بررسی سرفصل های آموزش موشن گرافیک
یادگیری نرمافزارهای کامپیوتری بخش مهمی از سرفصل های آموزش موشن گرافیک است. در تمامی دورههای آنلاین و حضوری حداقل آموزش یک نرمافزار ارائه میگردد.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
سرفصل های آموزش موشن گرافیک شامل مواردی مانند آشنایی با انواع طراحی موشن گرافیک، اصول فیلمنامهنویسی، کار با نرم افزارهای کامپیوتری، ساخت استوری بورد و... است. یادگیری کار با نرم افزارهای ساخت موشن گرافیک به افراد کمک میکند تا انیمیشنهای ساده و شگفت آوری بسازند.
مقدمه
موشن گرافیکها در قالب محتواهای ویدئویی میتوانند ارتباط موثری با مخاطب برقرار کنند. به وسیله این نوع انیمیشن با سادهترین اشکال و تصاویر گرافیکی، پیامها و مفاهیم به طور واضح و مختصر نمایش داده میشوند. معمولا تهیه موشن گرافیک برای ایجاد ذهنیت مثبت درباره یک برند یا محصول مورد توجه مدیران بازاریابی قرار میگیرد. همچنین در تیتراژ فیلم و سریال، محتواهای آموزشی، ویدئوهای تبلیغاتی، طراحی سایت و پستهای شبکههای اجتماعی از انواع موشن گرافیک استفاده میشود. افراد مبتدی در تمام دورههای آموزشی موشن گرافیک که به صورت حضوری یا آنلاین برگزار میشود با حداقل یک نرم افزار کامپیوتری آشنا خواهند شد.
فهرست عنوانهای این مطلب عبارتند از: معرفی انواع موشن گرافیک، اصول فیلمنامهنویسی، کار با نرم افزارهای ساخت موشن گرافیک، طراحی استوری بورد، ساخت موشن گرافیکهای دوبعدی و سه بعدی، صداگذاری و تدوین ویدئوی نهایی.
معرفی انواع موشن گرافیک
اولین مورد در سرفصل های آموزش موشن گرافیک، معرفی این نوع انیمیشن ساده است. انواع سبکهای موشن گرافیک مانند استاپ موشن، تخته سفید و کارتونی در ساخت ویدئوهای تبلیغاتی جایگاه ویژهای پیدا کردهاند. نمونههای دیگر موشن گرافیک مانند لوگوموشن و اینفوگرافیکها در طراحی وب سایت و پستهای شبکههای اجتماعی کاربرد زیادی دارند. از نظر محتوا انواع موشن گرافیک به سه دسته آموزشی، تبلیغاتی و داستانی طبقهبندی میشوند. موشن گرافیکهای آموزشی موضوعات پیچیده را به طور واضح نمایش میدهند، به طوری که مخاطبان نکات کلیدی و پیام ویدئو را به راحتی درک میکنند.
هدف از ساخت موشن گرافیکهای تبلیغاتی تبدیل مخاطب هدف به مشتریان همیشگی است. با این نوع ویدئوها انگیزه مصرفکنندگان برای خرید مجدد محصولات و یا خدمات افزایش خواهد یافت. موشن گرافیکهای داستانی یک موضوع خاص را روایت میکنند و معمولا با واکنش مخاطبان مواجه میشوند. علاوه بر آنچه گفته شد، انواع موشن گرافیکهای کوتاه که کمتر از 10 ثانیه هستند مانند لوگوموشن، آیکونهای متحرک و یا انیمیشنهای UI، در طراحی وب سایت یا ویدئوهای تبلیغاتی مورد استفاده قرار میگیرند.
اصول فیلمنامهنویسی
یکی دیگر از سرفصل های آموزش موشن گرافیک، اصول فیلمنامهنویسی است. در این مرحله نویسندگان و طراحان باید بدانند که چگونه مخاطب را جذب تماشای ویدئوهای موشن گرافیک کنند. فیلم نامه باید مختصر باشد و در نوشتن آن به ویژگیهای مخاطب هدف توجه شود. همچنین اهداف، موضوعات و پیامهای یک موشن گرافیک به صورت سوال و پاسخ نوشته شده و اولویتهای فیلمنامه تعیین گردد. موشن گرافیستها به وسیله فیلمنامه عناصر اصلی داستان و حرکت کاراکترها را در هر بخش ویدئو مشخص میکنند.
بهتر است فیلمنامه مورد تایید مشتری قرار گیرد و بعد ادامه مراحل ساخت موشن گرافیک انجام شود. به دلیل این که اصلاح فیلمنامه راحتتر است و برای تغییر بخشهای مختلف یک ویدئو زمان و هزینه بیشتری صرف خواهد شد. موشن گرافیستها بر اساس فیلمنامه تصاویر مرتبط را به طور دقیق طراحی میکنند و به عبارتی مسئول ایجاد ارتباط تصویری با مخاطب هستند. بنابراین اگرچه ممکن است در فیلمنامه به صداهای موشن گرافیک اشاره شود اما نوشتن تمامی جزئیات و تغییرات تصاویر ضروری نیست.
توصیه میکنیم مقاله ترفندهای ساخت موشن لوگو خلاقانه را مطالعه نمایید.
کار با نرم افزارهای ساخت موشن گرافیک
یکی از مهمترین سرفصل های آموزش موشن گرافیک معرفی نرم افزارها و امکانات آنها است. موشن گرافیستها حداقل باید بر یک نرم افزار تخصصی تسلط پیدا کنند. نرم افزارهایی که معمولا در دورههای آموزشی پیشنهاد میشوند عبارتند از: افتر افکت (Adobe After Effect)، پریمیر پرو (Adobe Premiere Pro)، سینما فوردی(Cinema 4D)، ایلوستریتور (Adobe Illustrator)، مایا (Autodesk Maya)، (3D MAX)، (Apple Motion 3) و(In design). افتر افکت یکی از مهمترین نرم افزارهایی است که در تمام دورههای آموزش موشن گرافیک ارائه میشود. تکنیکهای متنوع افتر افکت موجب شده تا به عنوان بهترین ابزار گرافیکی برای ساخت انیمیشنهای ساده محسوب شود.
همچنین یادگیری سینما فوردی (Cinema 4D) برای افرادی که به نرم افزارهای Adobe مانند فتوشاپ، افتر افکت و پریمیر پرو تسلط دارند، بسیار ساده خواهد بود. بسیاری از طراحان حرفهای یادگیری این برنامه را برای ساخت موشن گرافیکهای سه بعدی و حتی شبیهسازیهای انیمیشنی ضروری میدانند. نرم افزار ایلوستریتور نیز برای تهیه موشن گرافیکهایی با جلوههای ویژه منحصر به فرد و در کمترین زمان مناسب است. طراحان وب سایت میتوانند با این نرم افزار فایلهای SVG بسازند و موشن گرافیکهایی مانند لوگوموشن و انیمیشنهای UI را با حجم بسیار کم و کیفیت بالا مورد استفاده قرار دهند.
طراحی استوری بورد
استوری بورد نمایش اولیهای از فیلمنامه موشن گرافیک است. هنگام طراحی استوری بورد روایت داستانی فیلمنامه به صورت صحنه به صحنه نمایش داده میشود. استوری بورد مانند نقشه راهی است که به وسیله آن موشن گرافیستها میتوانند بهترین مسیر را برای ساخت ویدئو انتخاب کنند. طرحهای ساده استوری بورد یک راه عالی برای تجسم فریمهای یک موشن گرافیک هستند. در این مرحله طراحان نکات کلیدی فیلمنامه را ترسیم مینمایند و مفهوم کلی انیمیشن و ایدههای آن به سادگی نشان داده میشود.
موشن گرافیستها با تهیه استوری بورد این فرصت را خواهند داشت تا چالشهای مرتبط با فیلمنامه و یا سایر مراحل تولید را تشخیص دهند. در این مرحله نیز تایید استوری بورد توسط مشتری بسیار مهم است. به دلیل این که برای اصلاح بخشهای مختلف استوری بورد زمان و هزینه کمتری صرف خواهد شد. ساخت استوری بورد موجب میشود تا موشن گرافیستها و مشتری درباره ویدئوی نهایی به یک دیدگاه مشترک برسند. طراحی کاراکتر، ترسیم تصاویر خلاقانه، پیوستگی محتوای تصویری و در نظر گرفتن زوایای دید مختلف از جمله موضوعات مهم در تهیه استوری بورد هستند.
ساخت موشن گرافیک دو بعدی و سه بعدی
یکی دیگر از سرفصل های آموزش موشن گرافیک تهیه تصاویر نهایی و متحرکسازی آنها با کمک استوری بورد است. در این مرحله با نرم افزارهای گرافیکی تصاویر اصلی طراحی شده و متحرکسازی آنها انجام میشود. به عبارتی موشن گرافیستها با نرم افزارها، پلاگینها و طرحهای آماده انیمیشنهای ساده و حرفهای میسازند. روند ساخت موشن گرافیکهای سه بعدی پیچیدهتر از دو بعدی میباشد و زمان بر خواهد بود. تفاوت اصلی بین موشن گرافیکهای دو بعدی و سه بعدی مربوط به جزئیاتی است که در انیمیشنهای سه بعدی نمایش داده میشوند. موشن گرافیکهای سه بعدی واقعیتر و جذابتر به نظر میرسند. با نرم افزارهایی مانند سینما فوردی (Cinema 4D) میتوان تصاویر متحرک سه بعدی را به صورت کاملا حرفهای و خلاقانه طراحی کرد. یادگیری ترفندهای این نرم افزار مناسب افرادی است که با اصول پایهای ساخت موشن گرافیک آشنا هستند.
صداگذاری و تدوین ویدئوی نهایی
صداگذاری و تدوین نیز از جمله سرفصل های آموزش موشن گرافیک هستند. با نرم افزارهایی مانند پریمیر پرو (Adobe Premiere Pro) کار صداگذاری و تدوین موشن گرافیک به سادگی انجام میشود. افراد با یادگیری اصول صداگذاری میتوانند ویدئوی نهایی را در سطح حرفهایتری ارائه دهند. بکاربردن صدا در انیمیشن به توضیح یک مفهوم پیچیده کمک خواهد کرد و راهکاری عالی برای جذب مخاطب است. با توجه به افزایش کاربرد این نوع انیمیشن به ویژه در شبکههای اجتماعی، موشن گرافیستها باید در زمینه تدوین ویدئو مهارتهای لازم را کسب کنند. برخی ابزارهای تدوین برای ساخت موشن گرافیک مانند Scale to Frame Size، Set to Frame size، Link Media، Key Frame، تبدیل فرمت ویدئو، ماسک کردن چند ویدئو و... در دورههای مقدماتی تا پیشرفته آموزش داده میشوند. همچنین طراحان در سطح حرفهای، اصلاح نورپردازی و رنگ موشن گرافیک را به وسیله ابزارهایی مانند Highlight، Contrast، Shadow، Exposure، Lumetri Scope و White Balance یاد میگیرند.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید