قلاب های جذب مخاطب
اگر شما هم از آن دست انسان هایی هستید که علاقه زیادی به نوشتن و تایپ کردن دارید و به نوعی به شغل خبرنگاری و یا نوشتن مقاله مشغول هستید، حتما این مطلب.....
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
7 نکته کلیدی در مقاله نویسی برای جذب مخاطب
آیا میخواهید خوانندگان هنگام خواندن مقاله شما، احساس هیجان و شادی داشته باشند؟
انواع مختلف قلاب های جذب مخاطب
توجه مخاطب را، به وسیله نوشتن مقدمه ای عالی و کنجکاوگرانه، جلب کرده و باعث شوید که خواننده همراه شما شود. بهترین راه برای این کار، استفاده از قلاب های (نکته های)جذب مخاطب می باشد.
قلاب چیست؟ بخشی از نوشته ی شما در ابتدای متن می باشد که خواننده را درگیر مطلب میکند. معمولا، یک قلاب، جمله ای یا چندین جمله جالب و هیجان انگیز میباشد که فرد را به ادامه دادن متن سوق می دهد.
پیشنهاد می شود مقاله نحوه طراحی رایگان سایت ویکی مطالعه نمایید.
این جملات حس کنجکاوی را در فرد ایجاد می کنند. شما باید متن را طوری بنویسید که مخاطب با خواندن آن، علاقه مند به خواندن ادامه آن باشد و بخواهد از باقی آن مطلع شود. این جملات، مواردی هستند که یک مقدمه عادی را از باقی مقدمه های عادی متمایز میسازند. اگر قلاب های متن خود را به شکلی طراحی کنید که مخاطب درگیر متن شما شود، اولین قدم جذب مخاطب را به خوبی برداشته اید.
7 نوع از قلاب های جذب مخاطب در مقالات
در اینجا 7 نوع قلاب آورده شده که باعث میشوند مخاطب علاقه مند به خواندن ادامه آن باشد.
انواع مختلف قلاب های جذب مخاطب
1. سوالات جالب
2. بیان قوی
3. آمار و ارقام، اطلاعات
4. استعاره و تشبیه
5. روایی و داستانی
6. توضیحی و توصیفی
7. نقل قول
1. قلاب سوالات جالب:
در قلاب های جذب مخاطب، این اتفاق زمانی خواهد افتاد که شما سوالی بحث برانگیز و جالب درباره موضوع مقاله و نوشته خود مطرح کنید. این سوال باید به شکلی طراحی شود که مخاطی مجبور شود برای یافتن پاسخ آن، مقاله را بخواند. مردم معمولا وقتی سوالی را دیده و یا می شنوند، درباره پاسخ آن کنجکاو خواهند شد. اگر هم جواب آن را ندانند، حتما سعی در پیدا کردن آن دارند. بنابراین اگر متن شما با یک سوال جذاب آغاز شود، مخاطب خوغاهد فهمید که باید برای پافتن پاسخ آن، تا انتهای متن را بخواند.
در اینجا مثالی برای سوالات جالب درباره موضوع (موفقیت در دانشگاه) آورده شده است:
در نحوه علاقه مند کردن مخاطب به خواندن مقاله، برای نوشتن سوالی خوب برای این موضوع، باید ها و نباید هایی که در موفقیت یک دانشجو سهیم هستند را بیان کنید.
2. قلاب جملات استدلالی و بیانی:
در نکات جذب مخاطب، این قلاب، جمله ای قوی است که ادعای قاطعی درباره موضوع شما نشان میدهد. این جمله باید بتواند دلیل اهمیت مقاله و نوشته ی شما را بیان کند. یک جمله ی قوی، تاکتیک بسیار خوبی محسوب می شود و ارتباطی به موافقت یا عدم موافقت مخاطب با نظر شما ندارد.
مثالی برای یک جمله قوی درباره موضوع( کلاس های مجازی) :
کلاس های آنلاین و مجازی، ارزانتر و موثر تر از کلاس های حضوری میباشند.
اینگونه جملات، دیدگاه شما نسبت به موضوع را نشان داده و دست شما را برای بحث درباره آن باز خواهند گذاشت.
3. قلاب آمار و ارقام و اطلاعات:
در قلاب های جذب مخاطب، اینگونه اطلاعات، مخاطب را به خوبی درگیر موضوع می کنند، زیرا آنها اطلاعات واقعی و دقیقی هستند. شما می توانید از همان ابتدای متن، مخاطب خود را با دانش و اطلاعات خود، تحت تاثیر قرار دهید. اما به یاد داشته باشید که اطلاعات شما باید دقیق، جالب و قابل اعتماد باشند. درباره اطلاعات خود تحقیق کرده و از صحت منبع خود مطمئن شوید.
در اینجا مثالی از آمار و ارقام درباره موضوع( مالکیت اسلحه در ایالات متحده آمریکا) وجود دارد:
تقریباً دو سوم بزرگسالان آمریکایی در دوره ای از زندگی خود در خانه ای زندگی می کردند که حداقل یک اسلحه درآن وجود داشته است.
4. قلاب استعاره و تشبیه:
برای قلاب های جذب مخاطب، باید بدانید که یک استعاره و یا تشبیه، به خوبی مخاطب شما را درگیر میکند، زیرا آنها را وادار میکند تا به شکلی متفاوت به موضوع مورد نظر نگاه کنند. خوانندگان متعب خواهند شد که چگونه شما این موضوع را به چیزی ربط می دهید که در ظاهر ارتباطی با هم ندارند.
استعاره، آرایه ای ادبی است که دو چیز که در ظاهر با هم هیچ ارتباطی ندارند را به یکدیگر تشبیه می کند. مثال : دوست او یک موش است!
دوست او درواقع یک موش نیست، بلکه رفتار او شبیه موش ها میباشد( برای مثال ترسو است.)
تشبیه هم مانند استعاره، دو چیز را که با هم ارتباطی ندارند را با یکدیگر مقایسه میکند. اما با این تفاوت که در تشبیه، از کلماتی مثل ( مانند، مثل و ...) استفاده می شود. مقایسه ای که در تشبیه به کار می رود، از استعاره ضعیف تر است.
برای مثال: نوشتن یک تحقیق، مانند دویدن در دو ماراتن در دمای 95 درجه فارنهایت میباشد!
اگر مقاله ی شما در حوزه تجارت و کسب و کار میباشد، میتوانید از قلاب استعاره استفاده کنید:
یک وبسایت تجاری، آهنربایی است که مشتری را به سمت شرکت می کشاند.
و یا از قلاب تشبیه استفاده کنید:
وبسایت تجاری، مانند یک آهنربا مشتری را به سمت شرکت میکشاند.
5. قلاب روایی و داستانی:
در نکات جذب مخاطب، در این حالت، شما مقاله را با یک داستان کوتاه آغاز می کنید. خوانندگان عاشق داستان میباشند، به خصوص اگر این داستان بسیار خاطره انگیز باشد. نکته کلیدی این بخش، آن است که داستانی که می نویسید، حتما ارتباطی با مقاله و متن شما داشته باشد. داستان شما میتواند توسط خود شما نوشته شده باشد و یا نوشته ی نویسنده ای دیگر باشد.
در بین قلاب های جذب مخاطب، ممکن است این قلاب شما، از بقیه طولانی تر باشد، ولی اصلا جای نگرانی نیست. این بخش میتواند کمی طولانی باشد، اما نباید بخش اعظم متن شما را اشغال کند. حتما برای نوشتن این داستان، بین آن و باقی متن تعادل ایجاد کنید. همچنین، به مخاطبین خود هم فکر کنید و خود را به جای انها قرار دهید. با خود فکر کنید که آیا این داستان برای آنها قابل قبول است یا خیر. اگر در این باره مطمئن نیستید، از استاد و یا معلم خود کمک بگیرید.
6. قلاب توضیحی و توصیفی:
در این بخش قلاب های جذب مخاطب، باید توصیفی از وقایع متن را به خواننده ارائه کنید تا به خواندن ادامه متن ترغیب شود. یک توصیف خوب و عالی، باعث میشود که مخاطب به دنبال اتفاقات بعدی مقاله باشد. این نوع قلاب، معمولا در مقالات داستانی و روایی نوشته میشود، اما شما میتوانید در هر نوع مقاله ای از آن استفاده کنید. اما مانند قسمت قبل، از خود بپرسید که آیا این بخش برای مخاطب قابل قبول است یا خیر.
در اینجا مثالی برای مقاله ای داستانی ( نجات دادن یک سگ )، نوشته شده است:
سگ از درد زوزه می کشید و کنار جاده لنگ می زد. پای او بریده شد و خون از پای او جاری شد.
آیا این جمله، شما را درباره سرنوشت آن سگ کنجکاو نکرد؟
7. قلاب نقل قول:
در نکات کلیدی در مقاله نویسی، در این مورد ، شما مقاله خود را با یک نقل قول آغاز می کنید. این نقل قول میتواند متعلق به شخصیت معروفی باشد، اما الزامی در کار نیست. شما میتوانید از هر شخصی نقل قول بیاورید، ولی در صورتی که سخنان او را موضوع ارتباط داشته باشند.
رایامارکتینگ با بیش از 100 نوع ایده تولید محتوا که توسط متخصصان جمع آوری و تهیه شده به شما در تهیه تولید محتوا کمک میکند.
اگر شما درباره موضوع ( تحصیلات ) می نویسید، میتواند با این جمله از نلسون ماندلا شروع کنید:
تحصیلات، قدرتمند ترین اسلحه ای است که با آن میتوانید جهان را تغییر دهید.
در هر نوع نقل قولی، دقت کنید که حتما عین سخنان فرد را نوشته و آن را تغییر ندهید. نقل قول ها باید قوی، جالب و به یاد ماندنی باشند.
چالش نوشتن :
به انتخاب خود، دو موضوع انتخاب کرده و درباره آنها مقاله ای کوتاه بنویسید. سعی کنید در نوشته های خود از نکاتی که در بالا اشاره شد استفاده کنید و آنها را به کار ببرید و ببینید که آیا به خوبی متوجه اینگونه نکات شده اید یا خیر .
خلاق باشید!
منابع :
هدیه رایا مارکتینگ به شما
از آنجاییکه ارائه محتوای با کیفیت (از نظر کپی نبودن، قدرت انتقال مفاهیم، سئو و تخصصی بودن) بزرگترین دغدغه رایا مارکتینگ می باشد، همواره خودمان را در معرض تست شما کارفرمایان گرانقدر قرار می دهیم. از این رو می توانید درخواست نمونه محتوای رایگان با کلمه کلیدی یا عنوان مد نظرتان را بدهید تا پس از دریافت یک تا دو نمونه محتوا به راحتی بتوانید تصمیم گیری بفرمایید.
فرم درخواست محتوای هدیهتوصیه رایا مارکتینگ به شما:
تولید محتوا را جدی بگیرید، تمامی سایتهای برتر مثل دیجی کالا، زومیت، بامیلو، تبیان، ورزش 3 و غیره با تولید محتوای یونیک و فراوان به موفقیت رسیدند، شما نیز با تعیین استراتژی درست و تولید محتوای منظم و مداوم می توانید موقعیت بازاریابی اینترنتی خود را ارتقا دهید.
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید