تشریح چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ
چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ یکی از مهم ترین نمودارهایی است که نحوه قرارگیری تیم ها و وظایف هر تیم را مشخص می کند.
برای سفارش آنلاین دیجیتال مارکتینگ کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین دیجیتال مارکتینگ ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ و نحوه تنظیم آن، مهمترین مهارتی است که باید در دوره های دیجیتال مارکتینگ یاد بگیرید. شما به عنوان یک دیجیتال مارکتر، باید نیازهای استارتاپ خود را در نظر بگیرید و به این نتیجه برسید که به چه تعداد نیرو و با چه تخصص هایی نیاز دارید.
چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ باید به گونه ای چیده شود که زمینه رشد افراد متخصص را فراهم کند. چینش ساختار مناسب برای اعضای تیم دیجیتال مارکتینگ، سبب می شود که نیروهای متخصص در کنار اعضای باتجربه تیم، به نتایج قابل توجهی دست پیدا کنند.
آیا برای چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ نیاز به تیم بزرگ داریم؟
برای شروع کار استارتاپ، شاید دو نفر نیروی با پشتکار هم کافی باشد که بتواند نیازهای تیم را پاسخ دهند. با پیشرفت کار و افزایش حوزه کار استارتاپ، مدیر مارکتینگ باید تصمیم بگیرید که آیا ساختار سازمانی واحد بازاریابی دیجیتال را گسترش دهد یا خیر.
در چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ، داشتن یک تیم تولید محتوا امری ضروری است. برای شروع کار دیجیتال مارکتینگ در کنار سفارش تولید محتوا و برون سپاری برخی از محتواها، باید در تیم خود نیروی محتوای متخصص نیز داشته باشیم. در کنار تیم محتوا باید از یک متخصص سئو نیز یاری بگیرید تا محتوای شما جایگاه خودش را تثبیت کند.
چارت سازمانی چیست؟
چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ در واقع یک نمودار تصویری است که جایگاه اعضای تیم دیجیتال مارکتینگ را نمایش می دهد، همچنین روند ساختار سازمانی به این صورت است که گزارش دهی، تصمیم گیری در تیم و وظایف اعضای تیم را مشخص می کند.
زمانی که یک کسب کار کوچک دارید نیاز چندانی به یک چارت سازمانی بازاریابی ندارید، اما وقتی منابع انسانی شما افزایش پیدا کند، داشتن یک چارت سازمانی مناسب اهمیت پیدا می کند.
سوالات مهم قبل از تنظیم چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ
راه های زیادی برای تنظیم چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ وجود دارد که جغرافیا، نوع محصول و مشتریان می توانند روی ساختار اصلی تاثیر بگذارند. اما بهترین چارت سازمانی زمانی مشخص می شود که جواب سوالات زیر به خوبی داده شود:
• واحد دیجیتال مارکتینگ چه هدفهایی را دنبال می کنند؟
• عملکرد اصلی تیم دیجیتال مارکتینگ شما چیست؟
• نحوه پشتیبانی تیم بازاریابی دیجیتال از موسسه به چه صورت است؟
• چه تعداد محصول و خط تولید دارید و آیا درآینده تغییر پیدا خواهند کرد؟
• آیا با نیازهای مشتری هدف خود آشنایی دارید؟
پس از اینکه به این سوالات به درستی پاسخ دادید، باید ساختار تیم دیجیتال مارکتینگ را به گونه طراحی کنید که پاسخگوی تمام نیازهای سازمان مورد نظر شما باشد.
انواع ساختار سازمانی واحد بازاریابی دیجیتال
چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ همیشه در حال تغییر است، دلیل آن هم پاسخگویی بهتر به نیازهای مشتریان و جلب رضایت آنها است. در واقع چارت سازمانی استاندارد کیفیت ارتباط با مشتریان را مورد بررسی قرار می دهد، نه بالا رفتن حجم مشتریان.
چارت های سازمان معمولا با مدل های زیر دسته بندی می شوند:
• مدل تجربه مشتری
• مدل عملکردی
• مدل مبتنی بر بخش
• ساختار بخشی مبتنی بر محصول
• ساختار بخشی مبتنی بر جغرافیا
• ساختار مبتنی بر فرآیند
• مدل ترکیبی
چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ یکی از مهم ترین ساختارهایی است که مسیر رسیدن به اهداف را هموار می کند. انواع ساختارهای سازمانی به اعضای تیم دیجیتال مارکتینگ دید واحدی می دهند، تا روند فعالیت های مداوم و مفید را طی کنند.
ساختار تیم دیجیتال مارکتینگ باید به چه صورت باشد؟
برای تنظیم چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ شاید پنج نفر هم برای شروع کافی باشد، ولی زمانی که قصد دارید تیم بزرگی را شکل دهید باید 7 قسمت مهم را در نظر بگیرید.
• واحد تولید محتوای متنی و بصری
• تیم توزیع محتوا
• تیم آنالیز
• تیم تحقیق و توسعه
• واحد بهبود UI/UX
• تیم تبلیغات
تیم تولید محتوای متنی و بصری
در چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ، تیم محتوا نقش بسیار مهمی را برعهده دارد. تولید محتوا سبب جریان سازی بسیار قوی برای کسب و کار می شود، پس افرادی که در تیم محتوا فعالیت می کنند باید کاملا خلاق باشند. تصمیم گیری ها و تعیین خط مشی محتوا بر عهده استراتژیست است، استراتژیست مسیر تولید محتوا را باید به گونه ای تنظیم کند که در زمان معین به هدف برسد.
وظایف تیم توزیع محتوا در چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ
فقط داشتن یک ادمین شبکه های اجتماعی در چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ کافی نیست. ادمین شبکه های اجتماعی باید حتما با تمام پلتفرم ها آشنایی کامل داشته باشد، همچنین دقیقا بداند که رفتار مخاطبین در هر پلتفرم به چه صورت است، پس از انتشار محتوا نیز باید دقیقا میزان تاثیرگذار بودن محتوا را بررسی کند.
متخصص توزیع محتوا معمولا به دو دسته تقسیم می شوند:
• کارشناس شبکه های اجتماعی
• کارشناس انتشار محتوای وب
تیم آنالیز
زمانی که محتوا منتشر می شود باید میزان اثرگذاری محتوا آنالیز شود. گزارشی که تیم آنالیز در اختیار استراتژیست و واحد تبلیغات قرار می دهد، گام های بعدی را برای تیم دیجیتال مارکتینگ مشخص می کند. بهره گیری از تحلیلگر تبلیغات و محتوا اقدام کلیدی است که بیشتر تیم های بازاریابی دیجیتال آن را جدی نمی گیرند.
کارشناس هایی که در تیم آنالیز نیاز داریم به دو دسته تقسیم می شوند:
• کارشناس تحلیل تبلیغات
• کارشناس تحلیل اثرگذاری و بازاریابی محتوا
تیم تحقیق و بررسی
در چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ، تیم تحقیق و بررسی تکنیک های تحلیل مخصوص به خود را برای بررسی نیاز بازار و فعالیت رقبای ما ارائه می دهد. تیم تحقیق و توسعه در واقع دست راست تیم های زیر مجموعه دیجیتال مارکتینگ محسوب می شود.
تیم تحقیق و توسعه در چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ به عنوان قلب سازمان به حساب می آید. تیم R&D میزان توان رقابتی سازمان با کسب و کارهای رقیب را افزایش می دهد. این تیم مسئول تغذیه تکنولوژیکی کسب و کار برای همراه شدن با پیشرفت دانش و دستیابی به اهداف سازمان است.
وقتی که از تیم محتوا، آنالیز و تحقیق بررسی بابت جریان سازی های که انجام شده است نتیجه خوبی دریافت کردیم، نیاز به واحد UI/UX احساس می شود.
واحد بهبود UI/UX
تیم بهبود UI/UX در چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ وظیفه دارد که فضایی را ایجاد کند که کاربر وقتی به وب سایت ما مراجعه می کند، به تمام خدماتی که ارائه داده می شود به راحتی دسترسی داشته باشد. رابط کاربری نیز باید به گونه ای طراحی شود که به مخاطب حس خوبی را در اولین برخورد القا کند.
تیم تبلیغات
قسمتی از چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ به تیم تبلیغات مربوط می شود. استراتژی های تیم تبلیغات تنها برای افزایش درآمد و فروش نیست، بلکه قدرت برندینگ را نیز افزایش می دهد. در واحد تبلیغات به فردی نیاز داریم که تجربه کافی در زمینه کمپین های تبلیغاتی داشته باشد. این فرد باید توانایی این را داشته باشد که با کمک کارشناس ایمیل مارکتینگ، تبلیغات وب و تبلیغات پیامکی نمودارهای مربوط به فروش را متحول کند.
نقش کارشناس سئو در تیم تبلیغات را نیز نباید نادیده گرفت، متخصص سئو باید حتما آنالیز دقیقی از رفتار ما در گوگل داشته باشد.
کارشناسانی که در تیم مارکتینگ نیاز داریم، کسانی هستند مثل:
• کارشناس ایمیل مارکتینگ
• کارشناس تبلیغات بنری
• کارشناس شبکه های اجتماعی
• کارشناس Advertise
• کارشناس سئو
متخصصان تیم محتوا باید دقیقا بدانند در چه مسیرهایی از تبلیغات استفاده کنند، همچنین چه پلتفرم های برای تبلیغات مناسب تر هستند، اما لحنی که در تبلیغات استفاده می شود به واحد روابط عمومی مربوط می شود.
تاثیر واحد روابط عمومی در چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ
نقش روابط عمومی در چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ بیشتر مواقع نادیده گرفته می شود، اما اینکه بدانیم مخاطب جذب چه موضوعی می شود، باعث بهتر شدن کیفیت روابط ما با مخاطبان می شود. برای اینکه تاثیر خوبی در ذهن مخاطب گذاشته باشیم، نیازمند واحد روابط عمومی دیجیتال هستیم.
جمع بندی
چارت سازمانی دیجیتال مارکتینگ با توجه حجم منابع انسانی و ابعاد کسب و کار شما تنظیم می شود. هرکدام از واحد ها با توجه به نیاز سازمان می تواند با تیم دیگر ادغام شوند، بستگی به این دارد که حجم سازمان شما چقدر گسترده شده است.
برای سفارش آنلاین دیجیتال مارکتینگ کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین دیجیتال مارکتینگ ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید