگر گوگل یکی از مطمئن ترین موتورهای جستجو در جهان است. استانداردهایی که گوگل جستجوگر برای رتبه بندی و رنکینگ وب سایت ها مدنظر قرار می دهد، آن را به یکی از محبوب ترین موتورهای جستجو در جهان تبدیل کرده است.
رنک موتور جستجو گوگل عددی در بازه 0 تا 10 می باشد. هرچه رنک یا رتبه ای که گوگل به سایتی داده است بالاتر و نزدیک به 10 باشد، نشان دهنده لینک دهی قوی سایت مور نظر است. با نظر به این که موتور جستجوی گوگل یک وب سایت نیز محسوب می شود، رنک گوگل می تواند نشان دهنده قدرت آن در میان سایر موتورهای جستجو باشد.
سیستم رتبه بندی و رنکینگ گوگل به نحوی طراحی شده است تا مفید ترین و معتبرترین نتایج را در کمترین زمان ممکن، به شما نمایش دهد. کاربرد رنک گوگل در تولید محتوا و به حالت کلی دیجیتال مارکتینگ، در ارزیابی اعتبار و کیفیت محتوای یک صفحه اینترنتی می باشد.
موتور جستجوگر گوگل برای رنکینگ و رتبه بندی وب سایت ها، به عوامل و استانداردهای متعددی توجه می کند؛ یکی از این موارد کاربرد سئو و کلمات کلیدی خاص است. البته نکته ای که جهت تولید محتوا یا ثبت سفارش تولید محتوا باید به آن توجه داشته باشید، این است که از بروزرسانی مطالب صفحه خود هرگز غافل نشوید.
رتبه بندی در موتور جستجوی گوگل چگونه انجام می شود و چه مراحلی دارد؟
در گوگل رتبه بندی صفحات با استفاده از رباتهای جستجو انجام میشود. این رباتها با الگوریتمهایی به طور مداوم سایتهای مختلف را اسکن میکنند که اصطلاحا به این کار ایندکس (Index) میگویند. نتایج حاصل از ایندکس صفحات وب و امتیازدهی آنها در پایگاه داده گوگل ذخیره میشوند.
در نهایت هنگام جستجوی کلمات خاص توسط کاربران، گوگل از طریق این پایگاه داده صفحات وب مرتبط را بر اساس امتیاز آنها نمایش میدهد. موتور جستجوی گوگل شیوه امتیازدهی خود را هر سه تا چهار ماه تغییر میدهد و گاهی الگوریتمهای جدیدی را معرفی میکند.
در حال حاضر بیش از 210 فاکتور بر رتبه بندی صفحات وب تاثیر میگذارند. گوگل بر اساس تشابه موضوع جستجو شده با محتوای سایت، کیفیت و سرعت بارگذاری صفحات، به روزرسانیها، تاریخ انتشار محتوا و... صفحات وب را در نتایج جستجو (SERP) رتبه بندی میکند.
چه عواملی در رتبه بندی سایت نقش مثبت دارند؟
در حال حاضر استراتژیها و تکنیکهایی که در سئوی داخلی، فنی و خارجی سایت مطرح میشوند، بر رتبه بندی صفحات در موتور جستجوی گوگل موثر خواهند بود. به عنوان مثال تعداد بک لینکها در سئوی خارجی تاثیر مثبتی بر رتبه صفحات وب خواهد داشت.
برخی از عوامل موثر بر رتبه بندی سایت عبارتند از: تولید محتوای جذاب و به روز رسانی منظم آنها، طراحی کاربر پسند سایت، لینکدهی به شبکههای اجتماعی و سایتهای معتبر، عناوین و تگهای مناسب در صفحات، ساختاربندی درست URL، چگالی کلمات کلیدی، لینکدهی داخلی.
نحوه بهینه سازی گوگل
بهینه سازی گوگل به این معنی است که ترتیبی بدهید گوگل صفحه شما را به همان روشی که می خواهید، به کاربران نمایش دهد. پیش تر و قبل از بروزرسانی موتور جستجوی گوگل، کاربران می توانستند گوگل جستجوگر را از طریق یک وبسایت با همین نام، بهینه سازی نمایند. امروزه یک ابزار جداگانه جهت بهینه سازی صحیح و اصولی موتور جستجو گوگل، طراحی و در اختیار کاربران قرار گرفته است.
نکته قابل توجه این است که بهینه سازی موتور جستجو گوگل، به صاحبان صفحات وب کمک می کند تا کارکرد سایت خود را تجزیه و تحلیل و ارتقا بخشند. در نتیجه بهینه سازی گوگل جستجوگر، می توانید دریابید که آیا گوگل می تواند صفحه شما را به همان شیوه ای که می خواهید به کاربران نمایش دهد یا خیر.
- از کاربرد URL ها یا لینک های توصیفی که توضیحات بیشتری درباره مطالب شما می دهند، بیشترین استفاده را ببرید.
- دسته بندی دقیقی از مطالب موجود در سایت به خوانندگان و کاربران وب سایت خود ارائه دهید.
- با کاهش محتواهای تکراری و بروزرسانی مطالب موجود در سایت، پرهیز از تبلیغات مزاحم و لینک دهی به منابع معتبر و مرتبط، به بهینه سازی گوگل کمک کنید.
سوالی که ممکن است در ذهن بسیاری از کاربران موتور جستجو گوگل ایجاد شود، این است که آیا بهینه سازی موتور جستجوی گوگل به صورت رایگان امکان پذیر است؟ در پاسخ باید بگوییم Google Optimize نیز از ابزارهای موجود در این پلتفرم بوده و استفاده از آن جهت بهینه سازی گوگل جستجوگر، رایگان است.
چه عواملی مانع ایندکس شدن سایت در گوگل می شوند؟
نداشتن بازدیدکننده میتواند مانعی برای ایندکس شدن صفحات وب توسط رباتهای موتور جستجوی گوگل باشد. علاوه بر این عوامل دیگری که مانع ایندکس شدن سایت میشوند عبارتند از: نداشتن نقشه سایت، وجود صفحات تکراری، خطا در صفحات سایت یا داشتن صفحههای مسدود شده، عدم تنظیم درست URL در وردپرس، تنظیمات نادرست جاوا اسکریپت، بارگذاری آهسته صفحات وب، داشتن چندین نسخه از یک صفحه و یا در نظر گرفتن چند URL برای آن.
گوگل دودل چیست؟
گوگل دودل با این هدف طراحی شده است تا با تغییر در لوگوی گوگل، توجه کاربران را به رویدادهای مهمی که در سراسر جهان اتفاق می افتد جلب نماید. شما می توانید از خلاقیت طراحان گوگل دودل، در کسب و کار خود و سفارش تولید محتوا، استفاده نمایید. گوگل دودل فضایی متناسب با رخدادهای جهانی و بین المللی در موتور جستجوگر گوگل برای کاربران ایجاد می کند.
این قابلیت، تغییری موقت در لوگوی اصلی موتور جستجوگر گوگل ایجاد می کند و به وسیله آن می توانید از جشن های بین المللی آگاه شوید. نکته قابل توجه این است که گوگل دودل برای تمامی مناسبات که به صورت سالانه برگزار می شوند، طراحی های متفاوت ارائه می دهد.
با مطالعه مطالب فوق شما می توانید به این پرسش که سئو چیست و چگونه باعث ارتقای سایت های موجود در موتور جستجو گوگل می شود، پاسخ مناسبی بدهید. بنابراین اگر به دانستن اینکه سئو چیست و چه کاربردی در تولید محتوا وب سایت شما دارد علاقه مند هستید، می توانید به سوالات متداول مراجعه نمایید.
دلایل برتری گوگل نسبت به سایر مرورگرها
رباتهای موتور جستجوی گوگل، بسیار پیچیدهتر و دقیقتر از سایر مرورگرها هستند. گوگل تعداد صفحات وب بیشتری را ایندکس میکند و در نتایج جستجو سایتهای زیادی را در دسترس کاربران قرار میدهد. سادگی طراحی، سرعت بالا، در دسترس بودن گزینههای روی صفحه و پشتیبانی عالی موجب موفقیت گوگل نسبت به سایر مرورگرها شده است.
همچنین بسیاری از طراحان نرم افزار، اپلیکیشن و افزونههای تحت وب (Extensions) گوگل را به عنوان مرجع برنامههای خود معرفی میکنند. همچنین از نظر تبلیغات، نقش گوگل در برندینگ و بازاریابی غیر قابل انکار است. این موتور جستجو امکان ایجاد کمپینهای تبلیغاتی را مانند کمپین شبکه جستجو (Search Network Campaigns)، کمپین فروش (Shopping Campaigns)، کمپین تبلیغاتی هوشمند (Smart) و... فراهم کرده است.
جمع بندی
امروزه کمتر کسی پیدا میشود که از موتور جستجوی گوگل تجربه خوبی نداشته باشد. گوگل یک سازمان خیلی بزرگ با تعداد زیادی نمایندگی در کشورهای مختلف جهان میباشد. موتور جستجوی گوگل ابزارهای بسیار مناسبی را مانند Webmaster Google Tools و Google Analytics برای سئوکاران و وبمسترها طراحی کرده است.
همچنین تبلیغات کم هزینه در گوگل موجب شده است که جایگاه ویژهای نسبت به سایر مرورگرها داشته باشد. با بکارگیری تکنیکهای بهینه سازی سایت که مبتنی بر الگوریتم رباتهای جستجو باشند، میتوان امتیاز صفحات وب را افزایش داد.
بنابراین صفحات سایت موقعیت و رتبه بهتری در نتایج جستجو (SERP) به دست خواهند آورد. بازاریابی و بهینه سازی سایت (SEO) در موتور جستجوی گوگل یکی از فعالیتهای پرطرفدار برای کسب درآمد میباشد.
برای سفارش آنلاین موتور های جستجو کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موتور های جستجو ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید